blääää

Nu har vi fått tillbaka våran ansökan om nytt avlopp för komplettering, åhhh vad less jag blir jag hatar allt med denna ansökan. Jag fattar inte varför det ska vara så svårt att förbättra sitt avlopp.De har till och med varit här och tittat på våran provgrop, det kändes väldigt skumt att de kommer hem till en i smyg de hade kunnat bokat in en tid istället för att smyga runt på ens gård när man inte är hemma.

Nu ska jag iväg och rida jag hoppas jag slipper rida i regn men det ser väldigt mörkt ut så det finns nog stor risk för att jag kommer få göra det.

Ha det bra


Fönster

ojoj vad man kan hitta på med fönster, just nu sitter jag och funderar på hur vi ska få till fönstrena.Vi ska ha sp-fönster, jag är lite inne på att ha ett fönster som kallas solfjäderHär är ett ex på solfjäder fönster  det är  halvcirkel fönstret. (detta är en fiskarhedevillan hus som ser väldigt likt vårat)


Våran ritning, den högra delen är den kommande utbyggnaden jag tror ev de kommer se ut som på bilden troligtvis kommer förnstrena under solfjäder fönstret att vara lite mindre än på bilden.

Det är lång leveranstid på fönster så vi lär beställa den här veckan för att känna att vi ska slippa vänta på dem.

Imorgon ska jag rida Larry hoppas jag slipper rida i regn, Ha en bra kväll


Krig

Nu har årets krig mot rådjuren startat jag trodde jag vunnit kriget men nej det hade jag inte. Jag brukar spruta blodmjöl på mina blommor ca 2 till 3 gånger i månaden men nu var det nog nästan två veckor sedan jag gjorde det och det märkte såklart rådjuren så nu är mina penser och rosenknoppar borta:(((((((
Trevlig syn att komma ut till på morgonen


Inte en knopp kvar, de har dock sparat ca 4 knoppar på ena sidan så dessa har jag dränkt i blodmjöl nu.

Blodmjöl


Roxy som inte alls tycker om värmen hon vill inte gå en meter på dagarna, hon tycker om morgonturen men sen vill hon abolut inte gå något mer.

Inatt har jag haft krig med två myggor så det har inte blivit så mycket sömn, jag hade kunnat levt utan mygg och råddjur.

Det är fortfarande väldigt fint väder här jag är verkligen avundsjuk på alla semesterfirare. Imorgon ska jag iväg och rida men då såg det ut att bli regn;(

Angående våran byggnation så går allt ganska bra just nu vi håller på att boka in alla hantverkare och sen ska Martin på byggsamrådsmöte på byggnadskontoret på torsdag. Vi håller även på och beställer en del saker med lång leveranstid så som takstolar och fönster. Vi har inte fått något svar angående avloppet vi får se när de kommer.

Nu ska jag jobba, ha en bra soligdag


Måndag morgon

Idag är jag väldigt avundsjuk på alla som har semetser det ser ut att bli en kanon vecka:) Vi ska inte ha semester förrens i augusti så det är bara att slita på en månad till.

Den här fick jag i present av Hanna och Fredrik, jag och Hanna fick alltid en så här när mormor kom när vi var små


De har dock ändrat godis innehållet lite inga fox kolor längre;(


Jag fick även denna en väldigt bra bok med massa inspiration


Martin fick detta set gissa en som vill testa allt i det, han skulle kunna äta grillat varje dag.


Den här fina tavlan fick vi av Deniz och Stefan det var nästan som att fylla år i helgen massa presenter;)

Martin på dopet igår, ihelgen har vi verkligen ätit väldigt mycket så idag blir det en löpturkakbuffern på dopet;)Nu ska jag åka och jobba ha en bra dag


Midsommardagen

På midsommardagen tittade vi på cykel varvloppet på Sollerön samt att vi fikade hos Martinsförädrar som bor preci vidmålet.


 massa goda smörgåsar


cyklisterna, tävlingen blev dock ganska odramatisk då cykelcity kom loss direkt men en åkare och iunde sedan fylla på med 3 till de 7 första åkarna i mål var från cykelcity.

