sjuk

 Idag vaknade jag och mådde jätte illa och hade ont i magen så det blev ingen spårkurs, jag fick massa bra tips och övningar som jag och Roxy ska träna på när jag piggnat till av kursledaren. Så idag har jag gått hemma och haft jätte tråkigt, jag har rensat ogräs, tvättat bilen och såklart målat. Magontet släppte ganska fort men illamåendet sitter i men jag spyr inte mår bara väldigt illa periodvis, de har säkert att göra med vattnet igen, för igår när det var så varmt drack jag jätte mycket av vårat vatten.

Roxy tyckte nog det var ganska skönt att det inte blev någon kurs hon har legat och sovit i skuggan hela dagen.


Martin har nästan satt klart all läkt.


Jag har även hunnit med att fixa en del i källaren Martin hade dock glömt ta hem golvfärgen så det blev inget målande av golvet som jag planerat, jag får ta det under veckan.

Igår var Jennie och Mikael här på middag vi hade jätte trevlig och spelade kubb vilket inte gick så bra för mig jag var totalt ur form och hade extrem otur. Man märkte väldigt tydligt igår nackdelen med sommar kvällar  MYGG, jag tror att jag fick 10 nya myggbett under kubb matchen. Ett annat problem som vi märkte av med våran balkong  var getingar, det är massa bon på vinden som vi måste ta bort, jennie blev till och med stucken av en riktigt aggresiv geting under middagen. Så det är att inhandla radar och starta kriget.

Nu ska jag försöka få med mig Roxy på en promenad vilket jag försökt redan 5 gånger men hon total vägrar, hon tycker att det är för varmt, men jag har tänkt att vi ska gå och bada men det försår hon inte.

svettig spårkurs

Idag var jag och Roxy på spårkurs vilket var sådär det var lite för varmt för kurs tyckte Roxy. När vi lägger ut spåren, dvs går rakt in i skogen ca 100 m sedan viker man av till höger eller vänster 20 meter och sedan rakt ut tillbaka till startplatsen, får så klart inte hunden vara med då blir det såklart fusk. Hundarna fick alltså sitta i bilarna medans vi lade ut spåren och fast alla bilar stod i skugga och med fönstrena nedvevande så blir  det varmt för dem. Det kändes inge kul att hon behövde sitta i bilen, vissa var två och då var en kvar med hunden vilket vi också borde ha varit men det är inte så lätt med en sambo som jobbar jämt. Vi gick tre olika spår det första spåret struntade Roxy totalt i, de andra fick hon se när jag lade ut så det gick hon på direkt och följde hela vägen rakt fram hon dunbdade dock förbi där vi skulle vika av så där fick jag bromsa in henne, det tredje spåret gick jätte bra från börja till slut trots att vi lyckades krocka med en annan hund. det blev inte många kort bara två på en trött och varm  hund i bilen.
 
På slutet av dagen fick jag migrän det berode nog på all sol och för lite mat o vatten, men nu har jag varit i skuggan ätit och druckit vatten så nu börjar jag piggna till.. Roxy ligger utslagen på soffan och sover det är drygt att spåra matte.

När jag kom hem från kursen upptäckte jag att våran granne Emil ( bagge, pappa till alla lammen) hade blivit klippt, så nu ser han ut så här. Han är nästa halverad i storlek, jag skulle ha tagit ett kort före så ni verkligen sett skillnaden men de flesta har träffat honom så ni vet hur han ser ut annars.


Nu ska jag börja göra ordning middagen idag blir det såklart grillat och till efterätt blir det rabarberpaj, Jennie och Mikael kommer på middagen.

Ha en trevlig kväll

Helg Jippi

Jag älskar verkligen fredagkvällar då har man en lång helg fram för sig. Imorgon är det spårkurs vi ska hålla på i 5 timmar i två dagar så jag hoppas Roxy tycker det är kul och att det inte blir för varmt. Nu ligger hon och vilar och laddar inför morgondagen.

Idag slutade jag vid ett sen har jag hunnit måla balkongräcke, ramen runt balkongen och lite i källaren, jag är verkligen less påa tt måla nu men det är bara att bita ihop för det är inte så mycket kvar att måla.

Nu märker man att sommaren är på gång  jag har sett liljekonvaljer som blommar och nu blommar även våran hägg.

Martin har på börjar helgens byggnation på balkongen.

Men nu har han övergått till Whiskey drikande  och slappande på balkongen vilket är hellt rätt då det är fredag kväll.


