tisdag

Idag har vi varit och tagit nya prover i mora så nu väntar vi på svar. Efter provtagningen åkte jag o Olivia och handlade det var våran premiär handling som gick väldigt bra:-)


Olivia som har rivit sig i ansiktet så nu blir det att fila naglarna

Roxy som solar både inne o ute just nu:-)

Ha en bra dag


Helgen

I helgen har mamma och pappa varit här samt vi har haft snabb besök av Ein och hennes mamma Marianne som varit duktiga och åkt tjejvasan:)


Prinsesstårta till våran prinsessa

Roxy har fått nya skor som hon ska springa i så hon inte gör illa tassarna på snön, hon hade dock väldigt svårt att gå i dessa till en början så det blev väldigt kul att se henne försöka gå med så många tassar som möjligt i luften :-)


Olivia som varit vaken nästan hela natten igen, hon gillar att sova på dagen

Olivia o morfar

Nu blir det altan mys med Olivia o Roxy, Martin måste jobba då de har många kunder o anställda som ska åka öppetspår imorgon.

Ha en bra dag


Fredag

Igår var det den dagen Olivia var beräknad till och då föddes en annan liten prinsessa:-) Så då kommer vi att minnas den dagen Olivia var beräknad:-)

Våran prinsessa, som gäspar. Hon sover bra på dagarna och i princip ingenting på nätterna, så jag är en väldigt väldigt trött mamma just nu.

Roxy som ligger och solar inne snart går det att ligga ut och sola


En tröttis

Morgon promenad, jag längtar dock tills snön smält bort för det är lite drygt att köra vagnen just nu.

ha en bra dag


Utskrivna :-)

Idag var vi till Mora och tog nya prover och efter några timmar ringde läkaren i Falun och sa att värdena såg bra ut och att vi nu var utskrivna:-) Vi ska ta ett uppföljningstest om några dagar men nu är det äntligen över:-) Så nu är jag hemma på riktigt och det känns väldigt väldigt bra.

Igår var min kollega förbi med blommor från alla mina kollegor det är en liten bukett till vänster och en stor som ser likadana ut väldigt fina :-)

Ett ganska dåligt kort men det var massa andra saker på bordet som jag inte orkat ta reda på så det här var enda vinken som bara blommorna kom med på :-)

Ha en bra dag


Tisdag

Nu är vi hemma igen, hon fick sola inatt igen vilket hon inte gillar så vi har haft en väldigt dryg natt.

Sol lampan som vi just nu hatar men den är effektiv så den gör att värdena går ner ganska fort. Imorgon ska vi få ta om testerna i Mora så då slipper vi åka till Falun innan vi vet resultatet av det.


En tröttis som sovit ganska mycket idag, hon har en hel del sömn att ta igen ifrån inatt

Stora syster Roxy, vi har varit ute på en lång promenad idag i strålande sol :-)

Även Olivia blev trött av promenaden.


Nu ska jag gå och lägga mig jag är totalt slut efter nattens solande

Ha en bra dag


Permision nr 2

Vi blev kvar i Falun igen efer förra permisionen och hon fick sola lite till igår fick vi åka hem igen på permision nr 2 oh idag på eftermiddagen ska vi ditt igen o ta prover då hoppas jag att proverna är bra o att vi kan bli utskrivna. Idag har jag, Roxy o Olivia varit ute på våran första egna promenad det gick väldigt bra.Roxy förstår inte riktigt vad som hänt o är lite fundersam men det går bättre o bättre så jag tror at hon börjar inse att hon blivit storasyster:)


På permision 1 hann vi hälsa på farmor o farfar samt farbro Erik fick se henne  ca1 min innan vi var tvungna att åka till Falun.

En tröttis efter en natts solning, hon gillar inte att sola så de nätter hon solat så har jag sovit totalt ca 2 timmar så just nu är jag en ganska trött mamma, när vi är hemma vaknar hon var tredje timme så då får jag sova lite mer.

Min utsikt från sängen där jag varit på vårat rum

Mys med pappa igår kväll

Hon sover i liggdelen på vagnen för spjälsängen känns så stor, så vi ställer ner liggdelen i sängen så det ska bli lite mindre.

