Snart helg

Nu börjar jag längta till helgen det ska bli skönt med sovmorgon. 

Idag var jag och Roxy hos vetrinären och han tyckte att vi bara ska avakta nu framöver ingen mer kortisonspruta. Så vi kör vidare med ögondropparna och sen är det bara att vänta och hoppas att de åter hämtar sig fort. Vi fick ingen ny tid utan ska kontakta honom om det blir sämre (vilket jag verkligen hoppas att det inte blir)

Nu ska jag se Idol Ha en bra kväll

Höst

Nu är det verkligen höst idag har det blåst kalla höstvindar, så idag har vi för första gången sedan i vintras tänt en brasa. Nu börjar tiden då det är mörkt och kallt jämt brrr inte min favorit årstid men det är ganska mysigt om man är inne.


Det är verkligen mysigt med en kamin i köket

Imorgon ska vi på återbesök hos vetrinären jag tycker det är lite bättre men det är fortfarande inte bra så vi får se vad han säger.

Ha en bra kväll


Måndag

Efter jobbet blev det en löptur med Roxy och en cyklande Martin (han kan fortfarande inte gå). Sen gav vi oss på vårat mattprojekt vilket inte gick såbra så vi fick kalla in förstärkning, Anita kom och hjälpte oss så nu är det klart.


massa vikande blev det då trappan svänger väldigt mycket

Slut resultat

Vi blev väldigt nöjda med resultatet, jag hoppas att mattan kommer att ligga relativt stil för annars blir det massa vikande hela tiden.

Ha en bra kväll


Söndag

Idag åkte vi hem från Uppsala ganska tidigt för vi hade mycket att hinna med. Vi köpte gräsfrön på plantaget i Uppsala sen storhandlade vi på Ica Maxi i Borlänge sen var det bara att packa upp allt och sätta igång att så alla gräsfrön och kratta åkern. Vi har inte hunnit kratta klart för jag klippte gräset och var ute och gick några promenader med Roxy men vi har såt alla frön så imorgon blir det att kratta klart. Just nu har jag en handikappad sambo han kan inte stödja på ena benet så han har staplat omkring på ett ben och hjälpt till så gott han kunnat.


Vissa sprang Lidingöloppet i speciella kläder denne herre var dock ganska tränad för han var i målet efter ca 2h & 30 min

I fredags var jag och hämtade mattan som hade kommit så jag ska försöka få till det under veckan, den var jätte fin så jag är verkligen nöjd med den jag hoppas att det kommer se bra ut när den ligger på plats i trappen.

Ha en bra kväll


Lidingöloppet

Nu är det avklarat Lidingöloppet Martin lyckades ta sig i mål på 2.39.40 vilket var jätte bra hans mål var dock 2.30 men han tog hellt slut efter 27 km så där tappade han lite tid. Jag tycker det var bra gjort med tanken på hur lite han hunnit tränat då han under ganska lång tid har jobbat väldigt mycket. Nu har han stelnat till lite och har ganska ont i ett ben men det hör tyvärr till långloppen, de inte känns så skönt i kroppen några dagar efter.

Redo för start


ca 100 meter efter starten, tumen upp :)Efter ca 7 km Martin såg eller hörde mig inte :( Ibland är det hårt att vara supporter


Dagens herr vinnare
tror han sprang på under 1.40 grymt fort


Så här är det att vara supporter man tittar på hundratalslöpare och letar febrilt efter den man följer och plötsligt dyker den upp ser ni Martin i bilden?Målgång


Drick efter målgång

Lidingöloppet är ett ganska svårt lopp att vara supporter på  för man kan endast se de på 2 ställen sen blir det att vänta om man ska kunna följa dem mer måste man ha cykel så idag har jag mest kollat på folk ca 15 000 startande var det så det fanns en del att titta på.

Roxy var hemma med mamma och pappa och vilade upp sig lite hon blir bättre o bättre för varje dag men det är i väldigt små steg.

Nu blir det vila

Ha en bra kväll


Vetrinär besök

Idag var vi på åter besök hos vetrinären det gick bra det börjar bli bättre hon fick en ny kortisonspruta och sen fick vi ögondroppar för Roxy har blivit lite röd i ögat när hon inte kan blinka. Vi ska tillbaka om ca en vecka igen till vetrinären för att se så att det går åt rätt håll.

