Sjuk :(

Inatt vid ca 3,30 började jag må illa sen dess har jag varit riktigt riktigt dålig jag har spytt och varit på toaletten hela dagen samt att jag har haft ca 38 graders feber fram till nu. Nu har jag äntligen lyckats att få behålla lite blåbärssoppa så nu har jag börjat piggna till, och kunnat ta en ipren för jag har väldigt huvudvärk pga av att jag inte kunnat få i mig något. Fy fan vad vilken dag.

Jag tror att jag blivit sjuk av vårat vatten då vi under en ganska lång tid inte har druckit vattnet men i fredags började vi dricka av det,nu ska jag inte dricka av det förrens det har genom gått tester. Martin är pigg och känner inte av det alls men jag har mycket känsligare mage så därför blev jag drabbad igen jag vet inte hur många gånger jag blivit sjuk av vårat vatten. Men nu har jag fått nog vattnet måste gå att dricka annars kan man inte bo såhär.

HA en bra kväll

Söndag

Vilken konstig melodifestival tyckte det var ganska tråkiga låtar, och jag tyckte den som vann var ganska skum men men alla har röstat så då är det väl så. JAg såg alla bidragen sjunga sen somnade jag efter att tre länder gett sina poäng. Jag tycker alltid det brukar vara svårt att hålla sig vaken under röstningen så det är väll tradition att jag somnar under den :)

Idag har jag firat morsdag via telefon & post med min mamma;)

Imorse tog jag och Roxy en löptur sedan har vi mest grejat på gården, vi har plockat sten på åkern, det är nog en av de tråkigaste sakerna man kan göra men gör man det inte så blir det lite problem vid gräsklippningen


Väldigt mycket sten är det

Nu ska det komma några som ev ska köpa några fönster.

Ha en bra kväll


Lördag

Idag startade vi dagen med träning jag och Roxy var ute och sprang medans MArtin cyklade. Sedan tärffade vi Stefan och Deniz i Mora, där åt vi thaimat och kollade på lite grejer på Martinsjobb. Mitt nät som jag ska ha till inhägnaden hade inte kommit så det blir att sätta upp det i veckan istället.


Jag har planterat lite blommor i en fin trähink som Anita hittat i härbretMartin har satt upp alla stolpar till inhägnaden nu fattas bara nätet

Vi har även flyttat lite mer syrener till våran nya häck

Martin grillar i åskoväder :( Idag har det varit strålande sol, spöregn och åska en riktigt konstig väder dag.

I morgon är det morsdag:)

Nu ska jag se på Eurovision song contest, ha en bra kväll


Fredagsmys :)

Äntligen fredagkväll det har varit en lång vecka. Idag körde det ihop sig rejält med hur vi skulle få till det med Roxy då Martin blev tvungen att åka till Ludvika, det slutade med att Roxy följde med och jobbade med husse i Ludvika vilket gick jätte bra så det löste sig väldigt bra till slut :) 

Idag klippte jag gräset för tredje gången det växer verkligen väldigt fort nu;(
Idag har vi haft Jennie, Maikael och Theo på besök väldigt trevligt Theo är så söt han har börjat att skratta  om man själv skrattar :)jag bakar min livs första budapestrulle och det gick sådär ni får inte se njågin bild på slutresultatet för den ser för ....... ut.

så här skulle den se ut enligt receptet

Ha en bra kväll


Sol

IDdag är det kanon väder blå himel och sol :) Idag börjar jag jobba vid 11 så idag har jag hunnit med en sovmorgon och en löptur med Roxy.

Den här veckan kommer jag inte hinna rida :( det känns väldigt tråkigt förjag hade verkligen velat men tiden räcker inte till så jag ska se om jag kan få till 2 ridlektioner nästa vecka. Den här senaste veckorna har det varit väldigt mycket jag hoppas det lugnar ned sig lite snart.

Ikväll ska jag iväg på en middag med jobbet jag hoppas jag ska hinna hem till semi två i euro vision song contest så jag kan heja på Sverige. Jag gillar inte den svenska låten men har vi skickat ditt den så lär man heja på den ändå.

