Ramön

Idag började jag dagen med att springa och Martin o Roxy åkte skidor.

Sedan var vi och fikade på en ö som heter Ramön, där var nästan hela gänget Hedharna och några vänner till de :-) så där hade vi väldigt trevligt. Tack för väldigt trevligt sällskap.


Roxy

Olivias idol är Roxy hon vill vara där hon är o gillar att lägga leksaker o filtar på henne :-) Roxy gillar inte riktigt att vara så populär jämt så hon går undan o jag tar såklart bort Olivia när hon blir för dryg eller sover. Jag kör väldigt hårt med att Roxy ska vara ifred när hon sover o äter. Roxy älskar dock att vara Olivias idol när hon ska äta, för hon spiller så mycket så då har vi lite av ett krig här:-( Mitt mål är att Roxy ska ligga i sin säng tills Olivia ätit klart o sedan när jag ger ok att hon får äta upp allt som är på golvet, men det är ett tag kvar tills vi är där ;-)


Glad Påsk

Igår fick vi besök av påskkärringar, hellt fel dag men de fick godis ändå:-)


Grillning

Idag har vi varit i Stunisvik och grillat hamburgare med Martins föräldrar. Det blev väldigt gott och det är väldigt fint väder här som vanligt :-)

Jag började dagen med att springa lite o jag avslutade passet med back intervaller så nu är min kropp väldigt seg, Martin o Roxy åkte 1 mil skidor så det är en väldigt trött Roxy som ligger här brevid mig:-)

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5155c3efddf2b31fc1aced5a.jpg" class="image">


Barnprogram

Igår såg Olivia på barnprogram o verkade tycka att det var väldigt bra ;-)


Sol

Det här kanon väder här varje dag, jag hoppas att det håller i sig till påsk. Idag har vi varit på Siljan vid Stunisvik och gått lite sedan har vi gått med vagnen o hängt med hästarna. Olivia tror att hon kan prata med de idag lyckades hon få en liten gnäggnig till svar :-) Hon kommer nog bli en liten hästtjej;-)

Idag fick jag påsk blommor ifrån mitt jobb det är kul att de kommer ihåg mig:-)


Tips

Olivia älskar djur o vi tittar på hästar o rådjur varje dag men jag hade gärna velat ha tips om det finns någon 4 h gård i närheten ? Förut hade våra grannar får och det hade varit väldigt kul nu men tyvärr har de slutar med det. I Göteborg o Uppsla finns det massa 4 h gårdar men det borde finnas någon närmre?

Idag har vi varit på djuraffären o klappat en råtta :-) sen har vi ju Roxy såklart :-)


Bus

Idag har vi haft besök an Linnea Bylon o hennes Karin som är 7 månader. De bor på Sollerön så det kommer bli framtida klasskompis:-) Vi hade väldigt trevligt så det blir fler träffar framöver :-)

Inatt har vi haft en väldigt dålig natt så idag har jag varit i koma jag hoppas verkligen att det bli bättre snart. Om lite mer än 4 månader ska jag börja jobba o då fungerar det inte att vara i koma hela dagarna :-(


Mar. 24, 2013

Så här ser en sol galen hund ut :-)


Söndag

Igår eldade vi upp allt ris som blev när jag klippte ner häcken. Vi var även på Sker barnprylförsäljning där var det sjukt mycket folk o bara massa skit enligt mig man kan säkert hitta saker om man gillar trängsel o klädhögar ;-) Jag är väldigt nöjd över att få ärva saker från Hanna o Elin så jag behöver inte köpa så mycket så när jag gör det kan jag köpa nytt.

Idag har Olivia varit ute o gått med sin vagn o åkt lite pulka, sen somnade hon o då plockade vi fram utemöbler o grillen:-) nu har vi precis ätit lite nyponsoppa på altanen, det är väldigt bra väder här:-) Roxy solar som vanligt hon är nästan besatt av sol ;-)


Helg

Olivia bryr sig inte om att det är helg utan kl 6 går vi upp alla dagar har man tur får man sova till 6.15 o har man otur 5.30 :-) För er som inte var uppe tidigt kan jag tala om att det var -15 grader då. Vi har varit och åkt lite pulka på isen för vi fick lov att hämta Roxy, Martin skulle åka runt ön och det är ca 2,5 mil och det är lite för långt för henne;-) Olivia fick åka lite med Martin när han åkte skidor så nu har hon gjort debut.

Det blir inget Falun idag utan det blir Sker och sen handla lite i Mora, sen ska jag träna lite. Jag har även en plan på att elda en brasa med massa ris men vi får se hur mycket det blåser på eftermiddagen.


Besiktning

Nu har min bil gått igenom besiktningen :-)
Olivia har börjat gå mer o mer, igår var nog första dagen som hon gått mer än krypa:-) men det är väldigt mycket passande då det är ganska vingligt. I helgen ska vi till Sker på barnprylsförsäljning, sen ska vi kanske till Falun o kolla på skidor.