 


Hanna och Fredrik, Hanna börjar få en rejäl mage

Martin ochRoxy

Hanna och Fredrik

Nu har Hanna och Fredrik åkt till Göteborg och vi har precis kommit hem från Theos dop:) Ett väldigt fint dop med en glad liten kille:))

ha en bra kväll


Midsommar:)

Igår firade vid midsommar med alla dess traditoner, vi åt sill, såg på midsommarstångsresning och fick lite regn på oss. Det var ganska bra väder det kom lite regn men vi klarade oss ganska bra ändå.

Grillning igår kväll

Min midsommar tårta den blev god så jag är nöjd med den:)

Smörgåstårtan.

Nu ska vi fira vidare ha en bra midsommardag


Sopvakt

Vi är sopvakter, vi tar bort grus från vägen, de har precis asfalterat vägen och fyllt i med grus brevid det negativa med detta blir att när bilarna kör för nära kanten då kommer gruset upp på vägen och cyklisterna punkterar. Så nu får vi sopa massa;)

Våran kurva ny sopad


Herr juniorerna


Alla följebilar

Snart kommer Hanna och Fredrik det ska bli väldigt trevligt.

Ha en bra kväll


Torsdag

idag är det kanon ävder här jag önskar verkligen att de ska vara fint väder i helgen. Det känns som det regnat varje helg nu i flera veckor och så är det fint väder på måndagmorgon grrrrrrr. Jag tittade på yr eftermiddagen och kvällen ser lite tråkigt ut imorgon men lördagen och söndagen ser bra ut, men det hade varit trevligt med fin väder på kvällen på midsommarafton men vi får väll se.

Ett tips jag såg i en tidning är att ha en spetsgardin på duken, detta är en gardinkappa, som jag klippt bort den övre delen där man fäster gardinen på gardinstången :) Det hade nog varit ännu finare om den haft lite ojämna spetskanter men man tar vad man har :)) i tidningen var det en limegrön duk med en vit spetsgardin på väldigt fint.

Balkonghunden Roxy som har väldigt mycket bilar och cyklister att hålla reda på, det går inte att sova en sekund.


Jag har köpt lite myggljus om det mot alla odds går att sitta ute på midsommarafton.

Idag kommer Hanna och Fredrik det ska bli väldigt kul att se hur Hannsmage ser ut :)))

Jag glömde berätta om att igår såg jag och min kollega en bilkrock i mora det såg ut som en buss körde mot rött och då körde rakt in i en bil som skulle svänga, allt gick dock bra men det var lite läskigt att höra smällen. Det verkar ha hänt väldigt mycket bilolyckor igår om man tittar på aftonbladet. Midsomnmarhelegn är ingen bra trafikhelg så kör försiktigt.

Nu ska jag iväg och jobba, idag går en av mina kollegor i pension det kommer kännas väldigt skumt utan henne, det finns risk för tårar idag;(

Ha en bra dag


Ingen ridning:(

Idag skulle jag rida men några av hästarna hade rymt så ridläraren var tvungen att laga en hage och kunde inte ha någon lektion:((

Nu är Sollerön invaderat av massa cyklister då SM började idag, jag tycker det är väldigt kul med cykeltävlingarna det enda negativa är att vi får väldigt mycket trafik som passerar vid oss då de stänger av den stora vägen till Sollerön. Men det får vi stå ut med för det är det värt.

idag har jag klippt gräset och plockat lite blommor nu börjar vi bli redo för midsommar firande:))ha en bra kväll


Midsommartårtor

Igår började jag baka en tårta till midsommar jag har länge funderat mellan 3 st olika tårtor, sen hittade jag några till på internet igår. Jag ska baka en som är som en budapest fast man inte rullar ihop den man har på grädde och jordgubbar ovan på marängen. Jag tycker egentligen att sockerkakstråtor med grädde, banan och jordgubb är godast men i år har jag alltså tänkt få till en tårta med maräng, men vi får se det kanske blir två för jag är lite tveksam på dne jag gör den verkar bli lite seg.


Ernst midsommartårta

En nötmarängtårta ungefär som den jag gör
http://www.coop.se/Recept--mat/Recept/n/noetmaraengtaarta/

En choklad och marängtårta

http://www.ica.se/recept?recipeid=674047 


Budapest, fast min ska inte rullas ihop.