En trött vove efter löpturen hon varierar mellan att sova i soffan inne och på balkongen
Zelda växer och växer

Nu ska vi åka til Martin som ska ha Roxy på jobbet idag :)

ha en bra dag


Onsdag

Idag har jag och Roxy varit flitiga vi har tvättat bilen, varit ute på lång promenad och storstädat. Vi har även haft besök av två stycken kollegor väldigt trevligt:)

Roxy ligger ute och slappar i sin korg :)

Mina blommor växer och växerNu ska jag träna lite styrketräning, ha en trevlig kväll


Pastagratäng:)

Idag har min kära sambo gjort pastagratäng, hans kock kunskaper har dock visa begränsningar;) Igår åt vi spagetti och köttfärssås då blev det väldigt mycket kvar så jag sa åt honom att göra en pastagratäng av det idag. Jag förklarde även på ett ungefär hur man skulle göra men det som fastnade var mjölk och ost så idag har jag ätit spagetti och köttfärssås i mjölk med ost på :) Det var i alla fall ganska gott trots att det var ganska långt från en pastagratäng.


En host fri Roxy:)

I kväll är det Eurovision song contest semifinal 1 Sverige är med i 2 tror jag man jag ska nog se det ändå.

HA en bra kväll


Måndag

Nu är måndagen avklarad, Roxy var med Martin på jobbet idag det går väldigt bra för henne att vara med Martin på jobbet hon sköter sig perfekt:) Efter jobbet har vi varit ute på  promenad sen har jag borstat Lilleman idag hade han rullat sig i lera så idag tog det ett tag att få ren honom men nu står han och skiner i stallet:)

Ha en bra dag

bak

Nu har vi bakat kart ca 60 st Läfsor blev det på ca 5 timmar (med pizza paus)Massa gott bröd

Nu har jag fått ett sms från Hanna och Fredrik som landat på Rhoodos och har det bra, jag är väldigt avundsjuk;)

Ha en bra kväll


Skit väder

Idag är det riktigt skitväder det öser ner massa regn :( Så idag är det bakdag;)

Igår grävde vi testgroppern 2 meter djup är den.


Det ljusgrå i groppen är kalk Nu har jag bakat blåbärsmuffins


Och kladdkakemuffins med ett eget recept som jag gjort själv:) Jag ska testa dem först sen kanske jag lägger ut detRoxy slappar hon vill absolut inte vara ute i regn

Ha en bra regndag


Lördag

Idag har jag och Roxy varit och köpt blommor, under några veckor på sommaren kommer det som en blomlastbil till Sollerön där man kan köpa blommor och där har vi varit och handlat idag. Så idga har vi planterat en del jag har även hunnit med ettrullskidspass idag var jag i riktigt bra form åkte enda upp och höll ganska bra fart:)


Trä hinken har Anita hittat i härbret den ska jag plantera blommor i:) Dte blev inget bak idag men imorgon blir det bak.

Ikväll ska vi till Martins faster på middag det ska bli väldigt trevligt, nu kom precis han som ska gräva testgroppen så nu måste jag ut och hjälpa till

Ha det bra


Planteringar

oj vad det växer överallt idag har jag klippt gräset igen och mina planteringar växer och växer.

Spenat


Sockerärter

Rädisor, de måste nog gallras en del


jordgubbarna


syren häcken har klarat flytten bra

och även gräset tar sig bra

nyklippt gräs igenRoxy slappar

Ha en bra kväll


Fredag :)))

Fredagar är min favorit dag då har man hela helgen att se fram emot. Den här veckan har det varit väldigt mycket för oss med Roxy sjuk och Martin borta väldigt mycket så det ska bli kul att hinna träffa sin familj lite. Jag och Martin har inte ätiti någon måltid tillsammans under hela veckan vi brukar försöka hinna äta lunch tillsammans när det är mycket men den här veckan har vi inte ens hunnit det så det ska bli trevlig att äta frukost tillsammans imorgon.  I kväll ska jag äta grillbricka på Jugen Jon med mina kollegor det ska bli väldigt trevligt.

