Leksand

Idag har vi varit i Leksand på medeltidsmarknad, vi åt kolbulle o tittade på tornespel. Vi gissade även vilket hål som en liten vit mus skulle välja att springa in i:-) den valde inte vårat hål men Olivia fick klappa den så hon blev väldigt nöjd ändå.


Måla

Idag testar vi grejerna som vi köpte på Ikea i Måndags. Hon hade nog kunnat måla hela dagen :-)


Fredag

Evelina är precis som mig extremt värme känslig så nu har jag köpt en grej till bilstolen, för hon blir så svettig på ryggen. Jag hoppas att den ska fungera bra för i sommar kommer det att bli en del åkande. Vi ska till Kolmården, Vimmerby, Göteborg o Åbo.


Onsdag

Läggningen igår gick inte så bra Olivia somnade vid 9 hon brukar sova vid 7,30 så idag är hon trött:-( Hon envisades dock med att gå upp sin vanliga tid 5,30 o sedan säga var 10 minut att hon var trött ;-)

Idag har jag sorterat barnkläder både Olivia o Evelina växer mycket just nu.


Mys

Idag jobbar Martin sent så idag ska jag lägga båda, jag förklarade för Olivia att Evelina skulle vara med då ville hon att de skulle ligga brevid varandra:-)


Måndag

Idag har vi varit på Ikea i Borlänge, kupolen, hjultorget i Insjön o på fiket Bufflins Anna i Siljansnäs. Vi har shoppat lite till Evelinas dop och köpt målarfärg. De berättade på utvecklingssamtalet på dagis att Olivia älskade att måla med penslar så nu har vi köpt det så imorgon ska vi måla:-)


Söndag

Idag har jag blivit firad på morsdag :-) det är en ära att få vara mamma( även om det ibland är jobbigt )så egentligen borde man fira att man fått äran att bli en mamma:-)

Den här bilden tog jag på Martin efter att jag varit uppe på övervåningen o tränat:-)


Helg

Igår firade de något på våran Coop butik på Sollerön så vi köpte godis till live musik o korvgrillning;-)

Det har varit några enormt varma dagar som varit perfekt för mig o Olivia men Evelina gillar inte värmen hon har fått värmeutslag så det har varit lite svårt att få till det när en vill vara ute o en inne.

Igår var vi på vårat första utvecklingssamtal på dagis, det var väldigt kul att höra om hennes tid på dagis.

Den här helgen ska vi bara vara hemma o fixa trädgården o träna. Martin ska åka Siljan Runt den 7/6 så han är ute på ett 10 mils cykelpass han åkte vi 6 imorse, det gäller att planera om man ska hinna träna o hitta på kul saker med sina barn:-)


Lamm

Idag har vi varit hos några grannar o träffat massa lamm. Olivia var lite rädd i början men sen vågade hon klappa de:-)


5,05

Evelina vägde så mycket på kontrollen igår hon växer i växer:-)

Den här fina blusen ska Evelina ha på sin dopfest på dopet ska hon ha en klänning men efter det får hon ha detta fina hantverk.


Måndag

Vi är fortfarande kvar i Uppsala för Martin är i Stockholm på jobb idag, men ikväll åker vi hem. Det har varit väldigt skönt att vara här och få massa hjälp och att slippa laga mat:-)

Det har varit väldigt fint väder så när jag kommer hem ska jag plantera ut mina pelargoner de ser dock inte ut som pappas;-)

Just nu har jag en trött liten tjej i mitt knä.


Djur

Idag har vi varit på en 4h gård och vid ett fågeltorn o tittat på djur så det har bara varit massa djur idag. Bäst enligt mig var kaninungarna på 4 h gården, de hade glömt att låsa buren så jag plankade in o hämtade en :-) så nu är det två i familjen som vill ha en kanin.

Olivia o mormor har bakat årets första rabarberpaj, den blev väldigt god.

Evelina har suttit en del i babysitter o hon gillar att kunna vara med lite mer.


Uppsala

Igår fick mormor agera kudde till Evelina och även mormor lyckades att somna:-)

Roxy körde en repris o höll alla vakna igen:-(

Just nu väntar jag o Evelina på att Martin, Olivia,Erik o Alexander ska ha badat klart på Fyrishov så vi kan gå o äta. Jag o Evelina gick in till stan o shoppade lite, det var väldigt länge sedan jag varit inne i stan o det har verkligen hänt massa.


Solning

Just nu sitter jag o solar mitt på gruset så jag kan ha koll på mina 3 tjejer Evelina ligger i soffan inne, Roxy på trappen o Olivia i vagnen på altanen. Vi kom till Uppsala igår o resan gick väldigt bra det var nästan ankomsten som var svårast då Evelina var hungrig o Roxy helt galen av att komma hit:-) Roxy fixade även till natten o lyckades få upp alla klockan 4 så hon ligger lite på minus just nu.....

Pappa har tagit ledigt idag så vi har varit o shoppat lite på Thuns o snart ska vi åka o besöka det nyaste tillskottet i våran släkt, min kusin fick en liten Oskar ca 1 vecka efter oss så Evelina är inte yngst:-)


Syskonkärlek

Idag klättrade Olivia upp i Evelinas säng när jag inte såg, hon måste ha lyckats att inte trampa på Evelina för hon var jätteglad över besöket i hennes säng. Jag kunde inte bli arg för de var så söta men jag får flytta sängen ifrån våran så Olivia inte kommer upp för det kändes lite för farligt.

