sjukling;(

I natt blev Roxy sjuk vid 04,20 ville hon ut för att äta gräs och när hon sedna kom in föll hon bara ihop och hade som kramper, sedan låg hon på golvet och verkade ha väldigt ont i magen så 06,00 var vi hos vetrinären i Mora. Där undersökte vetrinären henne och hon röntgades, det vissade sig att hon har massa gaser i magen. Nu har hon fått en spruta som ska lösa upp kramperna samt att hon endast får äta fil, ris och fiskbullar i ca4 -5 dagar. De var tvungna att ge henne lugnande för att hon skulle ligga still under röntgen och hon har varit väldigt slö pga av det hela dagen nu börjar hon piggna till lite och hon har även ätit lite fil och fiskbullar. Så snart hoppas jag att min ögonsten är frisk igen. Idag var hon med Martin på jobbet och det blir så resten av veckan för det är för livligt på dagis hon behöver ha det lugnt så hon kan vila upp sig.

Just nu ligger Martin och Roxy och sover i soffan det var väldigt jobbigt att vakna tidigt imorse i panik och inte veta vad som var fel med henne, så nu är även jag hellt slut så ikväll blir det en väldigt tidig kväll.

Ridningen igår gick sådär jag red Larry igen  men vi red ut och där var det fullfart på Larry, han gjorde glädjeskutt i galoppen och tyckte det var väldigt kul att springa fort, jag invigde min säkerhetsväst vilket kändes ganska tryckt då det kändes lite halvt okontrolerat från min sida;) Det går nog bättre nästa vecka, det kan då knappt gå sämre.....

Imorgon kommer muraren så imorgon kommer det hända saker:)))

Ha en bra kväll

måndag

Helgen gick verkligen fort jag hann som vanligt bara med hälften av vad jag tänkt:) Idag är det mitt första ridpass efter semestern jag ska rida i en vuxengrupp, jag kommer rida lite olika hästar så det blir nog inte Larry ikväll;( Nästa helg ser det ut att bli lingonplockning om man tittar på väderprognoserna så ser det ut som hela den här veckan ska bli ganska fin. Det var dock endast 5 grader här i morse, men jag läste att det snöat i Norge så jag är glad att vi slapp det. Jag har fortfarande problem med bloggen nu kan jag inte lägga ut några bilder ;( Ha en bra dag

Söndag


Idag är det ganska tråkigt väder här 13 grader mulet och lite regnskurar :(

Så här såg det ut i gårkväll vi var till bygghandeln och hämtade lite dräneringsrör

Nu ser det ut så här kl 8 stratde det och de har verkligen gått fort vi har nu en ny grävmasknist då MArtin inte var riktigt nöjd med den tidigare

Jag har bakat äppel och rödvinbärs muffins, dee går åt mycket fika när man bygger. JAg har även gjort svartvinbärssylt, det är något fel med bloggen idag så all text kommer på fel ställen ;( Nu ska jag ut och se om jag ska hjälpa till med något, ha en bra dag

Roxy 5år


Idag har det varit kalas för Roxy hon har blivit väldigt bortskämd och fått massa godis:)


Jag har även bakat en tårta det gick sådär att skriva med glasyren, den var i alla fall god så födelsedags voven var nöjd:)


Idag har jag även tagit upp mina potatisar jag fick mycket mer än jag trodde jag skulle få.

Jag tog även upp löken


Vi har städat upp lite efter byggnationen idag så nu är vi redo för grävmaskninen imorgon.

Ha en bra kväll


Ny infart ?

Idag när jag kom hem från jobbet kom de två levernaser med grus det gick dock hellt åt skogen med dessa leveranser de körde fast och körde sönder stora delar av våran infart:( Det har regnat ganska mycket denna vecka så det var väldigt mjukt, plus att de var ganska klantiga  de lyckades att köra fast hellt med ena lastbilen så vi fick skotta i grus för att den skulle komma loss.

