Frisk

Idag har jag varit på hälsoundersökning inte ett fel fanns det på mig :) Alla värden var jättebra det enda problem som jag har är att jag periodvis har ont i ryggen, jag sitter väldigt mycket framför datorn i jobbet vilket inte min rygg och nacke tycker om. Men nu ska det komma en och titta på hur vi sitter vid våra arbetsplatser så då kanske man kan få lite tips på hur man kan sitta bättre för att slippa ryggproblem.

Efter jobbet var jag och Roxy ute på en löptur kroppen känns fortfarande ganskja bra dock inte lika pigg som i lördags, under löpturen såg vi två älgar.

Martin har invetering på jobbet och har inte kommit hem ännu och nu ringde han och sa att de var ett tag kvar så han kommer väll inatt.

Nu ska jag se på tv och s

Mer svamp

Idag var vi ute i skogen och hittade lite mer svamp i uppsala

nästan 10 liter hittade vi idag medKantarell, svart trattkantarell, trattkantraell, gulröd trumpetsvamp

 
Jag har rensat väldigt mycket savmp i helgen till lunch blev det såklart svampomelett


 
Vi hann med en tur till Rusta där vi köpte en matta samt Ikea där vi köpte en 10 liters kastrull

 
Jag har även köpt och planterat lite ljung.


Martins släkts solstråle Alexander var även han på 40 års kalasNu blir det att vila lite innan det är dags för måndag. Jag kommer att börja veckan med en hälsoundersökning de har varit och tagit blodprov på oss på jobbet och nu ska vi få provsvaren så vi får väll hoppas att allt är bra.

Ha en bra kväll


Svamp
Nu är vi i Uppsala och jag,Roxy,mamma & pappa har varit och plockat massa svamp ca 10 liter. Nu är det bara den trevliga rensnigen kvar. Martin är på 40 års kalas i Täby.

Imorse var  jag Roxy & Martin ute på lång löptur ca 17 km sprang vi på ca 1h &30 min, min kropp kändes extremt pigg jag flög fram hela löpturen, vilket  var en ganska konstig känsla då¨jag känt mig extrem sliten tidigare. Men träningen kanske börjar ge resultat.

Nu ska jag rensa svamp

Ha en trevlig kväll


Roxy 4 år

Idag blir Roxy 4 år det firar vi så klart med massa ben och ätbara saker.


Roxy tycker verkligen om att fylla år


Mina rosor blommar
Nu ska jag fira att det är fredag och Roxysfödelsedag Ha en bra kväll


Imorgon blir det 4 årskalas för Roxy


Roxy 9 veckor förstadagen hon var hos oss


Hon är en riktig livsnjutare

Idag börjar jag lite senare så nu på morgonen har jag och Roxy varit ute på en löptur vilket gick sådär jag länne rmig fortfarande seg efter helgenslopp.

Ha en bra dag

Onsdag

Nu har man avklarat halva veckan bara två dagar kvar till helg, i helgen ska vi en sväng  till Uppsala och Martin ska på 40 års kalas i Täby hans kusins man har fyllt 40 år och det ska så klart firas.


Vi hittade lite kantareller på kvällspromenaden, jag hoppas att jag ska hitta ännu fler i uppsala i helgen


På fredag fyller Roxy 4 år och de ska så klart firas jag har köpt lite presenter idag, hon vill mest ha ät bara saker.

Idag har det varit extremt tråkigt väder regn hela dagen. Jag känner mig ganska seg och omotiverad så idag blir det ingen löptur.  Martin har lyckats fixa min pulsklocka så nästa pass blir så klart med pulsklockan jag har verkligen saknat den.

Ha en bra kväll

seg kropp

Gårdagens löptur gick verkligen inte bra min kropp känns jätte seg och jag kallsvetttades under turen väldigt skumt jag kanske håller på och får svininfluensan.


Snart kommer alla rosor att blomma det är väldigt många knoppar

I helgen fick jag slänga en del av mina blommor ute för de hade blommat över så nu ska jag nog köpa lite ljung och plantera i stället det kanske är lite tidnigt för ljung men det får bli så.