Nu håller jag tummarna att gulsoten börjar att avta så vi slipper vara i Falun mer nu vill vi vara hemma.

Ha en bra dag


Promenad

Nu har vi varit ute på våran första promenad den blev dock inte på Sollerön utan i Falun.


Så här skönt var det att ligga i vagnen på promenade


Pappa premiär körde vagnen, jag hade redan test kört den med Freja vid jul :-)

Så här stor var overallen, vi har fått ärva denna av Elin en väldigt fin overall i storlek 56. Hon är ganska lite så alla kläder är väldigt stora men snart har hon säkert växt i de.

Ha en bra kväll


torsdag

Vi fick inte åka hem idag heller, inatt har hon fått ligga under lampa igen då värdena ökat lite mer. Hon ville abslout inte ligga där utan har varit väldigt sur hela natten så inatt blev det ingen sömn. Nu på morgonen tog de om proverna o värdena har gåt ner så nu är hon utan lampan igen och vi ska få gå ut på en promenad:-) Det har ikväll gått 1 vecka sedan den här historian startade med värkar, det har varit en väldigt speciell vecka och min kropp är väldigt väldigt trött så just nu ställer jag saker på konstiga saker samt att alla dagar flytter ihop så jag får verkligen tänka till för att veta vilken dag det är. Det har såklart vartit hellt underbart att bli förälder jag önskar bara att vi sluppit gulsoten. Att hon har gulsot beror på mig då jag är Rh negativ och hon är possitiv vilket gör att mina blodkroppar har bildat antikroppar mot hennes då vårat blod någongång  under graviditen eller förlossning kommit i kontakt. Hade vi varit av samma sort så hade det här inte hänt.

Personalen här är väldigt snälla o trevliga de har ordnat en namnskylt till henne:-)Just nu väntar vi på pappa som ska komma med vagnen.

Jag vill även passa på att gratulera min pappa som fyller år idag, Grattis :-)  Mina föräldrar var snabba upp efter förlossningen och hann i södags i ca 5 minuter träffa henne medans vi var på bb, sedan fick de även se när hon låg i lamporna via ett fönster, så hon har träffat mormor o morfar en snabbis:-)

Nu håller vi tummarna att vi i alla fall ska få åka hem ett dygn på permission imorgon, så hon kan få träffa sin stora syster Roxy.

Ha en bra dag


Onsdag

Vi är fortfarande kvar i Falun värdena för gulsot har ökat lte så vi blir kvar ett tag till. Vi vill verkligen hem men hon måste så klart bli bra först. Vi bor på avdelning 33 i Falun som är en avdelning för barn som fötts för tidigt eller som haft något problem vid födseln. Det är en liten avdelning med lite barn men det är en ganska stängd avdelning då inga besökare får komma hit samt att det stränga hygienkrav,  det går åt många flaskor handsprit här.
 Idag har jag varit ute på en ca 15 min långpromenad då jag kände att jag måste få lite frisk luft det är ganska drygt med alla hormoner och känslor så det har blivit en hel del tårar. Jag vet inte om det beror på alla tårar men vi har fåt ett rum där vi kan bo ihop alla tre vilket känns jätte bra, så de flesta nätter har även Martin sovit här. Det känns dock väldigt drygt att vara ifrån Roxy så han har varit hem en del till henne, som har det bra med Anita o Anders men som så klart förstår att det har hänt något hon har fått nosa lite på Olivias kläder så jag tror hon förstår vad som hänt :-)


Pappa Marin o Oliva efter gårdagens bad

En tröttis som inatt beslutade sig för att ta bort sin sond så nu ammar jag bara och det fungerar väldigt bra
Ha en bra dag


Hon är här :)


Oj oj vilka dagar det har varit....... I fredags vid 20.15 åkte vi iväg till Falun, då hade jag vi försökt att vara kvar hemma så länge som möjligt men då gick det inte. Vi åkte i ganska lugn takt till Falun ca  5 min innan förlossningen gick vattnet, som tur var hade jag tänkt på att det ev kunde hända så jag satt på en handuk. När vi kom in dit underökte de mig och konstaterade att inget var förändrat sedan jag varit hos barnmorska, gissa om jag blev ledsen då. Men efter många dryga timmar föddes hon 11.29 i lördags, jag ska berätta mer om förlossningen sen. Hon vägde 2890 g samt är 50 cm lång. På söndag morgon när vi skulle skrivas ut såg de att hon fått gulsot, och vi fck förflyttas till en annan avdelning där hon skulle få ligga i lampor.