Trevligt;(

Martins pappa har idag rivit bort hela ramen runt formen så imorgon blir det att städa undan alla plankor;)


Den kommande vinkällaren

En snart 5 årig tjej:))


Roxy med sin husse och idag även kollega, hon har varit med Martin (husse) och jobbat fram till kl 13 sen kom jag och hämtade henne.

imorgon blir det såklart kalas, lite träning i Hemus och lite byggnation.

Ha en bra kväll


Klart:)

Nu är den första gjutningen  klar och allt gick bra :) Detta känns som ett pyttelitet delmål är nåt, nu är nästa delmål att platten gjuts klart. Man lär ha lite små delmål under byggnationen när den ska hålla på så lång tid annars känns det som ett evighetsprojekt.Nu är det bara att plocka bort ramen som de slitit med och byggt i flera dagar ;)

Imorgon arbetar jag kortdag det ska bli väldigt skönt med helg för nu känner jag mig ganska trött det är hårt att komma tillbaka till vardagen efter 3 veckors semester.

Nu blir det Ernst, Ha en bra kväll


Torsdag


http://www.zorn.se/zorngarden

Igår efter jobbet var jag på en avtackning av 2 st kollegor som har bytt jobb först var vi på Zorngården och fick en guidadtur väldigt intressant och väldigt fint var det. Sen åt vi middag på Lönnkrogen det var en väldigt trevlig kväll jag är dock lite trött idag.Nu är precis allt klart för gjutning så idag kommer betongbilen det ska bli intressant att komma hem och se hur det ser ut:) Jag hoppas vi slipper regn idag det såg ut som det skulle bli regnfritt men man vet aldrig.


Dränering av regnvattenPå lördag är det en stor dag Roxy blir då 5 år,så ihelgen blir det kalas:)

Ha en bra dag


Regn

Det regnar fortfarande här igår höll MArtin och hans pappa på med dräneringen av dagvattnet så det slet på trots vädret, imorgon kommer betongbilen så då hoppas jag att det blir kanonväder. Idag har Martin sin första dag på jobbet efter semestern så vi får se hur pigg han är i kväll;)  Idag har vi avtackning av en kollega som ska byta kontor så ikväll blir det lite kalas:)

Igår kom det lite information om våran resa de gick även att boka vilken plats man ville ha i planet så nu har jag gjort det;) vi åker med fritidsresor och de har ett nytt plan där ca halva planet är lite trångare sen kan man betala extra för att åka i den andra halvan där det finns mer utryme det har vi gjort, och nu har vi även bokat vilka platser i den delan vi ska ha;) Jag gillar inte och flyga då det är så trångt på flygplan men nu har vi bokat platser långt fram där man bara sitter två och två så då känns det ok. Man kunde även gå in och kolla taxfre varor så det satt jag och tittade på det ett tag vi åker inte förrens slutet av november så jag har långtid på mig att titta:)))


 vårat Hotell Krabi Thai villageJag längtar redan tills denna semester trots att jag bara har arbetat 2 dagar efter min semester:) det känns bra att ha något att se fram emot när det blir höstmörker, men innan resan ska jag bli moster och det ser jag väldigt mycket fram emot snart bara en månad kvar till beräknat datum :)))

Nu ska jag jobba Ha en bra dag


Tisdag

idag är det riktigt skitväder det öser ned regn. Jag har hittat lite idéer till uteplatsen på baksidan


 Ungefär så här ska den se ut men jag vila noga ha ganska stora plattor som bilden nedan ungefär, Jag har hittat inspiration på  http://www.benders.se


Ungefär så här stora ska de vara

sen ska vi sätta upp som lite väggar på sidorna alternativt någon stenmur så den känns lite mysigare ;) Men det blir inte att lägga några plattor i år det blir till våren.

 Idag ställde jag och Roxy in våran morgontur hon och Martin får gå lite senare när det slutat att regnat. Nu ska jag jobba, ha en bra dag


Måndag


Nuär förstadagen efter semestern avklarad ;) Så nu är det bara att köra på tills nästa.

