Helg

Inatt har det kommit lite snö och igår haglade det, det är April väder i Mars....
I helgen ska vi hämta hem lite ved, fast det blir nog mest Martin som får göra det jag lär underhålla de andra
två :-)Jag har fått vaggfötterna så nu är de monterade på sängen hon har dock inte sovit där då sängen är uppe o vi sover mest nere under vardagarna så Martin få sova. Det är viktigt att han sover när han kör så mycket bil då det är väldigt lätt att somna vid ratten och det vill vi inte. Men inatt ska vi testa sängen Olivia har nu sovit väldigt bra i två nätter så jag är lite rädd att bryta mönstret men vi får testa.


Ha en bra dag


Torsdag

Inatt har vi varit själva då Maritn varit borta med jobbet, nu har jag fått in en bra rutin på att vara själva. Olivia har som vanligt inte sovit bra men nu börjar kroppen vänja sig vid 3-4 timmars sömn totalt per natt så nu känner jag mig relitivt pigg......

Igår fick vi en offert på att borra för nytt vatten så förhoppningvis går alla med på det o då kanske vi  har nytt vatten om en månad, det hade varit väldigt skönt om detta evighets problem äntligen kunde lösas. De borrar ca 60 m och där skall det inte finnas bakterier i vattnet men vi får väll se hur det här kommer att sluta.

 
Mina två favoriter


Mag träning

Ha en bra dag
Regn.....


Idag är det väldigt tråkigt väder bara massa regn jag hoppas det slutar snart de ska sluta vid 13 enligt yr vi får väll se....


En pigg tjej som inte sovit så bra inatt


Två tröttisar, eller tre men så fort jag försöker sova vaknar Olivia så nu har jag gett upp


Ha en bra dag


Tisdag

Idag ska Olivia ta ett sista blodprov angående gulsot så nu håller vi tummarna att det är bra och att vi kan avsluta allt med gulsoten.

Igår beställde vi en markis i den övre färgen den med bredast rand Martin gillade dock den nedersta bäst men han gav med sig :-) Så om en till tre veckor kommer den.Igår sov Oliva nästan ingenting på dagen så vi trodde hon skulle sova bra inatt.......... Den teorin höll abslout inte hon har sovit mellan klockan 1 till klockan 5 sedan har hon varit vaken resten av tiden. Innan hon somnade klockan 1 hade hon senast sovit en halv timme mellan 18-18,30 så hon var vaken väldigt länge innan hon somnade.

Efter våran morgonpromenad med Roxy så vaknade hon och var pigg jag lade då ner henne i babygymet och 1 minut senare så sov hon så nu ligger hon och sover i sitt gym, de hade varit bra om jag kunde sova men vi ska snart åka in o ta blodprovet så jag kommer snart att få väcka henne, vilket inte känns så bra när hon äntligen sover.......

Ha en bra dag


Måndag


Brio Bed Rockers i gruppen SÄNGAR, TÄCKEN & KUDDAR / Spjälsängar & madrasser hos Köpbarnvagn.se (7321592001040r)

Idag har jag köpt såna här, man sätter de på spjälsängensben så att den kan gunga lite :-)

Igår körde jag mitt första rullskidspass så nu vet jag vilken dålig form jag är i....... men det var väldgt kul fast drygt.

Ha en bra dag


Helg

Igår tog vi lite kort på Olivia vi hade velat få med när hon ler men det slutar hon med så fort man tar fram kameran, så vi får göra ett nytt förök idag
Hon dreglade ner klänningen efte ca 5 sekunder men så skall de vara :-)

Självklar var Roxy med när vi fotograferade;-)


Markis

Igår fick jag tygprover på markisen vi ska nog köpa den från http://www.skanskabyggvaror.se/ Jag har pratat med några som köpt där o de har varit nöjda.

Den ska täcka detta parti så den kommer att bli ca 4,75 m samt ca 3 m bred, de står mellan dessa två antingen en med en bredare rand eller en med ett steck, jag röstar på den bredare vi får se vad Martin röstar på.


Ha en bra dag


Vår

Nu har vi sett våra första Tussilago, vi såg dem i Onsdags men då hade jag ingen kamera med mig.


Roxy som mådde lite dåligt igår vi har bytt till en ny mat vilket kanske var dumt nu mår hon mycket bättre så vi får se hur vi ska göra hon äter fortfarande sin medicin men vi försöker trappa ner den till varannan dag. Martin har varit borta så jag var lite orolig att vi skulle få ut i natt men Roxy har sovit som en stock det har där emot inte inte Olivia.......


Ha en bra dag


värmebölja...

Igår var det +15 grader o sol här nu har det verkligen blivit vår:-) Jag hoppas att det blir samma väder idag då ska vi vara ute o städa lite. Det här är en del av de pinnar som Roxy burit hem under vintern så vi får se om hon kan hjälpa till att bära bort de.....