Imorse var jag och Roxy ute på en löptur kroppen kändes sådär lite halv seg men det blir nog bättre snart.

Ikväll blir det såklart Idol men sen ska vi hinna packa för imorgon efter jobbet blir det att åka till Uppsala för att ladda för lördagens Lidingölopp.

ha en bra kväll


jobb, jobb, jobb

Den här veckan är det mycket jobb tre kvällar i rad till sju men imorgon har jag lite sovmorgon jag börjar 11 :) Jag ska försöka hinna med en löptur på morgonenmed Roxy, de har blivit lite dåligt med träning under senaste veckan.

Imorgon ska vi till vetrinären med Roxy igen för en åtrekontroll hon har blivit bättre men det är en bit kvar tills hon är återställt så det känns skönt att en vetrinär ska titta på det.Så här ser åkern ut när de lagt lite jord

Nu blir det såklart Idol sen ska jag nog se på Efterlyst Ha det bra


Roxy börjar bli bättre :)

Nu börjar Roxy bli lite bättre det känns verkligen jätteskönt att se att de vänder åt rätt håll. Jag tror att det har varit bra att hon varit hemma från dagis några dagar och vilat upp sig. Det blir lite pusslande att ha Roxy hemma från dagis men Martins snälla mamma hjälper oss jätte mycket så det har fungerat väldigt bra.

Idag har de varit här och lagt på matjord på våran ex åker så nu blir det att köpa gräsfrön och så massa gräs.

Martin är ute på sista riktiga löpturen innan Lidingöloppet så nu får vi hoppas att fomen är på topp.På lördag vid ca 13,30 går starten för honom 3 dryga mil.

Nu ska jag se på Idol Ha en trevlig kväll


Ibland händer det saker

Imorse ringde äntligen han som ska fixa våran åker och sa att han kom så nu är det klart, imorgon kommer han och lägger på jord sen är det bara att så gräs och börjat plantera om häckar och buskar.

Det ser lite konstigt ut nu men när det börjar växa så blir det säkert jätte bra, vi kommer dock behöva göra en investering på en åkgräsklipare nästa år . 

 Den här mattan har jag besältt från mattsmattor, jag ska ha den i trappen, det fungerar sådär med en vit trapp jag får städa den varje dag för att det ska se bra ut. Så nu ska jag testa att ha en matta i trappen.


Med Roxy är det oförändrat kanske lite bättre, men det kommer säkert att ta några veckor tills hon blir bra. Hon mår i alla fall jätte bra och är pigg och matglad så hon är precis som vanligt.

Ikväll ska jag såklart se på svenska hollywood fruar de är verkligen lite halv galna.

Ha en bra kväll


Söndag

Vi har nu pratat med vetrinären det är fortfarande ingen förbättring med Roxy men han sa att de kan dröja ett tag tills vi ser någon förändring så nu ska vi avvakta tills på tisdag då den kortisonspruta som hon fick ska vara långtidsverknade och den verkar enda tills på tisdag. Jag hoppas verkligen detta går över fort inte för att hon verkar lida det minsta av det utan för att det ser lite otäck ut när halva ansiktet bara hänger, hon kan inte ens blinka så vi får hjälpa henne att blinka. Vi kommer nu att ha henne hemma från dagis tills de blir någon förbättring för att hon ska få lugn och ro.

För att vi skulle tänka på något annat åkte vi på en biltur runt siljan.


Buffils Anna i Siljansnäs


Utsikten ifrån Buffils Anna


Tällberg strand i detta båthus vigdes Stefan & Deniz för ca 1 år sedan


Utsikten ifrån brygga vid Tällberstrand


Martins skiss på utbyggnationen vi är ganska överrens om hur det ska se ut utvändigt, vi är dock absolut inte överrens om hur det ska se ut inne.

