extra timme:)

Idag vaknade vi väldigt tidigt och vi insåg att det var ännu tidigare efter som man skulle skruva tillbaka klockan, men vi åkte iväg och sprang  1 mi iHemus sen åkte vi till bygghandeln och hämtade hem massa varor och vi var ändå hemma innan 12:)

Igår tjuvstartade jag med att göra pepparkakasdeg :) Då vi åker bort en vecka i december känns det bra att förbereda lite så det inte blir jättestressigt innnan jul. Så idag har jag bakat massa pepparkakor så nu luktar det väldigt gott i vårat hus.

JAg hade dock inte lyckats med degen så det blev att ha i massa mjöl så det gick sådär

Efter bakningen har vi varit och gått i elljusspåret samt hämtat hem massa granris till att täcka mina rosor

Roxy hittade  en jättepinne som hon var väldigt nöjd med den gick dock inte in i bilen så den fick vara kvar i elljusspåret :)

Den var lite för stor för att gräva ner och gömma.


mina rosor redo för vinter :)

Ha en bra dag


Lördag

Idag har Martin jobbat jag och Roxy har varit ute ocg gått, städat på bygget, tvättat bilen och tvättat alla sommardäck:) Det var alltså fullfart som vanligt även denna helg.....


Min bil nytvättad här har den sina nya fula vinterdäck:( Jag gillar verkligen inte plåtfälgar men jag tycker inte riktigt det är värt pengarna att köpa ett par nya aluminiumfälgar.


8 st däck tvättade jag det var grymt tråkigt.......

När Martin kom hem från jobbet åkte vi till Selen för att dra upp båten, den här båten ser inte stor ut men den är hellt sjukt tung. Det var massa vatten att ösa ur:)

Roxy och jag gick en lite tur medans Martin och hans mamma höll på med båten


En båtägare som glömt bort sin båt :( Tur att de låst fast den ordentligt i alla fal;)Vi hade med en vinsch för att få upp båten, nu är den uppe och täck med presening så nu är den redo för vintern:)

Imorgon blir det nog lite löpning i Hemus sedan blir det att jobba lite med utbyggnaden.

Ha en bra kväll


Fredag

Nu är det helg igen:) Idag har det arbetat på här hemma :)


Det har kommit upp massa läkt idag samt krönlisten, även takstolarna på slussen in till huset har kommit upp.

I helgen blir det lite städning ute för nu är det grejer överallt :) Sen ska vi dra upp en båt som ligger i skogen bakom Gesunda berget vid en liten sjö. JAg ska även försöka hinna med lite träning idag har jag och Roxy varit ute och sprungit och sedna har jag kört lite med hantlar.

Ha en bra kväll


Torsdag

Idag blir det inga bilder på huset då det var mörkt när jag kom hem;( Men imorgon blir det massa kort på det.

Nu har mitt favorit julgodis kommit till affärena igen :)))))


Idag hann jag med lite shopping innan jobbet :) Så jjag var till systemet och köpte två av min favorit viner:)
Jag handlade även lite grejer på apoteket inför våran resa om ca 1 månad åker vi , det ska bli väldigt skönt att få lite semester.

Ha en bra kväll


Onsdag


Idag har det hänt saker 3 st snickare har slitit på idag :) så nu har delar av panelen börjat komma upp både på fram och baksidan.
Det ska bli spännande att se resultatet när all panel är uppe och fönstrena inne då kommer man få se färdigt reultat och vi kan slappna av inför vintern

Idag ringde Jennie mig och frågdde om jag skulle hänga med på en löptur det ville jag såklart, så efter jobbet blev de ca 1 timme löptur i regn,blåst och mörker med Jennie, Theo och Roxy så nu känner man sig riktigt nöjd med sig själv :) Jag hade aldrig kommit ut på dettta själv det känns kanon med en träningskompis :))  Jag var inte direkt i någon bra form men det är bara att slita på så kanske den dyker upp...