Nu ska jag göra mig klar för jobbet, Ha en bra dag


Jordbubbe

Idag har jag ätit min första jordgubbe från mitt land väldigt god var den :)


Väldigt god


Det här förklädet har Martin fått av en leverantör på sitt jobb gissa en som var överlycklig


En viktig detalj


ojoj vad glad man kan bli för grillgrejer


Jag håller på att baka en tårta till midsommar:)
Ha en bra kväll


Måndag

Idag var det bara 2 grader när jag vaknade men sedan har det varit en riktig kanondag jag hoppas detta väder håller i sig till midsommar. Efter jobbet har vi varit ute på promenad och hållt på massa i trädgården. MArtin har kört röjsåg och jag har krattat. Det tog ett tag och ett antal svordomar för Martin att få igång röjsågen men till slut startade den.

Idag har vi haft besök av en granne som ville höra hur vättern gått för Martin han har cyklat ett lopp i Norge som är 54 mil!!!!!!  Jag tror Martin är väldigt nöjd med att cykla 30. Väldigt många har hört om en jättestor klungavurpa på vättern det är dock inget Martin märkt av det var dock en stor utryckning mitt på dagen med massa ambulanser så det kanske var pga av en stor klungvurpa.

Nu ska jag slappa lite framfö Tvn, ha en bra kväll

Hemma igen

Igår kväll somnade vi väldigt tidigt trots att det var ett väldigt fint brölopp att titta på men till slut orkade jag inte vara vaken. Vi vaknade väldigt tidigt vid 05,30så vi åkte hemåt ca 7,00 så vi var hemma vid ca 13. På vägen hem handlaade vi mat till midsommar jag ser verkligen fram emot midsommar det ska bli väldigt kul Hanna, Fredrik, Stefan & Deniz kommer :)


En lite seg cyklist  han är ändå ganska pigg med tanke på gårdagens ansträgning, ser ni vilken fin tröja han har fått av mig ;)


Medaljen

Diplom, nu är det bara att beställa klassiker diplomet:)


Vi har köpt en piltavla:) Det finns en som träffa den röda pricken i mitten JAG!!!! Gissa en som är avundsjukRoxy har börjat att löpa så nu blir det inge dagis på ett bra tag, Roxy äter frukost på säng på hotellet;)

Ha en bra kväll


Målgång

Nu har Martin gått i mål 9h och 17 min tror jag att han var ute. Han tycker att det fungerat bra dock punkterade han 3 mil innan mål så det hells smärtfritt gick det inte.

Martin på väg in i målet

Det var völdigt mycket folk i målet så det tog ett tag innan vi hittade på varandra
Så här såg han ut efter målgång han var väldigt skitig i ansiktet pga av punkteringen då han fått olja på handskarna och haft upp dessa i ansiktetNytvättad i ansiktet:)En trött Roxy

Nu blir det att se på bröllop och slappa

Ha en bra dag


Motala

Nu har jag preci fått ett sms att Martin passerat Karlsborg och att han beräknas gå i mål 13.18. Han har nu åkt 210 km så nu har han avklarat 2/3, men det är nog nu kroppen börjar bli ganska sliten så det är nog den jobbigaste biten kvar.

JAg och Roxy har tittat på massa starter tyvärr så regnade det en del under många av de sista starterna så nästan alla sub 9 starter hade periodvis lite skurar. Jag har även varit en del vid målet där det börjar komma in ganska många. De som gått i mål nu har haft ganska dåligt väder under delar av banan så det var en del frusna åkare.
Jag vet ganska många som startade nu på morgonen men det gick ännu fortare i starten för dessa grupper så jag hann inte riktigt med igen.

En jätte lagklunga


Mikael lyckades jag få på bild:)


Jag tror detta är Joakimsbakdel:)


Startområdet en bit ifrån jag ville inte vara där nere med Roxy

En supporter vove, som just nu ligger brevid mig i sängen och sover det är drygt att se på massa folk. JAg tänkte att vi ska äta lite sen ska vi ut igen och göra oss redo för att se Martinsmålgång.

Nu skinner solen här så jag hoppas de har bra väder ute runt Vättern.

