Söndag

Idag har vi varit o tittat på grodorna som fortfarande håller igång.

Sen har vi socialtränat kaninerna o det går bättre o bättre.
Vi har fått en ny granne Adel, den svarta hästen 😃
Så dessa sötnosar har fått flyttat inI stallet brevid det andra, idag har jag varit ute o ridit jag har verkligen saknat Hlök när jag varit borta.

Hemma

Nu är vi hemma igen efter lite mer än en vecka i Spanien. Vi är väldigt nöjda med resan som är den första med barn som vi inte åkt charter, utan vi har bokat flyg o boende själva, vi har hyrt en lägenhet. Det blev nästan halva priset mot vad vi brukar betala när Vi åker charter trots att Martin har haft sin cykel med vilket kostar en del extra.

Vi har bott ca 5 min ifrån stranden som är en väldigt lång strand med en fin strandpromenad där jag gått mina morgonpromenader.
Det har blivit massa bad i havet trots att det inte är jätte varmt ännu. Tyvärr så var poolen precis utanför våran lägenhet stängd pga nya regler i Spanien som kräver badvakt för att den ska få bra öppen o då de är låg säsong så valde de att ha den stängd. Det var något som vi inte visste om innan vi åkte ner o det är vi väldigt besvikna över men då vi bodde precis brevid en annan familj ifrån Sollerön med barn så valde vi att bo kvar.
I Torsdags åkte vi till byn/staden brevid och tittade på deras fina hamn o alla fina båtar o bilar. Vi åkte buss dit vilket barnen älskade, det låg väldigt nära så vi gick hem.
Igår flög vi hem och tack vare Ipads o wi-fi så gick det väldigt bra 😃👍.
Nu har vi äntligen fått träffa Roxy,Sven o Kajsa. Roxy har varit i Uppsala med morfaro mormor o haft det väldigt bra, farmor har passat kaninerna. Vi har aldrig varit borta ifrån Roxy så här länge så vi har verkligen saknat henne ❤

Katt

Vi har tydligen fått en katt 😃, den hänger med oss hela tiden. Barnen hade verkligen velat haft med den hem.

Imorgon är det våran sista dag här, jag kommer verkligen att sakna värmen o solen. Jag har gått promenader varje morgon, för jag är fortfarande för hostig för att springa, och dessa kommer jag även att sakna.

katten som vill in i våran lägenhet men det får den inte o barnen får inte klappa den. Men den är väldigt söt o trevlig men Roxy gillar inte katter så det blir ingen katt.
Två cyklister en lite blekare än den andra.... Peter har agerat guide då han har cyklat massa här nere.

Kanon väder

Nu har vi fått riktigt varmt och strålande sol, Martin är lite piggare så han har cyklat lite idag. Resten av dagen har vi varit på stranden.

Vi har en katt som gillar att vara vid oss
Martin på sin 2 cykeltur

Tappad tand

Idag har Olivia äntligen tappat sin lösa tand, den har varit lös länge och tanden under vill upp så det var på tiden😃.

Nu väntar vi på tandfen.
Idag har vi haft fint väder så vi har badat i havet ( eller alla utom jag har badat, jag badar aldrig om det typ inte är 35+)
VI har letat stenar och snäckor
Martin har cyklat en tur, det var lite av en chansning så antingen är han frisk imorgon eller så tar förkylningen om igen...

Sol

Idag fick vi äntligen lite sol och blåsten börjar att avta, så imorgon ser det ut att bli kanon väder.

Jag har gått morgonpromenad, min förkylning ger sig inte riktigt så jag vågar inte springa ännu.
På eftermiddagen blev det mer moln igen
Evelina o Agnes leker

Spanien

Nu är vi i Marbella i Spanien tyvärr så lyckades vi få med oss lite Sverige väder så det har varit lite mulet o väldigt blåsigt men nu hoppas vi att bättre väder kommer in för de har haft kanon väder här tidigare.

Våran lägenhet som är bättre i verkligheten än på bilden, jag ska ta bättre kort imorgon.
Vi bor grannar med våra vänner Charlotte, Peter, Fabian o Agnes de har varit här nere sen början av April och är grymt bruna 😃.
Allt blommar så fint här nere.
Idag har vi firat min födelsedag med tårta o massa paket.
Vi har en lavendelbuske
Eftersom det har blåst så mycket så har det även blåst upp massa snäckskal som vi plockat
Vi har även räknat de väldigt många gånger och det är mellan 12-83 st, det beror på vem man frågar.
4 st busfrön som leker väldigt mycket ihop.
Delar av sanden på strande har blåst bort med vågorna efter stormen, det var en klass 2 varning för höga vågor igår.