Martin är i Strägnäs på jobb och kommer inte hem förrens ikväll, han har sovit där i natt så jag och Roxy har varit själva, hon hostar mindre och mindre så snart hoppas vi att det är slut hostat :)

Igår kom han som ska hjälpa oss med att gräva avloppet för att titta på hur han ska göra samt hur han ska gräva testgropen, han är ett riktigt Solleröbo och pratar därefter så jag fick verkligen anstränga mig för att förstå vad han sa men det gick sådär så det blev en del va. Jag lovade att Martin ska ringa honom idag för att pratat om avlopp och sedan prata om det på sollerömål känns inte som mina två starka sidor. Förhoppningsvis kommer han i helgen och gräver testgropen så vi kan skicka in ansökan om nytt avlopp.

Om det blir regn ihelgen så blir det ev lite tunnbrödbakning eller läfsbakning som det egentligen heter.

Ha en bra dag


Mindre host

Inatt har inte Roxy hostat någoning hon har dock hostat lite på morgonen men man märker att dte blir bättre och bättre.

Jag känner redan nu av lite träningsvärk från igår  jag försökte stretcha lite igår, så det inte ska bli lika mycket träningsvärk som förra gången men vi får se om det hjälpte.En trött vove

Idag är det riktigt tråkigt väder här mulet och lite regn i luften jag hoppas det blir fint till helgen. Imorgon ska vi äta mat med jobbet på Jugen Jon på Sollerön och då hooppas jag det är fint väder för jag ska cykla ditt.

Nu ska jag jobba Ha en bra dag


Jag & Larry

Nu har jag varit och ridit på Solleröridskolan igen det är väldigt kul men extremt drygt jag får slita som en tok. Martin var förbi ett tag som fotograf, han hade dock lite problem med skärpan på en del av korten.

JAg och Larry och ridskoleledaren KarolinaJag ser på bilden att stigbyglarna kanske inte riktigt var på samma längd men de märkte jag inte när jag red.Höger galopp jag fick inte till vänster galopp den här gången heller;( Vi börjar alltid med höger och då hinner jag bli för trött till vänster och det märker han och då börjar han bara tok trava.Två tröttisar.

Jag sak försöka rida nästa onsdag igen  för nu är jag verkligen inspirerad av ridningen, jag tror ev att jag kan få med MArtin på en lektion det ska bli kul.

Roxy har hostat mycket mindre idag så jag hoppas det ger med sig under morgondagen.

HA en bra kväll


fortfarande host

Roxy har hostat en del i natt lite mindre än igår men fortfarande ganska mycket hostande, jag tycker så synd om henne. Idag ska hon med Martin och jobba och de älskar hon så det blir bra.

Idag ska jag även åka och rida på Solleröridskola igen :) Vi får se hur det går den här gången förra gången fick jag verkligen slita. Idag ska jag inviga mina nyra ridbyxor:)En sjuk Roxy

Nu ska jag jobba ha en bra dag


host, host

Inatt har Roxy hostat väldigt mycket så inatt har vi inte sovit mycket någon av oss. Jag tycker verkligen synd om henne vi försäker ge henne mycket vätska men dte finns inte så mycket mer att göra :( Jag hoppas verkligen det går över fort.

Ha en bra dag

Kennelhosta :)

Nu har  stora delar av Roxysdagis drabbas av kennelhsota och tyvärr även Roxy:( Så nu går hon och hostar lite stackarn.

Apoteket.se skriver detta om kennelhosta.

Kennelhosta kan orsakas av flera olika virus. En av dessa är hundens parainfluensavirus som lätt sprids genom hostning. Sjukdomen ger irritation i luftstrupe och bronker, vilket ger kraftig hosta. Hög feber kan också förekomma. Virusinfektionen kan också leda till att hunden får lunginflammation. Hunden ska hållas i stillhet så länge som den hostar. Hunden kan smitta flera dagar efter att hostan har slutat. 