Jag tycker Lindex har fått till en fin kollektion med Gwyneth Paltrow tyvärr så verkar mycket vara slut på internet men jag ska kolla i Mora nästa gång jag är  där

Kavaj Vit

http://www.lindex.com/se/dam/gwyneth-paltrow-in-modern-preppy/Ha en bra dag


Semester


Idag har jag letat lite resor vi ska i slutet av sommaren äntligen åka på våran bröllopsresa:-) Den kommer troligtvis bli till Grekland eller kroatien då vi inte vill åka så lång första gången Olivia ska flyga. Jag vet inte vad man ska tänka på när man åker med barn men det blir nog inte lika mycket solande som det brukar bli utan det är nog viktigt att man bor där det finns lite annat att se.

Kreta - Bild 8
Kreta ( fritisresor.se )
Ha en bra dag


Måndag

Idag har vi som vanligt börjat dagen med en promenad, det ser ut som vi har fint väder men det är väldigt blåsigt så det var ganska kallt. Natten har varit ganska bra så nu är ja lite piggare.

Mina promenad kompisar.


Olivia var vaken under hela promenaden ca 50 min

Så här ser de ut just nu Olivia är i sitt gym o Roxy är sur för att hon inte får sola ute i blåsten......

Igår skrattade hon för första gången o jag missade det bara Martin såg det men jag hoppas det kommer fler skratt snart så jag också får se.

Ha en bra dag


Helg

Idag har vi varit och handlat lite saker till våran trapp till altanen, det kommer spenderas mycket tid på altanen framöver :-)
 
Jag orkade inte gå ut och ta kort så jag tog igenom fönstret.

Olivia redo för att åka bil, nätterna går väldigt dåligt just nu så hon har två väldigt trötta föräldrar ;-)

Ha en bra dag


Första natten

Inatt har vi sovit våran första natt själv, Martin är borta med jobbet, jag har sovit själv med Olivia på sjukhuset. Men det här var första natten med Roxy o Olivia och dessa två har lyckats hålla mig vaken väldigt  mycket inatt. Alla sov mellan 23-02 sen var Olivia vaken till klockan 5 sen sov vi alla tre i ca 45 min innan Roxy betsämde sig för att hon sovit klart o skulle ha mat o ut och gå.......Så den trötthet jag skrev om igår är nu ännu värre....


Jag längtar till min kudde:-)


Tjockis :-)

Idag var vi på bvc nu har hon gått upp till 3440 g nästan 300 g på en vecka ! De gjorde lite andra tester för att se om hon kan följa en sak med blicken o det kunde hon, samt om hon rör höger o vänster sidan lika mycket o det verkar hon göra. Så besöket gick bra men Olivia gillade det inte så hon skrek tills vi fick gå hem :-) En sak som Mora BVC  borde lära sig av avdelning 33 i Falun är att väga barnen med blöja men lägger bara på blöjan innan o nollar vågen så slipper de ske olyckor varje gång man ska väga barnen..........

Nätterna går inte så bra just nu jag har nog aldrig varit så här trött förrut, hjärnan har hamnat i koma så jag glömer allt, jag brukar annars ha stenkoll på saker och aldrig glöma något men nu är jag imponerad om jag kommer ihåg vad jag heter;-)

En tröttis som vilar igen sig efter en dryg natt. Eftersom hon ska sova på eller brevid mig så väcker vi varandra hela tiden så ingen av oss sover bra av det. Men hon vill absolut inte sova själv jag brukar försöka lägga ner henne i sin säng några gånger på natten men efter ett antal misslyckanden så blir jag trött o har henne hos mig så vi får sova lite.

Det har redan nu börjat pratas om grodorna som varje år kommer till Sollerön förra året kom de runt 17/4 men i år tror de att det kan bli tidigare då det varit väldigt varmt vi får väll se när de dyker upp

Ha en bra dag


Tisdag

Idag är det väldigt fint väder men det blåser en del Roxy ligger som vanligt på altanen jag har dock bäddat in henne i filtar.


Det blir väldigt mycket bilder på Olivia just nu men så ser mitt liv ut just nu all tid går till Olivia o Roxy :-)
Idag har hon vridit sig från sidan till rygg !


Hon gillar babysittern och när vi studdsar henne  på pilatesbollen. Just nu blir det väldigt mycket studdsande på bollen då hon har ganska ont i magen på kvällarna. Nu har de varit två nätter med väldigt lite sömn så nu är jag hellt slut, jag håller tummarna för lite mer sömn inatt.......

Ha en bra dag


Ny vecka

Igår blev Olivia en månad, tiden har gått väldigt fort:)


Igår fick hon ännu mer presenter hon fick den här fina tovade hästen av Lena o Pelle, det kansek blir en
 hästtjej ;-) 

Nu ska vi sola lite på altanen.

