Gott Nytt År

Nu har vi precis ätit nyårsmiddag vi firar själv då jag inte orkar så mycket mer just nu. Nu ser vi fram emot ett väldigt spännande 2014 då Olivia blir storsyster o vi får lära känna en till underbar liten person.

Hoppas att ni får ett trevligt nyår:-)


Orsa björnpark

Idag har vi varit i Grönklitt Martin åkte skidor medans jag o Olivia var i björnparken. Tyvärr var vädret väldigt tråkigt regn o blåst men det var i alla fall snö där. Roligaste djuret var snö leopardena som hade en egen lite show för mig o Olivia. Även tigrarna o vargarna var väldigt nyfikna o vi lyckades även se lodjuren som vi aldrig brukar se.


Hemma

Igår kom vi hem efter firandet i Uppsala, idag jobbar Martin. Så Olivia och jag har varit och handlat nyårsmat o bebiskläder. Jag är i vecka 26 så det är 14 veckor kvar tills det är dags men fortsätter foglossningen att bli sämre kommer jag inte kunna göra mycket i slutet så jag passar på medans jag orkar.

Imorgon ska vi till Grönklitt Martin ska åka skidor och Olivia o jag ska vara i björnparken. Sen ska vi testa om hon vill åka lite skidor det borde gå lättare när hon ser andra åka men vi får se.


Julfirande igen:-)

Idag har vi firat våran sista jul:-) vi fick en väldigt bra present till familjen en iPad! Så det blev en ganska osocial kväll:-) Olivia fick massa fina presenter som hon har lekt som en galning med hela kvällen.


Dans, dans och ännu mer dans

Nu är vi i Uppsala o hänger med kusinerna:-) Freja o Olivia har dansat till julmusik Hugo ville hellre gå o fiska;-)


Bad

Idag har vi varit på badhuset med Erik o Alexander jag höll mig på land medans resten badade. Imorgon är det dags för jobb igen sedan blir det julfirande i Uppsala. Ikväll blir det försenat julfirande med Martins familj för nu är alla friska.


Mera tomtar

Idag har vi varit på Tomteland, Olivia är fortfarande väldigt skeptisk till tomtar men det gick bättre än igår. Det bästa med Tomteland var hästarna:-) nu har vi åkt häst o vagn och en hästkarusell. Nu lägger vi ner tomtarna för i år och hoppas att det blir bättre tills nästa år.


Tomten

Nu håller Martin på att lägger en trött Olivia, vi har haft en väldigt bra julafton förutom när Tomten kom. Olivia blev livrädd för tomten så han fick vända i dörren :-( sen tog det ett bra tag innan hon blev glad igen.


God Jul

Vi började vårat julfirande 4,30 för då hade Olivia väntat klart på tomten:-) det gäller att maximera julfirandet. Tomten hade lämnat en vagn vid granen så det är en väldigt glad tjej här.

Vårat julfirande har ändrats lite pga magsjuka så vi firar hemma själva. Jag är livrädd för att bli sjuk då det räcker som det är med foglossningar o graviditet.

Ha en riktigt God Jul


Storm o regn....,

Vi har haft enormt tråkigt väder idag storm o regn o pga det 1,5 timmes strömavbrott. Det här är första julen jag längtat bort från Sverige i år hade jag gärna firat jul utomlands. Imorgon blir det jobb för mig medans resten av familjen är lediga.

Idag har Olivia lyckats att välta julgranen:-) det är nog inte sista gången det händer.....


Julgran

Idag har vi hämtat hem våran julgran, och handlat den sista julmaten så nu är vi redo.


Kalas

Idag har vi haft kalas för Martin som fyller år:-) jag glömde dock att ta kort....

Nu har Olivia och Roxy ca 2,5 veckas jullov jag o Martin delar på ledigheten, Martin är ledig julveckan o jag nyårsveckan, sen är Martin ledig 7 jan för då är dagis stängt. Så 8 jan börjar vardagen igen.