Ha en trevlig kväll

Snart helg

Gud vad fort tiden går nu, snart är det  helg, Maj har bara flyggit förbi snart är det Juni.  I helgen blir det spårkurs för mig och Roxy Martin ska jobba på lördag men sedan blir det lite byggnation. Idag har det hänt något som inte händer särskilt ofta Martin har klippt gräset i 99 % av fallen brukar jag göra det men idag gjorde alltså Martin det.

Martin har varit flitig idag och äntligen anmält sig till Vansbrosimmningen samt Lidingöloppet, vilket jag tjatat väldigt länge på då han för länge sedan bestämde sig för att göra Klassikern. Men nu är han på gång, han lär påbörja simträningen snart då det är 6 veckor till start.

Nu ska jag slappa lite innan det är läggdags.
ha en bra kväll


måla, måla och åter måla

Jag har börjat veckan med mycket jobb och när jag komit hem har jag målat, jag målar balkongstaket och i källaren. Vi har åter igen börjat ett projekt ( det tar aldrig slut med projekt i vårat hus) fixa våran källare. Jag lägger ut kort på detta senare.
 
Nu ska jag ner i källaren och fixa, ha en bra kväll

Helg

Nu har vi äntligen fått klart det mesta på balkongen de är lite grejer kvara att göra och sedan är det all målning som jag måste ta tag i. I lördags förmiddag åkte vi in och köpte nya balkongmöbler så nu kan vi sitta där och äta.


I går kväll hade vi bekök av några goda vänner vi åt middag och spelade kubb, där killaget vann efter en del dramatik över oss tjejer.
Idag har vi satt en ram runt balkongen se på bilderna nedan.

 
Roxy hade inte noskvalster utan är bara förkyld, hon har varit väldigt trött och sovit mesta dels av dagarna stackars tjej, nu börjar hon i alla fall piggna till lite.

I lördags när vi köpte trädgårdsmöblerna köpte jag även lite blommor och krukor.

 
Roxy tycker väldigt mycket om balkongen och älskar att ligga och sova i sin korg där.

Idag söndag har jag haft rullskidspremiär. När jag och Martin bodde i Borlänge för ca 3 år sedan åkte jag jätte mycket rulskidor men sedan dess kan man räkna rullskidspassen på två händer så idag var jag som bambi. Men nu ska jag börja träna mycket rullskidor för jag tycker verkligen att det är en kul träningsform, så idag var startskottet.Ha en trevlig kväll

Balkongräcke

Idag gick vi upp vid 7 och har varit väldigt flitiga hela dagen så nuhar vi fått upp balkongräcket.
 
 
 
Sen kom lilla Alexander på besök han är så söt, nu har han börjat gå massa så det är full fart på honom.  I kväll var vi på middag hos Martins föräldrar där även Martins bror hans tjej och lilla Alexander var.

Roxy har börjat fnyssa väldigt mycket vi tror att hon har fått noskvalster så imorgon blir det att åka till vetrinären för att ta reda på vad det är och få medicin.

Imorgon  är det arbete det känns som jag och Martin är de enda som jobbar imorgon resten verkar vara lediga :(

Ha en bra kväll

Ny bil

Nu har Martin lämnat in sin gamla bil och fått den nya.
 
Vi har varit ute på en testtur, det är väldigt kul att köra en automat känns verkligen lyx att slippa växla.

Nu är man ledig en dag vilket känns jätte skönt, imorgon ska vi försöka få klar balkongen.

Idag var jag och jennie ute på en löptur så nu känns benen lite bättre men det var väldigt segt det blir nog  bättre nästa pass. Imorgon ska jag ut på preimärtur med rullskidorna.

Ha en bra kväll

Semesterplaner

Nu har jag och Hanna bokat en resa till Gran Canaria Playa del Cura i november åker vi, Martin och Fredrik ska såklart med, Roxy har bokat 1 vecka i Uppsala med mamma och pappa. Det ska bli skönt att ha något att se fram emot när hösten kommer.

  
Den här veckan ska Martin byta bil, det känns lite konstigt att han inte ska ha Passaten längre den har varit med oss en lång tid och vi har åkte massa resor med den, men den får nog en jätte bra ny ägare, Farväl Passaten

Ha en bra kväll

Nu är helgen snart slut


Vi har haft en kanon helg tack fredik och Hanna för allt.
Det jobbigaste med helgen har vari att dte är så långt till Göteorg, vi har suttit mer än 12 timmar i bil.
 
