Måndag morgon

Idag är jag morgonpigg :) Igår kväll var jag, Martin & Roxy hos Mikael & Jennie och firade första advent på deras sett, vilket betyder glögg med fika samt grillkorv med julmust väldigt trevligt Martin tar gärna efter den tradtitionen med korv. Vi fick smakaen väldigt god glögg Kiviks äpple & kanel glögg (alkoholfri) det är den godate glögg som jag någonsin har druckit så det blir att åka till ica och inhandla lite glögg innnan 2a advent.

I kväll blir det heminredningsparty hos Maria då ska jag leta julklappar.


Det var inte länge sedan man låg i en solstol med den här utsikten nu är det skönt att november snart är slut för det har verkligen varit tråkigt väder i sverige under hela november nu vill vi ha massa snö i december.

Ha en bra dag


Julmarknad

Idag har det varit julmarknad på Sollerön.

Det här kom vi hem med en krans och massa bröd, läfsa, tuttul, stomp & tjockbulle jag ska ta med mig en del av detta hem till jul.

Det blev verkligen julstämning med denna krans nästa år ska jag göra en egen.

Jag och Roxy har varit ute på en löptur Martin cyklade med som moraliskt stöd ifall det skulle komma någon lös hund.

Vi har varit flitiga idag jag har tvättat bilarna och Martin har hållit på med en hemlig julklapp till Alexander.....

Nu ska jag leta julklappar på internet :))

Ha en bra kväll


Helg

Det är verkligen skumt väder vilket verkar ha ställt till det för naturen vi har nu en blommande pensé på tomten våran syren har även den börjat få knoppar väldigt skumt....


 
Vi har köpt några julklappar idag och plockat fram lite mer julpynt


Vi har även hämtat hem en adventsgran


Dessa två böcker har jag köpt de handlar om alla tillsatser som finns i våran mat & som livsmedelbranschen tjänar pengar på, desto mer jag läser detso mindre kan man äta.Vi har hyr film idag :)

Ha en trevlig kväll


Helg

Nu är den här veckan slut, det har varit en väldigt jobbig vecka. I onsdags blev Martin dålig han vaknad upp tidigt på morgonen med hjärtklappning, då dte inte gick över så ringde vi sjukvårdsuplysningen som sa åt oss att åka in dirkekt till akuten vilket vi såklart gjorde. Efter massa undersökningar så kom de fram till att han hade fått förmaks flimmer på hjärtat vilket betyder att hjärtat slår i fel takt och pumpar igenom för lite blod. Bot medlet på detta var att ge hjärtat en liten stöt så at det började slå i takt igen. Vilket de gjorde och nu slår hjärtat i rätt takt detta var såklart en väldigt hemsk upplevelse som jag verkligen hoppas att vi slipper att uppleva igen. Att Martin fick det beror till strösta sannolikhet på stress så nu blir det att jobba normala arbetstider ingen övertid och att ta det lugnt på helgerna.

I går hade vi en glöggprovning på jobbet väldigt roligt och uppskattat ca 30 st deltog i den och vinnaren av provningen blev den andra glöggen från höger Snälleröds starkvinsglögg (den är ekologisk) jag har nu köpte hem den och ska testa den jag kunde ej delta i provningen då jag körde bil. den andra flaskan tillvänster är en glögg med smak av whiskey som jag köpt till Martin.

Jag har även köpt hem lite olika julöler


Idag plockade vi lite mossa till adventsljusstaken, nu är vi redo för 1a advent

Ha en bra fredag


Tisdag

Igår fick vi reda på att imorgon ska vi svin-influensavacinera oss på jobbet imorgon....... Så nu kan jag inte ta vacinet eftersom jag tog Twinrix förra veckan, jag frågade dem då när vi skulle få ta vacinet och då sa de att det skulle dröja flera veckor så det var bra att jag tog Twinrix först men så var det alltså inte så nu måste jag vänta 2 veckor tills jag får vacinera sig.....

