Shopping

Tyvärr ska Åhlens stänga i Mora o just nu pågår utförsäljning av allt 50% på allt i butiken så idag shoppade jag loss på lunchen.

Krämer,smink o massa barnkläder fyndade jag.

Lördag

Vi är fortfarande i Idre o åker massa skidor, tjejerna åker bara alpint men idag fick jag Evelina att åka lite längdskidor.

jag åkte samma spår som igår med soluppgången. Det var grymt fint men min telefon dog så det blev ing fler bilder.
Vi bor på mellanvåningen i den här stugan.
Olivia var på skidskola igen och har lärt sig att åka baklänges, tyvärr blev det fel på liften så de fick byta backe att vara i till en som var lite för lätt så därför fick de öva på att åka baklänges.
Evelina övade på att åka rullband.
Vi åt lunch i backen efter skidskolan sen åkte Martin o Olivia till stängning, hon har nog åkt skidor i 5 timmar idag, hon älskar verkligen att åka alpint.
Fika i toppstugan.
Imorgon åker vi hem igen vi har verkligen haft en kanon vistelse här o förhoppningsvis kommer vi tillbaka i Mars/April. Men tills dess blir det att åka i Gesunda o Grönklitt.

Idrefjäll

Idag har vi haft en kanon dag med strålande sol o några plusgrader.

Jag började dagen med att åka längdskidor i slalombacken, jag plogade dock bort en del av fästet...
Burusjö spåret 15km körde jag, jag fick verkligen känna på hur dåligt tränad jag är.
Olivia har gjort premiär i skidskola, det var väldigt varierade kunskaper så skidlärare fick verkligen fullt upp med två som körde fort en som körde sakta o en som stod på skidor för första gången.
Imorgon kör jag om dig 😉
Evelina fick ha egen skidskola med Martin
Askeland
Olivia åkte skidor igen på eftermiddagen, för hon skulle också åka i Askeland
Jag o Evelina har lekt på lekplatsen medans de åkte skidor.
Stugmys med en trött Roxy
Afterski
Utsikten ifrån balkongen, den här gången bor vi i centrumbyn där är det nära till allt.
Grym solnedgång, nu är vi trötta efter en hel dag med skidor .

Idrefjäll

Nu har vi redan tagit helg o åkt till Idre, imorgon ska Olivia gå i skidskola för första gången o jag hoppas kunna åka massa längdskidor. 

Martin har varit i Tyskland mån- ons så morfar har varit uppe o hjälpt mig med barnen o Roxy. Vi har haft ett kaos med sjuk Roxy o Olivia som total vägrar dagis ( o lyckas lura fröknarna att hon är sjuk så morfar fick åka o hämta de....) Så nu ska vi ladda batterierna o morfar har åkt hem för att vila ut efter några svettiga dagar 😉.

Piff o Olivia på ridlekis.

Lördag

Idag har jag inte hunnit ta några kort men vi har nästa gjort samma sak som igår skidor o spark 😃.

Jag började dagen med stalljour eller egentligen var det Olivia som hade stalljour men när jag åkte 7,15 låg hon o sov så jag fick åka själv. Jag mockade 6 boxar o fixade massa hö o släppte ut hästarna, det tog över 2 timmar. Men jag slapp komma tillbaka på insläppet så jag var grymt nöjd över det. När jag var klar hade alla åkt till Gesunda berget.
där åkte vi massa slalom o grillade korv ( kycklingkorv).
Vilma var med o hejade på.

Kusinlek

Igår kom Göteborgarna hit så idag har vi varit ute o njutit av solen o snön.

Hugo körde längdskidor med Hanna
Hanna fick testa spåren i Utanmyra.
vi körde lite skridskor på förmiddagen.
Men det blev mest lek i en snöhög.
sen har vi även åkt spark o kört kvällsåkning i Gesunda. Så nu var det ett gäng trötta barn.

Vab

Tyvärr så fortsätter sjukstugan här. I Måndaga var vi hos läkaren o tittade på Olivias halsmandlar som svullnat upp rejält, men det är bara att avvakta tills svullnaderna går ner. Svullnaden gör att Olivia inte vill äta så mycket men annars är hon pigg så hon orkade vara på dagis på Tisdagen, men idag orkade hon inte efter lunch så då fick jag hämta hem de igen.