Vaccin finns mot kennelhosta. Vaccinering rekommenderas om hunden deltar i tävling eller utställning, vistas på pensionat eller kennel. Vaccinering bör även övervägas om hunden bor i ett hundtätt område och träffar mycket hundar, t ex i storstockholm. Vaccin mot kennelhosta ger inte ett hundraprocentigt skydd mot smitta, men om hunden ändå blir sjuk förkortas sjukdomstiden  och symptomen blir mildare. Genomgången sjukdom skyddar inte hunden från att drabbas igen. En hund som hostar skall naturligtvis inte träffa andra hundar.

Roxy fick ibörjan av maj sin  vaccination påfylld så jag hoppas hon ska klara sig lindrigt, nu måste hon vara hemma från dagis ca 2 veckor då detta är extremt smittsamt. Så nu blir det massa pusslande för att få till det, Martin ska vara borta mycket den här veckan men Anita har ryckt in och ställer upp så vi ska nog fixa det ändå. Det är tur vi har Anita som backup;)


Just nu håller jag på att gå loss på denna


Idag har jag premiär klippt gräset

Den här fick jag av Hanna i namnsdagspresent :)) Den har lite andra former på spritsarna än den jag köpte på Ikea så nu blir det  cupcake bakning i helgen .

HA en bra dag

 


Sol på en måndag

Idag är det såklart jättefint väder så fort man ska jobba blir det fin väder ;(
Igår var jag i min grannes stall och borstade Lilleman han hade dock hår konkurrens av Fiona 1åringen som också väldigt gärna ville bli borstad och ha all uppmärksamhet, så jag borstade nog dem lika mycket.Jag har glömt att visa Martins nya kläder så här såg han ut i Lördags när han tränade observera årets första tur i korta cykelbyxor !!


Han har även nya "sko skydd" eller vad det heter.Den här nosen möttes jag av när jag gick upp för trappen nyss kolla på den randiga kudden

Så här låg hon och sov

Jag tyckte det så lite obekämt ut så jag tog bort några kuddar så nu sover hon såhär :)

Den här veckan kommer det bli årets första gräsklippning för nu behövs det verkligen.

Ha en bra dag


tråkväder

idag har det regnat nästan hela dagen jag hoppas det klarnar upp snart.
Roxy har legat inbäddad i sin fotölj på trappen


Martin har byggt ett tak till mina jordgubbar

Vinbärsbuskarna ser ut att ha klarat flytten bra


Jag har även varit och köpt lite blommor idag som jag har planterat

Nu blir det promenad ha en bra dag

 


2åring på besök:))

Idag kom Alexander och farmor Anita på  besök han är väldigt duktig på att prata han pratade konstant. Han sa  Sander mjölk ( han kallar sig själv Sander) och Sander bulle så det var bara att plocka fram mjölk och bullar :))


Han inspekterade Roxys klicker han tyckte det var kul när det klickade.Här leker han med en ny grävmaskin som vi köpt den blev väldigt populär så han fick med sig den, han var lite trött här men det gick inte riktigt att sluta leka med den så det blev ingen vila.

MArtin är ute och cyklar nu och  när han tig ut sin cykel så ville så klart Sander åka, så nu har han testat en racer han har en bit kvar till tramporna.IDag har jag varit ute på årets första rullskidspass jag hade bestämt mig att åka upp till gesundaberget men jag lyckades  bara komma till skjutbanan ( ca 1 km kvar till toppen)  för där var jag hellt slut så där fick Martin hämta mig. Under hela förmiddagen och mitt rullskidpass regnade det men nu är det strålande sol och väldigt varmt.


