Fiske o shopping

Idag har vi varit på Thuns o shoppat sen har Olivia, Martin o Morfar fiskat. 3 fiskar fick de som vi kan ha till kräftfisket senare i sommar. Jag, mamma, Evelina o Roxy gick på promenad under tiden, för Roxy blir galen när man fiskar o hoppar i efter flötet.


Uppsala

Nu är vi i Uppsala och här är det bättre väder, inget regn o 17 grader varmt:-) Vi blir här tills på Tisdag sedan åker vi söder ut till Vimmerby, Gränna, Jönköping och sedan till Göteborg.


Regn, regn o ännu mer regn

Det här är andra dygnet med regn o de verkar inte ge sig.
Idag är jag hemma själv med mina tjejer Martin är på svensexa. Jag skulle väldigt gärna velat vara med på möhippan men vi fick inte till det med barn o hundvakt så jag missar tyvärr den:-(

Nu sover mina tröttisar men snart ska vi ut i regnet med Roxy;-)


Shopping

Idag är det skitväder, och jag kände inte för att sitta hemma hela dagen, så jag o mina tjejer packade in oss ibilen o åkte till Lager 157 i Sågmyra. Jag har inte varit där på flera år så det hade hänt en del, det fanns fler outletbutiker brevid Lager 157. Jag hittade en del till Olivia o Martin men bara två linnen till mig:-( Det är inte så lätt att shoppa med Olivia för redan nu är hon väldigt bestämd med vad hon ska ha o inte, o idag hade hon även åsikter om vad Martin skulle ha, han har det inte lätt;-)

Vi avslutade våran utflykt med att åka till Delicato outlet i Insjön o köpa Olivias favoriter dammsuggare. Där hittade jag Bravo kolor som jag åt när jag var liten.


Sommarlov

Nu har Olivia fått sommarlov, det firade vi med glass:-) Martin får semester imorgon, han har jobbat väldigt mycket den här veckan, så det är tur att mormor varit här o hjälpt mig annars hade det varit svårt att få ihop det. Idag gick hon långpromenad med Roxy o passade Evelina o Roxy medans jag tränade så idag har jag haft en lyxig tillvaro.


Jordgubbar

Idag har jag varit o köpt massa jordgubbar 200kr för en låda på Ica maxi i Mora. Vi har ett eget jordgubbsland men de äter Olivia upp så de här ska jag frysa så vi kan ha de till pannkakor i vinter.


Sångstund

Idag har Olivia haft sångstund med Evelina, hon sjöng väldigt många sånger medans Evelina satt nöjt o tittade på henne.


Besök

Igår kom mamma på besök hon är på genom resan, hon ska till fjällen o titta på fåglar. Så hon sov här inatt o har lekt med Olivia hela förmiddagen o gått långpromenad med Roxy så jag har haft en väldigt lyxig tillvaro:-)


Midsommarfirande

Nu är midsommarfirande avklarat vi slapp regn men det kändes nästan som det var minusgrader ute:-(

Olivias midsommarkrans hann nästan torka ihop innan dansen började men hon gillade den ändå. Någon hade en traktor med sig som blev väldigt populär bland barnen.

Igår tittade vi på cykeltävlingarna i kyla o blåst.


Glad midsommar


Midsommar

Vi fick ändra våra planer igår pga regn, så vi gick inte till bygdegården, Jag var själv med båda så det kändes som ett för stort projekt med alla regnkläder:-(

Nattningen blev ett evighets projekt igår Olivia somnade 21.30 o Evelina 22.30 jag somnade 22.31 totalt slut:-)

Idag har vi varit ute o plockat blommor så nu ska vi göra en krans. Vi har även lyckats att bli trafikvakt på Solleröloppet då det glömt bort våran korsning och det är mycket trafik till jordgubbsodlingen, så det blir farligt om ingen står där o stoppar bilarna när klungan kommer.


Torsdag

Den här veckan har gått väldigt fort, igår hade vi besök av min kollega Maria o hennes Lilly. Det var väldigt trevligt och hon hade med sig enormt goda vårrullar:-)

Idag är det midsommar firande på dagis o vid 18 ikväll får man hjälpa till att klä midsommarstången vid bygdegården så det blir mycket midsommarfirande, idag o imorgon.

Evelina blir starkare o starkare i sin nacke, hon har även kommit på att hon har händer utvecklingen går nästan för fort......


Helgen

Nu kommer det massa bilder ifrån helgen :-)
Hugo o Olivia spelade fotboll
Vi gick en promenad och köpte de första jordgubbarna på Sollerön, vi fick användning för alla våra vagnar:-)
 
Grillade hamburgare till lunch på altanen innan dopet
 
Den enormt fina släkt dopklänningen som är 100 år
Våran orginella präst Peter Larsson under dopet
 
Här var inte Evelina så nöjd hon trivdes bäst hos mamma :-)
Tre små busfrån som Figge försöker få åt samma håll,
Olivia o Hugo
 
 
Jag hade gjort två tårtor en jordgubb o en choklad (som var väldigt god men inte så fin)
 
 
Evelina Svea Margareta Stolt, i sin väldigt fina klänning ifrån Deniz o Stefan
 
Hon fick massa fina presenter, som även Olivia blev väldigt nöjd med.
 
Olivia var inte jättenöjd när Evelina skulle testa fåret men det är väll det som heter syskonkärlek.......
 
Om ni vill se mer bilder så finns det massa fina på Hannas blogg.
 