Idag var Roxy hos vetrinären för att ta om ett blodprov som vissade lite lågt värde sist och idag var det kanon bra, det känns jätte sköt förlamningen är till 98% bra nu det är bara lite kvar med ögat och lite dregel kvar men om någon vecka är hon nog hellt återstäld :))))

Idag har jag för första gången i mitt liv haft kläning på jobbet :) Det gick ganska bra kändes ganska så bekvämt efter ett tag, jag har dock inga bildbevis men det kanske kommer nästa gång.....

Nej nu blir det nog TV resten av kvällen ev lite styrketräning samtidigt.

Ha en bra kväll

Måndag

Idag är det som vanligt riktigt tråkigt väder nu har man börjat vänja sig vid mulet o regn varje dag. Idag fick jag sms om att jag hade två paket att hämta ut på posten ett från HM och ett hemligt...(julklapp)


Shopping från HM bikinitrosor, linne & shorts till resan på Costa Rica hittade allt på rea så ibland är det bra att man köper saker fel säsonger.

Jag och Roxy har varit ute på en långpromenad jag tycker fortfarande att det är drygt och det blir inte direkt bättre av att det är mörkt.

Ha en bra kväll


Regn, regn & regn

Idag är det typiskt höstväder mulet och regn, det var tur att man fick se solen lite igår annars hade det varit en tråkig väder helg.

Jag och Roxy har varit ute på en löptur den här gången tog vi dock inga risker vi sprang nästan enbart i skogen samt de hus vi sprang förbi vet vi att det inte finns några hundar i eller bara små hundar i. Jag kollade säker bakåt 100 gånger under löpturen samt tänkte på vad som hände igår under hela turen så det var inte direkt någon njutbar tur, utan jag känner mig väldigt rädd och illa tills mod när jag är ute med Roxy. Jag har säkert tänkt igenom händelsen 1000 gånger i huvudet och analyserat hur jag kunna gjort det bättre eller undvikt att hunden hann fram till Roxy. Sen funderat jag vad som hade hänt om de varit tex en Rotweiler eller ännu större hund. Jag vet att man inte ska tänka så men det är lättare sagt än gjort då det inte finns någon off knapp på hjärnan.


så här fin blir man om benen när man springer

Vi har letat på hantlarna som legat ned packade sen vi flyttat hit men nu har jag börjart köra med dem igen.

Jag ska inte på någon julmarknad idag då det är så tråkigtväder. Jag såg på dam längdskidstaffeten istället GRYMT man är stolt över att vara svensk skidåkandetjej :))) Jag ser nu på sista sträckan på herr stafetten vi får se hur det slutar det ser dock svårt ut för herrarna.

Ha en bra dag


Bakning

Nu är jag på lite bättre humör och har bakat lite det blev pepparkakor och lussekatter.


Pepparkakshundar


Vi har inte hunnit ta någon gran så det blir att göra imorgon, då ska jag även pynta lite ute :) Sen ska jag nog åka till Nusnäs på julmarknad :)