Ha det braVärdelös fotograf

Nu har Martin startat ingen av oss har sovit mycket inatt då vi vaknat av tåg och andra cyklister hela natten så nu är jag hellt slut MArtin vad ladda att åka iväg så han var ganska pigg men han kommer nog somna tidigt ikväll.

Martin och Roxy kl 04.00 redo för start
I en cykeltröja  går det i mobil,pengar,3 bananer, och 6 st power bars.


Jag var nte med vid startfållan utan stog på ett annat ställe så jag skulle kunna ta bra kort, det gick åt skogen med att ta bra kort  för det gick så fort förbi alla ser likadana ut.
När de åker ut ur Motala är det sk master åkning, dvs att de är inte fri fart utan alla måste ligga bakom motorcyklarnaBakom denne röda cyklist är Martin ni ser mest hans cykel :(


Här ser man martins vänstra axel i bild :( jag ska verkligen försöka få till en bra bild när han går i mål.
 
Vädret är just nu ganska bra här jag hoppas verkligen att de ska slippa regn, och att inte det ska bli något krångel med cykel. Nu ska jag sova lite sen ska jag se på lite fler starter.

Ha det bra


Motala forts

Nu har vi varit och tittat lite på invigningen och de första cyklisterna som startat

Vi har även fått sett två stycken broöppningar

Först ut

Det var en hel del äldre som startade först det var även en del veteraner som startade bland de första.

Nu är det sovdags så vi hinner sova lite innan vi ska upp igen.

Ha en bra dag


Motala

Nu är vi frame i Motala det var riktigt skitväder på Sollerön när vi åkte och nästan hela vägen ned men nu är det fin väder så vi får hoppas att det håller i sig tills imorgon. Vi kom hit ganska tidigt runt 13 tror jag så vi har hämtat numerlapp, ätit och gått runt massa nu sover Martin och Roxy medans jag bloggar, sedan ska vi iväg och titta lite för de börjar att starta redan 19,30 ikväll.


Två tröttisar
Hotellet som vi bor på är ganska sunkit men det har en bra läge så vi bor ca 5min från start och mål. Det kommer bli att spendera minimaltid här inne för det är som en bastu mitt på dagen nu ligger inte solen på längre så nu går det att vara här inne. En annan nakdel är att järnvägen ligger precis vid hotellet och det verkar gå ganska mycket tåg så vi får se hur mycket sömn det blir.

cykeln står så klart mitt i rummet:) Den viktigaste ägodelen just nu.

Roxy är hellt slut efter att ha gått ca 3 timmar på stan

kl 04.28 startar Martin så det blir att gå upp  vid ca 3.00 inatt ;( 

Ha en bra dag


Torsdag

Idag känner jag mig extremt stressad jag har väldigt mycket att göra på jobbet och väldigt mycket att göra innan vi ska åka så idag måste jag vara extemt effektiv annars blir det lite tidsnöd. Men det gör inget för jag och Roxy kommer bara att promenera runt lite i Motala i två dagar så då kommer jag få ta det väldigt lugnt jag är lite rädd att det ska bli lite långtråkigt men vi får göra vårat bästa för att hitta på saker.

Ett annat problem vi har fått är fåglar de har nu bosatt sig på två st tällen på taket så nu är det världens liv dygnet runt det går knappt att sova.


Så här fint ser det ut massa fågelskit överallt, detta är precis vid våran balkong så det är extremt störande.


Två bon är det ett längst ut och ett längst in vid nockplankorna, vi har satt fågelband under takpannorna så där ska de inte kunna bygga bon men längst ut gick det tydligen, det blir att fixa till detta i höst så det inte blir samma problem igen nästa sommar. JAg hoppas att ungarna har flyggit ute från bona till midsommar för jag hade tänkt att vi skulle sitta på balkongen för att slippa alla mygg men om de låter så mycket som de gör nu så kommer inte det att fungera.


en trött Roxy som är väldigt nära att börja löpa, hanhundarna hade varit väldigt intresserad av henne på dagis igår så hon var ganska less på dem.

Nu ska jag försöka hinna packa lite innan jag ska jobba, jag ska försöka ta med Martins bärbara dator ner till Motala så jag kan blogga där i fall jag får tråkigt.