Det var dock inge fel på orken efter lite mat, nu hopas jag verkligen att vi kan få bli friska o vara friska ett tag.

Vinterdag

Idag har vi äntligen varit friska o njuta av massa vinteraktiviteter.

Jag började dagen med att åka längdskidor, i solen o -12 grader, jag är fortfarande lite hostig så jag tog det väldigt lugnt.
Sen åkte vi spark medans Martin åkte skidor.
På eftermiddagen var vi i Gesunda där väldigt många andra från Sollerön också var så det var nästan som hela dagis var där 👍. Olivia övade på att åka lift själv, jag körde skidpremiär på nya skidor efter en paus på ca 7 år..... så nu känns det i benen.
Evelina var inte på sitt bästa skidhumör så hon gav upp efter 4 åk.

Sven

Äntligen har Sven börjar bli social som han var innan vi skaffade Kajsa och nu har jag lyckats att fånga honom två dagar i rad 😃👍. Jag har verkligen slitit för att få de tamare jag är där så mycket jag kan för barnen tycker att det lite roligare ifall de kan klappa kaninerna och äntligen ser jag framsteg. 

Fina Sven, de kastade vantarna när de äntligen fick klappa honom ❤️.
Så här fint var dagens lunch promenad med Roxy i ca -11 grader.

Äntligen

Idag var det äntligen dags för ridlekis Olivia har verkligen längtat o hon fick rida en av sina favoriter Snövit. Jag gillar dock inte Snövit de små hästarna är alltid värst o hon är en enormt pigg tant som håller på med massa bus..... Så henne får hon inte rida själv på utan idag fick jag springa hostandes brevid. 

Snövit o Olivia Hon är lagom storlek i alla fall.

Stockholm

Idag har jag flugit ner till Stockholm för ett jobbmöte o nu är jag på väg hem igen. Det är verkligen perfekt med en flygplats i Mora 👍.

Imorse i väntan på planet det går kl 07 o så är jag hemma igen 19,35.
Hundmys 😃. Idag har tjejerna varit på dagis första dagen efter 24 dagars ledighet o sjukdom.... Olivia är fortfarande ganska hostig på nätterna o äter inte så bra men är i övrigt pigg.

Fortfarande sjukstuga

Vi har tyvärr foftrarande sjukstuga vi är bättre men nu har alla fått en väldigt dryg hosta så det blir ingen sömn på nätterna.

idag orkade vi baka semlor så nu är den premiären avklarad.
Idag är det väldigt fint väder o bara -2 grader så då vågade vi oss ut ett liter tag. Nu hoppas jag att vi är pigga imorgon o kan hinna njuta lite av jullovet innan det är dags för vardagen igen.

Sjukstuga

Tyvärr så började 2017 med influensa... alla i familjen är o har varit sjuka o Evelina har fått om allt en gång till. Nu är vi verkligen less på alla förkylningar. Jag har min första feberfria dag efter 3 dagar med feber. Det är inte lätt att vara sjuk när man är förälder o hundägare, men allt går.

Vi har kastat ut våran gran, vi gav den till kaninerna som tyckte att den var väldigt kul.
Nu har de dragit upp skidspår så nu vill vi bli friska snabbt.
-20 grader o sol en typisk Januari dag

2017

Min plan var att blogga igår o önska er Gott Nytt år men det hann jag tyvärr inte med, så god fortsättning på det nya året 😃🍾.


Vi hade middag hos oss med Martins familj tyvärr så blev Evelina sjuk igen så det blev som vanligt inte som planerat o vi börjar tyvärr det nya året med en febrig tjej....
Jag är enormt less på dessa förkylningar som bara går runt. Nu hoppas jag att hon blir frisk fort o att Olivia klarar sig så de kan njuta av sitt jullov.

Olivia o Evelina var enormt taggade inför att duka o göra fint inför nyår, Olivia älskar att skruva så hon gjorde egna namnskyltar.
Olivia valde sina kläder själv o körde lite spanskt tema, Evelina ville inte vara med på kort.
idag har jag hunnit med två promenader med Roxy och sprungit 7 km, sen vaktade jag o Roxy Evelina medans hon sov i vagnen vi lyckades till och med sola lite ☀️. Martin o Olivia var i Gesunda o åkte slalom.

RSS 2.0