2012

Idag är sista dagen på 2012 och jag tänkte sumera 2012 lite.
 
 
Januari
I Januari var jag väldigt stor och vi väntade med spänning på att våran tjej skulle komma :-)
 
 
Februari
 
11 Februari kom våran Olivia efter en dryg förlossning, vi blev kvar i Falun i nästan 10dagar pga gulsot. Men detta var årets absolut största o bästa händelseför oss :-)
 
 
.
 
Mars
 
Första tiden som förälder var jobbig Olivia ville amma hela tiden och man fick inte mycket sömn men den första tiden var ändå undebar.
'
 
April
 
Olivia börjar att le och är mycket mer vaken och man får mer o mer kontakt med henne. I April fyllde även jag o Hanna 30 år.
 
Martin åkte med jobber till Skottland
 
Maj
 
Olivia börjar att kunna sitta upp mer o mer, den 5 Maj föds kusin Hugo :-)
 
 
Juni
 
Olivia blir mer o mer rörlig hon börjar att snurra runt till mage i sängen.
 
 
 
Juli
 
Olivia börjar att få testa mat något hon tycker är väldigt kul:-)
 
 
Vi döper Olivia i klickten och lyckas få sol under dopet;-)
 
 
Vi är en dagstur till Sälen
 
 
 
Augusti
Roxy fyller 7 år
Martin springer vasastafetten och vi firar ett årig bröllopsdag
 
 
September
Vi gör om vårat avlopp, Olivia börjar komma på hur man ska krypa.
 
 
Oktober
Olivia lär sig att ställa sig upp och att krypa ordentligt
 
 
 
November
 
 
Olivia börjar att gå med hjälp av sin "rulator"
 
Hugo döps och Luxenburgarna blir Göteborgare igen ;-)
 
December
 
Vi åker utomlands för Olivias första gång o våran första gång med barn, allt gick bra oc de blir nog massa resor framöver.
 
 
 
 
Och nu har vu precis avklarat första julen med kusinerna.
 
Det blev mest fokus på Olivia i denna sumering men hon var det största som hände 2012 för oss:-) Nu ser vi fram emot ett spännande 2013 med ettårs kalas, dagisstart,jobbstart och massa annat:-)
 
 
Gott Nytt År!!!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Garderob

 
Eftersom vi fortfarande är sjuka har vi tagit det ganska lugnt tagit promenader med Roxy, byggt garderob o handlat nyårsmat :-) Det känns jätte tråkigt att all snö försvinner nu pga massa plusgrader, nu kommer det knappt gå att åka skidor:-(
 
Olivia har hjälpt till det är hennes garderob så det är klart hon ska hjälpa till;-)
 
 
Nu är de på plats så  nu ska vi sätta dit skjutdörrar men de ska målas lite innan så det dröjer några dagar.
 
Ha en bra dag
 
 

Sjuk

Tyvärr har jag blivit förkyld :-( jag känner mig febrig o har ont i halsen. Martin har jobbat idag o även igår så det har varit lite segt att underhålla Olivia o Roxy, så idag fick Roxy hänga med o jobba så jag bara hade en att ta hand om;-)


Fredag

Idag känner jag av min hals jag hoppas att jag ska slippa bli förkyld, Martin har varit förkyld i en vecka o har en väldigt dryg hosta som jag absolut inte vill ha. Skidspåren såg väldigt fina ut men nu blir det att avvakta tills det känns bättre. Olivia har inte sovit så bra idag så jag har haft en väldigt arg tjej, jag hoppas verkligen att hon inte håller på att bli sjuk.


Tomteland

Idag har vi varit på Tomteland, vi gav Martinsbrors barn Alexander ett besök där, så nu har han fått sin julklapp.
 
Olivia hängde med i bärstolen
 
Alexander i tomtenssläde
Två älgar såg vi, de var verkligen tama jag lyckades klappa hornen
Alexander, Martin o Olivia även Martins bror Erik var med
I tomtenshus var det teater med tomtenissar o en en häxa
 
 
 
Det var även dans runt granen, jag fick dock dansa själv för Alexander ville inte vara med;-(
Roligast på tomtelad var trollen de var dock lite läsikga men hade ett kul hus att leka i :-)
Jag tycker att det är väldigt fint på tomteland man får verkligen julstämning
 
Ha en bra dag

Mellandagsrea

Det här är min första mobilbloggning jag har fått en iphone 4 av min snälla syster;-) idag har vi varit i Mora på rea jag har köpt nya skor o kläder till Olivia.