En trött vove som tyckte solen blev lite för varm att vara i

 Jag har planterat blommorJag har även planterat jordbubbar och potatis

Nu blir det en promenad med Roxy

Ha en bra dag


Regn, regn

Idag har det regnat nästan hela dagen :( Jag tror att nästan alla var lediga idag för det var väldigt mycket folk på stan, det var så mycket folk att vi ej fick plats för att äta lunch :( Så jag fick köpa med en macka till kontoret.

Angående min bil så är det inget fel på den enligt verkstaden!!!!!!! Jag blir så irriterad när de bara tittar på sina felsökningsdatorer och inte kan se något fel för det ÄR fel på bilen. Blinkersen fungerar ett kort tag någon dag om man byter lampa och det gjorde de så nu tycker de att min bil fungerar fast jag vet att den kommer endast fungera någon dag.


Jag har köpt hårvårds grejer på bangerhead.se som idag kom med posten :)


Eftersom det regnar massa vill inte Roxy ut så det blir lite inne aktiviter idag, aktiveringsboll och klickerträning.

Nu ska jag laga mat ha en bra kväll


fredag

Idag är det lite gråmulet ute det regnade i allafall inte så det var en ganska skön morgontur det blev tom lite svettigt för det är ca 9 grader ute och jag trodde det var lite kallare än det.Färdigt resultat av soffan, både jag och Martin är nöjda.Jag fick en tomat av pappa :) Jag vågar inte ha den ute riktigt ännu så den får vara i köket ett tag tills det blir varmare. Jag köpte även jordgubbsplantor och lite blommor i Uppsala så i helgen blir det plantering :)
 
En trött vove som inte gillar regn.

Idag har jag och Martin bytt bil för min ska in på verkstaden då den som vanligt krånglar det är glapp i höger blinkers. Så idag ska jag åka automat till jobbet det känns verkligen lyx med automat jag önskar att min bil också var en automat då är det bara att gasa och bromsa lyx.


Angående fönstrena har vi nu sålt 8 fönster och vi har en spekulant på 4 st så vi får se hur det går totalt har 4 st ringt oss angående fönstrena, för 2 st passade inte måtten,vi har fortfarande många fönster kvar så jag hoppas fler ska ringa.Ingen har ringt angående kaminen eller handfatet vi får väll testa att lägga ut det på tradera eller något annat.

Nu ska jag jobba, ha en bra dag


Linneadagen

Grattis alla Linneor idag har vi namnsdag, tack för alla gratulationer:)))

Nu är vi tillbaka efter en trip till Uppsala och Västerås, vi var i Uppsala för att jag skulle ditt på en jobbgrej samt att ta hand och mamma och pappas fåglar och blommor då de är på Öland. Två löpturer hann jag med Martin fick kramp under den första turen så den andra var han bara med en kilometer sedan fick han vända hem. Roxy hann med ca 3 st bad i Uppsala för där var det kanonväder hela onsdagen samt idag tills vi åkte därifrån. I onsdags åt jag lunch på en uteservering i Uppsala gud vad skönt det är att kunna sitta ute och äta i solen :)
Roxy solade i sin bur i UppsalaPappas fina växthus


Odlingarna har kommit en bra bit

Idag åkte vi till Västerås för att fira Alexanders två års dag (den var igår så vi var en dag försenade)

En kul sak som hände när vi åkte dit var att jag frågade Martin om vi skulle ta med gpsen men nej han hittade så det behövdes absolut inte. Gissa en som absolut inte hittade så vi tog några extra varv genom Västerås för han kunde inte erkänna att  han inte hittade till slut ringde jag Martins bror som fick guide oss rätt;)


Massa god mat fick vi

Vi gav bland annat Alexander ett fotbollsmål som det var en del montering på för att få ihop men det gick bra till slut


2års tvårta


Väldigt god tårta

den här köpte jag på IKEA nu kommer mina cupcakes bli väldigt fina

Imorgon blir det jobb sen blir det helgledigt:)

Ha en bra kväll

 


Tisdag                                       Soffprojektet går framåt, en målning till sen är det klart ;)


                                                          En morgontrött vove                                         Imorgon ska vi till Uppsala då ska jag till Hööks och inhandla dessa :)
Jag ska även köpa ett par nya ridvantar då jag har tappat bort en av mina och det fugerar inte så bra att rida med 1 vante.