Ha en bra kväll

Måndag

Nu har man avklarat måndagen. Idag fick jag ett sms om att mina varor som jag betsällt från HM gick att hämta, det är nästan som julafton för mig för jag har såklat glömt bort vad jag betällt.


1 kuddfodral 2 kökshandukar och 2 st sittkuddar allt för 80 kr de var rea på HM home.linnen, leggins, mjukisbyxor, kavajbyxor och en blus hade jag betällt nästan allt passade kavajbyxorna var lite tajta så de blir att gå ner 2 kg så de passar.

Nu ska jag äta middag och sedan blir det en löptur för att få igång bena sen helgens löppass.

Ha en bra dag

Söndag

Idag tog vi en riktig sovmorgon gick inte upp förrens vid 9, sedan blev det en lång promenad med Roxy.


Det är 6 st får på bilden vissa gömmer sig under släppvagnen

 
Martin & Roxy vid ångbåtsbryggan, Roxy var jätte törstig

 
Roxy badar och hämtar en pinne


obligatoriskt skak

 
söta fölMin kusin har fått tvillingar det stod i DN idag Ellen & Anton vet tyvärr ej vem som är vemMin favorit produkt blodmjöl, råddjuren rör inte mina rosor längre :)Det ser ganska äckliigt ut när man sprutar på det på blommorna men det försvinner efter ca 2 dagar


Idag är det en stor dag för Fredrik blir 29 år Grattis Grattis   Denna bild är tillägnad Fredrik som verkligen gillar vårat kylskåp i källaren, detta väntar på honom när han kommer upp i september.

Nu ska jag ut och sola lite Ha en kanon bra söndag

Vasastafetten

Nu är den avklarad 7h,29min,14sek tog det för oss 10st att ta hos hela vasaloppssträckan. Nu är man helt slut av att springa och att serva laget så nu blir det lite vila innan kvällensfirande.
 
Jennie redo för tredje sträckan, Mikael har precis avklarat andra sträckan och växlat med Jennie

 
jennie stämplar innan växling med Fredrik


 
Martin redo för  sin sträcka från Evertsberg till Oxberg Henrik var redan klar med sin första sträcka, Niklas som växlar till Martin


 
Martin i Vasslan, Martin vid Oxberg lite lätt lerig även Mikael fick väldigt leriga ben efter andra sträckan det var verkligen blöt vissa partier över myrarna.


 
Martin växlar till Micke som sedan växlade till sin sambo som inte kom med på bild, hon växlade i sin tur till Lars, Lars kommer in till växling.

 
Lars växlade med migMedaljen alla fick varsin.

Jag sprang 9,2 km på 45min,49sek detta är jag absolut inte nöjd med jag hade en riktigt dålig dag och fick verkligen slita för att ens orka denna tid. Jag tror att allt servande innan vart lite för hårt för mig när jag inte är så bra tränad. sen blev det väldigt varmt under min sträcka  vilket är de väder jag springer sämst i. Jag har så klart många bortförklaringar varför det blev så dålig tid men enkelt sagt kan man säga att jag är inte bättre än så.

Nu ska vi vila lite sen blir det lite party med ett annat lag inne i Mora, det andra laget som heter Annas dojjor sprang några minuter fortare än oss så vi förlorade den kampen.

Ha en bra kväll

Redo för start

Nu har jag vaknat och vi ska snart åka upp för att titta lite hur det går för lagmedelemarna jag kommer troligtvis inte starta förrens runt 14,30 och Martin kommer starta runt 11,30 ungefär så vi hinner se en hel del av lagmedlemarna innan.

Matsäck så vi ska orka hela dagenRoxy sitter och spannar i sitt favoritfönster lite säkrare än att sitta på bordet på balkongen.

Nu är det dags att åka

Ha det bra

Gissa vad det blev för mat


Gissa vem som valde att vi skulle äta pizza................ man kanske får ångra detta matval imorgon

Ha det bra

Fredag

Nu har jag fått helg , jag slutade vid 13 idag  så jag har hunnit med en promenad med Roxy, städat och sova lite middag.