Julfirande

 
Nu är vi hemma igen efter allt julfirande:-)
Olivia i tomtedress
Kusinerna vämtar på tomten......
Vi har ätit massa god julmat
 
Det här är min avdelning prinskorv o köttbullar är favoritena ;-)
Göteborgarna i väntan på tomten
 
Olivia fick vädigt fina julklappar
Pappa delade ut paketen men fick hjälp av tomtenissen Freja som ibland tyckte att det var lite för segt tempo i utdelningen.
Hugo gillade paketen väldigt mycket desto mer det prasslade desto bättre :-)
Olivia med sina några av julklappar
 
Tack för en väldigt trevlig jul
 
 
 
 
 
 

Julafton

Nu är vi äntligen till Uppsala det blev inte riktigt som planerat. Det var tänkt att vi skulle åka igår men pga magsjukà avvaktade vi lite. Imorse när vi skulle åk vi packat in allt och satt oss i bilen då kör en äldre man i vår by av vägen precis vid oss så då fick Martin ut o hjälpa till, allt gick bra med mannen. I våran by bor massa hjälpsamma gubbar så efter 20 min kunde vi åka medans en traktor drog upp bilen. Så nu är vi på väg :-). God Jul

Helg

Nu är det äntligen långhelg 5 dagar ledigt tillsammans :-)  Idag började jag dagen med att åka 12 km skidor varav 6 km fick jag åka o spåra:-( Jag åkte på golfbanan på Sollerön efter jag åkte klart kom det en del folk så de fick väldigt fina spår.
 
Den här veckan har det varit en del julfix :-)
Jag har gjort lussebullar med mandelmassa.
 
 
I torsdag hade vi kalas för Martin som blev 32.
 
 
Idag har Olivia fått en julklapp i förskott vi får inte plats med den i bilen så den får vara kvar här hemma, tyvärr fattades det en del delar men efter kontakt med leksaksaffären så kunde Martinsföräldrar som var i Mora få med sig grejerna hem så nu fungerar den.
 
Olivia tyckte att det avr väldigt kul att åka med den:-)
 
Just nu testar vi den här Martin har fått julkorgar från sitt jobb med massa gott i.
'
Så här ser julkortet ut som jag skulle skicka men dessa kom med posten idag (man får tydligen post idag fast det är lördag) så ingen kommer att få dessa julkort utan jag har köpt nya julkort o skickat. Jag har väntat på dessa jätte länge så när de inte kom i brevlådan i torsdags så skickad jag ut andra julkort:-(
 
God Jul
 

Födelsedag

Idag fyller Martin år så idag har vi haft kalas:-) Vi har fortfarande data problem........ Ni får se kort sen :-) Ha en bra dag

Datorer.......

Just nu fungerar inte våran dator jag håller på att bli galen på den så nu ska jag säkerhetskopiera allt viktigt sen är det bara att försöka få till någon grundinställning, jag hatar när det blir problem med något teknisk för varken jag eller Martin är bra på det :-(
 
Just nu känner jag verkligen av julstressen allt går även fel, så om ni får julkort efter jul så har jag i alla fall försökt väldigt mycket att få till det så de ska komma innan jul ;-)
 
Ha en bra dag

Tisdag

Igår fixade jag o Olivia de sista julklapparna så nu är vi nog klara :-) Kontrollen på bvc gick bra men vikten hänger inte riktigt med hon vägde 7,7 kg men skulle hellst vägt runt 8kg för att följa sin kurva. Men det var ingen fara utan det brukar bli så när de kryper o går massa sen har hon kommit på att det är jätte kul att spotta ut maten vilket inte är en så bra kombination när man rör sig mycke:-)
 
Igår köpte vi julklapp åt Roxy på djurffären så då var vi inne o tittade på deras kaniner, marsvin o fåglar, Oliva gillade fåglarna mest så i helgen ska hon få hälsa på mamma o pappas fåglar .
 