Nu blir det lite städning sedan blir det soffan, ha en bra kväll


TisdagRidningen gick ganska bra jag kände inte av handleden alls, jag känner mig dock lite manlig när jag rider :) För det är så mycket och tänka på så ibland blir det kortslutning:)) Jag tror att jag måste försöka rida mer de hade nog varit bra att ridit två gånger i veckan:)


Igår köpte jag flera ljushus då Hanna också ville ha:) Jag köper dessa på Dollarstore de små kostar 100 kr och de större 150 kr sen finns det ett ännu större som kostar 200. De röda kommer att bli perfekta till jul.


En trött vove som inte är riktigt frisk ännu så nu har vi fått till uppgift att fixa ett urinprov, jag har fått lite tips så vi ska väll fixa det på nåt sätt men det kommer inte bli lätt.


Jag håller på att få till badrumet tror jag, vi kommer ha mest vit pärlspontpanel samt i dusch och vid badkar och handfat kommer  vi att ha en våtrumsskiva i antingen svart mosaik mönster eller lite mer avlånga ränder även de i svart, på golvet kommer vi ha stort svart kakel som är lite mer som skiffer  alltså lite flamaigt.


 

Vitvaxadedet blir ett sånt här handfat stående på en våtrumsskiva ungefär som bilden fast en svart skiva . handfatet är från ahfa även badkaret kommer därifrån.


detta blir det, jag längatar tills man får testa det.

Bastun är Martins projekt så den får han planera själv.

Nu ska jag åka och jobba, eller först ska jag ta mig in till jobbet med sommardäck :))) Imorgon får jag vinterdäck så idag blir det att åka sakta och försiktigt för det är väldigt halt.

Ha en bra dagMåndag


Idag var sista dagen jag och Martin samåkte för idag var bilen klar, nu har de bytt ut hela kofångaren bak  så nu är den väldigt fin:) På onsdag morgon ska jag få mina nya vinterdäck:)

Ikväll blir det ridning jag vet dock inte hur det ska gå då jag har riktigt ont i handleden efter allt bärande i helgen.Så här långt har de kommit idag nu dröjer det inte lång tid innan de kan börja med taket till slussen och sedan spika panel :)

min fina nya ljuslykta.

Förra veckan lämnade en fin vove våran värld, det var våra grannars hund Laban som fick somna in, han  blev ca 13½ år och har haft ett väldigt bra liv men på slutet gick åldrandet fort så de hade inget val utan fick låta honom somna in. Det känns väldigt tomt utan honom och det känns skumt att träffa dem utan honom, han var en av Roxys bästa kompisar och de tyckte väldigt mycket om varandra. Han är en saknad vove.

Ha en bra kväll


Söndag


Idag har vi städat i våra två härbren, vedbon och källren samt plockat rätt på allt runt byggnationen:) Vi har fyllt en hel konteiner........SÅ här ser byggantionen ut just nu

det har kommit snö på Gesundaberget men här är det ingen snö ännu


Vi har hunnit med en långpromenad och Martin och Roxy har hunnit med en till medans jag målade igen.

Fåglarna har varit och förstört isoleringen så nu har vi fått satt upp plast för att slippa att de förstör.

Nu blir det lite middag ha en bra kväll


Lördag

Idag har vi arbetat hårt nu är vi totalt  slut ;(

Roxy har mest slöat men två promenader har vi hunnit med och nu ska vi ut på en tredje


Jag började dagen med att måla dessa plankor som ska sitta som en midja på panelen.


sedan har vi isolerat en del invändigt


Roxy har hjälpt till på sitt sätt :))), hon har legat och solat på isoleringen.