Ha en bra dag


Lördag

Idag har vi haft besök av Jennie, Mikael o Theo som var här och tittade på Olivia hon fick väldigt fina presenter, det börjar bli en väldigt bortskämd tjej hon får nästan presenter varje dag :-)
Idag har hon lekt lite i sitt gym hon ligger bara o tittar men hon är nöjd att vara där ett tag vilket är perfekt när man ska äta.

Jag håller på och ska försöka dra igång min träning lite men just nu består den mest av styrketräning o promenader men snart ska jag börja åka rullskidor jag ska ta det lite lungt med att springa jag ska prata om det på efter besöket när det är ok att sätta igång.

Nu ska jag ladda inför melodifestivalen.

Ha en bra kväll


Fredag

Idag har vi varit hemma allihopa så idag har det blivit massa promenader o lite fixande här hemma.


Så här ser vi ut på dagarna, tjejmaffian;-)

Vi har gjort om resesängen till en leksäng, hon är dock lite för liten för att leka så mycket ännu men snart. Imorgon blir hon 1 månad, tiden har gått väldigt  väldigt fort.

Ha en bra kväll


Snö

Inatt kom det massa snö jag trodde att det var vår nu men vintern verkar vilja vara kvar lite till... Så första promenaden var ganska dryg till den andra promenaden hade de plogat så då gick det bättre:-)


En tröttis som fått ta på sig en väldigt stor overall efter att ha spytt på den andra, hon har även använt sin nya filt som hon fick av mina kollegor när vi var på besök i tisdags, en väldigt fin o mjukfilt.

Imorgon ska Martin vara pappaledig så det blir lite lång helg, vi får se vad vi ska hitta på.

Ha en bra dag


onsdag

Jag håller på o letar en markis vi måste ha en sådann på våran altan för det blir redan nu väldigt varmt inne. Den här har ja hittat på http://www.skanskabyggvaror.se/ men de kostar en del ca 12 000.

Rubin Streck - 475 cm, 310 cm utfall

Idag ska vi till bvc igen just nu ska vi ditt 1 gång i veckan men snart blir det inte lika ofta. Det ska bli intressant att se vad hon väger, ja hoppás att hon ökat till 3,3.

Ha en bra dag


Vasaloppet

Igår blev det väldigt mycket tid framföt tvn, först Vasaloppet och sedan skidskytte,  jag han även se lite cykel där det gick väldigt bra för svenska Gustav Larsson.


Alla i tv-soffan

En nöjd Olivia som inte var lika nöjd under eftermiddagen o kvällen då hon hade ont i magen, så inatt har hon sovit på mig hela natten så nu är jag väldigt trött.

Vi har äntligen fått igång våran ljusskena viköpte lampor när i var iuppsala vi hittade inga bättre så det blir en tillfällig lösning tills vi hittar några andra

vi köpte även en grind på ikea den är mest till för Roxy.

Ha en bra dag


uppsala

Nu är vi hemma igen  efter ett snabbt besök i Uppsala. Vi har hunnit med en del shopping och även hunnit sovit en del. Jag lyckades somna kl 19 igår så ja var ganska osocial men vi hade gått upp klockan 4 så vi var ganska slitna;-)


En trött Martin


Olivia som sov en del av natten i sin säng:-)

Nu ska vi packa upp lite sedan blir det att ladda inför melodifestivalen.

Ha en bra dag


3 kg


Idag har vi varit på bvc 3 kg väger Olivia nu:-) hon är fortfarande ganska liten men äter upp sig mer o mer.
Tre promenader har vi hunnit med idag samt en del solande Roxy har hunnit med väldigt mycket solande så mycket att hon tom fick lägga sig i skuggan ett tag.

 
Roxy hade helst sluppit promenderna o varit hemma o solat hela dagen ;-)

Oliva som sover väldigt bra ute, (detta kort är taget inne ifall någon tycker att hon har för lite kläder på sig)

Nu ska vi packa för ett snabbt besök i Uppsala Martin ska till Stockholm på jobb så vi ska hänga med till Uppsala.

Ha en bra dag


Torsdag

Gulsotsprovet var bra värdet hade gått ner :-) Nu börjar vi komma in i en vardag  vi går minst två promenader varje dag sedan ammar jag resten av tiden, jag förstod inte att små barn åt så mycket....Det känns lite konstigt att gå från att jobba heltid till att mest sitta i soffan o amma. Det känns väldigt skönt att hellt få fokusera på Olivia o Roxy under en lång tid jag fattar inte hur de i usa klarar av det när de har så kort ledighet.


Olivia som lyckats somna i badet :-)
Nu går nätterna lite bättre och jag är uppe ofast mellan 1-2 sedan vaknar hon vid 5 ibland är hon vaken mellan 23-24 också. Ett lite problem vi har är att på nätterna så sover hon på mig annars sover hon inte, på dagarna går det jätte bra att hon sover själv i vagnen men nätterna måste hon sova på mig eller Martin för att sova. Jag har väldigt svårt att sova själv när hon sover på mig någon som har något tips?

Ha en bra dag


RSS 2.0