Lucia

Olivia blev piggare igår så vi var och tittade på ridande lucia o luciafirande i kyrkan. Olivia gillade hästarna väldigt mycket men att sitta still i kyrkan var inte hennes grej men det var bra träning för ibland måste man sitta still ett litet tag;-)

Idag var jag på min andra kontroll på mvc, jag är i vecka 24, jag fick lite tips på vad jag kan tänka på med foglossningen. Tyvärr finns det inga mirakel utan förhoppningsvis kan smärtan stanna på det stadiet den är nu ett tag till men desto tyngre jag blir desto värre kommer det att bli:-( så det är bara att gilla läget 16 tuffa veckor kvar men det kommer att vara väll värt det när bebisen kommer:-)


Vit jul?

Jag hoppas verkligen att vi får en vit jul, just nu är det +grader o regn:-(

Olivia har ingen feber idag men vi hade en väldigt jobbig natt så hon är lite trött. Vi ska ev titta på luciafirande i kyrkan o på ett ridande lucia tåg på eftermiddagen.


Lördag

Idag har vi varit och handlat de sista julklapparna :-) Nu är det bara lite bak kvar sedan är vi redo för jul. Idag träffade Olivia en tomte på Ica Maxi hon var väldigt fundersam vad det var för något men när hon fick ett paket blev hon glad. Hon är tyvärr lite förkyld och har nu på eftermiddagen börjat att få feber så klockan 18,15 somnade hon i soffan, jag hoppas att det är bättre tills imorgon.
 
Jag är inte hästvakt i helgen då hästägaren tyvärr inte kom iväg på den planerade resan, det har  tyvärr inte blivit någon ridning heller pga halkan:-(  Jag har även just nu väldigt stora problem med foglossning så vi får se hur det går med ridningen framöver.
En liten Olivia julafton 2012

Tomte & lucia

Nu har Olivia varit med på sitt första luciafirande hon ville inte gå med i tåget men tyckte att det var kul att titta på:-)


Tomtar

Idag är det 2 veckor kvar till julafton jag har nästan köpt alla julklappar men har en del bakande kvar. Så i helgen blir det fokus på att fixa det sista bakandet :-)

I helgen är jag även hästvakt så i helgen får jag testa på att vara hästägare kanske är ett bra test för framtiden........

Idag fick Olivia en tomteluva av dagis hon tyckte väldigt mycket om den så hon blir kanske tomte istället för lucia på fredag:-) det var väldigt snällt gjort av dagis att ge alla barn tomteluvor då har alla något att ha på sig på fredag.


Söndag

Idag var det -14 grader när vi vaknade:-) Olivia vägrar fortfarande att testa skidorna så det blev pulka istället.

Jag håller på med mitt julgodis men snart är jag klar och då blir det köttbullar. Martin är i Hemus och åker skidor så han har skidpremiär idag:-)


Skidpremiär

Idag har Olivia åkt skidor för första gången hon ramlade efter 5 sekunder och vägrade sedan att testa igen så det finns inte ens bild bevis:-( vi får testa imorgon igen. Vi testade även en luciakrona som hon lyckades dra ner över ansiktet så den vägrar hon också att ha på sig vi får se om vi lyckas att övertala henne tills på fredag.

Jag har varit och ridit idag och idag gick det inte bra båda var på dåligt humör så passet blev därefter...... Jag kommer sluta rida snart för magen är i vägen men jag vill sluta med ett bra pass:-)

Nu håller vi på och gör lite julgodis.


Snö!

Äntligen har vi fått massa snö, Olivia blev överlycklig så nu har vi åkt massa pulka:-) I helgen blir det skidpremiär sen ska vi göra massa julgodis. Ikväll blir det julfest för mig så Olivia o Martin får köra fredags mys själva.


Kvällsnöje...

Ikväll har jag varit o storhandlat så vi ska slippa det i helgen. Jag är verkligen less på att handla, städa o tvätta det tar massa tid som man kan göra roligare saker på:-(


Vab-premiär

Idag blev det inget jobb utan idag blev det min första vab-dag som förälder. Hon är nästan frisk men för att inte smitta de andra barnen på dagis så får hon vara hemma idag o imorgon.


Helgen

Igår var vi i Mora o tittade på julskyltningen. Idag har vi varit på Sollerö julmarknad den blir mindre o mindre men det är ändå kul att gå dit:-) Nu har mamma o pappa åkt hem tyvärr har Olivia precis blivit magsjuk så vi får se hur det går för oss andra..... Vi har även strömavbrott pga blåsten, väldigt dåligt tajming med magsjuka o strömavbrott samtidigt.


RSS 2.0