Dagens bråkstake som såklart absolut inte får sitta på bordet, hon gör allt för att få bra utsikt hon tänker dock inte så mycket på säkerheten.............

Redo för start allt fixat nu är det bara att plåga sig igenom det.

 
Det är massa stora knoppar på mina rosor så snart blir det massa rosor
.
Nu ska jag laga middag vet inte riktigt vad, vi får väll se vad det blir.

Ha en trevlig kväll

Sista träningen innan helgen

Idag har jag varit ute på en kort löptur för att känna lite på kroppen jag kände mig sådär så vi får väll se hur det känns på lördag. Angående staffetvasan så har halva laget idag bytt stäckor så vi får väll se hur detta slutar ingen verkar dock vilja ha min sträcka så jag är fortfarande siste man.Igår bytte vi batteri i min pulsklocka ,ni som har följt min blogg ett tag vet hur mycket krångel jag har haft med att byta batteri ingen urmakare ville göra det och sedan fick jag inte tag på något batteri ,nu har Mikael fixat batteri och Martin instalerat det. men då blev det två grejer över, två små spiraler så nu fungerar den inte:( Man ser tiden men kan inte starta tidtagningsfunktionen så alla knappar fungerar utom den röda som är den viktigaste. Jag hoppas Martin kan fixa det annars får jag lämna in den.

En sak jag har börjat fundera på är det här med svininfluensan hur farligt är det och ska man vacinera sig?? vi pratar mycket om detta på jobbet och det finns många olika åsikter om detta. Ibland blir saker så uppförstorade i media så man vet inte hur överdrivet det är.

Nu ska jag vila mig lite iform

Ha en bra kväll

Trött, trött

Idag är jag lite sliten efter två dagars sena kvällar på jobbet, imorgon blir den sista sena kvällen den här veckan sen slutar jag  ett på fredagen så då får jag vila igen lite. Efter att jag kom hem från jobbet åkte jag iväg på en lite cykeltur jag kände att min hjärna behövde lite syre så nu har jag piggnat till lite. Imorgon ska jag försöka hinna med en joggingtur på morgonen eller på kvällen som sista träning innan staffetvasan. Nu börjar allt bli klart med Staffetvasan vi har dock inte fått en passersedel som vi måste ha för att får åka in på sista kontrollen där jag ska starta så vi får väll ringa och se vart den har tagit vägen.

Nu blir det lite slappande framför tven innan det är dags att sova
God natt

Tisdag

Nu är tisdagen avklarad idag har det varit riktigt skitväder regn och blåst hela dagen, men nu till kvällen så klarnade vädret upp så imorgon blir det nog fint väder. När det regnar på dagis så går de inte så mycket med hundarna, så Roxy var lite vild när hon kom hem, så då körde vi lite aktiveringsträning så hon fick träna hjärnan lite.

 
Roxy kör Dogspinn, godiset ligger gömt i små hål så hon måste snurra skivan för att komma åt dem.

Imorgon har vi hälsoundersökningen så vi får väll se om man är frisk eller inte.

Ha en bra dag

Vardag

 Nu är måndagen avklarad den här veckan kommer att bli ganska tuff då vi har tre dagar i rad då vi arbetar till 19 så man kommer nog att vara ganska trött på fredag :) Idag fick jag reda på den trevliga nyheten att sista sträckan på Vasastaffeten kommer att gå på gågatan igenom Mora så man ska få så mycket publik som möjligt.................... Jag vill inte ha någon publik alls, jag kommer att vara hellt slut och svettig så jag hade hellst inte visat mig alls;(Hit ska jag, Martin, Hanna & Fredrik åka i november jag längtar redan....


En trött vove som varit på dagis hela dagen, hon vill fortfarande inte gå ur bilen men hon tycker det är kul när hon kommer in på dagis så jag tror att hon gillar dagis lite ändå.