Martin har varit chaufför hela resan riktig lyx för mig som har kunnat legat och sovit delar av den
 
Hanna styrde upp pojkarna så de åt i skålar i stället för påsar
 
Hanna har gått en blombindar kurs och hade gjort jätte fina blomuppsättningar, Fredrik var kock
 
Jag redo innan start, innan vi åkte hem idag delade vi på en gigantisk kanelbulle


Roxy snodde husses Lissebergs vinst, nu finns det inte så mycket kvar av den

Idag är jag jätte stel kan knappt gå, jag hoppas verkligen det släpper tills imorgon annars blir det lite problem på jobbet då jag sitter på övervåningen och måste springa upp och ned i en trapp.

Ha en bra kväll

Vi klarade det

Nu har vi gått i mål, det var ett riktigt drygt  lopp extremt mycket folk det är runt 50 000 st som springer så det var en hel del att springa om. Martin och Mikael stratade i led 5 Fredrik startade i led 2 , Jennie i led 7 tror jag och jag sprang i Hannas namn och startade i led 13. Fredrik fick tyvärr kliva av efter 13 km pga kramp, jag kom i mål på 1,48 vilket jag är ganska nöjd med, jag fick dock slita väldigt  mycket och ligga i diket nästan hela tiden och springa om folk.Martin sprang på 1,42 vilket han inte är nöjd med han kände sig sliten, jag tycker dock att det var jätte bra.

jag och Martin i starten

Martin &  Otto i mål

Jag i mål

Nu är jag totalt slut och orkar knappt röra mig, man mår verkligen skit efter ha tagit ut sig, nu blir det melodifestivalen.

Ha en trevlig kväll


Trevligt i Göteborg

Nu har Martin, Fredrik och Fredriksbror David gått till start de startar mellan 14,07-14,37 jag startar inte förrens 15,29 så jag skriver lite här för att tden ska gå lite fortare.
I går kväll var vi på Liseberg och åkte i en hiss till en bar so heter heaven 23 den ligger alltså på 23 våningen.
Hanna och Martin brukar tävla i det mesta och igår skulle det avgöras vem som var bäst på morotskastning Hanna  vann första matchen och Martin andra så det är oavgjort enligt mig, åsikterna glider lite isär.


Jag vann också en tävling

Jag och min vinst från Baldersracet. Martin och Fredrik i Lisebergsbanan se mitten vagnen.

Så här såg de ut innan start, vi  får se hur bilden efter blir.
Fredrik, David, Otto, Martin

Nu ska jag göra mig klar för start vi får se om man överlever.
Ha en bra dag

Göteborg

Nu är vi framme i Göteborg efter en 8 timmars resa, med massa stopp. Martin var självklart tvungen att gå in på bygghandeln i Filipstad, sen hade vi många mat- och kiss stopp. Den här gången körde vi med GPS och då gick det lite bättre att hitta än vad det brukar göra. Det var som vanligt jättesvårt att lämna bort Roxy, hon är hos Martins föräldrar och har det jättebra där. Det är bara att jag saknar henne så mycket när jag är borta och har värsta separationsångesten innan. Jag började resan som vanligt med att gråta i 5 minuter jag vet att jag är löjlig.. Nu ska vi äta middag Fredrik har varit kock.

Ha en bra kväll

Namnsdag

Idag har jag namnsdag :) Jag har fått massa gratulationer, tackar, tackar.
I morse målade jag trallen på balkongen för andra gången nu börjar det bli klart, en gång till ska jag måla, det blir nog imorgon.

Jag har även fått klart fönstret som jag målat i hallen, sen har vi satt upp krokar för nycklar.

Idag har jag lyckats fotografera fölet Fiona min grannes häst, hon ville dock inte visa upp sig framifrån.

Martin håller nog på att bli sjuk vilket inte känns så kul han gör allt för att inte bli sjuk, just nu testar han med whiskey, vi får  väll se hur det går. Nu ska jag fixa lite till resan. ha en bra kväll

tisdag

I går blev det ingen löptur för jag kände mig jätte hängig vilket känns lite nervöst just nu för jag får absolut inte bli sjuk, imorse kände jag mig piggare så jag hoppas att det är inte är någon förkylning på gång.

I går kväll började jag olja in det nya balkonggolvet, men olja tog slut så jag kom inte långt det blir att fortsätta med det i kväll för vi kan inte sätta upp räcket förens det är oljat.