Eftera att vi lesnat på att isolera har vi burit upp taknocken och lagt på den så snart är taket klart.

sedan har vi avlutat med att städa lite i vedbon och burit in all isolering under tak, för imorgon såg vädret inte så bra ut så då kan vi jobba trots regn :)

Nu blir det en promenad sedan blir det soffan :)

ha en bra kväll


Fredag :))

Fredagar är verkligen min favorit dag, idag slutade jag jobba efter lunch, jag kunde dock inte åka hem då för jag var tvungen att vänta på MArtin eftersom vi just nu bara har en bil. Så det blev promenad med Roxy och storhandling samt att vi lastade en släppvagn med byggrejer, så lite efter fem var vi hemma;(


Jag har köpt ett litet hus man kan ha ljus i, det finns massa såna här i olika storlekar samt i vitt eler rött på dollarstore:)På ica maxi hade de plockat fram julgrejerna så det blev ett rött hjärta :)

den här köpte jag på dollarstore det är en kruka

Jag och Roxy åkte en sväng till Nusnäs där vi shoppade lite och gick en långpromenad

Nu blir det att slappa framför tvn, i helgen blir det mycket med huset, ha en bra kväll


vinter??

Det verkar som det kommit snö på väldigt många ställen under natten vi har inte fått någon snö men det är -8 grader. Roxy och jag har vait ute på en morgontur idag börjar jag egentligen lite senare men nu när vi åker tillsammans så blir det att åka till jobbet 1 timme innan jag egentligen börjar ;( Jag hoppas verkligen min bil är klar snart då jag saknar den väldigt mycket, nästa vecka måste jag åka och köpa nya vinterdäck för nu lär man på med dem för det ser ut som vi ev kan få lite snö på söndag.

ha en bra dag


Onsdag

Idag är det kvälls jobb :) Martin och hans pappa bygger ställning och jag och Anita städar lite, för idag har det kommit en konteíner:)  Det går sådär med min och MArtins samåkning idag fick han sitta 30 min utan för mitt jobb då vi hade ett möte som tog lite längre tid än planerat, gissa en som inte var så nöjd ;)
det är bra med bygglampa:)

Nu blir dte lite tv tittande, ha en bra kväll


bilkrångel

Ridningen gick bra igår min kropp kändes ganska bra trots allt :) Jag red Mustash han kom igång rikttigt bra till slutet ibörjan ville han testa lite hur slö han kunde vara men efter en del  jobb så verkarde han tycka det var kul att jobba lite :)

Den här veckan består av en hel del logistikproblem då Martin hade sin bil på service igår, det gick då lätt att lösa jag fick hämta honom efter jobbet och lämna honom på volvo, men idag lämnar vi in min bil för att fixa den skada som var på den när jag köpte den och den kommer att vara borta ca 1 vecka !!!!!! Det kommer verkligen bli en utmaning hur vi ska få till det jag har en kollega som jobbar på sollerön men vi jobbar hellt olika tider, Martin och jag jobbar också väldigt olika tider så det kommer nog bli en heldel extra bilåkande för att få till detta :( Vi är verkligen hellt beroende av att ha varsin bil annars går det inte att jobba.

Trappa Färila
En sån här modell ska vi ha på våran trappa till loftet, det blir nog ett annat trappräcke men just själva svägningen blir nog bra.
http://www.olssonstrappor.nu

Trappa Järvsö. Den mest omtyckta trappan.
jag vill nog hellre ha träräcke som på denna

Nu ska jag åka och lämna min bil :(

Ha en bra dag


Måndag

Idag har det varit riktigt höstväder just nu spöregnar det jag hoppas att det har slutat innan jag ska rida

 /_layouts/productimages/151L60EK09_int_large.jpg
Nu har vi äntligen kommit överens och valt ett golv, det blir ett 1stav som har är av typen country stil dvs att det syns ganska mycket kvistar mm. det finns inga kort på det för det är ett nytt golv men det liknar det här som är från kährs även det vi ska ha är från kährs men det finns inga kort på det. Det känns väldigt bra att vi besämt oss för detta , det dröjer ett tag tills det ska in men nu är det bara att beställa när det är dags:)

I dalarna har tidningarna en kampanj  som heter bjud 123 där får man bjuda på massa saker man måste minst bjuda halva priset annars får man inte köpa det, http://www.bjud123.se/  jag har bjudit på några saker jag tänker inte säga vad :))) vi får se om det blir någon affär.