Idag ska vi tvätta Roxy hon hatar verkligen att bli tvättad så det brukar bli lite kamp men hon är ganska smutsig så vi lär ha en lite kamp för att hon ska bli ren.

Ha en bra dag

Fin väder?

Under löpturen var det kanon väder inget regn alls. Efter löpturen åkte vi  (jag, Martin, Roxy, Jennie &Mikael) och plockade blåbär efter lite letande hittade vi ett riktigt bra ställe det var dock plockat en del där så det är nog grymt bra om man kommer först ditt, vilket vi såklart ska göra nästa år.....


Ca 2 liter plockade vi Jennie och Mikael fick ihop mer då båda plockade , det är inte så lätt att plocka när man går med Roxy som Martin gjorde så han plockade inte många bär han och Roxy åt mest bär.En trött vove efter löptur och blåbärsplockningJag har efter plockningen hunnit med att baka lite bullar.


Martin och Mikael är ute och testar deras nya cyklar när de kommer tillbaka blir det middag och sen blir det nog bara att se på friidrott resten av kvällen och förbereda sig för en ny vecka, gud vad helgen går fort.

Ha en bra kväll jag tror att Bolt vinner.

Tråkigt väder

Igår kväll blev det hallon plockning och fika hos Martinsföräldrar. Jag tycker att hallon är det godaste bäret men ett av de mest tråkiga att plocka för att det tar sån tid, igår lyckades vi nästan få ihop 1 liter, som jag gjorde sylt av. Idag har jag lite funderingar på att plocka blåbär men vi få se vädret är inte det bästa regn och blåst (lite Göteborgsväder). Jag känner mig som en riktig husmor denna helg gjort saft och sylt .jag vill inte riktigt vara nån husmor men jag tycker det blir så mycket godare när man gör sylt själv mot den man köper där de mesta i sylten är äppelmos och tillsatser, i min sylt är det bär och socker mycket bättre.


Hallon på väg att bli hallonsylt

Nu är det en löptur med Jennie på programet hoppas att vi slipper regn under turen...............

Ha en bra dag

Lördag

Idag har jag börjat dagen med en storstädning och tvätta massa, sen har jag plockat massa vinbär och gjort saft. Jag blandade röda och svartavinbär efter lite saft tips från Jennie, det blev väldigt gott så nu har vi saft för ett bra tag.
 
Igår kväll gjorde jag skorpor, svartavinbär som ska bli sylt eller ev om Hanna vill ha dessa???


 
Saftkokning för första gången i mitt liv, min mamma gör massa saft men jag har aldrig kokat själv.


Martin har varit i Mora och köpt sig en ny cykel, nya skor,cykelbyxor,hjälm o tröja. Så nu är han redo för Vätternrundan rent utrustningsmässigt de saknas dock väldigt mycket träning. De ska bli kul och se i vår på vilket allvar Martin och Mikael tar denna cykeltävling, för om de tar de på riktigt allvar så måste man se ut som en riktig cyklist och rktiga tävlingscyklister vaxar/rakar bena.................

Nu ska jag ut på en löprunda 1 vecka kvar till start i Vasastafetten, vi saknar fortfarande 1 i laget men jag hoppas att detta löser sig under helgen för nu lär vi börja planera körschema.............

Ha en bra dag

Fredag:)


Obligatoriska helggodiset

Efter jobbet var jag och Roxy ute på en löptur vi tog det ganska lugnt idag 50 min behagligt tempo i de nya skorna, som kändes bättre denna gång. Imorgon tror jag att jag ska köra ett riktigt drygt pass  kanske 1 mil fort, vi får väll se om man orkar plåga sig.


Roxy jagar flugorEfter löpturen körde jag med maghjulet 40 repetitioner gjorde jag, för nåt år sen lyckades jag göra 100 st men de var jag inte i närheten av att orka idag. (jag körde 40 ordentliga enda ut med raka armar, inge fusk här) Nu ska jag träna upp mig igen så jag fixar 100 st igen (för er som försökt och endast klarar någon enstaka kan jag trösta er med att de är mycket teknik med detta) När jag och Martin träffades i början gjorde han allt för att göra fler än mig men han klarade endast ett fåtal, när han tränat ett tag  gick det bätte, men det var väldigt kul och se hur han fick kämpa för att göra 15 då kunde man verkligen retas.