Ha en bra kväll


Roxy sjuk :(

Min ögonsten är sjuk, halva hennes ansikte är förlamat hennes högra öra,öga och läpp bara hänger och hon dreglar massa.
Vi upptäckte detta efter vi kommit hem från fäbolunken, vi skulle ut på en promenad och såg då hur ojämnt hennes öron hängde. Vi såg då att halva ansiktet så konstigt ut så Martin sprang hem och hämtade bilen sen åkte vi till Mora där det fanns en jourhavande vetrinär. Han kunde inte riktigt säga vad de var utan de kan beror på ett virus där ansiktsnerven blir inflamerad (detta kan komma från förkylning, stress eller att hon legat i drag , eller ramlat och slagit sig i ansiktet) läkningstid tills hon blir återställd kan ta ca 4 veckor eller så kan de vara något annat med nerverna. Hon fick en spruta kortison som skulle hjälpa ganska fort men vi ser fortfarand ingen förbättring.

Jag har läst lite om detta på internet och där står det att öroninflamtion eller spruken trumhinna  även kan leda till halvsidig ansiktsförlamning. Det kan även ha att göra med ev ett fästingbet men då ska hunden ha feber och vara trött, Roxy beter sig hellt friskt hon är pigg och äter som hon ska och har ingen feber.

Vi ska ha kontakt med vetrinären på eftermiddagen så då ska jag fråga om det ev kan vara öroninflamtion (Roxy har haft öroninflamation 1 eller 2 gånger tidigare) i så fall måste hon äta antibiotika igen ( hon åt nyss det pga av hundinfektion detta har inget samanhang med förlamningen enligt vetrinären)

I natt har jag kanske sovit 2-3 timmar då jag sov med Roxy i soffan, jag försöker vara lugn för hon märker när jag blir upprörd men det är inte lätt.

Nu ska vi ut på en promenad vetrinären sa att vi kunde gå med henne som vi brukar.

FäbolunkenUppvärmning med RoxyResande supportrar


Martin redo för start


Startskottet


Martin efter 4 km
 

Målet vid Åsengården, vinnare Jonas Bud ( han sprang på 44 min ledde från start till mål)


En trött MartinMartin i mål, han fick en Kortvasan midjeväska som pris :)

Martin sprang på 1,02 vilket han tycker var ganska okey, han är varken nöjd eller missnöjd jag tycker det var en bra tid med tanken på att förra helgen låg däckad i förkylning.


Ha en bra dag


Ny vän

Den här veckan har Roxy fått en ny kompis han heter Vinston och är 10 veckor, det är en av Martins kollegor som skaffat honom de bor i Krylbo så nu blir det att åka en sväng till  våran gamla hemtrakter Avesta för att träffa denna nykomling.


VinstonHan är en strävhårig Vorsteher.

Jag längtar tills vi får träffa honom jag är extremt svag för valpar. Ibland funderara jag på om Roxy ska få valpar men jag hade aldrig kunnat sålt dem så då had vi suttit här med 10 st hundar vilket blir nog lite för mycke.

Idag ska Martin springa "fäbolunken" det är en tävling på en 12 km lång stig som i princip lutar uppåt hela sträckan. (start gesunda bystuga mål Åsengården) han gör detta som en uppvärming till Lidingöloppet. Jag uppdaterar senare med hur det gått.

Ha en bra dag


Helg :)

Idag slutade jag vid ett då gick jag och letade lite kläder igen och nu hittae jag faktiskt lite så nu har jag köpt en jeanskjol(dock inte mörkblå) & En tröja på HM sen köpte jag en kofta på Lindex, jag tror alrdig jag har handlat något på Lindex förrut men de hade några fina koftor nu. Nu känns min kris lite bättre, jag ska leta mörkblå eller svart jeaanskjol nästa helg i Uppsala.

Tröja & Kjol från H&M

Kofta från Lindex


När jag kom hem från jobbet klippte jag gräset jag tycker att det borde sluta växa nu. Om ni tittar brevid syrehäcken så har vi stt några små skott för att få häcken att växa lite mer åt sidan för att minska insynen, vi får se om de tar sig.


Martin har planterat dessa han har inte direkt gröna fingrar


Mina favorit grannar Grace & Fiona jag ger dem morötter nästan varje dag

En som är avundsjuk på morötterna

Idag har även jag och Roxy hunnit med att träna lite lydnad, vi har tränat inkallning och att sitta kvar det gick faktiskt över förväntan.  Min dröm är att ha 100% inkallning vilket är extremt svårt med en hund med väldigt stor jaktinstinkt men mitt mål är att träna, träna och åter träna så att den blir  i alla fall 98% just nu är den ca 60% om hon är på sollerön är hon i Uppsala så är den ganska obefintlig för där är allt så spännande så där kommer hon om hon känner för det annars skiter hon i matte. Vi har två ganska stora inhägnader på ön där man kan träna så nu ska jag träna där minst tre gånger i veckan tills detta sitter sen ska vi träna lite överallt när hon blivit bättre. Ett av de största problemen på Sollerön är alla dessa rådjur och katter  som dycker upp på alla möjliga ställen och som Roxy såklart måste jaga.