Älvdalen

Idag åkte jag o Olivia på Älvdalens ridskolas Påskshow, den var väldigt bra. 

De hade pyntat o gjort allt vädigt fint samt att nå galna påskkärringar kastade ut godis.
Det var en tjej där och visade frihetsdressyr, hon red utan sadel o träns samt hade koll på 3 hästar samtidigt, det var enormt imponerande att se.
Faluns Voltigeklubb var där o visade upp Voltige, viker var väldigt kul att se då både jag o Hanna tävlade i detta under flera år när vi var små.
Sen skulle Olivia absolut rida ponnyridning...., ( som jag tyckte att vi absolut inte behövde göra då vi kan rida hemma eller på ridlekis, men vi köade o betalde 20 kr för att rida ett varv på denna ponny Vilma) När hon kom hem så sa hon att ponnyridningen var det roligaste med hela showen samt att hon fick rida utan väst....,. Det med västen är lite av ett problem för jag lär börja rida med väst när hon ser, när jag var liten o red så fanns det inga västar men nu lär jag väll lära mig rida med väst för annars är det ganska svårt att tvinga henne.

Påskfirande

Igår hade vi lite besök av Martins kusin o hennes barn samt hans familj vi grillade lite ute i solen då vi fortfarande inte är riktigt friska o smittfria. 

Jag fick ge dessa godingar lunch och lyssna på lite hö tuggande hästar, som är ett av mina favorit ljud.
Olivia och jag red Hlök, jag fick ha Olivia till ridlärare när jag red samt att hon räknade antal varv som jag red.
Idag var jag o Olivia på bio Klas Klättermus, den var bra men den var 1,15 lång och det är lite för långt för Olivia. Evelina klarar inte att sitta still så länge så hon o Martin var o handlade.

Snö

Idag vaknade vi upp till mass snö så det blev massa lek i snön idag och vi fick leta fram vinterkläderna igen..... 

Evelina är fortfarande inte frisk och nu är även Martin sjuk, jag börjar bli bättre o Olivia är frisk, så det går sådär med denna förkylning. Vi fick tyvärr avboka en påskmiddag för det känns inte så kul att dela med sig av dessa baciller.


Påskkärringar

Idag har vi varit o letat grodor för de har stängt av vägen förbi grodorna men vi såg inte en enda groda så det är nig ett tag kvar. Förra året var de igång vid 10 April men i år verkar det ta längre tid.

Vi cyklade dit med Roxy.
Två glada påskkärringar som fick massa godis 🐤🐣🐥

Hästar, hästar och ännu mer hästar

Idag har vi först varit på ridlekis o sedan har jag ridit, en riktigt bra hästdag.

Idag fick de rida ute i skogen, Olivia höll på att ramla av 2 gånger men höll sig som tur var kvar, hästarna hade lite vårkänslor idag.
Fina Hlök, idag mötte vi en annan islänning på turen.

Sjukstuga

Evelina har fått sin 4 öroninflammation och har haft en envis feber i över 3 dagar så planerna att vi skulle åka till Uppsala fick ställas in. Jag är också förkyld o Martin börjar bli sjuk igen..... Vi var till vårdcentralen i Mora igår och jag har tyvärr inte ett enda snällt ord att säga om de för de har gjort massa fel o har läkare som absolut inte ska jobba med barn, så nu är nog Evelina rädd för läkare ett bra tag framöver. Nu behandlas hon för halsfluss något jag nämt de senaste 4 besöken sen Januari......

Vi har pysslat massa Olivia älskar att göra armband.
Vi har bakat påskmuffins,

Fortsatt firande

Vi har fortsatt att fira Evelina med både vuxen kalas o ett barn kalas. Men tyvärr så har hon blivit jätte förkyld igen, så nu har vi en febrig tjej igen, nu är vi verkligen less på dessa förkylningar. 

Barnkalas i växthuset
Vi har även varit häst o katt vakt i helgen. Jag älskar verkligen att höra på när hästar äter hö det är enormt rogivande.
Jag har haft hjälp att mocka ❤
Vi har passat Tore han har fått väldigt mycket mat.

3år

Idag fyller vårat älskade busfrö 3år, vi har firat massa idag hon blev firad rejält i Göteborg innan vi åkte hem och nu har vi firat vidare.


Tjuvstart

Idag har vi varit o lekt på olika lekplatser och bakat tårta. Vi har tjuvstartat firandet för Evelina och vi har även firat Hugo,Vilma o Hanna ( o även mig) i förskott 🎂.

Tårtbakning

Göteborg

Nu är vi och hälsar på i Göteborg, här har våren kommit mycket längre.

Massa kusinbus
Idag har vi varit på Ullared och shoppat o lekt massa på leklandet.

RSS 2.0