Ha en bra kväll


Hundägares mardröm

Imorse var jag och Roxy ute och sprang plötsligt kom en stor svart o vit hund springades snet bakifrån och flög på Roxy, Roxy blev så klart arg och flög på den, det kändes som en evigeht men jag fick tag i den andra hunden och lyckades hålla isär dem samtidigt som jag skrek på hjälp. Till slut kändes också som en evighet så kom ägaren och tog sin hund, jag tror inte rikgtigt att de förstod situationen då de aldrig såg slagsmålet utan endast såg när jag stog och höll deras hund i nackskinet på en sida o Roxy i kopplet på den andra sidan. Jag sa i alla fall åt tanten som kom att hämta sin mobil för Roxy halatde, efter ett tag gick Roxy bra igen hon har fått en rispa på insidan av låret annars fick hon inga skador. Jag fick rivmärken på bena samt ett litet märke på handleden då den andra hunden försökte bita mig då jag tog tag i den, rivmärket kan nog lika gärna vara från Roxy som från den. Som ni kanske förstår så blev jag exktremt rädd när de hände, jag blev rädd att Roxy skulle bli svårt biten av den andra hunden så jag är fortfarande lite i chock över vad som hänt. Jag fick även en extrem adrenalinkick då jag inte vet om jag i vanliga fall skulle orka hålla emot två st 30 kg hundar som vill slåss. Så nu är jag hellt skakig fast det gått 1½ timme sedan det hände.  Roxy tog hela situationen väldigt bra hon försvara sig såklart vilket är hellt naturligt sen brydde hon sig inte om det nå mer. Jag tror inte att hon blev rädd av situationen vi gick hem till Anita & Anders efter att det hänt, då de bor när där de hände, för att lugna ner oss, eller lugna ner mig för Roxy la sig o vilade när vi kom dit medans jag fortfarande mår väldigt dåligt över vad som hänt. (För er som bor på Sollerön så hände det ungefär vid Konsum)
Roxy ska snart löpa så jag vet inte om den hunden skulle försvara sitt revir eller nå liknade, då hundar oftast hälsar på varandra o nosar lite på varadra den här flög på Roxy bakifrån så den måste känt på lukten att hon skulle löpa. Jag var och är ganska arg på ägarna då man måst ta ansvar för sitt djur och inte ha det löst speciellt inte med såna där betenden. Jag sprang även på en ganska "stor" (i sollerön måt) väg så den hade även kunnat blivit påkörd. Fy ... vilken start på helgen. Jag ska börja spinga med pepparspray.

Innan vi sparng så hade jag julpyntat lite i köket.Nu ska jag & Roxy åka till Mora förhoppningsvis kan jag släppa det här då, sen blir det nog pepparkaksbak.

Ha en bra dag, med största sanolikhet bättre än min.


Tjuvstart :)

Nu har jag tjuvstartat med pyntandet jag har satt fram de flesta ljusstakarna. I helgen ska jag byta gardiner i köket, dukar och stolsdynor:) Sen blir det lite julbaka pepparkakor, lussekatter & ev något mer. Vi ska även leta på en adventsgran och pynta lite ute.

 
Kontoret

 
sovrumet & hallen uppe


köket, den här köpte jag idag en Nusnäs ljusstake

Nu blir det middag, Ha det bra


Sovmorgon

Idag har jag och Roxy sovmorgon jag börjar inte jobba förrens 11 :) Så vi har varit ute på en morgonpromenad i ljus:))))) så vi kunde gå massa roliga stigar istället för att gå på asfalten där det finns gatubelysning.

Igår gjorde jag premiär med pepparkaksdeg så i helgen blir det att baka massa så nog göa lusekatter samtidigt. Jag vet att det är lite tidigt men jag gillar att ligga lite före..... Jag ska även tjuvstarta julpyntandet i helgen ;)


pepparkaksdeg smasken... en av de godaste degarna att äta.

Nej nu ska jag städa lite innan jag åker till jobbet, ha en bra arbetsdag.


vacination

Idag har jag fått Twinrix min sista spruta så nu är jag skyddad i 25 år för Hepatit A & B :) I februari kommer vi åka till Costa rica för att fira min pappas 60årsdag så då måste jag ha skydd mot hepatit jag har även fått ducoral som jag ska ta i januari. Det blev lite krånglit med alla dessa vaciner då ingen får krocka med vacinen mot svininfluensan de måste gå 3 veckor mellan sprutorna. Så om tre veckor får jag ta svinvacinet och efter tre veckor efter det får jag börja ta ducoral som ska tas ca 1 månad innan man åker så det blev lite pusslande. Det ska bli kanon kul att åka till Costa rica det känns skönt att ha en ny resa att se fram emot:)

Idag har jag bokat tid för service på min bil jag hatar verkligen att serva bilen för det blir alltid svindyrt :((((((


Nu blir det promenad med Jennie ha det bra

vardagen

Nu är man tillbaka till vardagen jag längtar tillbaka till semestern.....