OliviaSå här har hon fått ligga i ca 2 dygn vilket har varit jätte jobbigt då hon bara fåt vara hos oss  i någon minut, hon har fått mat via sond jag får pumpa och ge henne mat den vägen, men nu har hon fått lämna lamporna och bor nu med mig så nu har vi fått till amningen lite bättre.

Så här bor vi nu

Just nu ligger hon o myser med pappa:)

Tack för alla gratulationer


Sista dagen...

Sista dagen på jobbet blev inte som plannerat, då jag under gårdagen började känna av en molande värk som stegvis ökade hela natten vid klockan 5 ringde jag Martin som sov i Tällberg med jobbet och sa åt honom att komma hem. Sen startade massa förvärkar jag tyckte ändå att det gick ganska bra så jag åkte in till jobbet för att göra klart de sista men värkarna gjorde mer o mer ont så det blev ett kort besök där. Sedan åkte vi hem o inväntade min tid hos barnmorskan, jag skulle på en vanlig kontroll där idag vilket kändes som väldigt bra timeing. Hon undersökte mig och konstaterade av slemproppen gått samt att jag hade öppnat mig ca 1,5 cm. Just nu är värkarna väldigt dryga men kommer runt ca va 6-7 minut så vi ska avvakta ett tag till tills vi ska åka till Falun. Åker man för tidigt finns det risk att det stannar av och de vill vi inte...  Så förhoppningsvis kommer bebisen ut i helgen men man vet aldrig....

Torsdag

Idag har jag shoppat lite på sportamore.se, nya mjukisbyxor, jag bor just nu i mjukisbyxor när jag är hemma så det blir nog bra med ett par nya när jag ska vara hemma så mycket:)

Sweat Pants Closed Cuffs Puma Pants Svart

Jag längtar tills våren när man kan sitta ute och sola lite, jag,bebisen o Roxy kommer nog sola en del till våren:-)Ha en bra dag


Onsdag

Den här veckan går verkligen fort det är inte många dagar med jobb kvar nu......
I måndags var jag och handlade på konsum på Sollerön och där reade de ut skumtomtar :-) Efter dessa får jag vänta tills nästa jul med att äta fler.

Imorgon går jag in i vecka 38, så nu är det förhoppningsvis inte så långt kvar. Mellan v 39-41 födds 80% av alla barn så med ganska stor sannolikhet är vi föräldrar inom tre veckor........

Info från gravid.se
Barnet är ca 36 cm från huvud till stjärt och vikten ungefär 3,2 kg. Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän. Alla inre organ är färdigbildade och i tarmarna finns en grönsvart, klibbig avfallssubstans som kallas barnbeck eller mekonium. Det består av utsöndringar från matsmältningssystemet blandat med lanugohår, gallpigment och celler från tarmväggen. Barnbecket kommer att tömmas ut antingen före eller efter födseln.

Vid det här laget kan din barnmorska förmodligen säga på ett ungefär hur stort barnet är. Men glöm inte att det bara är en uppskattning. Exakt hur stort barnet är kan ingen säga innan det föds. Nu börjar moderkakan åldras och dess uppdrag att förse ditt barn med näring är snart avslutat. Då den blir sämre på att överföra näringsämnen så kan det finnas blodklumpar och förkalkade fläckar på dess utsida.


Ha en bra dag


huvudvärk.....

Igår fick jag ont i huvudet på kvällen efter några timmars vila o två alvedon släppte det men sen vaknade jag i natt med ännu värre huvudvärk, nu är den nästan borta men vi får väll se om den kommer tillbaka igen...

Ha en bra dag


sista arbetsveckan...

Det här blir min sista arbetsvecka i år, det känns väldigt konstigt. Jag hoppas att bebisen kommer  så fort jag slutat att arbeta för annars kommer jag nog bli uttråkad av att gå hemma......