Nu ska jag leta fram regnkläder ifall det inte slutar innan jag ska rida.

ha en bra dag


Söndag

Vilken helg det har varit min kropp är hellt slut dte känns som jag blivit överkörd av en ångvält:)


I fredags kom lite saker som jag beställt från lyko.se (vet ni att det ligger i Vansbro)


I fredags hade mamma och pappa med sig massa god frukt, färska  jordgubbar från Uppland väldigt goda:)

mamma och pappa hade med sig massa blommor till oss då de hade haft en liten kommunikationsmiss:)))
Den här sidan är klar så långt som det gick, nu måste ställningen flyttas för att vi ska göra klart den sista biten längst ned.


fikapaus igår mamma, pappa och Anders

Martin, Eva och Anita


Idag har Martin ocg jag kört själva vi har satt upp stuprännor, fågelband och lagt ut taket

Vi är väldigt tacksamma för all hjälp som vi fått med taket det var tur att vi gjorde så mycket i går för idag gick allt på lite halvfart.


Roxy har varit med på sitt sätt:)

MArtin spikar fågelband


MArtin lägger tak

Klart det fattas dock 12 st takpannor på denna sida, teglet tog slut så det blir att beställa lite mer och göra klart allt nästa helg.

Nu ska vi äta lite sen blir det soffan resten av dagen för nu är jag hellt slut, det ska bli intressant och se hur jag ska klara av att rida imorgon :)

Ha en bra kväll


takdag


Idag har vi lagt tak :)

Mamma och Anita passade Roxy och fixade fika:)


Fullfart på taket

En sida nästan klar

Anders står högst upp på taket

Nu blir det middag, Ha en bra dag


Fredag

Nu är det bara att avklara denna arbetsdag sedan är det helg :)))))
Jag håller just nu på att klura lite på färgval til våra två nya rum, vårat badrum kommer att bli svart och vitt samt vårat nya vardagsrum blir mestadels vitapanelväggar och ekgolv. I våra två nya rum blir ekgolv men sedan vet vi inte så myckte mer. Så nu har jag börjat leta lite tapeter, jag gillar när allt är inköpt och klart innan man egentigen behöver sakerna för då får man tid att planera i lugn och ro  samt slipper ta stressade beslut:)

Alla tapeter i våat hu är från Boråstapeter som ja tycker har ett väldigt bra sortiment samt en väldigt bra hemsida där man kan "provtapetser"  jag har hittat en väldigt fin kollektion new classic  jag tror vi kommer köra på begiet, blått eller rött,  http://www.borastapeter.se/Kollektioner.aspx?k=HH&l=1


Randigt gillar jag :) Eftersom det är ganska små rum med vita  dörrar och garderober så tror jag att man måste ha en relativt synligt tapet annars blir nog rummen ganska tråkiga, eller vad tror ni???

Nu ska jag åka och jobba
Ha en bra dag


Byggnationen

Idag började jag och Roxy dagen med en 45 min löptur och sedan körde jag ca 25 min styrketräning :) En väldigt bra start på dagen tycker jag själv.


De har börjat byggt anslutningen till det befintliga huset


Jag har burit lite tegel imorgon kommer mycket mer och på lördag kommer det en hjullastare som ska hjälpa till och lyfta upp teglet till taket.


Så här ser husets baksida ut just nu där Martins papppa och farbror håller på och bygger en ställning. preseningen är därför att täcka isoleringen mot alla fåglar:(

Nu ska jag städa lite inför helgens besökare, pappa och en förkyld mamma :)

Ha en bra dag


Onsdag

Idag har jag och Roxy varit ute och sprungit :) Det var ganska segt i benen....... men nu ska jag komma igång.