Nu är formen klar för gjutning, på torsdag kommer betongbilen:)Roxy har varit hemma med MArtin och hans pappa hon börjar på dagis på torsdag.

den röda rutan är våran kommande uteplats på baksidan:) dte ska bli skönt med en uteplats med kvällssol:)

Nu ska jag se fångarna på fortet

Ha en bra dagSöndag

I natt har Roxy varit lite dålig så hon ville ut och äta gräs 3 gånger så inatt blev det inte mycket sömn, hon mår i alla fall mycket bättre nu. Jag har åkt rullskidor och Martin har cyklat lite annars har vi mest tagit det lugnt som vi planerat men nu ska vi nog hitta på något för nu har jag tröttnat på att ta det lugnt ;)

Det har blivit en hel del glass på semestern vi har blivit hellt galna i lakritsströsslet det är väldigt gott:)Det är köpt på Ica Maxi för er som gillar strössel:)

 
Ha en bra dag


Lördag

Tunnbrödsbaket gick  jättebra vi har fått tag i ett kanonrecept:)
Imorse besteg vi Gesundaberget:)


Sollerön från toppen på Gesundaberget

Gesundaberget kryllade av downhill cyklister såna här ramper kör de ut i från i skogen

några cyklister

Även idag har vi hållt på med byggnationen, Roxy testade att vila lite i formen;)

Även Anders slet med byggnationen idag.

Imorgon blir det vilodag vi ska inte göra någonting bara ta det lugnt, jag undrar hur det ska gå vi brukar alltid ha massa aktiviter planerat men imorgon ska vi inte göra någonting....

Ha en bra kväll


sista semeseterdagen

Idag har jag min sista semesterdag Martin är ledig en vecka till men för mig väntar jobbet på måndag. Jag tycker det känns hellt ok att semestern är över, vi har hunnit med massa under dessa tre veckor och jag har fått sovit massa och träffat släkt och vänner så jag känner mig nöjd med semestern:) Nu känner jag mig laddad för en höst då jag ska bli moster ;), vi ska bygga  på utbyggnaden och i november/december åker vi 1vecka till Tahiland så det kommer bli en kanon höst:)

Idag har vi burit in bokhyllan det är lite trångt just nu med alla möbler men när utbyggnaden är klar kommer det bli riktigt bra.


Klar och på sin plats det är bara den och våran andra bokhylla som kommer bli kvar i detta rum när allt är klart.

idag ska jag och Martins mamma baka tunnbröd vi har fått ett nytt recept som innnerhåller potatis så det ska bli spännande att testa detta.

Ha en bra dag


Fin besök

Igår kom Theo med sina föräldrar på besök han är ett riktigt litet charmtroll :)


Martin gör roliga grimaser och ljud så han lyckas alltid få Theo att skratta:)


Theo


Idag är det  mycket bättre väder så idag är det full fart ute, Martin har dock varit hos sjukgymnasten då han fått lite ont i ryggen även Anders har fått ont i ryggen av allt skottande av grus:(

De bygger en ram som det ska gjutas i, sedan ska det muras på ramen och sedan ska plattan gjutas det är väldigt mycket jobb innan man kan börja bygga själva huset.


2 st såna här lampor har jag köp på ellos.se  de kostade 199 kr st, vilket jag tyckte var ett bra pris då jag sett andra som varit mycket dyrare ev ska jag sy en ny tygskärm till det då jag tycker att det är mycket finare. En ska stå på den nymålade byrån i hallen och en ska vara uppe. Jag har nu målat klart bokhyllan så ikväll ska vi bära i den :)

Ha en bra dag


regn

Idag är det riktigt skitväder det har regnat hela dagen så det är två st väldigt blöta arbetare utanför. Men de håller humöret uppe och kämpar på;)

