Fredag

Idag höll vi på att blåsa bort på morgonpromenaden:-( Så nu känns det bra att åka till värmen.
 
Playa de las Americas - Bild 1
Playa de las america :-)

Julmusik

Igår kom den här boken som jag beställt med tillhörande julskiva så nu kan vi  lyssna på julmusik när vi åker till Uppsala:-)
 
 
Nu ska jag gå och försöka packa klart Olivia gillar att packa upp så vi har packat några gånger nu .......

Glossybox

Idag kom den månadens Glossybox :-)
 
 
Ansiktscream, shampo, balsam, rouge och läppglans/läppstick

Besviken

Det var inte äppelglögg som jag köpt utan det var Äppelglögg med smak av saffran o apelsin, och den kombinationen är allt annat ön god :-( Det gäller tydligen att läsa på etiketten ;-)

Tisdag

Idag har vi varit på babysång Olivia gillade den som vanligt sedan var jag och letade den nya Blossa glöggen på systemet men jag hittade inte den så det blev en annan och sedan blev det min favorit den alkoholfria äppelglöggen.
 
 
Det är inte så lätt att ta kort på Olivia just nu då hon hellst vill få tag på snöret på kameran ;-)

julpynt

Nu har jag julpyntat klart inför nästa helg, jag har verkligen börjat i tid i år;-) eftersom vi åker bort så ville jag göra klart det innan vi åker.
 
 
 
 
 
Min pyntassistent
Vi åkte aldrig till julmarknaden i Nusnäs utan jag har fått gjort min egen krans, jag gjorde den oval så den skulle passa fönstret..........
 
 
 
Just  nu håller Olivia på att få sina tänder upp till men även jag håller på att få tänder!!!! jag håller på att få en visdomstand och det gör väldigt väldigt ont så jag förstår vad Olivia går igenom. Jag trodde att jag skulle slippa få visdomständer men tydligen inte.

Ännu mer bakning

Jag bakade även Lussekatter i fredags så nu har jag bakat klart på ett tag :-) Idag har jag varit ute o sprungit för första gången sedan alla förkylningar, kroppen kändes lika otränad som jag trodde.............
 
Det blev väldigt stora lussekatter
 
i fredags lyckades Roxy sola hon är dock lite för stor för bänken;-)

Bakning:-)

Idag har jag en bakdag jag nästan alltid det dagen efter jag sett "Hela Sverige bakar" nu är det tyvärr slut så det här blir kanske sista bakdagen på ett tag :-(
 
jag har gjort nötkakor till jul
Det här mjölet köpte jag förra helgen när vi åkte till Göteborg det är ett fik/bageri som ligger ungefär efter 20 mil de hade även väldigt gott stenugnsbakat bröd :-) Nu håller jag på och bakar bullar med det så vi får se om det blir någon skillnad i smak.
Just nu längtar jag till våran resa till Teneriffa men sen längtar jag till snö jag vill ha en riktig vinter med massa snö så vi kan åka skidor o pulka.
 
I helgen ska vi nog åka på Nusnäs julmarknad då vi kommer att missa Solleröns marknad som är medans vi är borta, men det känns sådär med julmarknad utan snö.....
 
Ha en bra dag
 

Torsdag

Idag har det varit väldigt tråkigt väder mulet och regn :-( Igår gjorde jag missen att åka till Hemus och gå och där var det väldigt lerigt....... så idag har vi gått promenader här hemma men det är ganska lerigt här med.
 
 
Olivia med sin "gårullator"

Brandvarnare......

Inatt har jag haft en nästan ironisk natt, efter som Olivia är inne i någon utvecklingsfas då hon inte kan vara utan mig en sekund utan ska nu även sova hos mig något hon inte gjort sen hennes första månad så sover jag extremt lite just nu. Inatt var Matin borta med jobbet så jag var själv och hade som vanligt en dryg natt men toppat på de så lyckades brandvarnarna gå igång 3 gånger !!!!!!!!! klockan 22, 23 och 4 vid alla dessa tillfällen hade jag precis lyckats att somna efter att precis ha sövt Olivia. Olivia vaknade inte av brandvarnarna vilket var hellt otroligt då hon vaknar så fort jag lägger ner henne i sängen men inte av jätte höga ljud.....
Vi har väldigt känsliga brandvarnare så det har hänt förrut men då är det en som låter nu var de två olika så vid andra gången de tjöt så var jag hellt säker på att de måste brinna någonstans men efter att letat igen hela huset och sprungit runt o luktat efter brandrök så gick jag o sov igen men då är det inte så lätt att somna om, utan då låg jag och tänkte hur jag sulle göra om det började att brinna. När de tjöt för tredje gången gjorde jag om samma sak och kunde såklart inte somna om direkt igen.
Mina två favoriter............