Imorgon ska Roxy få börja på dagis igen hon har nästan löpt klart nu, jag tror hon kommer bli jätte glad när hon kommer ditt, för hon tycker det är lite tråkigt att få vara kvar hemma när vi åker till jobbet.

I dag ska vi ha städdag på jobbet så vi får se när man kommer hem känns som man hade nog kunnat städa där en vecka minst, jag tror aldrig de haft en städdag förrut.

Ha en bra tisdag.

Söndag

 
 
Idag åkte vi in och köpte massa plantor så nu har jag planterat en massa. Sedan har vi varit ute med Jennie och Mikael på en löptur vi lyckades träffa in regnvädret precis och vi sprang det mesta av passet in regn. Kroppen kändes extremt seg vilket inte kändes så kul då det är mindre än en vecka kvar till Göteborgsvarvet. Idag har jag även kört en rejäl storstädning vilket verkligen behövdes. Roxy har mest slappat efter löpturen hennes friare kom förbi en fjärde gång idag, det är en vit liten hund som rymmer minst en gång om dagen för att komma hit och imponera på henne. Hon blir dock mest irriterad på honom.Martin har idag byggt klart balkong golvet så nu blir nästa steg att börja med räcket under veckan och förhoppningsvis få klart det näst nästa helg.

 

Nu blir det en kvällspromenad med Roxy. Ha en trevligt kväll.

1 års kalas

Nu har vi varit på 1 års kalas Alexander var på kalas humör nästan hela tiden jag tror det blev lite mycket firande på slutet så han blev lite trött, det är inte lätt att vara populär.
 
 
 

Leia hade vuxit en del sen sist vi såg henne nu börjar hon bli riktigt stor, hon var doch väldigt trött när vi kom. Valpar är så roliga först är det full fart och sen sover de som en stock några minuter efter.
 

Idag har jag klippet gräset och målat de enda fönster som vi inte har bytt ut ett litet i hallen. Martin har slitit på med balkongen och de går framåt.
 
Jag hoppas att golvet blir klart under morgon dagen så vi kan börja med räcket.

Idag kom min kollega Maria och hennes kille och hälsade på oss de var ute och åkte motorcykel, de ser häftigt ut med skinnställ och att åka motorcykel men jag är nog lite för rädd för det. I alla fall så har inte Roxy sett någon i skinnställ och på motrorcykel så hon blev lite rädd och då blir hon lite lurig, så hon var väldigt skeptisk till våra besökare, så där har vi nått vi måste träna mer på. Jag tycker att jag tar med henne på mycket olika saker men hon är väldigt skeptisk till människor med kepsar eller andra huvudbonader och nu även skinnställ. Hon blir lite extra vaktig hemma som i och för sig ibland är bra om det är okända människor man inte vill ha besök av men man vill gära att hon ska acceptera ens besökare.  Men det är bara att träna på med djur måste man ha tålamod, det måste man kanska även ha med männsikor också ;)

Jag och Roxy har anmält oss till en kurs i personspår om tre helger sen ska vi öva upp lydnaden så vi klarar av att ta guld märket i lydnand i höst, vi har lyckats tagit brons och silver så vi bode fixa det sista också.

Idag har det inte blivit någon löptur då jag har haft huvudvärk hela eftermiddagen men imorgon blir det en lite snabbare tur. Jag  ska planera lite hur jag ska lägga upp träningen inför Göterborgsvarvet nästa helg, sista löppasset blir nog på onsdag.

Ha en bra kväll

Helg Jippi

Nu är det äntligen helg den här vecka har varit väldigt intensiv med arbete och med kurser. Alltid när man ska iväg på kurs är det panik innan för att hinna med allt och så var det självklart denna gång. I onsdags var jag på kurs i Borlänge och torsdag och fredag i Stockholm. Det är verkligen jätte kul att komma iväg och träffa massa andra kollegor och lära sig massa nya saker trots att man får stressa som en tok innan.

Igår var vi på jätte trevligt 30 års kalas hos Jennie och Miakel, jag hade kamern med mig men glömde bort att ta kort ända tills vi skulle gå så det blev ett kort på hela kvällen och de kortet blev extremt suddigt.