Just nu händer allt samtidigt för några veckor sedan började tvättmaskin krångla och nu har frysboxen börjat läcka, vi har ringt en repartör som ska komma och kolla på tvättmaskinen. Frysboxen berode på någon ispropp så det var bara att tömma den och ha den avstängd en vecka så ska den fungera igen. Detta är som ni förstår inte så bara att tömma den då jag bakar väldigt mycket och har plockat massa bär men nu har vi lyckats proppa våra andra frysar överfulla så nu är den tom. Vi kommer nog få frosta av de andra när frysboxen fungerar igen annars blir det väll samma problem där. Ett annat problem som vi fått lösa är att frysboxen stog i ett rum i källaren utan element vilket gör att det blir för fuktigt och blir kondens så nu har vi fått flyttat den till ett annat rum. Detta var ett gigantiskt projekt då vi pga byggnationen fått stoppat in allt i källaren i ett rum och det var såklart längst in i det rummet frysboxen stog så nu har vi fått flyttat runt alla grejer men nu är den äntligen ute:) Jag längtar tills vårat garage är klart och vi kan flytta ut lite saker från källaren vi har tex ca 30 st färgburkar i varierande storlekar i källaren som tar väldigt mycket plats, dessa ska ut i garaget när de blir klart.

En tom frysbox

Två blöta snickare

Roxy som sitter ute och tittar på husse när han sliter. Jag och Roxy var ute på en löptur i morse så vi har också fått regn på oss;)


Jag har paus från målandet idag för det är inge torkväder imorgon ser de ut att bli bättre så då blir det att måla klart bokhyllan.

Jag har pga av frysproblemet fått kokat massa lingonsylt av förra årets lingon så om någon är beohov av lingonsylt är det bara att komma förbi;)

Ha en bra dag


Tisdag

Idag har jag målat bokhyllan 2 gånger men jag måste nog måla  2 gånger till imorgon för att få till det.


Snart klar :)

 Martin och hans pappa som mäter in för grunden

Så här långt har vi kommit idag


Roxy framför mina rosor

Ha en bra kväll


Måndag

Mitt nya projekt en bokhylla med väldigt många fack den är verkligen dryg att måla, men det kommer vara värt besväret ;)

Jag har gjort ren den med målartvätt, haft på kvist lack samt grundmålat, imorgon blir det att försöka hinna med två st strykningar.

Idag har jag även målat Roxys hundgård hennes hus samt staketet runt den samt att jag målat klart fönstret jag har verkligen målat hela dagen:)


Idag har det kommit två st stora leveranser med grejer till grunden.


Mursten och cellplast till grunden

Martin och hans pappa har mätt och kört massa med den sk paddan


fika vaktare, Roxy har bara slöat hela dagen vi var ute på en löptur i morse men då spang hon 2 meter bakom mig och var sur ;( Det har varit kanon väder här så hon har mest legat i skuggan och sovit hon gillar verkligen inte värme.

Ha en bra dag


Söndag

Idag har vi varit och plockat lite blåbär sedan har jag målat, nu är stolarna och byrån klara;) Så nu har jag börjat ett nytt projekt med ett fönster. Det är ett av fönstrena som satt i huset när vi flyttade in jag ska fixa till det lite sedan ska de sättas i på ett ställe i utbyggnaden som ett minne av det gamla huset.


Här är det grundmålat jag fick slipa en del då det var ganska slitet.2 st klara stolar;)

MArtin sätter på nya knoppar på byrån


Klar, vi ska ha denna i hallen och flytta den som vi har där nu.

Roxy som har sällskapat mig under målningen

Imorgon ska Martin och hans pappa börja med byggnationen det känns väldigt bra, det ska bli spännande att se huset växa fram:)

Imorgon ska jag börja ett nytt målningsprojekt en stor bokhylla som vi fått av Martins föräldrar.

Ha en bra kväll


Lördag

Igår var jag på en hemlig fest som vi höll för en kollega som gått i penson hon visste ingenting vi kidnappade henne på hocken igår:) Hon blev väldigt överraskad och vi hade väldigt kul. Jag kom hem vid 2 i natt. Så imorse blev det sovmorgon men sen var vi lite duktiga och tog en löptur.