Att beror på djur så träffade vi en 12 veckor gammal Pointer igår den var enormt söt, jag älskar verkligen hundvalpar:-)
 
Ha en bra dag

Måndag

Just nu går mina dagar ut på att jaga Olivia hon har blivit väldigt snabb på att krypa så kollar man bort någon sekund så har hon hittat på något som hon inte ska ;-)
 
Hon går även ganska fort med denna men kör fast när hon kör in i saker så då måste man komma o hjälpa till annars är det någon som blir väldigt arg .......
Att riva ner alla dvd filmer är väldigt kul:-)
Även att gömma sig under trappen
Just nu är den här väldigt populär
Sen är det alltid kul att krypa ut till hallen för att leka med vagnen, trappen eller Roxys koppel:-)
 
Nu ska vi göra oss redo för att åka till bvc på 10 månaderskontroll, ha en bra dag

Söndag

Idag har jag varit ute o sprungit efter gårdagens snöfall så hade de inte hunnit dragit upp några nya spår, de har dragit lite längre i år på golfbanan såm nu blir ett varv 6,2 km :-)
 
Nu har vi precis kommit hem från julavslutning på babysången det var väldigt mycket barn där jag tror Olivia gillar den mindre gruppen bättre det blev ganska hög ljudnivå i den stora.......
Våram julgran vi får se hur länge den blir kvar;-)

Premiär


Idag har vi testat vagnens skidset det fungerade bra men det var ganska tungt för Martin att köra med det ;-) Man ska nog välja en dag då spåren är lite bättre de snöade o blåste en del så vi fick spåra massa så då gick det trögt. Olivia tyckte att det var ganska kul och somnade efter ett tag.
 
 
 
 
Nu har vi varit ute och hämtat en julgran i snöstorm så snart ska vi klä den, ha en bra dag

Julgodis

Den här veckan försöker jag hinna med så mycket julfix som möjligt det går ganska bra men jag börjar bli ganska trött.... Idag var det -20 gader när vi vaknade så Roxy fick hänga med Martin till jobbet o gå förmiddagspromenad med honom sedan hämtade jag henne vi lunch när det blivit lite varmare. Jag har som gräns ca -18 sedan får Olivia stanna inne jag googlade lite på det och de fanns massa olika råd men där känner jag att min gräns går där.
 
Jag ahr kokat kola o knäck, detta år kör jag med termometer så det inte ska bli några problem 123 gader då är det perfekt både knäck o kola ;-)
 
Sen har jag gjort snöbollar (vit choklad o lime) samt snickersgodis, så nu är allt julgodis klart nu ska jag bara försöka undvika att äta upp det innan jul ;-)
 
 
Jag längtar redan till en ny resa det var så skönt att bara kunna sätta ner Olivia i vagnen nu ska man ha på henne massa kläder o åkpåse sen blir hon väldigt arg för det blir så trångt med alla kläder så jag har en väldigt arg tjej innan vi ska ut och gå :-(
Så här ska man åka vagn:-) Just nu kollar jag på resa till Grekland i Maj..........

Onsdag

Igår var vi på väldigt trevligt fika på mitt jobb det är alltid väldigt kul att träffa mina kollegor, så nu saknar jag mitt jobb lite;-)
Efter fikat var vi på babysång där det märks att alla barnen har växt en del för den här gången var kompisarna nästan roligare än musiken o så brukar det inte vara.
 
Igår somnade Olivia klockan 19 så då passade jag på attgöra Rocky roads.
Just nu ska Olivia upptäcka allt så nu är det mycket passande..... jag längtar inte tills hon kan gå för då blir  det nog ännu mer passande.
 
Trappen är en favorit just nu:-)

10 månader

Idag är Olivia tio månader :-) På måndag ska vi till bvc på kontroll det ska bli kul att se hur mycket hon har växt.
Igår försökte vi att ta julkort vilket inte gick som planerat den enda som gjorde som hon skulle var Roxy;-) Olivia hade lite egna planer på hur korten skulle se ut:-)
 
Roxy har haft en väldigt bra semester i Uppsala med mamma o pappa som hon är även hon väldigt nöjd med sin ledighet. Tack mamma o pappa för all hjälp.
 
Nu ska vi snart åka till mitt jobb och hälsa på sedan blir det babysången för sista gången i år, eller inte riktigt sista för på söndag är det avslutning men då är det fler grupper med. Sen ska vi försöka hinna med en pulka premiär.
 
Ha en bra dag

Mera bilder

Här kommer ännu mer semesterbilder :-)
Olivia i sina bakläder
Poolen som inte var så varm
Olivia på stranden och kände på sanden för första gången i sitt liv
 
Frukost buffen jag kommer att sakna den och resten av måltiderna nu får man laga sin amt själv :-( o även diska efter sig.......
 