Ha en bra dag


Onsdag

Idag har vi ätit pannkakor med jordgubbar en av mina favorit rätter.


Jag längtar tills mina egna jorgubbar blir klara, jag tror de kommer bli väldigt goda.

Idag har jag och Roxy varit ute på en lång promenad sedan har jag styrketränat lite. Och nu har jag precis städat klart jag har även tvättat fönstrena, det gäller att hinna fixa allt som man brukar göra på helgen innan vi åker annars blir det väldigt mycket att hinna med på söndag.

Idag har Martins cykel börjat att låta konstigt så nu är det det en gansak arg Martin här hemma som måste få cyklen lagad imorgon om det ska gå att åka på den, jag hoppas verkligen att det löser sig annars är det väll ödet att han inte ska åka.

Ikväll är det sista avsnittet på Greys för er som inte har tjuvkikat på Kanal5 play.

Ha en bra kväll


Tisdag


Idag hade jag två paket i posten det var det jag beställde i lördags det går väldigt fort att få sakerna från vissa internetsidor :) Detta är en mobil så jag ska sätta upp ovanför den resessäng som jag ska köpa till beisen.

Stumpor och vantar


Martin redo för Vättern, han har hållt på och fixat med cykel så nu har han gjort rent kedjan och oljat in den. det största oros molnet just nu är vädret då prognosen just nu är att de ska regna på Lördag.

Ha en bra kväll


Tisdag

Idag mådde Roxy mycket bättre så idag fick jag sova ut eller jag gick upp 05,30 vilket är hellt normalt för mig.


Jag har letat inspiration till badrumet  det här var väldigt fint tyckte jag men man kanske kan ha lite svarta partier tex i duschen så det inte blir hellt vita väggar.(bilden är från www.comfort.se) Angående byggnationen så måste vi anmäla oss till ett byggsamrådsmöte innan vi ska börja bygga så det lär vi göra ganska snart så allt är klart innan semestrarna börjar. Våran plan är att starta byggantionen vecka 33 och sen försöka bygga så mycket som möjligt innan vintern, vår förhoppning är att de ska gå och göra en del inne under vintern så byggnationen inte ska få behöva stå still pga av vintern men vi får se.

I helgen blir det Motala och Vätternrundan det ska bli skönt när denna är avklarad och Martin har gjort Klassikern. För cykel tar väldigt mycket tid att träna, jag tror aldrig jag rest bort så lite som den här våren vi har nästan varit hemma varje helg så han ska kunna träna. Så efter midsommar blir det att boka in lite olika aktiviter på helgerna  iställer för långa cykelpass:)))En väldigt söt klänning att ha om man är en liten tjej. (babyshop.se)

eller om man är kille :) (babyshop.se)

Ha en bra dag


Träning

Min kropp är i chock jag har precis varit ute på en löptur, Roxy sprang med Martin som cyklade. Jag försökte springa på lite på slutet och då blev det riktigt drygt jag har inte tränat sen innan jag blev magsjuk så nu kände jag mig extremt otränad:(

Idag har det såklart varit finväder bara för man har jobbat hela dagen.

Nu ska jag ut och vattna lite växer under tak

Ha en bra kväll

Måndag

Idag gick jag upp 04,40 då Roxy mådde dåligt och ville ut så det blev att gå morgonpromenaden då, det är tur att det är ljust nästan dynet runt. När vi vände om och skulle gå hem såg vi en jättestor lös svart hund,  så då var det bara att ta en ca 15 min omväg hem för att slippa möta denna. Den hunden är nästan jämt på rymmen  och det är en snäll hund men eftersom jag tror att Roxy ska löpa så vill jag absolut inte träffa några lösa hundar speciellt inte såna som väger mer än mig. Jag är väldigt less på alla hundägare som har nollkoll på deras hundar och det finns väldigt många såna här en del har de lösa överallt, en del blir man attackerad av och en del har sina i hundgårdar skällandes dygnet runt fy ... för alla som inte tar ansvar för sina hundar.


Roxy trött men mår mycket bättre efter ha ätit massa gräsMin spenat:) Spenaten växer och växer .