Mora -Leksand  Leksand vann på staffar i förlägningen
Nu har jag slipat klart, grundmålat samt målat en gång till jag tror jag måste måla två lager till. Jag ska även slipa och måla ett fönster sen har vi ev ett bokhylleprojekt som vi ska på börja.

Min galna vove


Jag är väldigt imponerad över mina rosor de blommor så mycket att en har gått av för blommorna är så tunga;(Min första gurka 10 cm, väldigt god

Nu blir det lite tv-tittande, ha en bra kväll


Möbel målningDenna byrå ska bli vit och få nya knoppar, Martin godkände idén;)

Även dessa stolar sak bli vita, idag har jag börjat med att köra lite med slipmaskin men
det blir att köra väldigt mycket mer med den imorgon ;) Sen är det dags för grundmålning.Idag har jag även varit och köpt kuddar 3 st 50*60 har jag fått in i fodralet, jag köpte de på jysk väldigt billigt 14 kr st så total kostnaden för denna jätte kudde blir 98 kr för fodralet samt 14kr*3  för kuddarna totalt  140kr

Nu blir det lite middag, Ha en bra kväll
Hemma igen


Nu är vi hemma igen efter en 47 mil lång biltur från Hovenäset till Sollerön.

Nu har jag packat upp alla mina polkargrisar;)


Det här kuddfodralet har jag köpt på Gripsholm under resan, imorgon ska jag försöka hitta en kudde till det de har ett konstigt format 60*80 jag ska testa med jysk en nödlösning är att ta 40*40 kuddar.En ny kruka köpt på en handelsträdgård i Kungshamn

Även denna därifrån


Det här är en fotogen lykta den köpte jag på en jätte mysig inredningsaffär vid Hovenäset, jag ska ha denna i våran kommande vinkällare.

Imorgon ska jag starta mina måla om möbler projekt två st stolar ska jag måla om jag har även en fundering på att måla om en byrå men jag har inte stämt av den med Martin som råkar äga byrån så jag lär nog göra det först;)

Nu ska jag se på Ernst ha en bra kväll


Hovenäset

Idag är sista dagen i Hovenäset imorgon åker vi hemåt;( Då ska vi tillbaka till arbetet med huset, jag ska även måla om lite möbler som vi har i härbret så jag hoppas det blir bra torkväder i helgen:)

Så här stor är Hanna nu snart är det bara en månad kvar tills bebisen ska komma ut
Vi på promenad, det har blivit många promender med Roxy här, även en löptur har vi hunnit med.Solnedgången över HovenäsetHanna och Fredriks kompisar Karin & Martin var här på besök igår väldigt trevligt var det.
Idag har vi varit vid Kungsklyftan i Fjällbacka här har delar av Ronja rövardotters filmen spelats in. Idag har det dock varit riktigt dåligt väder så det spöregnade under hela utflykten, men nu ser det ut att klarna upp lite så kvällen blir kanske fin.
Hela gänget under paraplynMartin under några väldigt stora stenarDet var väldigt fin utsikt när man kom upp på klipporna
MArtin och roxy när vi kom ned från klipporna.

Nu är Martin och Fredrik och fiskar vi får se om de får någon fisk.

Ha en bra dag


fortfarande HovenäsetFredrik plockar snäckor som han ska använda till makrill fisket:)Roxy som har badat i saltvatten idag, vi fick dock tvätta henne i sötvatten efter detRoxy och Martin på picnik i Bua, väldigt fint väder var det därHanna, Fredrik & Martin på utflykten


Jag, Roxy och Martin åkte på en egen utflykt till Hunnebostrand väldigt fint väder har det varit här idag dock lite blåsigt men så länge vi slipper regn är vi nöjda;)

Ha en bra kväll


HovenäsetNu har Fredrik och Hanna kommit:) Idag har det varit  ganska fint väder nu har det börjat att blåsa lite annars har det varit väldigt soligt och fint


Fredrik och MArtin


Kapten Fredik. Vi har hunnit med lite Wakeboardåkning jag åkte dock inget jag tittade mest på.