Imorogn fyller Alexander 2 år så på torsdag blir det 2års kalas i Västerås:) Försäljningen av grejer på blocket har börjat komma igång två st har kontaktat oss angående fönstrena

Ha en bra dag


målning

Mitt målningsprojekt går framåt nu har jag haft på kvistlack och grundmålat, Martin såg ut som han ångrade sig lite imorse när han såg den grundmålad, men inget är fint när man grundmålar så jag hoppas han kommer känna sig nöjd när den är klar;)Igår kväll var jag i stallet och pysslade med Lilleman han är en riktig mys häst, han tyckte det var väldigt skönt att bli borstad i ansiktet.

Idag är det riktigt tråkigtväder här mulet och lite regnigt fast det känns ganska okey då man ändå ska jobba hela dagen.

Ingen har än så länge ringt på våra annonser vi får se om det finns någon intresserad.

Ha en bra dag


Blocket

Idag har vi äntligen tagit tag i en sak som vi skulle gjort för väldigt länge sedan vi ska sälja lite saker som vi rev ur huset då vi påbörjade våran renovering för ca 3 år sedan.

En gjutjärnsspis


Massa gamla förnster jag hade en plan att göra ett växthus men jag orkar nog inte med ett västhus, vi ska behålla några av fönsterna då jag har lite planera för de i utbyggnaden samt att man kan göra fina speglar av dem.


Ett handfat från vårat gamla badrum, allt detta ska vi lägga ut på blocket så får vi se hur det går.

Ett av mina nya projekt är att måla denna vit, Martin har gjort den själv så han har funderat och funderat men nu har jag fått tillåtelse att måla den vit ;)

Jag har som vanligt tjuvstartat lite och redan nu planterat så jag får ha på fiberduken så de klarar sig trots att det inte riktigt är så varmt som det borde vara;))

Jag har glömt att berätta om allt krångel med att söka bygglov för avloppet det är en extremt krånglig blankett att fylla i och enligt de som sitter på miljö och hälsa kontoret ska man gräva en 2 meter djup testgrop för att veta vad man har för jord samt på vilken nivå grundvattnet är, så vi håller på att gräver en grop men jag vet inte om den kommer bli 2 meter djup. Det är extremt omständigt man tycker att de borde vara lite mer hjälpsamma då vi får ett mycket bättre avlopp ur miljöhänsyn om vi gör  ett nytt men nej det ska krånglas till så mycket som möjligt:(

En anna sak jag glömt berätta är om min träningsvärk efter ridningen den har varit hemsk under igår och idag jag kan knappt gå, så otränade var mina ridmuskler. Jag ska börja pyssla om min grannes häst Lilleman lite då jag ev ska börja rida honom lite i sommar :) Så det är bra om jag kommer igång med privatlektionerna ordentligt innan dess så jag känner mig iform för att rida själv.
I helgen har det verkligen varit finväder det har varit strålande sol dock lite kalla vindar.
Roxy har som vanligt legat ute och solat hela dagarna.


Ibland blir det lite för varmt då får man lägga sig under bordet.

Nu ska vi vänta in Martin (som är ute och cyklar långtur)sen ska vi gräva lite i våran grop;)

Ha en bra dag


Lördag

I natt har jag sovit 10 timmar !!!! så länge har jag inte sovit på väldigt länge.

Idag bestämde vi oss för att fixa lite i trädgården vi har eldat torrt gräs i diket och flyttat en vinbärsbuske samt att vi fick två st Krikonträd  (plommonträd) av Martins farbror.
det är svårt att se men träden står precis bakom planterlådorna, jag har fått en liten odlings avdelning nästa helg ska jag så mina frön.