I HMs höstkatalog finns dessa söta bebis vinterkläder med, eftersom jag handlar en del via hm på nätet så får jag hms höstkatalog i maj för att kunna förhandsbeställa grejer till hösten. Detta hann jag ej med att göra i år men idag märkte jag att de går att beställa saker i höstkatalogen om man anger artiklenr på internet, grejerna kommer inte förrens i slutet av Juli men med tanke på att bebisen inte är beräknad förrens i septemer så är det lugnt. (Jag har inte beställt allt som jag lagt upp bilder på)

Angående min badrumsplanering är jag inne på att ha ett svart och vitt badrum och ev grått.Det är ganska fint med schackrutigt golv, det ni ser på vägarna är inte kakel det är en badrumsskiva kolla på denna länk http://www.byggmagroup.se/dt_subfront.aspx?m=2337  Det är ganska praktiskt med badrumsskivor iställer för kakel mindre jobb och bättre fuktskydd:)

Det här  kommer bli en spännande vecka Vättern och Kungabröllop:)

Ha en bra dag


Bättre väder

Idag är det äntligen bättre väder igår spöregnade det hela dagen vid 20,30 lyckade jag och Roxy ta en promenad utan regnkläder, annars var dert promenader i spö regn och i spöregn och blåst under hela dagen.  Idag har jag klippt gräset som var väldigt väldigt långt, det var tur att det blåst en del annars hade det nog inte gått att klippt.

Så här såg min bästit ut igår när jag satt vi datorn


Jag och Roxy plockade Liljekonvaljer i spöregnet igår, det var i alla fall inge mygg igår:)


Nu håller jag på och  gör rabarbersaft

NU ligger Roxy i sin favorit helgposition, idag tyckte jag att jag såg lite blod i henns säng så nu är det nog dags för löp.

Igår gjorde jag i princip ingenting jag satt vid datorn och tittade på olika saker hela dagen sen såg jag på tv och sen gick jag 3 promenader med Roxy, en riktigt tråkigdag bläää. Eftersom jag är en presentmoster passade jag på att shoppa lite till bebisen:))))Bland annat de här två köpte jag ,de är från Polarn & pyrets serie ränder i retur dvs de gör kläder av överblivna tyger från deras andra serier och så säljer de dessa lite billigare på nätet.

Nu är det dags för promenad sen blir det nog att åka och handla lite mat.

Ha en bra dag


Uttråkad

Idag spöregnar det och det ar de gjort sen inatt för då vakande jag av det fy vad tråkigt, jag har tittat på yr och smhi och de ser ut som de ev kommer sluta regna ikväll:( Jag blir verkligen uttråkad av sånt här väder på helgerna vill man vara ute inte behöva sitta inne massa. Jag ska städa lite sen lär jag väll baka lite för att ha något att göra. En sista utväg blir väll att städa källaren:( Det ser inte ut att bli så väldigt mycket bättre imorgon sådå blir det nog att åka någonstans. Martin jobbar idag han valde en bra lördag att arbeta på:)

Igår kom detta kit det är massa flaskor som är till för att analysera vattnet, det är väldigt strikta instruktioner och man måste posta paketet direkt efter att man fyllt i flaskorna för de måste analyseras inom 24 h. Så det blir att göra det på måndag morgon sen tar det ca 2 veckor tills vi vet.


Regn,regn

En less vove som inte vill gå morgonpromenad men nu är det bara att klä på sig regnkläder och regntäcke för vi kan inte vänta tills i kväll med att gå morgonpromenaden.

Jag hoppas verkligen att det inte regnar i Motala idag då det är Tjejvätter.

Ha en bra dag


Fredag :)

Nu är det bara att avverka veckans sista arbetsdag sen är det helg jag tycker tiden går väldigt fort nu på våren /sommaren nästan lite för fort.  Igår jobbade jag sent sedan red jag. Igår gick det ganska bra men jag märkte att  det var ett tag sen sist jag måste försöka rida oftare för att få till det bättre. När jag rider tänker jag på allt ridläraren säger vilket är en heldel så i slutet av passet blir min hjärna övehettad och inget fungerar längre ;( Galoppen gick sådär jag fick till några bra fattningar i både vänster och höger galopp men en del gånger så bara tok springer han i trav istället och vägrar att stanna. Det beror såklart på att jag gör massa fel, ridläraren fick agera demo exempel igår så även hon red lite det var väldigt lärorikt att se. Nästa vecka ska de på sommarbete en vecka men sen kan jag rida igen. Så det blir tyvärr en paus med ridandet igen men sen ska jag försöka rida mer intensivt när han har varit och vilat upp sig lite.