Fredrik redo för start


Fredrik var väldigt duktig på att åkaMartin kör med Fredrik på wakeboard


MArtin som åkte och lekte massa;) Man ska egentligen ha hjälm på sig när man håller på och åker.......

Nu ska vi äta middag

Ha en bra dag


Ullared


Den här fina solnedgången var precis utanför vårat fönster igår på hotellet


Roxy hittade den här fina pinnen på morgonpromenaden, efter promenaden åkte vi till UllaredDet var väldigt mycket folk på Ullared dock ingen kö in men väldigt mycket folk och extremt mycket kundvagnar inne i ca 45 min var jag inne sen fick jag riktigt nog av allt folk, MArtin var inne i ca 15 min, det var våran första och sista gång på Ullared.Jag med två påsar bland alla galna kundvagns människor


En gigantisk parkering för alla shoppingintresserade

Jag handlade mest duschcreamer, tandkräm,plastpåsar mm Martin köpte lite fiskesaker. De hade en bra hundavdelning så det blev massa ben till Roxy. I Ullared var det riktigt tråkigt väder bara massa regn men vi åkte vidare till Varberg och där var det lite finare väder.MArtin & Roxy i VarbergVarbergs fästningEfter Varberg åkte vi vidare till Hovenäset här är det ganska fint väder vi har precis kommit hem från en långpromenad med RoxyHovenäset


Martin och Roxy på promenaden, imorgon kommer Hanna och Fredrik hit, vi bor just nu i Fredriksfamiljs hus här väldigt fint och trevligt.

Ha en bra kväll

 


Gränna

Nu är vi framme  Gränna vi har haft en väldigt bra dag med kanonväder:)


JAg och Roxy på  matpaus vid HammarsundetGränna


Massa såna här små affärer finns det som söljer polkagrisar jag har handlat väldigt mycket polkagisar idag, det kommer nog ta något år att äta upp allt;)

Hotellet Gyllende Uttern vi bor dock i en sidobyggnad som inte alls är lika fin men vi har väldigt fin utsikt över Vättern.

Den här utsikten har vi från hotell rummet;)


Min polkagris shopping


Kvällspromenad till en fin liten tjärn


Vi gick även förbi en gammal kvarn
Matvraket Martin idag har han fått vänta alldeles för länge på mat enligt honom så nu på kvällen äter han ikapp det han missat under dagen;)))
 


Två tröttisar ca 43 mil var det hit ner, man blir lite sliten av att åka massa bil.

Imorgon bär det av till Ullared och ev övernattning i Varberg.

Ha en bra kväll


Fredag

Idag har vi vait hemma och fixat lite inför semestern sedan åkte vi iväg på eftermiddagen till Sälen. Vi hade väldigt trevligt på middagen igår vi kom hem vid 12 i natt så imorse hade vi sovmorgon;)


Den här såg vi i Evertsberg vi tror det är en 15 taggare precis brevid vägen stog han.


Jätte bygget Experium såg lite halvblekt ut tyckte jag men jag har hört att det är väldigtfint invändigt.


Vi fyndade lite här inne jag köpte mjukisbyxor och tröja och Martin köpte en skjorta.