Idag har vi även haft ett ca 3 timmar långt strömavbrott hela Sollerön + lite områden runt om ca 1000st abonnenter blev drabbade pga av att någon fält ett träd över en ledning, så vi fick grilla korv till lunch :)

Ha en bra dag


Fredag

Idag slutade jag tidigt :) efter jobbet så åkte jag och handlade sedan har jag varit ute och slitit.

Dessa nyheter hittde jag i affären


Precis när jag kom hem fick vi våran ved levererad, vi kör en slö variant

Nu har vi stapplat upp den så den ska kunna torka bra.

Sedan har jag beskurit mina rosor och gett dem lite mer jord.

Nu ska jag slappa framför tvn Ha en bra kväll


trött, trött, trött

Idag var jag och red på Solleröridklubb efter jobbet, det var väldigt kul men väldigt jobbigt, jag fick verkligen slita som en tok. Gud vad otränad jag kände mig, idag gick det sådär jag är  inte riktigt nöjd men min insats. Jag ska boka in lite mer lektioner så jag verkligen kommer igång, för jag tycker att det är jätte kul.

Det ska bli väldigt skönt med helg då jag känner mig ganska sliten efter veckan, i helgen ska jag nog plocka fram rullskidorna :)

Ha en bra kväll


Moster

Som ni kanske sett på Hannas blogg ska jag bli moster, det känns väldigt kul jag längtar tills den vill komma ut.

Igår gick jag upp vid 4,00 för att kunna vara på en kurs i Västerås kl 9,00 sen kom vi hem igen vid ca 20,30 så gissa en som var väldigt trött igår. Det dryga med en sådan dag är att man sitter så mycket och att sitta är det sista min rygg och nacke vill så igår hadej ag riktigt ont på kvällen och har det även nu. Jag har smörjt in med Voltaren men det hjälper bara ett kort tag så det blir en smärtsam dag idag.  Det är i alla fall väldigt kul att vara på kurs och träffa massa kollegor så det är värt smärtan.

Idag efter jobbet ska jag åka och rida på Solleröridskola det ska bli kul jag hoppas det är bra väder ikväll.

( En varning till er Solleröbor är att det går flera älgar vid Sollerövägen och vi tror att älgkon håller på att stöta bort sina fjolårskalvar så ta det väldigt lugnt de brukar vara vid infarten till Utanmyravägen eller rakan innan)

Nu ska jag åka till jobbet Ha en bra dag

SNÖ!!!!!

Åh vad less man blir det bara vräker ner snö, vart är det fina vårvädret man kan sitta och sola i??????hoppas mina rosor klarar lite snö

Igår bytte även Martin sina däck så nu har han också sommardäcken på, bra timning idag hade man behövt sina vinterdäck;( Imorgon ska jag till Västerås på kurs jag hoppas verkligen det blir bättre väder då.

Roxys vaccinering gick bra igår hon tyckte inte att det var så kul men nu dröjer de ett år tills hon ska dit igen, man måste tydlingen vaccinera varje år för kennelhosta, nu har hon alla skydd hon kan ha jag tror det är viktigt när hon går på dagis.

Ha en bra dag


bakning

Idag har det varit riktigt tråkväder så jag passade på att baka lite nu har jag bakat bountycupcakes som jag såg Leila göra på Tv för ett tag sedan, sen bakade min kollega Maria dessa ihelgen så då fick jag lite tips. Jag bytte ut frostingen lite jag tog vitchoklad istället för mörkchoklad för att få lite variation i smaken.


Bountycupcakes  

Väldigt goda blev de :)

Nu ska jag se på Bonde söker fru, Ha en bra dag


Måndag

Idag vakande jag ont med väldigt ont i ryggen så idag  blir det att ha på Voltaren flera gånger för att slippa värken. Idag ska Martin skicka in våra bygglovshandlingar på utbyggnaden vi är inte riktigt klara med handlingarna för avlopp men vi hoppas att vi kan skicka in de i slutet av veckan:)

Min frö samling det fattas dock lite, jag ska köpa jordgubbsplantor, potatis, lök och tomater sen är det dags att odla.