Tack alla för en kanon helg
 
 

Dop

Nu har vi haft dop Evelina sov lite och var ledsen lite så det gick ganska bra.  Vi hade väldigt tur med vädret strålande sol:-)  Idag har det varit väldigt mycket lek med kusinerna det är så kul att se hur mycket de tycker om varandra.
 
Delar av vi som var med
 
Kusnerna redo för dop
 
Vi satt ute på altanen i finvädret.
 
Det kommer mer bilder framöver nu är jag för trött.
 
 
 
 

Redo

Nu är vi redo för dop :-) den här veckan har det bara varit dopfix, städning, bakning, gräsklippning o handling. Olivia har varit med o hjälp till med det mesta så hon är nog mest redo av alla för dopet:-) I kväll kommer hela min familj så då blir det lite kalas för Hugo (som fyllt två i maj) o göteborgarna får träffa Evelina för första gången , vi fick ställa in det tidigare besöket pga magsjuka.


Torsdag

Idag kom det en enorm hagelskur det smällde riktigt på fönstrena men efter 5 min var det över o det över gick till regn.

Just nu har jag precis lagt Olivia och nu har jag en trött Evelina i mitt knä.


Dopfix

Just nu lägger vi ner mycket tid på att ordna inför Evelinas dop som är på lördag. Igår var vi i Leksand o köpte lax o idag städar vi:-) Olivia hade avslutning på dagis idag då många slutar när skolan slutar, Olivia ska gå 2 veckor till sen blir det sommarlov i 6 veckor.

Roxy har fått konkurrens ;-)


Ridning

Premiär ridturen är avklarad och det gick jätte bra det var dock lite varmt, trots att jag red kl 9. Nu är jag väldigt taggad till att få igång ridningen ordentligt men det dröjer nog tills ii höst då han varit på sommarbete klart, o Evelina är lite större. Fölen är 1 år o håller på att tappa sin fölpäls.


I mål

Idag har det varit kanon väder så cyklisterna har haft perfekt väder.

Vi var i målet o mötte Martin men både Olivia o Evelina sov när han kom i mål. Martin cyklade på 4h o 46 min och allt gick bra ingen vurpa o ingen punktering:-)


Siljan Runt

Olivia vaknade vid 5 idag så vi hade gemensam frukost med Martin innan han åkte till starten. Det har regnat i natt men nu ser vädret ganska bra ut jag hoppas verkligen att de slipper regn. Martin har packat ryggen full med bananer o pump.

En sak som är typisk när man har två barn är att vaknar en tidigt så sover den andra länge de sover aldrig länge samtidigt;-) Evelina har sovit ifrån 22 o sover fortfarande ( kl är nu 6.17) men snart väcker jag henne för jag har riktigt ont i brösten.

Olivia hade feber i natt men nu verkar det bättre hon nyser dock hela tiden.


Nationaldagen

Idag har vi firat nationaldagen på Sollerön med ponnyridning. Olivia red shetlandsponnyn Linnea som är från sundets ridskola. Hon red tills Linnea gnäggade då blev hon rädd o vägrade rida mer :-)

Nu har tyvärr Olivia blivit förkyld o fått feber så det blev en lugn eftermiddag.

Imorgon kl 7 går starten för Martin o 2500 till som ska cykla de 16 milen runt Siljan o Orsa sjön. Vi ska stå o heja i mål om Olivia orkar.


Lanzarote

I höst ska vi åka till Lanzarote är det någon som varit där o har några tips?
Vi ska till ett ställe som heter Puerto del Carmen.
 
Vi ska åka med fritidsresor igen, nu flyger de med sitt egna bolag istället för Norweigen som var värdelöst sist.
 

2 månader

 
 
 
 
Idag blir Evelina 2 månader, vi var på BVC igår hon väger 5,5 kg o är 59 cm lång. Hon har ökat 1,6 kg o 8 cm sedan hon föddes. Olivia vägde 4,2kg o var 56,5 när hon var 2 månader men hon vägde 1 kg mindre från start så det är inte så stor skillnad.
 
Här är hon bara några timmar.
 
I helgen blir det en enormt efterlängtad premiär då ska jag rida igen:-) Det ska bli väldigt kul o även kul att träffa fölen igen och se hur stora de blivit.
 
 
 
 

Smile:-)

Idag fastnade äntligen ett leende på bild. Hon har fått övat hos polisen där vi varit o ordnat pass till henne o Martin. Vi ordnar det nu då vi ska till Åbo i sommar men det behövs nog inte då men det är lika bra att ordna det ifall att det behövs, vi behöver det i alla fall i höst då vi ska till Lanzarote.

Igår var prästen här och vi gick igenom dopet som är nästa helg, så nu hoppas vi på bra väder nästa lördag för det ska vara ute;-)


Söndag

Idag har det varit kanon väder så vi har mest varit ute o njutit av det. Martin har cyklat 10 mil hans sista långpass innan Siljan Runt som är på Lördag. Det ska bli skönt när det är över för cykel är enormt tidskrävande träningsform och som nyblivna 2 barns föräldrar så finns det inte jätte mycket tid.

Jag har sprungit för första gången på ca 10 månader, jag sprang 3 km på rekord tiden 21 min :-) Kroppen kändes bättre än förväntar men jag ska ta det försiktigt så jag slipper bakslag. Så det blir mest rullskidor o spinningcykel.

Idag har jag o Olivia bakat rabarberpaj och hon hjälpte mig även att tvätta bilarna det är väldigt kul när man får hjälp även om det blir blött o kladdigt.


RSS 2.0