Nu ska jag jobba, Ha en bra dag


nyfiken

Gud vilket spännande avsnitt det var på Greys igår gissa en som var tvungen att gå in på kanal5play för att se sista avsnittet:) 2 st extremt bra avsnitt.

Idag börjar jag jobba lite senare så jag har haft lite sovmorgon, ikväll ska jag iväg och rida det blir på Larry igen, jag är lite små kär i Larry han hade varit den perfekta hästen för mig en riktigt cool kille.


jag & Larry förra gången

I helgen blir det lite fixande inför vättern, det ser ut att bli riktigt skitväder ihelgen så jag vet inte vad man ska hitta på, jag kan inte baka så mycket mer då det är fullt i frysen. Nästa helg ska vi åka till Motala för då är det äntligen dags för Vätternrundan för Martin.

Ha en bra dag


Bygglov:)

Idag fick vi vårat bygglov beviljat ungefär en månad tog det, nu är det bara att vänta och se hur det går med avloppsansökan. Sen är det bara att köra igång jag är verkligen laddad.

Beviljat:)


Martin har kört med röjsåg och jag har krattat

Ha en bra kväll


Tisdag

Idag är det finare väder det finns dock en del mörka moln så det kanske blir lite mer regn.
Igår försökte vi få till våran avloppsansökan så nu hoppas jag att allt ska vara klart Martin ska skriva ett brev och skicka med sen ska vi skicka in den så förhoppningsvis postas den idag. Det är hellt sjukt hur byråkratiskt det ska vara den värsta ansökan jag sett.
Igår började jag planera vårat badrum jag har väldigt mycket planer för det :)


Detta handfat är från hafa jag är väldigt inne på att ha ett hadfat som står uppe på en skiva


Jag är även lite inne på att ha två handfat men den idéen gillar inte Martin alls så vi får se hur det går med den.(även detta är från hafa)


Vi ska ha ett hörnbadkar i det nya badrumet och där finns det verkligen mycket att välja på ett alternativ är att ha ett badkar och en dusch ett annat är att kombinera det.

Detta är en dusch, ett hörnbadkar och en stemer i ett, vilket kanske är en smart idé dock ganska dyr.
Det är tur att jag har lång tid på mig att planera för det finns mycket att fundera på.Balkongvoven Roxy

Gräsmattan börjar ta sig mer regn och sol så blir det perfekt


Den här bor under taket:) Och den för ett enormt liv av sig en väldigt dryg fågel fast den är ganska fin.

Nu blir det jobb, ha en bra dag


Måndag morgon

Och regn jippi, för vi såde gräsfrön igår och regn är  precis vad de behöver så nu slipper jag vattna :))) När man arbetar inne så kan det lika gärna regna på vardagarna och vara fint på helgerna:) Men det var inte så kul att gå morgonpromend i regn men jag tänkte på gräsfröna så det gick ganska bra ändå.


igår bakade jag filmjölkslimpa, jag är inne i en bakperiod.

Ha en bra regning dag


Söndag

Idag har jag inte gjort mycket jag har ganska ont i magen efter magsjukan så jag är inte så pigg men jag har i alla fall varit i Mora och handlat lite.

Massa filtar så vi ska klara den svenska sommarenmyggljus ett måste då jag redan har väldigt många myggbett


Min spenat :) Idag har jag lagat mat med min egen odlade spenat gissa en som var stolt.

Vi har även sått lite gräsfrön för det har inte riktigt tagit sig som vi vill men nu hoppas vi att det ska bli bra, det tar tid att få till en gräsmatta.

Ha det bra


cupcakes

Jag har gjort bountycupcakes, samt blåbärscupcakes väldigt goda blev de :)

Jag har invigt min nya sprits, den fungerade väldigt bra jag hade dock vissa problem när jag gjorde de med blåbär i glasyren för då fastnade blåbären i spritsen så då gick det åt skogen.
lite kladdigt men gott

Nu ska jag göra popcorn :) Ha en bra kväll


Morgonpromenad

Idag vaknade jag väldigt tidigt vid 4 för Roxy mådde dåligt och ville ut  och äta gräs då var det bara 3 grader ute burr. Sen mådde hon bättre ganska fort så då gick vi in och sov igen.

