Nu blommar den äntligen


Äntligen blommar en av mina rosor.

Idag har vi ätit pannkakor ,jordgubbar och glass väldigt gott och somrigt. Värmen börjar bli ganska påfrestande att jobba i vi har de senaste dagarna haft ca 30 garder inne på kontoret. När det är så varmt blir man verkligen helt slut på eftermiddagarna. Men man får inte gnälla det här kanske är den enda värmen på hela sommaren.

Ha en bra kväll

Måndag morgon

Nu har jag och Roxy varit ute på en morgon löptur vi gick upp vid 5 och passade på att springa innan det blir så varmt, så nu är jag lite seg hoppas jag piggnar till lite på jobbet.

I lördags var jag och Hanna på Korgmakeriet i Noret jag måster verkligen säga att jag blev imponerad en väldigt bra affär billigt var det också.

 


 

en korvbock 30 kr, en korg som jag ska måla själv 40 kr

 


En korg att hänga upp och ha blommor i 90 kr, storakorgen 90 kr , små korgar 20kr

Det blir nog några återbesök där

Nu ska jag åka och jobba ha en bra dag

Helgen

I helgen har Hanna varit på besök vi har haft det jätte bra solat, badat och shoppat, kolla gära på hennes blogg för att se massa bilder från det, hannasblogg
Vi hade även en jätte trevlig middag med Jennie och Mikel på fredagen.

 

Hanna och Roxy på trappen, fina blommor som jag fick av Hanna

 
Hanna i nusnäs,   Roxy är hamnkapten på Ångbåtsbryggan på Sollerön

 
Idag åkte jag, Martin och Roxy båt till en ö i Siljan som heter Lövön, Roxy badade som en tok. 

 
 


Roxy älskar verkligen att åka båt


Martin har nu kommit hem från Norge här är några av hans bilder.
 
De var väldigt fin utsikt där, ett av husen som de bodde i
 
massa fiskespön, Martin i Trondheim
 

Älven de fiskade i, ett sätt att transportera spön på


En fisk på ca 1,5 kg som drogs upp av en medresenär första dagen

Nu blir det kvällspromenad innan det är dags att sova för att  orka jobba en hel arbetsvecka

Ha en bra kväll

Martin har äntligen fått en lax

Nu har Martin äntligen fått en lax det var dock den absolut minsta lax man kunnat få han fick en 10 cm lång lax ( nästan så den borde klassas som yngel) han valde att släppa tillbaka den vilket var ganska bra gjort då han börjar bli ganska desperat. Det blir sista chansen för honom ikväll då det är det sista de ska fiska innan de kommer hem imorgon, vi får väll hoppas att han får en lite större fisk ikväll.

Idag har Roxy och jag fått post vi har fått vårt diplom från spårkursen, trots att matte blev sjuk och missade sista dagen fick vi diplom.Nu ska vi vänta på att Hanna kommer.

ingen fisk

Fortfarande ingen fisk för Martin så idag åkte han till Trondheim för att titta på lite folk istället.
En av mina rosor har en jätte stor knopp som jag verkligen hoppas kommer att blomma snart.


Idag har Roxy badat 3 gånger hon har verkligen haft en kanon dag hon har varit hos Anita hela dagen och där blir hon verkligen bortskämd:) nu ligger hon brevid mig och sover.

Imorgon kommer min syster Hanna vilket ska bli jätte kul vi ska ha middag med Jennie och Mikael imorgon sen blir det lite shopping ocg solning på lördag. Nu ska jag gå och städa lite innan hon kommer.

Ha en bra kväll.

Värmebölja

Jag blir verkligen avundsjuk på de som är lediga nu vilket kanon väder de har hoppas det finns lite finväder kvar tills min semester.

Martin har fortfarande inte fått någon lax men idag fick hans mosters man Bosse en lax på 7 kg så det finns i alla fall lax i älven, vilket är ett bra tecken. Jag hoppas Martin får en lax då han har fiskat så mycket under den här tiden de varit borta, statiskt borde det nog nappa snart, jag håller tummarna.

Idag efter jobbet skulle jag och Jennie ut och springa men då det är 26 grader i skuggan så hoppar vi över det, det är nog löpturer på morgonen som gäller nu när det blivit så varmt.