Martin o Olivia på en av våra springturer
Det blev några Sangria under den här resan förra gången blev det inga för då låg Olivia i magen
Hon kan redan skriva........
 
Nu ska vi ladda för en ny vecka den här veckan är det avslutning på babysången och sedan ska jag till mitt jobb o hälsa på lite :-) Sen måste jag ta tag i lite julklapps köp.
 

Hemma

Nu är vi hemma igen här är det kyligt o snöigt :-) Uppsala hade nästan dubbelt så mycket snö som Sollerön men man får vara tacksam att det är snö.
Vi hade med massa barnmat till Olivia, kanske lite överdrivet men det är första gången som jag reser med barn så då tog jag det säkra före det osäkra;-)
 
Vi åkte med fritidsresor och bodde på ett hotell som hette Marylanza som var väldigt fint och de hade eget gym med massa olika klasser jag tyckte dock att löpturena o promenadena räckte efter min magsjuka med MArtin körde lite spinning.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var även en stor julgran i entren.
Nu ska jag ordna lite fika till vårat vattenmöte vi ska prata om servitut o bilda en förening.
 
 
 
 

I luften

Nu är vi på planet hem vi är ca 30 min försenade, i nu har äntligen Olivia somnat efter ca 3 timmars gråt. Hon har varit lite sur i dag jag vet inte om det ärtänderna som spökar, så hon har sovit dåligt idag på dagen så nu var hon väldigt övertrött innan hon somnade. Det är tur det är massa barn på planet så det inte ärbara vi som hörs;-) Nu längtar jag till min säng. Vi har varit lite dumma o bokat in saker imorgon sås det blir tyvärr ingen sovmorgon men nu har vi vilat upp oss en vecka så det borde  vi fixa:-)Ha en bra kväll

Utcheckade

Nu har vi checkat ut o sitter i receptionen i väntar på bussen som ska ta oss till flygplatsen. Vi bor väldigt nära flygplatsen det tar ca 15-20 min. Så snart är vi på väg hem :-)

Sista dagen

Imorgon åker vi hem den här veckan har gått väldigt fort. Imorse var vi ute o sprang o nu ska vi hänga lite vid poolen:-) Det finns tre pooler men bara en är uppvärmd och trots det är den inte så varm men Martin o Olivia har badat i den jag får se om jag ska testa den idag...... Ha en bra dag

Fin väder

Idag har vi haft väldigt fint väder jag tror att det blir lika fint imorgon med:-) vi promenerar o springer massa så vi har hunnit att se en del av teneriffa, det finns väldigt bra promenadvägar så man kan gå o springa hur långt som heller. Teneriffa känns minst lika bra som Gran Canaria :-) Vi bor även på ett väldigt fint hotell, igår träffade Olivia Bamse ;-) Ha en bra dag

Sol

Här är allt bra när det är soligt är det väldigt varmt men på morgonen i kvällen är det lite svalare, imorse var det bara 12grader. Sen har det varit lite molnigare några dagarmen de är bara bra för Olivia. Ha en bra dag

Träning

Idag har vi klarat av första träningspasset 8 km löptur . Imorgon ska vi gå på pass Martin ska köra spinning o jag ska nog köra Zumba. Olivia verkar trivas bra här trots värmen. Ha en bra dag

Framme

Nu är vi på plats allt är bra o det är varmt o skönt:-) Olivia i 
 Martin har badat i poolen hon gillade det men detvar lite kallt. Ha en bra dag

I luften

Nu är vi i luften vi flyger med Norweigan i de har internet på planet. Det höll på att inte bli någon resa alls då jag blev magsjuk igår men nu mår jag bättre o Martin o Olivia mår bra. Det fungerar bra att flyga med Olivia som inte ens reagerade när vi lyfte. Hon har dock inte sovit så mycket då hon är lite för nyfiken för att kunna sova. Ha en bra dag

Gran Canaria - Teneriffa

Jag hoppas att Gran Canaria är lika bra som Teneriffa och att vi får tur med vädret;-)
 
Det här är bilder från förra året på Gran Canaria jag hoppas att vi får lika god mat som då vi bor även nu på ett All inclusive hotell, vi är äkta charter turister :-)
 
Ha en bra dag

RSS 2.0