 
Martin                                   Hanna


radarparet Fredrik & Martin


MoganNu har man avklarat måndagen så nu är det bara att köra på, det är extremt tråkigt väder här dimmigt & molningt.

Ha det bra


Hemma:)

Nu är vi på Sollerön igen flygresan gick bra hem vi kom till Arlnada vid 21,00 igår sen sov vi hos mamma och pappa i uppsala innan vi åkte vidare hemma. Här är allt sig likt våran husvakt Anita har gjort ett bra jobb :)  Det känns lite segt att komma hem till det här super tråkiga vädret men vi får hoppas på lite snö snart. Roxy hade haft det kanon i Uppsala hon älskar att vara med pappa på hans jobb, jag väldigt tacksam för all hjälp som vi fått med Roxy tack mamma &pappa.


Hanna & jag äter lunch första dagen på hotelletDen gigantiska frukostbuffen Martin & Fredrik kunde äta hur mycket som hellst


Martin & Fredrik spelar strandtennisUtsikten från tennisbanan vårat hotell ligger vid poolen närmst havet.Hanna & Fredrik


bubbelsängar i poolen :)

Jag var nog sämst av alla på tennis


Martin

Martins fångst på fisketuren en jättesköldpadda denna släpptes såklart tillbaka till havet.Martin med två "lånade fiskar" han fick bara små fisk och sköldpaddan.


Jag o Hanna på verandan, jag tror vi spelande kort på verandan varje kväll .Martin med mat en god sjötungaMartin & Fredrik sista dagen efter ett träningspass i gymet.

Jag hann med 5 st träningspass så det blev en bra träningsvecka trots semester. Nu ska jag packa upp och laga middag ha en trevlig kväll.


Snart hemresa

Nu är det en heldag kvar sen bär det av till Sverige på Lördag vid 14,00, vi har haft det kanon bra här tränat,ätit sovit och vilat upp oss. Så nu är vi snart redo för vardagen igen.

Nu är Martin ute på en fiskeresa där man får fiska svärdfisk och haj han har ännu inte kommit tillbaka så jag vet inte vad resultatet blev. Han fick åka själv då vi resternade inte mår så bra till sjös.

Martin & Figge har slagit alla matrekord man kan slå specielt Martin han äter o äter. Till frukost finns det en kock som steker omeletter på beställning ni kan gissa vilka två som sprungit där.....  Det är tur att vi tränat så mycket annars hade Martin rullat hem....

Imorgon ska vi åka på en marknad i Puerto de Mogan jag hoppas man kan shoppa lite där det har varit väldigt dåligt med shopping hitills, så vi hoppas kunna fynda lite imorgon.

Ha det bra vi ses snart ( jag har extrem hemlängtan efter Roxy men hon verkar ha det kanon hos mamma & pappa)
Vi har tagit extrem mycket bilder så nästa inlägg blir det massa kort:)Sol & Bad

Här är det fortfarande kanon väder blå himel och sol varje dag, nu har vi börjat inta en ganska rödaktig färg, vi klarade oss från att bränna oss första dagen men igår var det lite för mycket sol så nu är jag ganska röd.

Vi har varit ganska flitiga med träningen i morse var Martin ute på en löptur medans jag tränade på trappmaskin och körde styrketräning i gymet. I går körde allihop ett bodypump pass och Fredrik slog då alla svettrekord man kan slå, det blev extrem varmt i salen så han skapade en liten pöl, Martin var dock inte långt efter i svettandet. Vi har även kört en del tennis uppe på ett berg det är säkert 100 trappor dit så det är bra träning att gå till tennisen.

Igår var vi inne i Puerto rico för att äta middag det gick dock sådär då det som jag och Fredrik bestälde inte var ätbart, så efter middagen blev det en tur till Mac Donalds, Martin lyckades då kläma i sig en Big Mac trots att hans pizza var ätbar........