Kyrkis

Nu har vi kommit hem från kyrkis i förtid idag var kyrkis ihop med dagis så idag var det runt 40-50 barn vilket kändes lite för mycket o för stora barn så vi hoppade över fikadelen och kör den hemma.

Igår var vi o handlade på Ica maxi och då ställer sig Olivia upp i sitt delen, så efter det fick hon stå i vagnen istället så hon inte skulle ramla ner, men det blev lite kaos bland alla varor när Olivia röjde runt ;-)


Gå vagn

Idag vaknade Olivia 5,30 så nu har vi varit igång ett tag ;-) Just nu kör vi hinderbana med gå vagnen hon har blivit väldigt bra på att svänga själv så nu kör hon inte fast så ofta:-) vi har nog snart kört 20 varv runt bordet och det är bara jag som börjat tröttna ....


Bus

Just nu är Olivia inne i en vild period, jag hoppas det är period o att det går över:-) Hon har fått en enormt stark vilja och bli riktigt arg när hon inte får son hon vill. Hon klättrar även på allt så nu har jag möblerat om lite på hennes rum, för hon står på sina stolar o då är det lite för farligt för att ha de kvar där.


Söndag

Nu är vi i bilen på väg hem vi har haft en kanon mini semester. Idag var det bättre väder o ny dragna spår:-) Imorse åkte vi en tur alla fyra på en led o idag gick det bättre än igår :-) sen åkte jag 1 mil, min kropp är väldigt sliten så idag kom jag knappt runt;-(

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5145b563e087c322cc2f1e0e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5145b6bae087c322e5409028.jpg" class="image">


Shopping

Idag har Olivia fått nya skor:-)


Lördag

Idag snöar det o blåser lite så nu har vi inte så bra väder:-( Imorse åkte vi alla på en tur i en led men det blev en ganska kort tur pga vädret. Sen åkte jag lite själv men allt var igen snöat så det blev ett kort pass.

Igår köpte vi thai mat så Olivia testade det för första gången, nudlar o kyckling.


Fredag

Vi har fortfarande väldigt fint väder men trots att det är varmare idag än igår känns det kallare för det blåser lite. Idag började Martin o Roxy dagen med att åka 8 km skidor vilket var max för Roxy som nu är väldigt trött. Hon var dock så pigg att hon han ta en trasig metall burk o skära sig på nosen när hon kom hem :-( jag fattar inte vilken idiot som kastar en sån i snön det hade kunnat slutat mycket värre ! Nu blödde det ett tag men sen blev de bra.

Jag har varit ute o åkt 2,5 mil så nu är jag totalt slut det är mycket mer kuperat här än vad det är på Sollerön,så man får känna hur otränad man är ;-)

Idag blev det en riktig våffellunch.

Igår kväll eldade vi i den öppna spisen.


Mer Sälen

Idag har Olivia gått lite med sin vagn ute:-) sen passade jag på o sitta o sola lite medans Olivia sov, Roxy solade o Martin åkte skidor. Nu har vi precis varit o köpt solglasögon till Olivia.


Sälen

Igår kväll kom vi till Sälen, idag är det kanon väder. Vi började dagen med en promenad sedan åkte jag 2 mil skidor nu ska vi laga lunch sedan ska Martin ut o åka skidor medans vi ska åka pulka.

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5141a4dfddf2b34aaa8c327c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5141a4edddf2b34ab28ffa8a.jpg" class="image">


Sol

Idag har det varit kanon väder igen jag hoppas att det håller i sig resten av veckan då vi ska till Sälen :-)


Tisdag

Idag har vi varit på sång som vanligt Olivia tyckte det var kul men hon var lite avvaktande i början, det var två veckor sen sist så det var nog därför.

Idag har jag fått tillbaka min bil nu är allt fixar så nu kan vi ut o åka igen :-)


Trädgårdsfix

Besiktningen slutade i ett mindre kaos då de upptäckte att en fjäder var av o att bilen helst skulle bogseras därifrån :-( men då fler tittat på den beslutade de att jag kunde få åka raka vägen till verkstaden själv. Så det gjorde jag o det gick bra så nu står den där i väntan på ny fjäder, som tur var jobbade Martin i Mora idag o fick skjutsa hem oss så allt slutade bra men det blir säkert väldigt dyrt. Jag hade ändå väldigt tur att jag inte drabbades av något på resan från Göteborg då hade det kunnat gått väldigt illa.

Resten av dagen har vi varit ute o klippt ner våran häck i förhoppning att den skall bli rakare o tätare.