Idag när jag kom hem så gick jag och Roxy för att titta på några föl som går i en hage 300 m från oss jag brukar gå där varje dag men idag tog jag äntligen kameran med mig.
 
 
 
 
Visst är det söta tre stycken föl är det.

Ha en bra kväll

Fortfarande ingen lax

Martin har fortfarande inte fått någon lax vi väntar och väntar.

Idag har jag och Roxy varit ute och sprungit med Jennie var verkligen drygt första passet efter två veckors förkylning man kände precis hur dåligt tränad man blivit. Men nu är det bara att bita ihop och ta nya tag nu ska vi i form. Roxy var som vanligt väldigt laddad och efter ett bad i siljan fick hon väldigt mycket energi, hon förstod inte att matte inte hade lika mycket energi så det blev ett antal studdsar på stället och lite grävande för att demonstrerar hur frustrerad hon var. Det var då lite drygt för henne också för nu ser hon ut såhär:


I kväll ska jag sitta och läsa boken om IKEA på balkongen, jag tycker verkligen om våran baökong bra utsikt och inga mygg eller insekter.


För er som klara av att se extrem söta valpar utan att vilja ha en rekommenderar jag er att gå in på min kollega maria blogg för att se några sötisar.

Ha en bra kväll

Slut på helgen

Idag har det varit kanon väder här på Sollerön jag och Roxy har varit ute hela dagen och fixat vi har klippt gräset, målat, solat och läst så nu är jag ganska röd..... Jag har börjat att läsa  "Historien om IKEA ,Ingvar Kamprad" han verkar verklgen vara en speciell människa en extrem affärsman. Idag har Roxy slappat som bara hon kan ,här nedan har hon hittat en nytt användningsområde för bordet, passar perfekt som kudde.Martin åkte igår förmiddag till Norge för att fiska allt verkar bra där 1 person av de 6 som åkte har fått en lax dock en väldigt liten lax 1,5 kg. Martin har ännu inte fått någon lax, jag hoppas verkligen har får en denna gång förra resan kom han hem tomhänt. Lax är nog den fisk jag tycker är godast att äta så jag hoppas att jag får äta lax snart.......
Det är ganska segt att vara ensam under veckorna spelar det ingen roll men på helgen  tycker jag att det blir ganska segt, nästa helg kommer kanske Hanna hit då slipper jag vara ensam :) Jag har i alla fall fått lite sällskap av Martins mamma som var här och fikade så det är inte så synd om mig.

Nu ska jag sätta mig på balkongen och läsa ha en bra kväll

Midsommardagen

I går var vi på majstångsresning på Sollerön det var verkligen trevligt och det vart faktsikt sol ett tag.

 
 


Idag har jag hållt på lite med veden och målat lite på balkongen,sedan har det blivit en del tittande på cykeltävlingarna, jag glömde dock kameran hemma så det blir inga bilder på det. De hade verkligen tur med väder de flesta fick cykla i sol de var herr eliten som fick cykla några varv i regn  men det gör nog inget då de fick cykla hela dagen i regn igår.


Roxy slappar som vanligt

Ha en trevlig kväll


 


Midsommar

O som vanligt på midsommar så regnar det men nu verkar det avta kl 17 idag är det majstångsresning på Sollerön och då hoppas jag vi slipper regnet. Idag har vi varit ute och tittat på cykeltävlingarna och förberett lite mat till kvällen. Martins mamma har piggnat till så de kommer ner och äter med oss i kväll. Det blir sill och smörgåstårta .
  
Jag har tidigare jobbat med att göra smörgåstrårta så jag tycker det är ganska kul att göra en.
 
Roxy vaktar tårtan hon skulle aldrig hoppa upp och smaka om matte lämnade rummet .......

Ha en trevlig midsommar

Sovmorgon

Idag börjar jag inte arbeta förens vid 11 vilket känns väldigt skönt då vi idag även stänger tidigt så jag kommer bara jobba till 4 vilken lyx. Igår sågade vi upp all ved nu är det bara en del stapling och klyvning kvar, det är dock inte så bara för tallen vi sågade upp är inte den mest lätt klyvda jag försökte igår utan framgång. Idag ska vi låna en klyv så då går det nog lättare.