Nu ska jag gå och äta grillat Martin har för första gången denna vecka lagat mat ;)

ha en trevlig kväll

En dag kvar till helg

Nu är det bara 1 dag kvar till helgen, nu har man snart gjort första arbetsveckan efter semestern och de har gått ganska bra.

Idag efter jobbet gjorde jag snoddas (eller chokladrutor det finns många namn för dessa kakor) sedan klippte jag gräset så nu känner jag mig ganska duktig. Jag tycker det är skönt att vara lite flitig under veckorna så att man kan ta det lite lugnare på helgen. Den här helgen har vi inte så mycket planerat det enda vi vet är att det troligtvis kommer massa ved som vi ska stapla men annars är inget planerat vilket känns ganska skönt.
Nu är det duschdags
Ha en bra kväll

Vardag .................

Nu är det vardag igen vardagsmat, gå upp tidigt  och somna klockan 22,00 helt slut. Jag tycker det är kul att jobba det är mest morgonen som är jobbig jag känner verkligen av att jag går upp tidigt, det brukar inte kännas så jätte segt men nu känns kroppen väldigt seg och det är bara onsdag, hur ska detta sluta.............

VardagsmatEn trött vove som absolut inte skulle ur bilen vid dagis men sen berättade dagistanterna att hon haft jätte kul på dagis och lek med massa vovar så imorgon hoppar hon nog ur blen friviligt.

I kväll bir det en löptur nu börjar det verkligen närma sig till Vasastaffeten vi börjar närma oss fullt lag 1 plats kvar är det men vi har några på gång så det ska nog lösa sig. Idagsläget ser det ut som om det blir sista sträckan för mig och första eller andra för Martin, sista sträckan är runt 9 km så den känns lagom för mig. Martin håller på och fixar tröjor till laget så vi kommer nog bli jätte fina. De vi har kvar att lösa till loppet är transporterna som inte är det lättaste, men det löser nog sig.

Ha en bra kväll

Första dagen efter semestern

 Nu har jag avklarat första dagen efter semestern och jag har överlevt :)  Efter jobbet invigde jag mina nya löparskor och det kändes sådär, det är inte lika bra dämpning i dem som i de gamla samt inte lika bra pronationsskydd( hindrar foten att hamna inåt i löpsteget) så jag kände lite i knäet på direkten. Jag hoppas verkligen att dessa kommer att fungera men jag måste nog köpa en inläggssula för att bygga upp fotvalvet, jag har haft löparknä tidigare och vill absolut inte få det igen .

Idag var det även första dagen för Roxy på dagis efter semestern hon var inte direkt överlycklig för det utan  strejkade när vi skulle in på dagis samt valde att inte äta mat eller dricka vatten på dagis till dagispersonalens förtvilan. Hon brukar tycka att det är kul med dagis och alla sina hundkompisar men inte idag, jag hoppas att hon ändrar sig snart hon är en riktig humörs hund, kanska blivit lite bortskämd av matte.................

Nu ska jag se lite på tv innan det är dags att sova och vakna till en ny arbetsdag.

Ha en bra kväll

Sista dagen på semestern :(

Imorgon börjar vardagen igen jag gillar min varadag så det är väll inte så jobbigt egentlgen det jobbigaste med varadagen är att gå upp vid 5 under veckorna. Det är alltd lite jobbigt första dagen på jobbet för man känner sig så mycket efter och att man har missat så mycket, men man kommer snabbt in i det och så får man träffa alla sina trevliga kollegor och bli uppdaterad om hur deras semester varit ;)


Martin njuter av semestern in i det sista men nu blir det lite bättre mat framöver.....