30 åriga Jennie

Idag blir det byggnation,löptur,1 årskalas och förhoppningsvis gräsklippning.
Martin tycker att jag är knäpp som ska klippa gräset nu men det är verkligen långt så han får tyck det. Martin har klipptgräset 1 gång under tiden vi bott här så om jag ska vänta tills han tycker att gräset bör klippas så är lär det dröja. Jag måste dock se om gräsklipparen fugerar då jag har en ganska offensiv klipp stil gräsklipparen är 1 år men kniven är lite skaddad efter lite olika kollistioner med stenar, rötter och byggmaterial. Så vi får hoppas att den vill vara med i år också den var lite tveksam i slutet av förra året.

Nu blir det promenad med Roxy

Ha en bra dag

Tisdag morgon

Nu har man avklarat måndagen, nu när de har varit en del röda dagar känns det som man får arbeta dubbelt de dagar som man jobbar vilket blir lite stressande ibland.

Igår hittade Roxy på ett hyss på lunchen med Martins mamma. Jag och Roxy har tidigare haft en strid om ett rådjursben som jag tog i från henne och slängde ut på åkern, vilket jag kom ihåg att säga till Martin dock inte hans mamma ,så när Anita och Roxy var ute och gick på lunchen lyckades Roxy såklart få tag på benet igen för hon har vetat precis hela tiden vart de har legat på åkern. Sen började dock problemet då Roxy såklart inte hade några som hellst planer på att släppa benet utan betede sig på absolut sämsta sätt och morrade som en galning åt Anita. Som efter många tappra försök fick ringa Martin som fick komma hem för att ta ut benet men han hann inte hem utan hon han äta upp det. Vilket hon i natt fick ångra då hon spytt 2 gånger. Nu ska vi  öva på detta i helgen så det inte upprepas för man får faktiskt inte bete sig så fast man är världens bästa hund.

Ett litet löpmonster.

I helgen blev fåren klippte så nu ser de väldigt roliga ut och lammen blir bara större och större.
 
Igår reglade Martin klart på balkongen så nu ska vi börja med golvet till helgen  nu börjar det hända lite.

Nu ska jag ut en sväng med Roxy innan jag åker till jobbet ha en bra Tisdag

Nu är ledigheten slut

Idag har jag och Roxy haft en lugn dag förrutom på förmiddagen då  jag, Jennie och Mikael var ute och sprang ca 2 mil i hemustrakten. Det var sista långpasset innan Göteborgsvarvet, nu är det bara lite fart pass kvar. Imorgon ska jag och Roxy köra lite intervaller i elljusspåret. Nu är det 5 dagars jobb sen blir det både 30 och 1 års-kalas nästa helg det ska bli kul, nästa helg ska jag plantera lite blommor, så jag får nog shoppa dessa under veckan.

ha en bra kväll

Mer målning

Idag har jag målat trappen en sista gång så nu är den klar,det blev lite skillnad.

Sedan fotrsatte jag att måla balkongstolparna tills färgen tog slut, Martin skaffade såklart mer färg och nu har jag målat några långa plankor som vi ska ha till balkongen. Sedan gav jag mig på våran trädgård jag har haft ut jord och sått gräs på ett ställer där allt gräs försvunnit då de har legat massa virke där under våran renovering.

Martin har jobbat idag men kom hem i skaplig tid så han har byggt lite på balkongen, han är lite sliten efter allt jobbande som ni ser.

Roxy har som vanligt slappat en hel del, här ligger hon i soffan min lilla sötnos.

Nu ska jag baka skorpor ha en bra kväll.

Måla, måla, måla jag hatar att måla

Idag har jag som sagt målat största delen av dagen och jag är så less på att måla nu ,det känns som jag har målat varje ledig stund jag haft sedan vi för nästan två år sedan påbörjade våran renovering. Jag har idag målat delar av balkongen, våran trapp samt blivande balkongstaket.

Kolla hur sliten våran trapp har blivit på ett år, ni ska få se nya bilder på hur den ser ut efter att ha blivit oljad 3 gånger.

Blivande balkongräcke
Min trogne följeslagare Roxy har haft en av hennes slöaste dagar på länge vi gick morgon promenad sen låg hon och solade på gräsmattan till 17,00 . Jag försökte gå med henne flera gånger men hon rullade runt på rygg och tvär vägrade. Nu har vi precis varit ute och sprungit så nu har hon i alla fall fått den motion hon ska ha.
 

Igår kväll gjorde jag smothies jag hade i hallon, blåbär glass och mjölk det blev kanon gott.
  

Nu ska jag slappa lite framför tvn innan det är dags att grabba penseln igen.

RSS 2.0