Nu ska jag gå och laga middag, det blir nog något med lax.

Ha en bra kväll


27 årskris

Jag tror att jag hamnat i en 27 årskris jag känner mig gamal, tråkig och har fula kläder :(
Jag har under senaste veckan letat efter en jeanskjol men shopping utbudet i mora är inte direkt det största så jag har såklart inte hittat någon vilken känns ännu värre jag kan inte ens köpa fina kläder.....
Fast så farlig är inte min kris det är en ytlig & i-landskris, jag ska tänka lite på dem som lever i fattiga länder.

Imorgon har jag kort dag slutar kl 13 :) Ihelgen har vi inte så mycket planerat de blir mest träning och röja lite på gården det är ganska skönt att inte ha planerat för mycket.

Nästa helg har jag och Martin varit tillsammans i 6 år.......... Martin ska springa Lindingöloppet då så det blir väll inget direkt firande, vi får se ifall han kommer ihåg det, ingen av oss brukar komma ihåg det så jag är ganska nöjd att jag kommer ihåg det.

Nu blir det Idol

Ha en bra kväll

Löptur

Idag har jag och Martin varit ute på en löptur vi har haft ett ca 1 vecka långt träningsuppehåll då båda känt sig förkylda. Så idag var kroppen ganska seg men nu är det bara att hålla igång man ska ju i bikini om ca 2 månader :)

Igår var jag in och beställde platser på flyget till Grancanaria, jag gillar inte att flyga utan vill sitta vid nödutgångarna så man får mycket plast och lätt att komma ut om något händer. Nu ska jag in och titta lite på taxfree varorna....


Mina rosor blommar fortfarande

Ha en bra kväll


Planering

Jag och Martin har börjat att planera våran utbyggnation vi kommer nog dra igång den om ca 1½ år men det är verkligen mycket som man måste tänka på och planera tills dess, sen måste vi komma överens också vilket inte är det lättaste vi har lite olika meningar om hur de ska se ut. Martin ska försöka rita lite för att vi ska se hur det kommer att se ut, jag är extremt dålig på att rita det är ingen som ser vad jag ritar.


Idag har jag haft extremt chokladsug som tyvärr slutade med att jag köpte denna, Martin har dock ätit upp majoriteten av denna.

Idag blir det idol igår var det inget Idol till min stora förtvivlan.

ha en bra kväll


Måndag

Nu har jag och Roxy ätit middag så ni väntar vi in husse sen blir det långpromenad.

På vägen hem från jobbet mötet jag ett par som bor i närheten av oss och som ska ha barn vilken sekund som hellst de kom körandes väldigt fort så nu är det säkert dags....  Detta blir tredje gången sen i torsdags som de får åka till BB i Falun för bebis kan inte riktigt bestäma sig när den vill ut men vi håller tummarna för att det är nu och att allt går bra och att de hinner fram i tid. För er som inte bor i Mora har BB i Mora stängt pga läkarbrist så alla som ska få barn i norra dalarna måste åka till falun. Detta har verkligen skapat debatt, för de i mora så är det ca 10 mil men för de som bor ännu högre upp blir det riktigt långt så det finns risk att de blir lite svårt att hinna fram i tid.Roxy spanar efter husse

I kväll blir det Idol och  " Hollywood fruar"  en riktig tv kväll

Ha det bra


Familjehelg forts

Det tråkigaste med att plocka bär att rensa dem i år hade jag väldig tur för Hanna rensade alla våra lingon så jag slapp rensa ett enda bär, det är bra med en snäll syster;)


Mamma och Hanna rensar lingon de har två olika rensstilarCa 7 liter lingon har jag plockatjag fick denna burk av Hanna med ingredienser till chokladkakor det var bara att blanda i smör och ägg så var smeten klar. receptet som inte riktigt syns

färdigt resultat de blev kanon goda


Nu har alla åkt och jag och Martin har tvättat våra bilar och grejat lite på gården, helgen går verklign fort när man har kul och mycket att göra.