En trött liten vove som ska vaccineras idag, hon ska vaccineras mot valpsjukan man  gör det vartannat år. Roxy hatar att åka till vetrinären så det kommer inte bli populärt när hon inser vart hon ska.

( Info om valpsjuka från apoteket.se Valpsjuka kan drabba både vuxna hundar och valpar. Sjukdomen orsakas av ett valpsjukevirus som försvagar immunsystemet. Symtomen är feber och sekundära infektioner som till exempel rinnande nos och ögon, hosta, kräkningar och diarré. Valpsjuka är en allvarlig sjukdom eftersom den kan spridas till nervsystemet och där leda till inflammation i hjärnan och nerverna. Viruset sprids via luften och via direktkontakt mellan hundar.)Roxy solandes igår

Nu ska jag göra mig klar för att åka och jobba. Ha en bra dag


Söndag

Idag började jag och Roxy dagen med en löptur sedan har vi varit ute massa.

Vi har planterat blommor


Jag har målat trappen till härbret så den ska smälta in


Jag har även målat pallkragarna

Sen har jag bytt däck vilket gick åt skogen, på första däcket klämde jag fingret, så nu har jag en stor blodblåsa som gör väldigt ont. Sedan vägrade en muter på bakdäcket att släppa så efter ca 1 timme med olika försök gav jag upp nu har Martin hjälpt mig så nu har jag till slut kunnat byta alla däck. Nu har i alla fall en i familjen sommardäck på bilen, Martin har varit ute och cyklat hela dagen så han får byta sina under veckan. När jag slet för att få loss muter så drog jag så klart till mig i ryggen så nu har jag riktigt ont. Ni kan gissa en som är på bra humör ont i ryggen och ont i fingret ;(((( det ska bli skönt med lite stilla sittande jobb imorgon då gör man i alla fall inte illa sig.

Ha en bra kväll


forts

Nu är det klart :) Vi har flyttat 2st vinbärsbuskar, 4 st körsbärsträd, syrenhäcken, en stor syren och sen tog han bort två stycken stubbar. Vi är jättenöjda :)

Allt är borta


Vinbärsbuskarna, 2 st körsbärsträd och en stor syren det syns inte så bra men det är väldigt fint det blir en bra inramning av tomten samt bra insynsskydd. Idag har vi varit Utanmyras höjdounkt det  åkt förbi väldigt många nyfikna ;)

Martin Krattar

Det ser lite tomt ut men om ca 1½ år står det ett nytt hus här.

Nu håller vi tummarna för att allt  ska klar flytten vi har fått lite tips på hur vi ska göra så jag hoppas vi lyckas.

Idag har jag tagit bort en fästing på Roxy usch jag hatar verkligen fästingar jag trodde det skulle dröja ett tag tills de kom men nej nu är de här:(((
En annan plåga som också är här är myggen igår vid brasan fick jag 4 st myggbett som har kliat hela natten grrrr, jag hade kunnat vara utan mygg och fästingar.

Ikväll ska jag hålla tummarna för Orsa i körslaget, Ha en bra dag


tomt förändring

Idag började jag och Roxy dagen med en löptur och sedan körde jag mina  nya övningar som jag fått av sjukgymnasten. Ett annat tips som jag fick av honom var att använda sport-bh och bhar med breda axelband så mycket som möjligt då de andra skär av blod tillförseln till musklerna, så ihelgen blir det bara sportbh för att se om det hjälper.

Vid 9,30 kom grävmaskinen nu han hållt på ca en timme och det har verkligen hänt saker den timmen.

Trädet, häcken och vinbärsbuskarna ska flyttas då de är ivägen för utbyggnaden.Vinbärsbuskarna är på sin nya plats, åkern är väldigt torr så det blir inte alls några stora märken där han kör med grävmaskinen. Det kom lite regn  inatt men de verkar inte ha påverkat så mycket.

Trädet på plats
nu håller de på att flytta häcken.

Nu ska jag laga lite lunch, ha en bra dag

RSS 2.0