Idag snöar det och blåser så morgonpromenaden var inte så trevlig:-)

Ha en bra dag

Söndag

Idag var det -13 grader när vi vaknade så då har detgått att vara ute lite mer :-)


Roxy o Martin har åkt skidor på isen Roxy tyckte att det var väldigt kul så hon sprang som en tok

Jag vet inte vad hon gör på den här bilden det ser ut som hon biter sig i tungan, jag tror hon är på väg att slicka sig runt nosen.

De fick vänta in mig jag promenerade så jag låg ganska mycket efter.....

Så här trötta blev det av skidåkandet

Ha en  bra dag


vinterdag

Idag har vi varit ute på två promenader sedan har det mest blivit massa tv-tittande, det har varit runt -22 grader hela dagen.


Våffel lunch :-)

Promenad på siljan i finväder det hade dock kunnat varit någån grad varmare.


Nu ska jag ladda inför melodifestivalen:-)


-26......

Imorse när jag vaknade var det - 26 grader så just nu eldar vi i våra 3 kaminer så inne börjar vi få riktigit varmt:-)


Roxy som har varit ute och kissat och har nu insett hur kallt det är ute så hon kommer vi nog inte få ut igen.

Jag har sett en klänning jag vill ha på http://www.bonprix.se/ men det är ingen ide att köpa några kläder förrens bebisen är född och kroppen börjar återfå sin normala form.

Ha en bra dag


Fredag

Inatt har jag sovit väldigt dåligt vid klockan 02 var det -22,6 garder här just nu är det -16,5 grader så det börjar bli lite varmare:)

Så här såg det ut klockan 06,15 hos oss Martin och Roxy ska på morgonpromenad:)Roxy låg under en filt i soffan framför brasan så det krävdes en del leverpastej för att få upp henne.

Roxy som inte vill ut o gå

Martin redo för morgontur

Ha en bra dag


Torsdag

Snart ska jag iväg på frukostmöte på Morahotell, det är ett möte för näringslivet i Mora som är en gång i månaden och idag sponsrar mitt jobb frukosten så då ska jag ditt.

Igår började våran tvättmaskin krångla igen så det blir nog att köpa en ny för nu har det varit väldigt mycket krångel med den på slutet, den är bara 4½ år men den verkar inte bli så mycket äldre.....Bosch Tvätt- och torkmaskin WVH28420EU

Jag tror jag vill ha en sån här en tvättmaskin och torktumlare i ett.

ha en bra dag


Onsdag

Jag har varit extremt dålig på att fotografera min mage samt dokumentera vikt och mått under graviditeten vilket känns lite dåligt för det hade jag tänkt göra men jag får bättre mig nu på slutet.

Så här ser jag ut nu v 36+6 jag har gått upp ca 13 kg sen start.

Imorgon går jag in i vecka 37, info från gravid.se

Barnet är ca 35 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 3 kg. Nu betraktas barnet som fullgånget och är redo för sin resa till livet utanför livmodern. Om barnet ligger med stjärten eller fötterna först så erbjuds du kanske en yttre vändning nu. Det vill säga en läkare försöker genom mild massage att vända barnet så huvudet ligger nedåt mot bäckenöppningen. Får du värkar i denna vecka försöker man inte hindra förlossningen från att komma igång. Det finns forskning som tyder på att barnet själv producerar hormoner vilket signalerar att det är för trångt och det leder till start av värkar.

Under graviditetens större del har barnet förlitat sig på dig för att slippa infektioner, men under tiden har hon eller han också byggt upp sitt eget immunsystem. Efter födseln fortsätter detta att utvecklas och stärks även genom amning. Den första mjölken som kommer ur dina bröst kallas råmjölk och är rik på näring och antikroppar. Den egentliga modersmjölken kommer igång två - tre dygn efter förlossningen med hjälp av barnets aktiva sugande på brösten. Mjölken är näringsmässigt väl sammansatt, ger ett bra skydd mot infektioner och stärker barnets immunförsvar. Barnet brukar nu träna sig på att andas men eftersom det varken har luft i eller utanför lungorna resulterar detta ofta i fostervatten i strupen med hicka som följd. Detta är helt normalt och inget att oroa sig för.


Ha en bra dag


RSS 2.0