Angående mitt tidigare krig med Rådjuren så har de gått till mot attack igår natt och ätit av blommorna igen!!!!!! Så nu ska jag införskaffa blodmjöl vilket kan fungera enligt min mamma. Problemet med att ha i sånt i landet är att Roxy kanske tycker det luktar gått och då har man henne grävandes där men jag ska testa det är betydligt lättare att ha koll på Roxy än alla rådjur för de slår till när man sover.

Igår var jag in på min favorit affär i Mora
Anna & Anders design jag vill alt i denna butik, de hade fått in nya dalahästar som var jätte fina de kommer från Grannas i Nusnäs målningen på hästen fanns i massa olika färger blå,grön,röd,gul o rosa en sån vill jag ha men de vara ganska dyra så vi får väll se.


Nu ska jag börja förbereda mig för jobbet ha en bra dag

Snart helg

Nu är det bara en arbetsdag kvar tills det blir  3 dagars ledighet, det ska verkligen bli skönt den här veckan har det varit väldigt mycket på jobbet. Det som känns lite tråkigt med midsommar i år är att Martin ska åka och fiska med sin familj i Norge så det blir i princip inget midsommar firande alls, sen blir vi ensama jag och Roxy ett tag. Jag önskar att de hade kunnat åka efter midsommar så att vi kunnat haft en trevlig midsommar fest med släkt eller vänner nu blir det nog mest att se på cykeltävlingarna på Sollerön, vilket i och för sig brukar vara ganska kul.

Idag har jag och Roxy varit ute och gått vi hälsade på Martins mamma Anita som inte mår så bra för hon har fått Ischias de verkar vara extremt drygt och smärtsamt, jag tycker verkligen synd om henne. sedan gick vi hem för att ta tag i veden.

 Massa ved som ska staplas

Jag har staplat lite, tror inte denna stapel är godkänd av min stapelexpert syster ;)

Det är lite kvar att såga upp.


Ha en bra kväll

Måndag

Nu har man avklart måndagen förkylningen har ännu inte släppt, det känns som det kommer behövas lite sol och värmed för att den ska släppa. Idag har det varit lika tråkigt väder som förra veckan dock inte lika mycket regn, jag var precis inne på yr och tittade vad de skulle bli för väder vid midsommar och det såg inge kul ut alls bara massa regn. De såg ut som att efter midsommar kommer lite värme men det skulle sitta fint om den kom redan nu.

Igår blev det inte så mycket gjort på eftermiddagen bakade vi, lägg märke till vi och inte jag, Martin var faktiskt med och bakade vilket var väldigt kul. Han har dock inte bakat så mycket så att måttet tesked fanns visste han inte utan det var måttet matsked som gällde till min förvåning gjorde detta inte så mycket på smaken utan min vanliga choklad kaka smakade som den brukade fast han haft i 2 matskedar vaniljsocker, istället för 2 teskedar.

 

 
en trött hund som lessnat på allt regn


I kväll ska vi påbörja sågandet av all ved känns som alla är klara med veden då vi börjar . Martin har även besällt ved av någon gubbe så det kommer ett lass men den ska vara färdig sågad och klyven så det blir bara att stapla.

Ha en trevlig kväll

Fortfarande regn

Det regna fortfarande det finns inget slut på det, jag vet inte när jag har varit inne så mycket en helg. Igår sydde jag klart dukarna.
 

Det blev 5 dukar tre till köket och två till balkongbordet


 
Det blev en julduk också.De två översta är till balkongbordet resterande är till köksbordet.


 
Efter en del svordommar kom alla hyllor på plats vi tänkte att det skulle bli jätte mycket plats över för så mycket grejer har vi inte men så fel man kan ha gud vad grejer vi har.


Jag har även hunnit med att städa hela källaren vilket tog hela förmiddagen men nu är det kanon fint hoppas de får vara det ett tag. Nu blir det storstädning av resternade del av huset.

Förkylningen har inte släppt ännu men idag är det mycket bättre.

Ha en bra regning dag.