Det var väldigt dåligt väder i Sälen det spöregnade hela tiden vi var där vilket var lite tråkigt då vi åkta från fin väder på Sollerön till skitväder i Sälen. Men det var skönt att komma bort lite från byggnationen en sak fick oss dock att ångra hela resan till Sälen. När vi var ute och gick efter en led sprang Roxy lös hon bestämde sig då för att ta en liten tur och sen var hon plötsligt borta. Jag fick riktig panik när hon aldrig kom till slut gick MArtin tillbaka till bilen som stog på andra sidan vägen och där satt hon, det var även en bil där med två killar som hade sett Roxy springa över vägen precis framför dem och följt efter henne till bilen de satt och försökte spåra registrerings nr på Martins bil så de skulle kunna ringa oss. Jag stog kvar på leden och väntade där hon hade försvunnit i fall hon skulle komma tillbaka den vägen så MArtin och Roxy fick gå tillbaka och hämta mig gissa om jag blev glad när jag såg Roxy, men fy fan vad orolig jag var jag hann tänka väldigt mycket medans hon var borta, hon var kanske bort i ca 10-15 min men det kändes som ca 2 timmar för mig. Jag är väldigt tacksam för de som stannade för Roxy när hon sprang över vägen hon hade kunnat blivit ihjälkörd idag eller orsakat någon bilolycka så jag är extremt tacksam att allt gick bra nu blir det koppel ett bra tag.

Nu ska jag packa, ha en bra kväll


ännu mer byggnation

Det blev ingen dagsutflykt idag det blev bara massa byggnation;( Men imorgon ska vi åka väg på en liten tur innan vi åker iväg på en ca 1 vecka lång semeter tur:)


En av oss kan i alla fall ta det väldigt lugnt på semestern


Hon ligger och övervakar allt:)

Martin Sliter på han fick ingen sovmorgoon, han har gått upp vid 6 de flesta dagarna denna vecka jag och Roxy har slöat till 8.


Nu är tydligen den första delen klar sedan ska de gjuta sk "kakor", det är tydligen en ram som man sedan ska kunna mura på. Man lär dig mycket av att vara med om det här jag vet dock inte vad jag kommer ha för användning av det längre fram för det här känns som vårt sista projekt på väldigt lång tid framöver.

Mycket grus går det åt idag kom de med ännu mer grus

Nu har de grävt igen där det nya avloppet går in i källarn.

Nu ska vi nog ut och träna lite sen blir det att vila lite inför kvällen det är inte så kul att vara hellt slut när man ska bort på middag.

Ha en bra dag


Mer byggnation

Vi har i stort sett bara hållt på med byggnationen hela dagen;) Vi får se hur det blir imorgon förhoppningsvis ska vi kunna åka iväg på någon dagsutflykt men vi får se vi är i alla fall bortbjudna på middag så lite annat ska vi göra än byggnationen.

Martin och grävmaskinen

Gräva in avlopp och dränering har vi hållt på med idag
Vi har även lagt in lite grus i våran blivande vinkällare:))

Nu är det sovdags, ha en bra kväll


lera

Idag har det varit fullfart med rörmokare och grävmaskin, det har gått sådär grävmaskningen gick sönder så han var tvungen att åka och laga den men nu är han här och gräver igen.


Nya ledningar som de dragit in i källarn.


Den här maskinen använde de sig av för att ta hål i källarvägen Roxy gilade inte det ljudet så hon var som en svans efter mig under hela tiden de sågade upp det.


Även gruset har kommit som tur var kom inte grusbilen upp på gräset så de fick lägga det på gruset:))) Så nu slipper de förstöra gräsmattan.


En traktor och en grävmaskin är här det är samma person som kör båda så han far runt i de olika maskinerna. Alexander (Martins brors barna en 2 åring)hade nog tyckt om att vara här nu han som älskar traktorer;)

MArtin som sliter på. 


Jag och Roxy sitter mest inne och tittar, vi har bokat hotell till våran semetser vi kommer att bo i Gränna och i Varberg innan vi når våran slutdestination Hovenäset.