En för tillfället trött vove men idag har hon varit ett litet gangster ;)

Jag har varit dålig med kort på byggnationen men jag ska bättra mig imorgon börjar jag sent så då ska jag ta lite kort :)


Ha en bra dag


Tisdag


Jag har glömt att visa resultatet av min häst målning


Så här blev det, jag är inte så nöjd med hästhuvudet för där blev det kladdigt men den stora hästen bev jag nöjd med, den stora ska jag hänga i ett snöre ute vid ytterdörren, sen när man får börja julpynta:)


de här stryckbrädeöverdraget köpte jag på baldershage i Göteborg, det är beige randigt men det syns inte så bra.

Nu ska jag jobba ha en bra dag


Måndag

Idag har jag varit och ridit, jag red en häst som heter Dina vi kom dock inte så bra överrens jag tror jag gillar killhästar bätte än tjejer:)


Dina en gigantisk Tinker:))

Byggnationen går framåt i helgen ska vi lägga på teglet då kommer mamma och pappa för att hjälpa till lite :) Jag hoppas det blir bra väder då.

Nu ska jag gå och sova Roxy har varit lite orolig inatt så jag fick inte så mycket sömn så nu är jag hellt slut, jag vet inte vad det var som var fel hon är extremt pigg på dagarna och verkar mår bra men magproblemen har inte hellt släppt ännu:(

Ha en bra kväll


söndag

 Igår kom vi hem vid ca 23,20 det var lite segt på slutet men vi körde massa billekar så det gick bra det är kul att ha en sambo me extrem tävlingsinstinkt vad det en gäller ;)))) Han vann alla tävlingar utom en :)


En trött Freja

Mamma Hanna och Freja

Väldigt god middag fick vi hos Göteborgarna:)


Två stolta kockar Fredrik var cheftskock Martin var mer en assistent :)


En stolt pappa:)

De här schablonerna köpte jag på Panduro i Göteborg så nu ska jag ficka till mina hästar som jag köpt för ett tag sen.

Fåglarna försöker äta upp isoleringen så vi har fått testa lite olika saker för att skrämma bort dem.

de ligger isolering överallt så dte blir storbyggstädning idag

Så här der huste ut under preseningen sitter en skiva med isolering på.

Vi har även kört runt och tagit upp båten idag, jag och Roxy var med på båtturen sen tog vi en långpromenad hem :)

kapten Martin


Roxy passade på att dricka lite i siljanHa en bra dag


Göteborg:)

Imorse åkte vi till Göteborg och kom fram vid 12, nu har vi äntligen fått hälsat på Freja:))


Chaufför Martin

moster och Freja :)))

Hon är en ganska trött liten tjej, hon är väldigt väldiigt söt

Vi har gått lite på Stan där träffad vi Fredriks bror David, hans tjej Astrid ich hans kompis EskilVi shoppade lite på baldershage:) jag visar sen vad jag köpt

Nu blir det lite mat innan vi åker tillbaka tillbaka till Sollerön

Ha en bra dag


Hemma igen :)

Nu är jag hemma igen efter 2 dagar i Stockholm jag har haft det bra,gått kurs och shoppat lite efter kursen :) Vi har bott på hotell Kung Carl ett trevligt hotell mitt i stan :)

dessa vovar hade jag på mitt rum de hjälpte när man måste vara ifrån Roxy

Byggnationen har gått framåt väldigt mycket men det är mörkt ute så jag ser ingeneting men det ska bli kul att se imorgon.

Imorgon bär det av till Göteborg vi ska åka tidigt på morgonen och kommer även att åka tillbaka till sollerön på kvällen så imorgon blir det en del bilåkande men känner vi oss trötta så får vi stanna och sova på något hotell, Men nu är jag lite less på hotell jag vill sova hemma, men säkerheten kommer så klart först :)) Det ska bli väldigt kul och spännande att få träffa Freja :))))))))))))))) Jag längtar som en tok att få träffa henne nu har det gått ca 2,5 veckor sedna hon föddes så nu är det verkligen på tiden att moster får träffa henne.