Tråkigt väder

Idag har det regnat hela dagen det känns som det regnar dygnet runt nu, verkligen skit tråkigt. Whiskey hjälpte inte jag är fortfarande förkyld så idag testar jag vitaminchock, jar har gjort smothies av massa frukt.


Idag har jag sytt en massa av de tyger som jag köpte på IKEa förra helgen. Jag har sytt 4 kuddfodral och en duk, jag ska sy 4 dukar till det blir i kväll eller imorgon.
 
Jag har fått låna Martins mammas symaskin, men jag ska börja spara till en egen om man köper en nu så håller den nästan livet ut.

 
Min trogna sy kompis Roxy

 


Jag ska nog ha några kuddar till i soffan, jag tycker det är så fint med massa kuddar. Som ni ser på de runda kuddarna är tyget åt olika håll detta var inte direkt planerat men jag tycker det blev ganska bra ändå.

Martin håller på med källar projektet han sätter upp massa hyllor vilket inte går så bra då han kommer på armeringsjärn hela tiden så han står mest och svär.

Nu ska jag sy lite mer. Ha en bra kväll

regn, regn, regn

Vad tråkigt väder det har varit denna vecka bara massa regn, jag hoppas nu att vi fått allt regn och att de får bli fint väder i Midsommar.

Roxy gillar inte regn hon vill hellst bara ligga inne och sova när det regnar


 

Martin manekängar i sina ny inköpta kläder som han ska ha på sig när han sågar upp veden, nya stövlar och byxor så han inte kan gör  sig illa när han sågar.

Min förkylning har inte gått över ännu idag har jag varit jätte hängig jag hoppas verkligen att jag piggnar till i helgen.
Nu ska jag dricka lite whiskey och hoppas att de hjälper

Still standing

Jag har lyckats jobba hela dagen fast det är på gränsen att jag orkar jag snörvlar och nyser . Nu är jag verkligen less på att vara förkyld, jag vill bli frisk så jag kan ut o träna.

Idag har det verkligen varit riktigt skit väder regn hela dagen jag hoppas verkligen att det blir bättre till helgen. I helgen är det fullt program på hemmafix, vi ska fixa i källaren, göra klart de sista på balkongen, klippa gräs och börja med veden.

Nu ska jag gå och sova och förhoppningsvis vakna jättepigg imorgon.

Snörvel

Idag har jag snörvlat,  nyst, varit trött och lite febrig hela dagen jag trodde jag skulle slippa att bli förkyld men sån tur hade jag inte, det är bara att hoppas att de inte blir värre för jag har verkligen inte tid att vara hemma från jobbet något.

Jag vet att jag borde ha tagit de lugnt när jag kom hem från jobbet men Martin är och simmar ( förberedelse inför vansbrosimmningen) med Mikael, så det var bara att gå ut på lång promenad med Roxy och sedan har jag planterat mina blommor som jag köpte i Uppsala. Martin har lyckats att få dessa att överleva tills jag kom hem från kursen vilket är väldigt bra gjort av honom, då han oftast glömmer att vattna blommorna när jag åker bort.

 

Jag har planterat en lila marktäckande växt samt ska hänga upp dessa korgar med blommor, de ska hänga uppe på balkongen


Dessa vita korg krukor köpte jag på Dollarstore för 10 kr st vilket fynd!


 

 
På Ikea i helgen shoppade jag tyger dessa ska bli dukar och kuddar 19 kr/M ännu ett fynd, sen köpte jag lycktor på plantaget.

Nu ska jag gå och vila lite så jag är pigg tills imorgon
Ha en bra kväll

Borta bra men hemma bäst

Nu har jag kommit hem till mina två favoriter. Jag har haft de kanon bra på kursen men har tyvärr börjat känna mig lite förkyld vilket känns lite segt. Jag kände i måndags morse att jag hade ont i halsen så då åt jag massa förkylningsmediciner och jag tror att de hjälpte för halsontet är borta men jag känner mig fortfarande lite hängig.

Här nedan är några bilder på Roxy som jag tog på en av våra promenader i Uppsala

 


Hon hittade en jätte fin pinne

Kursen var mitt i stockholm och jag bodde på hotellet Kung Carl jag brukar bo där när jag är på kurs i Stockholm de har jätte mysiga rum, sen har de mjukis hundar på rummet vilket är bra när man saknar Roxy.
 