Potta

Igår började jag sätta Olivia på hennes potta för att börja träna lite o idag lyckades hon faktiskt att göra något när hon satt på pottan :-)

Idag ska vi åka o tvätta min bil o sedan besikta den jag hoppas att det går bra. I fredags gick mitt halvljus sönder så det har jag fixat i helgen ,men jag är lite orolig för det andra halvljuset att de också ska gå sönder;-)


Söndag

Idag har vi gjort samma sak som igår åkt skidor o gått promenader:-) men idag har vi även varit på Olivias förhoppningsvis framtida dagis o gungat ( jag tittade mest in genom fönstrena för att se hur det ser ut inne). Hon gillade att gunga o de jag såg genom mitt tjuvkikade såg bra ut :-)


Promenad

Efter att även Martin åkt skidor tog vi en promenad på isen det var väldigt fint väder idag:-) Olivia passade på att krypa lite på isen hon vägrar att gå ute, Roxy fick vårkänslor o rullade massa :-) När vi kom hem gjorde Martin hamburgare på murikan.


-20

Imorse vaknade Olivia vid 6 och då var det -20 grader:-( sen började hon morgonen med en krasch där hon bet sig i läppen så nu har hon fläskläpp :-( det började att blöda lite så detta är hennes värsta krasch hitills. Men hon är pigg o glad så hon verkar inte bry sig så mycket om det.

Jag började dagen med att åka lite skidor, de drog om spåren igår så det var perfekt idag:-)


Mys

Inatt har jag o Roxy myst medans Martin fick ta natten med en väldigt pigg Olivia :-) Han har vilat de tre nätter vi varit borta så han var den piggaste av oss. Klockan 5,20 bestämde Olivia att hon skulle gå upp så då var det bara att gilla läget o gå upp ;-)


Hemma

Nu är vi hemma igen resan gick tyvärr lika dåligt som resan dit trots ny strategi :-( jag längtar tills hon kan gå ute då kan man ha lite roligare stopp då fungerar det säkert bättre. Våren har kommit väldigt mycket längre i Göteborg så det kändes lite segt att komma hem till all snö men det blir bra nästa vecka när vi ska till Sälen :-)

Tack systeryster för några väldigt roliga dagar


Pannkakstårta

Idag har vi ätit pannkakstårta, väldigt gott:-)
Imorgon åker vi hem igen efter några väldigt trevliga dagar här i Göteborg. Jag ska ha en annan strategi på vägen hem så jag hoppas att det ska gå bättre.


Onsdag

Idag har vi varit ute på en promenad sen åkte vi till Näs slott för att äta lunch o titta på hästar. Men det var tyvärr bara öppet tors - sön så det blev lunch på ett ställe i Lerum istället :-) Sen har det massa bus med kusinerna.


Barnvakt

Just nu är Freja o Hanna på dans så jag hänger med Olivia o Hugo :-)

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513611c7e087c34b94537339.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513611c7e087c34b94537339.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513611db9606ee3c8ec0b420.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513611db9606ee3c8ec0b420.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513612029606ee3c8184710d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_513612329606ee3cab659cea.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_51361268e087c34b96e1127c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5136126f9606ee3c81847119.jpg" class="image">


Turboshopping

Nu sitter vi i bilen på väg hem från Ullared, Freja går på dagis 5 timmar o resan till o från Ullared tar 3 timmar så vi var inne på varuhuset i ca 1 timme så det var verkligen turboshopping men jag hittade väldigt mycket bra saker så jag är väldigt nöjd:-) det var en del folk där men inte några köer. Nu är de två trötta barn som sover o två trötta mammor som är vakna;-)


Göteborg

Nu är jag o Olivia i Lerum hos göteborgarna ,resan hit gick sådär jag hade hoppats på att Olivia skulle sova en del men den planen hade inte hon så det var en ganska sur tjej under nästan hela färden på 6 timmar :-(
Men när vi kom fram blev hon glad så nu har hon lekt massa med kusinerna:-) imorgon ska vi till Ullared o shoppa:-)


Vasaloppet

Idag har vi såklart sett Vasaloppet på tv, sen åkte vi in till Mora för att de Therese lite dricka :-) väldigt bra kört av henne:-) Olivia blev trött o somnade i bärstolen.


Lördag

Idag började jag dagen med en skidtur i väldigt nedskräpade spår, det har blåst massa här i några dagar så det var massa kvistar o annat i spåret:-( sen hade det kommit någon cm snö o ingen hade åkt före så det var ett riktigt segt pass.

Nu har vi precis kommit hem från en taco kväll hos Martins föräldrar där även Erik, Therese o Alexander var o även deras hundar Leia o Donna. Olivia gillar verkligen hundar o vill gärna undersöka de lite närmare:-) imorgon ska Therese åka Vasaloppet så då får vi hålla tummarna :-)

Nu blir det godis o Melodifestivalen


Tvilling

Just nu är det väldigt kul att spegla sig:-)


RSS 2.0