Nu ska vi se lite på tv och vila upp oss inför kommande vecka.

Ha en bra kväll


Familjehelg

Martin & Fredrik förbereder grillning

pappa kollar hur det går för kockarna som verkar provsmaka väldigt mycketFamilje middag


massa lingonplockareMartin & Fredrik trötta efter lingonplockning, de tog en lång fika...............


Tommy fyllde år idag och fick dgaen till äran smörgåstråta i skogen :)

Nu är det rensning av bär som gäller tror att jag har plockat ca 7-8 liter vilket räcker ett år för oss.

Ha det bra


ingen kamera

Fortfarande har jag ingen kamera Martins minne är extremt kort, i tre dagar har han glömt kameran fast jag tjatat som en tok. Så nu har jag en ny stategi  hot och bestraffning glömmer han den imorgon får han ingen mat utan får då åka in och hämta kameran ;)

Hanna och Fredrik är nu på väg till oss de beräknas komma ganska sent ikväll, det ska verkligen blir kanon kul med besök.


Nu ska jag se Idol

Ha en bra kväll

Onsdag

Blåsvädret höll i sig hela dagen men det kom nästan inget regn så de var perfekt för gräsklippning på eftermiddagen. Så nu är gräsmattan nyklippt, det är otroligt hur mycket gräset fortfarande växer.

Imorgon har jag sovmorgon jag börjar inte jobba förens 11 så då får man sova ut lite sen blir det lite städning för imorgon kväll kommer Hanna och Fredrik.

Idag har jag fått sett Jennie och Mikaels bebis på kort (ultraljuds bild) jag tycker det är väldigt häftigt hur mycket man kan se på en sådan bild man ser hela bebisen dess händer och fötter allt.

Nu ska jag göra mig redo för att se på idol, om ni undrar varför jag inte lägger ut några bilder så beror det på att min kära sambo glömt kameran på sitt jobb 2 dagar i rad......

Ha en trevlig kväll

Blåsväder

Inatt har det varit riktig blåsväder och nu ser det ut som det kommer in ett regnväder så det blir nog ingen bra väder dag. Igår arbetade jag sent och var helt slut när jag kom hem så jag låg framför TV och såg på idol, jag tycker början an idol alltid är de roligaste. De är verkligen kul att se de som tro att de är jätte duktiga på att sjunga och så är de helt väderlösa, jag förstår inte riktigt hur man kan få en så sne bild av hur man låter.

Nu är det dags att göra sig klar för jobbet, ikväll blir det gräsklippning så jag hoppas det inte blir allt för mycket regn idag.

Ha en bra dag

Måndag

Nu är måndagen avklarad så nu kan man blicka lite framåt mot helgen, i helgen är det dags för den årliga lingonplockningen Hanna och Fredrik kommer upp på torsdag eller fredag och mamma o pappa på fredag kväll. Det ska bli väldigt trevligt med lite besök då det var väldigt länge sen de var och hälsade på oss det är bara Hanna som varit här sedan Halvvasan.

Hanna i täten Fredik ligger precis bakom


Och som de flesta redan vet så vann Hanna slutstriden. Detta var ett extremt kul lopp för oss på sidan av spåret att följa då det var en hård kamp om segern.

I vinter ska vi nog satsa mer mot det alpina hållet.


ha en bra kväll


Äntligen lite sol

Idag har vi påbörjat ett projekt att putsa alla fönster det går ganska bra nu är det bara 3 st kvar, jag tycker att det är väldigt tråkigt att putsa fönster för de blir så smutsiga fort så om någon vecka ser det ut som om att det aldrig blivit putsade.


Roxy sätter gärna sina nosavtryck på rutorna speciellt på fönstret i trappan.
 ett annat projekt som vi haft varje höst som vi bott här är att få till våran åker till en gräsmatta, äkern är väldigt ojämn så någon med en traktor måste hit och jämna till den. Det är just på den punkten att någon med traktor måste hit som gör att det fortfarande är åker, de lovar att de ska komma och att de ska höra av sig men de gör de aldrig.........................