Måndag

Idag har vi varit i Mora och handlat lite sedan har jag bakat pepparkakor :-)
 
 
Den här fina gåstolen har Freja o Hugo, Olivia älskar den för den har en studds funktion så hon har studdsat massa iden här i helgen så när hon nu fick sitta i sin egna här hemma så trodde hon att även den gick att studdsa i men det insåg hon snabbt att det gick inte så då kom tårarna ;-(

Helgen

Nu har vi kommit hem igen efter en väldigt trevlig helg i Göteborg, Hugo gillade dopet han blev lite ledsen när han fick vatten på huvudet men annars var han väldigt nöjd :-)
 
En väldigt fin kille i klänning
Hanna, Fredrik, Freja o Hugo
Skål efter dopet, Olivia var lite missnöjd på dopet speciellt då jag skulle läsa en vers, då kom hon på att jag var nog lite långt bort men Fredriks mamma Ewa lät henne leka med hennes hår och då blev allt bra :-)
Pappa o Hugo
Hanna hade varit väldigt duktig och gjort egna Hugo bakelser
 
Imorse var det kusin frukost, Olivia har verkligen gillat att vara med sina kusiner och lånat deras leksaker.
 
Ha en bra dag

Hugo

 
I helgen ska Hugo döpas :-) jag och David ska vara faddrar åt denna cooling, jag hoppas att han kommer gilla dopet;-)
 
 
 

Bus :-)

En av Olivias favorit leksaker är Martins jätte pokal, han vet inte om det men hon älskar att banka massa saker i den för den låter ganska kul då :-) Eftersom jag ogillar pokalen så  får hon leka med den;-) Han har vunnit den i en jobb golftävling och den är tänkt som ett vandringspris men jag tror årets tävling blev inställd så den verkar bli kvar ett tag till om den inte går sönder............
 
 
 
Just nu är Olivia inne i en fas när hon somnar klockan sju på kvällarna men sedan vaknar mellan 10-15 gånger per natt och ibland är vaken två timmar i sträck, så just nu är jag väldigt väldigt trött,
 
Ha en bra dag

planerat strömavbrott:-(

Idag har vi haft ett strömavbrott på ca 2 timmar vi har fått ett brev om det tidigare så vi visste om att det skulle ske mellan 14-17 skulle det vara men vi fick igen strömen lite tidigare tack o lov för det blev väldigt mörkt inne......
 
Vid lunch värmde jag även Olivias middag och hade den i en mattermos, det fungerade ganska bra:-)

Adventsgran

 
Nu har vi satt upp våran adventsgran lite tidigt så jag tänker inte tända den ännu :-)
 
 
Jag har även täckt in mina rosor så att de förhoppningsvis ska klara vintern
 
Idag var vi på babysång Olivia gillar verkligen att vara där och träffa alla barn.
 
 
Ha en bra dag 

Uppsala

Nu har vi kommit hem efter en helg i Uppsala :-) På lördagen var vi på Ikea och en barnaffär och handlade lite saker inför våran resan så nu är vi snart klara för att åka.
 
Pappa o Martin skulle så klart äta korv på ikea, Idag har vi även firat dessa två på farsdag.
Mamma som tyvärr var ganska sjuk efter sin resa hon hade feber igår :-(
Olivia, Martin o Roxy
 
Nu ska vi ladda inför nästa vecka som kommer att avslutas i Göteborg med dop för Hugo

snart 9 månader

Snart är Olivia nio månader och just nu händer det väldigt mycket de senaste veckorna tycker jag att det hänt ganska mycket med talet, just nu låter hon olika ljud konstant och vi tycker att hon kan säga ,mamma, pappa o hej men hon vet ju inte vad det betyder.
 