Idag har vi fått lite mer grus så nu har vi grus ända ner till vägen vi har även skottat i jord på sidan av och sått gräs


Martin har städat härbre och gjort i ordning lite gamla möbler och även fixat en säng på övervåningen så nu kan den som är modig sova i härbret
Imorse plockade vi lite blåbär i MångbergMåste dela med mig lite av de fina bilderna som Jennie tog på wakeboard åkarna i fredags, detta är på Mikael som hamnat i ett lite svårt läge gissa hur det slutade.........

Nu blir det lugnt resten av dagen jag ska klippa  Martin men sen blir det inte mycket mer idag.

Ha en bra dag

Nya skor :)

Imorse var jag och Jennie ute på en löptur kroppen kändes ganska seg efter löpningen igår så vi körde ett ganska lugnt pass. Efter löpningen åkte jag in till Mora för att köpa löparskor och nu har jag äntligen hittat ett par som jag tror ska klara av mina fötter. Jag har monster fötter som sliter sönder alla skor på extremt kort tid så vi får väll se hur det går med dessa.


mina gamla skor 1 år har jag haft dessa


Mina nya skor hoppas inte att de ser ut som de gamla om 1 år, dessa ska vara förstärkta terrängskor så jag hoppas att de håller bättre.


Trappen efter 8 målningen nu anser jag att den är klar.

Idag har vi en riktigt fixar dag klipper gräs, städar och handlar nu är det bara städning av bilarna och tvättning av dem kvar sen blir det slappning resten av dagen.

Ha en bra dag

Båttur på Siljan

Idag har det varit kanonväder så efter en löptur på morgonen bar det av på en båttur med Jennie och Mikael. Martin och Mikael åkte lite wakeboard, Martin har tidigare åkt ganska mycket så för honom gick det lätt att komma upp Mikael hade i princip inte åkt något tidigare och fick kämpa lite för attt komma upp men sen var han kanonduktigt och åkte och hoppade en del.
 
Mikael kämpar på
 
och kämpar på
 
och kämpar ännu mer
 
och efter några försök så kom han upp

Mikael får till ett kanonhopp (kolla minen)


 
Martin fick till ett hopp men glömde det viktigaste hålla kvar i linan

Jag och Roxy solade lite detta är en av de få sekunder som hon var still på båten, hon ylade och tjöt så fort någon var i vattnet så hon var ganska dryg att ha med sig idag.

 
Fika på Lövön, Roxy  super söt som vanligt mattes favorit även om man kan vara lite dryg ibland.

Imorgon ser det ut att bli kanonväder igen så vi får se om jag testar att åka lite wakeboard då.

Ha en bra kväll

Dagstur till Gävle

Idag har jag och Martin varit till Gävle, Roxy fick vara hemma hos Martins mamma då det var för varmt för att följa med. I Gävle var vi i Valbo och letade löparskor men vi hittade tyvär inga. Sedan var vi på IKEA och köpte en ny bokhylla som vi tittat på länge.
 
Martin kämpade på med monteringen av hyllan

Klar


Full med massa böcker och hästar


 5 gånger har jag målat trappen nu men jag måste måla minst 2 till för att få till det.

Nu ska jag äta popcorn ha en trevlig kväll

fisketur

Vi har varit iväg en tur och plockat blåbär jag tror dock att polakerna har hittat mitt blåbärsställe :( så det fanns inte så mycket blåbär där


Trapprojektet går framåt nu är den målad 3 gånger men den kommer nog att behövas målas 3 till för färgen är inte så täckande

fortfarande väldigt flammig

I kväll har vi varit ute på en fisketur vi fick totalt 4 fiskar men en tappade vi samt en abbore släppte vi tillbaka, 2 Öringar tog vi med oss hem så vi har fixat middag till imorgon.

 
Martin fick ro mest för jag fick mest fisk, jag fick faktiskt alla men han fick dra upp 2 av dem för husfridens skull


 

 
8 vindkraftverk är det på bilden, abboren som vi slängde i


 

 En av Öringarna ganska liten


 

Imorgon blir det en tur till IKEA i Gävle vi ska köpa en bokhylla.