Igår ringde veterinären pappa alla prover var bra vilket känns jätteskönt. Nu hoppas jag hon blir bättre och blir fri från förlamningen, det kan dock ta flera månader sa vetrinären. Jag saknar Roxy jättemycket men hon verkar ha det kanon bra hemma.

I kväll ska vi till Puerto de Mogan och äta middag.

ha det bra

Semester :)

Nu är vi på Gran Canaria :)
Här är det kanon väder ca 25-30 grader och strålande sol. Hotellet är jättefint och ligger precis vid stranden och har flera pooler så det kommer bli mycket sol och bad , vi har även hunnit att träna en gång på gymet. Martin och Fredrik har även hunnit med en tennismatch.

Imorgon ska vi troligtvis åka till en liten by brevid och se vad som fnns där, här där vi bor finns det bara några hotell till och en mataffär så det ska bli kul att utforska ön lite.

Nu blir det en match i yatzy och lite drinkar.

Ha en trevlig söndagskväll och en bra farsdag. Imorgon har vi sovmorgon fast det är måndag det är lyx med semester ;)

Falun djursjukhus

I morse åkte vi till Faluns djursjukhus kl 8,15 skulle vi vara där så det blev att gå upp ganska tidigt, som vanligt, vi träffade en trevlig vetrinär som undersökte Roxy och sen tog vi 3 st blodprov där de ska kunna se vad som orsakat ansiktsförlamningen. På proverna kan man se om det är något om har att göra med borelia eller en annna fästing sjukdom samtt om det har att göra med lever, njure eller sköldkörteln. Vi får se vad de kommer fram till annars blir det att magnetröntga henne på Strömsholms djursjukhus och de hoppas vi att hon ska slippa.

Nu är det pack kaos vi ligger som vanligt väldigt mycket efter våran tidsplanering men det brukar lösa sig i slutändan.

Jag hoppas att jan kan blogga lite på Gran Canaria men vi få se..

Ha det bra

pack-time

Nu håller vi på och städar tvättar och packar allt för att hinna fixa allt inför resan.


Till och med Martin har börjar packa, han brukar  alltid packa 5 min innan vi åker annars.

Idag kom mina nya julgardiner och sittkudar :)

Jag testade bara grejerna jag har inte börjat julpyntat....

Imorgon på förmiddagen ska vi vara på Falun djursjukhus och ta olika tester på Roxy, hon har piggnat till ordentligt nu och är precis som vanligt, men det blir bra att göra en ordentlig undersökning.

Nu ska jag försöka hinna packa klart innan bonde söker fru.

ha en bra kväll


Roxy sjuk :(

Roxy var inge pigg igår hon var jätteslö hela dagen, vi ringe runt till lite vetrinärer i går kväll och sedan fick vi tag på våran vetirnär i morse. Så nu har vi en tid i Falun på torsdag morgon för att göra en riktigt undersökningn på henne. Idag är hon som vanligt så jag tror inte att det är något farlig, men man vet aldrig det kan i princip vara vad som hellst hon kan ha ätit nå dumt för hon dreglade och spydde en gång i går. Så nu vill vi göra en riktig undersökning innan vi åker så vi vet att allt är okey.
JAg tycker det är jätte jobbigt när hon är sjuk jag blir extremt orolig och ledsen det känns som all tid står still och att allt runt om känns oviktigt, det enda som är viktigt är att hon blir frisk.

Nu ska jag gå och mysa med Roxy

Ha en bra kväll

Söndag

Idag hade vi en riktigt lång sovmorgon vi gick inte upp förens efter 9. Sen åkte vi till Hemus och gick en promenad med Roxy, där har de dragit igång med snökanonerna så där var det lite snö :)

Kisspaus innan man ska spinga på snön

Sen har Martin satt på taxboxen nu är vi redo för semester och vinterJag har dekorerat en korg lite tjuvstart på julpyttandet

Nu blir det lunch sen blir det första träningspasset efter förkylningen jag och Roxy ska ta en löptur Martin ska iväg och åka rullskidor.

Ha en bra dag


RSS 2.0