 
Nu ska jag gå och sova så man orkar upp och jobba imorgon.

Godnatt

Växthus

Mina föräldrar har ett jätte fint växthus,och nu har jag också blivit lite intresserad av att bygga ett eget. När vi bytte alla fönstrena på huset så sparade vi de gamla, så nu funderar jag på att använda dessa.


 
 
De här är mina föräldrarsväxthus och deras odlingar.

Jag skulle vilja att mitt växthus såg ut ungerfär som nedan men med våra vita gamla fönster  som rutor och med ett plasttakDet lär nog dröja tills jag får mitt växthus men vi kanske kan söka bygglov för detta samtidigt som med carporten, fast det blir nog tidigast till nästa vår, men man får drömma sig bort lite under tiden.

Nu har Martin ,hans mamma och Roxy åkt så nu är jag kvar själv här med mina föräldrar. Jag har passat på att ligga och sola lie,så nu är jag lite röd, det är kanon väder här det blåser bara lite kallt men om man hittar en vindstilla plats så är det riktig sommarvärme.

Imorse hann jag, Martin och Roxy med en löptur runt sjön ca 1 mil blev det.

helgerna går så fort nu är det snart måndag igen. Ha en trevlig kväll

Söndag

Nu ska Martin, hans mamma och Roxy snart åka hem jag blir kvar tills imorgon då jag ska på kurs i Stockholm.
Martin fick ingen mer fisk igår ute han och pappa lade ut nät istället då fick de sju aborrar men det är lite fusk.
 
 
Nu blir det lunch innan de åker

Uppsala

NU är vi i Uppsala, idag har vi varit på en riktig shoppingtur, vi var på det ny öppnade IKEA i uppsala, stadium,skopunkt och Plantaget. Vi har shoppat massa saker skor,blommor och konsoller till källarprojektet.

 
Martin har så klart tagit med sig fiskespöet och gör nu allt för att  få fisk.
 
 
Han fick på första turen med båten en jätteliten gädda, så nu blir han nog ute hela natten. Alla fiskar han får upp ska vi använda som bete när vi ska fiska kräftor i augusti.

Till lunch fick vi en väldigt god laxpaj som Hanna har recept på, på sin blogg.
 

Nu ska jag försöka få Martin att hänga med på en promenad istället för att fiska vi får väll se hur det går.
Ha en bra kväll

KRIG

Nu är det krig i Utanmyra jag mot rådjuren i natt åt de upp mina penser samt delar av mina rosor!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
 
Jag blev verkligen besviken när jag såg detta imorse inte en blomma kvar :(

Imorgon är det fredag veckorna går verkligen fort, ihelgen ska vi till Uppsala och ibörjan av nästa vecka ska jag på kurs i Stockholm så jag blir kvar där nere ett tag. Det är skönt att komma iväg från varadagen ett tag och få lite ny energi.


Källarprojektet

Här kommer några bilder på våran hemska källare, det är verkligen en katastrof där nere saker överallt men nu är allstå projektet att strukturera upp det, med hyllor och praktisk förvaring. Vi får väll se hur det blir, det kommer ta ett tag detta projekt då vi inte prioriterar det så jätte högt.
 

Imorse hade jag och Roxy verkligen otur med vädret på våran morgon tur det  spöregnade hela promenaden för att sedan mitt på dagen klarna upp och bli ganska fint. Roxy gillar verkligen inte regn så man var inte så populär imorse som släppade ut henne.

Nu ska jag ner o måla lite i källaren, väggarna måste målas många gånger då det är svårt att få färg på alla ojämna ytor.

Ha en trevlig kväll

Måndag

Nu är måndagen avklarad idag var det kanon väder tills man slutade på jobbet då mulnade det på vilket var ganska bra då vi skulle ut och springa. Vi ändrade planerna ett antal gånger men resultatet blev till slut att jag och Jennie sprang på sollerön och Martin o Mikael åkte och sprang fäbolunkbanan i Gesunda. Löpturen gick ganska bra lite seg var jag men det var trevligt att komma ut.

Nu blir det lite tv tittande innan det är dags för tisdag.

RSS 2.0