Något som skapat stor irritaition under våran renovering är hantverkare som säger att de ska komma eller ringa men som inte gör det..... Jag skulle aldrig lova någon att göra en sak och sedan skita i de grrrrrrrr.Jag har bytt ut lite blommor ute till ljung det var dock väldigt svårt att få tag i ljung i Mora så det blir att leta lite under veckan för jag behöver mer.

Idag har jag och Roxy varit ute på en löptur och det kändes väldigt segt men det är väll bara att bita ihop till det lossnar.


Ett annat höstprojket som jag och Martin har är att vi ska köpa en luftvärmepump, idagsläget har vi oljefylldaelement och eldar i våra 2 kaminer. Tanken är att vi ska köpa några nya element för de gamla fungerar näsatn inte alls samt att vi ska ha en luftvärmepump i trappen.  Det svåra med det här är att det finns många olika modeller att välja på och vi vet ingenting om detta så det blir att läsa på lite för att hitta rätt.

Ha en bra kväll


Lördag

I går kom veden äntlingen jag och Martin ägnade hela fredagkvällen åt att stapla den i vedbon vi höll på till 21,30 men nu är den inne under tak, vilket känns väldigt bra då det har varit riktigt skit väder idag. Stapling tillhör inte våran starkare sida det blev lite ras efter ett tag så då var det bara att börja om :(


Martin & Roxy ute i regnet


Massa ved


 
Idag har jag gjort laxpudding till middagNu blir det middag innan vi ska se på fotboll


Ha en trevlig kväll


Fredag :)

Idag slutade jag vid ett så jag har hunnit haft helg ett tag nu, efter jobbet åkte jag och storhandlade mat vilket jag tycker är väldigt tråkigt men ett måste, jag hade såklart glömt listan hemma så jag handlade ca 60% av sakerna som jag skulle. Så det blir att åka en sväng till imorgon :(

Den här dagen har varit sådär en i våran närhet i våran ålder har förlorat sin pappa i cancer, pappan blev bara 55 år så jag känner verkligen med de. Det gäller att verkligen ta vara på sitt liv för man vet aldrig vad som händer i framtiden. Cancer är verkligen en hemsk sjukdom en av mina kollegor frå Avesta dog i lugncancer för ca 1,5 år sedan, jag tänker väldigt ofta på henne då hon var en av de mest positiva och gladaste människa som jag känt och det känns så orättvist att hon inte fick leva vidare. De flesta som man känner har mist någon närstående i cancer det är verkligen en extremt hemsk sjukdom. Självklar ska man stöta cancerforskningen så de hittar ett botmedel, det här är mitt sätt att stöta forskningen.Nu ska jag inte skriva mer om detta för då blir man bara ledsen.

Idag kommer äntligen veden så den här fredagkvällen blir det att stapla ved vilket kanske inte är det optimala fredagskvälls projektet men det är nödvändigt.

ha en bra kväll och ta hand om er


nätshopping

Idag fick vi våra grejer som vi beställt på Deval vi gjorde denna beställning i söndags och fick grejerna idag väldigt bra leveranstid.


Martin i ny jackaNy skjorta


Jag i min nya jacka som jag är väldigt nöjd med väldigt fin färg o passform


En myströja i velor

Í helgen kommer äntligen den ved som vi beställde för jättelänge sedan, så i helgen blir det stapling av ved på programet.

Ha en bra kväll


Onsdag

Idag åkte jag och Roxy till vetrinären efter jobbet, hon har haft lite utslag på nacken och ryggen som inte vill försvinna så nu har vi fått antibiotika för att se om de hjälper. Roxy hatar verkligen att vara hos vetrinären hon gör allt för att komma därifrån.


En trött vove efter vetrinär besöket

Jag har även hunnit med att klippa gräset och gått en promenad med Jennie i kväll. Det är kul med lite sällskap, Martin har jobbat väldigt mycket den här veckan så det känns nästan som jag bor själv.

ha en bra kväll


Tisdag

Jag är så stolt över mina rosor, jag kanske tjatar ganska mycket om dem men de är verkligen viktiga för mig, jag tycker det är så kul attt komma hem och mötas av massa blommande rosor, (det är man ju inte direkt van vid)Dagarna går verkligen fort nu på hösten det dröjer inte så länge tills vi ska till Gran canaria ca 2 månader kvar nu:)

Ha en bra kväll


RSS 2.0