Idag är det drop-in fika på dagis det ska bli spännande att se vad de bakat:-)


Systrar

Jag tycker att Olivia o Evelina är väldigt lika varandra dock inte håret för Olivia hade nästan inget hår förrens hon blev 1, Evelina väger även 1 kg mer.
Olivia
Olivia
 
Evelina
Evelina
 
 
 
 
 
 
 

Besök o vacciation

Idag har vi haft besök av 9 månaders Lilly o hennes mamma Maria, det var väldigt kul med en lekkompis till Olivia o en vuxenkompis till mig:-)

På eftermiddagen åkte vi till Rättvik för att Olivia skulle få fästingvaccin, nu har hon fått sin 3 dos så nu räcker det i 3 år. Vi åkte Martins bil dit han var redan där o jobbade så jag fick testa den ordentligt själv, den gick väldigt bra och det fungerade bra med barnstolar o vagn.


Dansuppvisning

Nu har vi varit på dansuppvisning Olivia älskade det. Hon brukar vara blyg men idag släppte hon loss direkt:-) Martin filmade allt o nu har hon suttit o tittat på det flera gånger.

Innan dansen gjorde vi oss fina o målade naglarna:-)


Lördag

Idag har vi haft besök av Stefan o Deniz, Evelina fick en väldigt fin klänning:-) Den kommer att passa perfekt till midsommar. Även Olivia blev bortskämd o fick ett väldigt fint pussel.

Vi har även varit ute på en premiärtur med Martins bil, så nu har jag test kört den:-) Nästa vecka åker vi till Uppsala så då blir det att testa den lite mer.

Imorgon är det dansuppvisning på Mora Parken sen är dansen slut för den här terminen:-(


Förkyld

Evelina har tyvärr blivit förkyld hon är väldigt täppt i näsan, så igår hade hon väldigt svårt att sova om man inte satt med henne. Vi hade en vanlig kontroll på BVC igår och då varnade lite för RS-viruset så jag blev lite orolig. Det är inte bra att bli sjuk när man bara är 1 månad det är baksidan av att Olivia går på dagis.

Evelina hade ökat enormt i vikt så nu väger hon 4550g o är 55cm lång så snart har hon vuxit ut storlek 56. Hon ökar mycket snabbare i vikt o längd än Olivia.

Igår fick Martin sin nya bil så nu är det två svarta bilar på uppfarten:-) jag ska ta kort på den sen.


Regn

Igår började det att regna och det har fortfarande inte slutat:-( och enligt yr ska det hålla på till lördag men jag hoppas att de har fel.

Evelina har börjat att le fast det fastnar inte på bild;-) och så har hon börjat att "prata" lite. Även hennes nacke blir mer o mer stadig. Våran plan är att inte ha fler barn så jag hade velat stannat tiden så jag hinner njuta av detta bebisstadie för tiden går så enormt fort.


Måndag

Idag blir Evelina 1 månad och Hugo fyller 2 år så idag är det en riktig kalas dag:-) Så idag har vi bakat massa kakor som vi ska ha när vi firar Hugo. Sen har vi planterat lite o plockat massa blommor, maskrosorna fick även gunga:-)


Söndag

Idag har jag kört mitt första rullskidpass på väldigt länge, det kändes som förväntat lite segt.

Idag var det även Olivias sista dans nästa vecka är det uppvisning på Mora parken. Så idag var sista gången i danssalen och idag var det väldigt mycket bus så jag tror de kände det på sig och gav allt idag:-) Sen får vi vänta tills 31 augusti tills det börjar igen.


Kosläpp

Idag har vi varit på kosläpp i Orsa, det var väldigt mycket folk där o väldigt glada kor som äntligen fick komma ut.
Martin har cykel med sig så nu ska han ut o träna medans vi andra åker hem.


Framtidsplaner.......

Idag har vi varit på Mora ridklubb och tittat på hästhoppning, det är en stor tävling där så det var väldigt mycket hästar där. Olivia vägrade att åka hem hon satt i vagnen o tittade på alla som hoppade i över 1 timme. Hon klappade händerna o kommenterade så fort någon häst vägrade att man måste rida försiktigt. Vi tittade på de yngsta klasserna så det var full fart på de små hästarna och dess ryttare. Det var nog en ganska svår bana för många kom av sig så det var tur att de hade sina föräldrar med som skrek ut vilket nästa hinder var:-)Det var ganska kyligt så nu dricker jag te för att bli varm igen. Nu är jag väldigt laddad inför att börja rida igen o Olivia är ännu mer laddad för att följa med mig o rida:-) Evelina var såklart också med men hon låg bara i vagnen o sov, Martin o Roxy är och jobbar. Roxy skulle vara hemma med oss idag men hon ville verkligen med Martin så då fick hon följa med. Hon har reagerat ganska mycket på att vi blivit en till så nu får hon göra lite som hon vill.

Imorgon ska vi till Orsa på kosläpp det ska bli väldigt kul vi har aldrig varit på något sådant tidigare.


Valborg

Igår firade vi Valborg hos några vänner Olivia körde max till 22.30. De vi var hos har en 4 årig tjej och en 6 årig kille, Olivia känner tjejen ifrån dagis så de lekte jätte bra ihop. Vädret var bättre än förväntat vi fick se en väldigt fin solnedgången.

Igår fick jag min present ifrån Hanna en Glossybox premunation :-)


RSS 2.0