Ha en bra kväll/natt


 


grundmålning av trapp

Idag var vi vilodag från träningen så det blev en lugn morgon. Jag har slipat och grundmålat trappen.
Det är bara två timmarstorktid så jag hinner att måla en gång till idag.

Det ser inte så fint ut just nu

Martin har skruvat fast plåtarna på balkongen så nu är den helt klar :)


Under fönstrena och under dörren har han skruvat ditt bleck.

Nu blir det vinbärs och blåbärsplockning

Ha en bra dag


fixar dag

Idag har Martin gjort klart nästan allt på balkongen han ska bara fästa några plåtar imorgon som vi varit och hämtat från plåtslagaren idag så är allt klart där.
 
utsmyckningen

 
jag har slipat trappen hela dagen, vi hyrde en slip och sen körde jag hörnen med våran slip, nu är det i alla fall klar slipat. jag avslutade med att spakla alla ojämnheter och ha på kvistlack så imorgon är det målar dag :)


Igår fick vi massa grus av våra grannar som vi har  krattat ut där vi har bilarna, vi hade tänkt  att åka och köpa grus så de var verkligen kanon bra att vi fick grus och slapp det, vi har verkligen snälla grannar.

I kväll har vi varit i skogen bakom Gesunda berget och flyttat en båt det tog totalt 3½ timme och var jätte tråkigt men Martin ville verkigen det, vi har flyttat den till en sjö med bättre fiskevatten, jag hoppas verkligen har får en fisk snart.........

Ha en trevlig kväll

fixar dag

Idag har jag börjat dagen med att åka rullskidor det gick ganska bra jag blir lite trött i bena och fötterna för jag spänner nog mig ganska mycket nu när man är lite ringrostig. Martin och Roxy körde löpning med Mikael vilket verkar ha gått ganska bra de har påbörjat hårdträningen inför Lidingöloppet.

Nu har jag precis staplat klart veden :)


2 stora staplar och en liten blev det inte direkt perfekta staplar jag hoppas att de håller sig stående


Jag har även hunnit med att koka lite svartvinbärssylt

Min första vita ros blommar, blodmjölet som jag hade på blommorna verkar fungera rådjuren låter dem vara än så länge

Nu håller vi på och grejar lite på balkongen jag visar när det är klart.

Ha en bra dag

Hemma igen

Våran resa:
Vi påbörjade resandet med att åka till Uppsala på torsdagen där vi lämnade Roxy och åt lunch, sedan bara det av till Kapelskär och sedan vidare till Åland.


 

 
Anders & Anita   Mamma & Pappa äter lunch  i Uppsala

                                                  Martin & Anders på båten, vi mötte en liknande båt

Jag och Anita efter lite taxfree handel, Åland
 '
Middag vid hamnen, promenad efter middagen

 
Jag och Anita shoppade och fikade medans Martin o Anders spelade golf, Martin hungrig efter golfen

 
Kanon god efterrätt i Uppsala på Lördagkväll, Martin och papppa firar Per namnsdagen
 
Roxy älskar att bada i Uppsala
 
Hon har lärt sig att hoppa i från bryggan

Våran kräftfångst 11 st blev det bara, det var nog för tidigt att fiska

Nu är klockan efter 1 så nu är det läggdags

Ha en bra dag

Åland

Nu har vi varit ivägen tripp till Åland med Martinsföräldrar, vi gav Martinspappa det i 60 års present men de har inte blivit av förrens nu ca 1½ år efter, bättre sent än aldrig. Vi åkte färja från Kapellskär till Mariehamn och bodde en natt i Mariehamn det var jätte trevligt. Jag ska lägga upp lite kort på det senare just nu är vi i Uppsala och mammas dator är på lite dåligt humör för tillfället.  Idag ska vi fiska kräftor vilket egentligen är lite för tidigt att görs så vi får se hur det går.
Vi kommer att åka hem imorgon så då ska jag uppdaterar lite bättre
Ha det bra

RSS 2.0