Lilleman och Grace på sommarbeteMassa liljekonvaljerRoxy på morgonturen inte den kl 4 utan en ca 8,45

Nu håller jag på att baka två olika sorters cupcakes:) sen blir det projekt bruna ben, jag vill kunna ha kjol utan att ha strumpbyxor så nu blir det att sola bena.

Ha en bra dag


Fredagskväll:))

Den här veckan blev en konstig vecka då jag var sjuk måndag och tisdag men nu är det i alla fall helg:) Idag slutade jag vid kl 13 och sedan dess varit väldigt flitig jag har klippt gräset, tvättat massa och lagat massa mat. Jag har gjort hemlagade köttbullar och baotapirog till midsommar, jag tänkte att jag skulle vara ute i tid så jag slipper laga massa mat när vi har besök.
Jag har även hunnit med två stycken promenader varav en hade jag sällskap med först Anita och sen Jennie & Theo, väldigt trevligt med sällskap på promenaderna då det blir ganska enformigt när man går 2 till 3 promenader per dag. Jag har ju såklart Roxy som sällskap men hon säge rinte så mycket hon nosar mest.


3 st baotapiroger är till midsommar den 4 är till ikväll


Köttbullar inte så fina men jag hioppas de är goda


Jag är fortfarande inte riktigt pigg efter magsjukan men det blir bättre. MArtin är på en kundträff med jobbet där de ska åka Gocart så han blir nog ganska sen idag, för han går nog inte ur go carten friviligt han kan nog åka hur länge som hellst....

ha en bra kväll


moster:)

Jag tittade på Hannasblogg och såg den fina speldosan som hon köpt till bebisen, jag har tidigare köpt dessa precis samma serie snacka om ödet, det kanske har att göra med att vi är tvillingar;)
( det är ett par tofflor)


Det ska bli väldigt kul att bli moster, jag kommer vara en present moster då jag tycker det är väldigt kul att köpa saker till bebisen redan nu;)

Idag mår jag fortfarande inte bra jag har mått riktigt dåligt nu på morgonen men det känns som de håller på att bli lite bättre, blir det inte betydligt bättre tills imorgon får jag åka till en läkare.

Ha en bra dag


Onsdag

Idag har jag jobbat jag har inte mått jättebra men det har fungerat ganska bra ändå. Jag har inte fått tillbaka aptiten och mår fortfarande illa och har ont i magen det verkar bli en seg sjukdom...

Mitt nät hade kommit idag så vi blev lite hetsiga med att sätta upp det;) nu är min odling inhägnad :))) Det var ett ganska lättsamt projekt det tog ca 1 timme så det var ett bra projekt för två halvsjuklingar.

Idag var Roxy på dagis igen hon har vait hemma i lite mer än 2 veckor så dagisfröknarna hade saknat henne lite så idag har hon fått en egen fotölj  i sin inhägnad :) Gissa en hund som var nöjd.

Vi ska bygga dörren i helgen så skottkärran får fungera som en dörr

Kolla vad det växer, jag är väldigt nöjd med mina odlingar


Martin var staket spikare jag fick hålla i nätet

ha en bra dag


Roxy har flyttat ut :)

Nu mår jag bättre och bättre jag har fortfarande ganska ont i magen men jag är mycket piggare så nu snart är jag frisk igen :) Det som tyvärr har hänt är att Martin också har blivit sjuk, han har inte blivit lika dålig han har ingen feber och har inte spytt något men har ont och är dålig i magen:(

Min kost


kokt tosk bläääää


Som jag skrev i rubriken har Roxy flyttat ut hon har nu bestämt sig för att bo på balkongen :) Igår kom hon inte in förrens klockan 23 och imorse skulle hon ut ditt igen klockan 07,30.En nöjd balkong vove vad ska man med hunddagis till när man kan ligga på en balkong hela dagen.
Ha det bra


RSS 2.0