Restaen av helgen kommer gå åt till byggnation samt att ta upp minst en båt:)

Ha en bra kväll


packtime:)

Nu har jag kommit hem från jobbet men nu ska jag packa lite inför två dagar i Stockholm:) Jag ska vara på kurs där torsdag och fredag så imorgon efetr jobbet åker jag till Stockholm.

Det ska bli kul att se hur långt de har kommit med byggnationen tills på fredag, idag har vi haft lite förstärkning med två snickare som har ryckt in för att vi ska hinna klart taket innan regnovädret på torsdag :) De har idag spikat klart all råspont och lagt papp på halva taket, de blir inga kort då det är väldigt mörkt ute:)

Ha det bra

Tisdag

Igår fick jag rida min favorit Larry :))) Dte gick ganska bra  när jag red honom igen kände jag att jag har nog lärt mig en del sen sits jag red honom.


Den här bilden är från i sommras vi  rider vid 19,30-20,30 och då är det väldigt mörkt ridbannan har så klart belysning.


Två slöisar

Så här långt har byggnationen kommit nu


Nu ska jag göra mig klar för jobbet vi har en kundaktivitet i kväll så idag blir det en lång dag :)

ha det bra


Måndag

Nu är måndagen avklarad:) Idag hade jag ett pateket att hämta jag har beställt lite julgrejer från jotex.se, jag har alltså tjuvstartat lite med julhandeln :))))


Dessa är batteridriva jag har sånna här som går via el men jag tro batteri är mycket bättre då kan man ha dem vart man vill.

julfiltar och jullakan:)

Nu ska jag åka och rida, ha en bra kvällnu är hösten här

Idag har Martin och hans pappa bygg, jag och Roxy har lagat mat och bakat och varit ute på massa promenader.Det börjar bli dags att ta upp båten så det blir nog ett projekt för nästa helg:)


Så här långt kom de idag, det var lite klurigare utan byggställning på rätt sida.

Den här veckan är det väldigt mycket som händer vi ska ha en kundaktivitet på jobbet en kväll och sedan ska jag på kurs i Stockholm några dagar, sen ska vi åka till Göteborg och hälsa på Freja på lördag så det blir en fullspäckad och rolig vecka :)

ha en bra kväll


Söndag

Igår blev taket klart vi har inte lagt papp så vi har täckt det med en presenning:) Idag blir det att fortsätta arbeta på

De har gjort ett "demo fönster" så vi kan bestäma på vilken höjd det ska sitta.
Nästan till 19 igår höll vi på sen somnade både jag, Martin och Roxy i soffan klockan 21 :)))

Ha en bra dag


Tak


Idag spikas det tak, jag har mest burit brädor och städat efter snickarna, så jag känner mig inte så delaktig i spikandet. Men jag har lagar mat gjort fika och tar hand om Roxy så de kan koncentrera sig maximalt på att bara spika så lite delaktig är jag. Vädret är väldigt viktigt just nu vi vill absoult inte ha regn innan pappen är på, så det gäller att ligga i för till veckan ser det sådär ut.

Lite tak har börjat växa framMartin på taket

Martin och Anders, Anders som får slita hårt just nu även jobba på helgerna ;)


Martins spikar för fullt, de har även en spikpistol så de har lite hjälpmedel :)

Nu ska jag ut och se om jag kan hjälpa till lite, ha en bra dag


Fredag

Äntligen helg det har varit en hård vecka så det ska bli skönt med helg och vila upp sig lite :) Det kommer dock bli väldigt mycket byggnation i helgen så dte blir nog inte så mycket vila ändå.

Ha en bra kväll

RSS 2.0