Sen älskar hon att stå och hon klara att sätta sig ner själv så det känns som hon börjar att bli ganska säker på att stå hon släpper även ena handen ibland. Jag hoppas att hon väntar ett tag med att gå då jag känner lite oro för alla saker hon kan slå sig på.
 
 
Ha en bra dag

Torsdag

Just nu längtar jag väldigt mycket tills vi ska åka till Teneriffa jag hoppas att det är lika bra som Gran Canaria :-)
 
Det här är en bild från Gran Canaria i november 2009 då vi var där med Hanna o Fredrik
 
Idag har vi varit ute på två långpromenader så nu är jag ganska seg jag tror att jag kan börja springa snart efter mitt ca 2 månaders långa uppehåll för massa förkylningar:-(
 
 
Ha en bra dag

vaccination

 
Idag har Olivia fått vaccin för mässlingen så nu är hon redo för att resa utomlands :-) Då det är ett levande vaccin kommer biverkningarna efter 7-10 dagar så vi får se hur det går.
 
 
Inatt kommer mamma hem från 1 vecka i Oman på tjejresa för massa fågelskådare, det ska bli kul att höra hur hon haft det :-)
 

Pepparkakor

Idag har jag bakat årets första pepparkakor :-) vi ska vara borta en del innan jul så jag vill redan nu börjar göra lite förberedelser.
 

Burla :-)

Burla är en säl som var mitt absoluta favorit gossedjur när jag var liten och idag letade jag på henne så Olivia ska få ha henne :-) Namnet kommer ifrån att hon entligen hette Burre men när jag kom i den ålder att jag förstod att Burre var en kille så fick jag döpa om henne för jag ville absolut inte ha ett kill gossedjur ;-)
 
 
 
Mamma har sytt henne, hon har varit med på mycket så hon är lite sliten men Olivia verkade gilla henne.
 
Jag skulle vilja ha lite tips från er som rest med småbarn på vad man ska tänka på för att underlätta flygresan samt resten av resan när vi ska till Teneriffa
 
Ha en bra dag

Bad

Olivia älskar att bada så idag har hon och jag badat riktigt länge :-)
 
Nu är det mindre än  1månad kvar tills vi ska till Teneriffa det ska bli väldigt skönt med lite sol, värme o massa bad ;-)
 
 
 
 

Lördag

Idag har vi inte gjort så mycket Martin har varit borta hela dagen så jag har hängt med Olivia o Roxy, Martin har varit o fiskat  och som vanligt inte fått någon fisk ;-)
 
Olivias kusin Alexander har varit här en stund o hälsat på.

Bitterspray......

Bittersprayen hjälpte inte så lätt skulle det tydligen inte vara så nu är den trosa som jag köpte igår trasig :-(
 
Olivia är galen i sin hoppgunga hon skulle kunna stå och hoppa upp och ner hela dagen :-)
 
 
Våra förkylningar ger sig inte riktigt utan vi är fortfarande inte friska jag o Olivia har nu varit sjuka i nästan 2 månader :-( Så är det inte bättre efter helgen ska jag åka till vårdcentalen och kolla upp varför det aldrig ger sig.

Jag är inte bitter ;-)

Igår var jag Olivia och Martins föräldrar hos Martins moster och hälsade på en ny liten släkting Martins kusin Viktoria har fått en liten Elsa en väldigt söt tjej hennes storasytser Ida var såklart även hon där och även Martins andra kusin Annas barn Arvid och Gustav, så det var fem barn totalt så Olivia hade massa att titta på :-) Jag glömde kameran hemma och glömde bort att ta kort med mobilen:-(
 
Roxy började för någon dag sedan att löpa och då börjar vårat ständiga problem att hon biter av sig "trosan" men idag har jag varit på djuraffären och fått tipset att spruta på en bitterspray på trosan så att den smakar bittert så att hon ska sluta bita sönder de, och den verkar faktiskt fungera:-)
 
Den luktar inget utan smakar bara illa om man får den i munnen.

RSS 2.0