Nu ska jag ut och se om jag kan hjälpa till lite

ha en bra dag


Tisdag

Det gick sådär att rida igår det var ett tag sedan sist så jag var lite seg idag har jag sån träningsvärk att jag knappt orkar rör mig.  Nu blir det ingen ridning på ca 3 veckor då hästarna ska ha lite sommarlov sedan ska jag börjat rida grupplektioner varje måndag det ska bli spänande, då kommer vi även att hoppa och rida ut en del. Jag tor det är bra att rida i en grupp för nu blir det så mycket att tänka på när jag rider själv för då har jag ridläraren för mig själv det är nog bättre att jag bara får lite tips då och då. Igår fick jag totalt hjärnsläpp och red åt vänster när jag skulle rida åt höger så till slut sa ridläraren de höger mot vägen;))) när jag skulle rida åt höger, så igår var jag riktigt trög. För er som inte rider så är det extremt mycket att tänka på när man rider det kanske inte ser ut så men man ska tänka på höger hand, vänster hand, höger ben , vänster ben, rör på fingrarna, hållningen, inte dra fram axlarna, inte titta ned och ha vikten mitt på hästen. Testa att tänka på allt det samtidigt och sen veta vilket håll höger är när man ska svänga;)

Idag har vi städat källaren då de imorgon ska dra in det nya avloppet där, vi var tvungna att tömma ett rum på grejer och det var inte det lättaste men nu är det gjort. Sen har vi varit och köpt massa grejer till byggnationen på bygghandeln så nu är vi redo för imorgon då kommer de hit med grävmaskin och rörmokare.

Massa rör tills imorgon, imorgon kommer de även hit med en grusbil som kommer tömma ut massa grus på våran nya gräsmatta:((((( tyvärr har vi inget val vi måste göra det men det gör ont i hjärtat att förstöra den när den precis blivt klar, jag hoppas gruset kommer försvinna därifrån ganska fort så vi kan minimera skadan.Idag har vi varit ute på lite blåbärst jakt, vi åkte först till Mångberg men där var det redan avplockat.

en liten ö i dammen i Mångberg

siljansleden

Roxy badade i Mångberg


Vi åkte senare vidare till Åsengården där vi hittade massa blåbär, Roxy åt så hennes tunga var blåÄven Martin plockade lite:)
När vi kom hem gick jag och plockde lite mer hallon så nu har jag gjort drottningsylt, vi har testat den med lite vaniljglass väldigt gott.det blev grillat till middag, nu ska vi planera våra resor under semestern lite för det blir inte mycket vila när vi är hemma så det gäller att åka bort lite annars kommer jag behöva ha semester efter semestern.

Ha en bra kväll


Semester

Första dagen på semestern startade vi med att rörmokaren kom 07,30 så det blev en tidig morgon och imorgon kommer de ev och gräver så det bir det nog ännu tidigare, vi får stå ut med att gå upp lite tidigt då det är bra att byggnaionen kommer igång.

Igår hittade jag ett bra halloställe så jag var iväg två gånger och plockade ca 4 liter :)))

Den här fina skålen fick jag av mamma det är min kusins fru som gjort den :) Jag fick även Linneas fiskkyddor:))

Även dessa skyltar till mitt land fick jag av mamma.

Idag har vi haft fullt upp vi har varit och köpt nya framdäck till min bil sen har vi fixat massa här hemma och nu ska jag iväg och rida.


HA en bra kväll


Söndag

Igår hade vi middag med våra föräldrar väldigt trevligt:)Idag har mamma och pappa åkt hem innan de åkte var vi ute och letade lite blåbär samt att mamma tittade på lite fåglar. Tyvärr har andra bärplockare plockat av våra blåbärsställen så det blir att leta lite nya.

mamma och pappa har också lte renoveringsplaner som Matin försökte hjälpa dem lite med, en väldigt bortskämd vove;)


I bilen på väg upp till Selen en sjö bakom Gesundaberget riktigt skitväder var det regn och blåst, vi åkte Martins bil så nu har han en väldigt skitig bil:))


Två bärplockare och en fågelskådare, på vägen hem såg vi en Ore det höll dock på att gå väldigt illa för den då den sprang rakt ut i vägen precis framför bilen men MArtin lyckades undvika att köra på den.

Selen

Väldigt lite blåbär hittade vi.

Just nu håller jag på och gör vinbärssaft;)

HA en bra dag


RSS 2.0