Torsdag


Nu har jag jobbat klart för i år:)  Allt gick bra på mvc imorse min viktökning har stannat av trots massa julmat o godis men magen har växt så det spelade ingen roll att jag de senats ca 3½ vecka legat still på samma vikt trots att bebisen växer väldigt mycket just nu. Bebisen ligger med huvudet neråt och har gjort så sedan det senaste mötet så nu hoppas jag att den ligger kvar så tills den kommit ut:)

Idag har jag kollat lite på bloggen vad som hänt under året detta är några av alla saker som hänt:)

Januari 2011 Frejas dop


Februari 2011 massa snö!


Mars 2011, byggnation


April 2011, påskmiddag


Maj 2011


Juni 2011


Juli 2011 altanen blir klar

Augusti 2011, vi gifte oss en väldigt stor händelse för oss

September 2011, Freja 1 årOktober 2011 Gran Canaria

November 2011, kaminen klar


December 2011, Roxy som snart ska bli stora syster:)


Det har varit ett väldigt händelserikt år för oss då vi bland annat,  blivit klara med våran byggnation, gift oss och nu ska ha barn, så 2012 blir nog även det ganska händelserikt.

Ha en bra kväll


v.32

Idag går jag in i vecka 32 och nu på morgonen ska vi till mvc på rutin kontroll nu på slutet går man ditt varannan vecka så det blir en del besök där. Just nu mår jag bra förrutom att det krper i vaderna på kvällarna så jag har väldigt svårt att sitta still utan vill mest gå runt.

v 32, info från gravid.se
Barnet är nu ca 29 cm från huvud till stjärt och väger omkring 2 kg. Skulle det födas nu kan det klara sig i kuvös. Kuvös behövs bland annat för att underhudsfettet ännu inte är utvecklat. Nu fungerar barnets fem sinnen och hon eller han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon. Andningslektioner pågår hela tiden för att stärka lungorna och få dem att mogna. Relativt ny forskning visar att andningsövningarna även stimulerar lungorna att tillverka ett ytaktivt medel, som behövs för att lungorna skall utvecklas på rätt sätt.Inatt har Luxenburgarna kommer till Sverige det ska bli spännande att höra hur det gick för Freja att flyga för första gången.

Idag arbetar jag årets sista dag för imorgon är jag ledig :)

ha en bra dag

sista dagen på dagis...

Idag har Roxy varit sista dagen på dagis det var väldigt lugnt där då de flesta hundar är lediga och hemma med sina familjer.
Hon hade med sig en blomma till dagisfröknarna som hade ett paket till henne:)


Eftersom hennes mage krånglar så får hon inte äta ben just nu så dessa tog jag bort men grisen fick hon leka med:)

och den lekte hon med som en tok i ca 5 min sedan gick den sönder......

En trasig gris;)

Ha en bra kväll


Onsdag

Inatt har Roxy mått dåligt igen hon var ute och åt gräs igår kväll men hon mådde inte bättre av det utan var orolig hela natten, så inatt blev det inte mycket sömn. Martin är borta med jobbet men hon verkade inte vara så orolig för det utan magen var nog lite i obalans. Nu har vi varit ute på morgonen och hon har ätit frukost så nu mår hon mycket bättre.  Idag ska hon gå sista dagen på dagis ,ev  blir någon strö dag framöver om det kör ihop sig innan jag slutar jobba.  Jag tror att hon tycker att det ska bli skönt att inte gå på dagis något mer då hon aldrig riktigt trivts.

Ha en bra dag

Ännu mer blåst....

Jag trodde att blåsvädret var över men nej även denna natt har det nästan varit storm så det har inte blivit många timmars sömn. Vi har i alla fall sluppit strömavbrott vilket känns som ett under med tanke på hur mycket det har blåst inatt.

Nu ska vi jobba i tre dagar sen ska vi till Uppsala och träffa Freja och så klar Hanna o Fredrik med.Ha en bra dag


Storm

Inatt har det varit nästan storm på Sollerön ca 20 m/sek blåste det enligt en granne, (denne grannes växthus lyfte och blåste rak ini hans härbre inatt.)  vid klockan 01,30 försvann strömen och den kom inte tillbaka förrens kl 16,00 så det blev en lite speciell  annandag:( Vi fick även åka in till Martins jobb och samla in massa cellplast som blåst omkring under natten vilket tog ca 2 timmar!!!!

Mamma, pappa och mormor åkte hem i morse de hade inte blåst lika mycket i uppsala som här så de hade ström när de kom hem:)

Juldagens kalkonmiddag gick väldigt bra det var mest pappa som gjorde maten men jag hjälpte till lite:)

Roxy vaktar kalkonen

Kalkonen

Juldagsmiddag

det blev väldigt gottMartin har fått ett stormkök av Hanna, Fredrik och Freja som kom väl till användning idag, här värmer Martin köttbullar o prinskorv till lunch.

Nu ska jag vila lite, det blev inte många timmars sömn inatt pga stormen Roxy blev även lite orolig av allt blåsande. Imorgon är det jobb igen det blev en ganska kort julhelg.

Ha en bra kväll


Julfirande

Nu har vi firat julafton:)


Julfrukost kakor och skinksmörgåsar
 
mamma och mormor äter kakor


Roxy tittar på rådjur med husse


Gröt lunch


Julmiddag

Martins familj kom hit och var med och åt julmat

Alla paket

Två tomtar kom och delade ut alla julklappar det blev en väldigt, väldigt lång julklappsutdelning och två tomtar som blev ganska svettiga i alla kläder:)Tre vilande hundar på samma bild:) Donna, Leila o Roxy. De gick väldigt bra att ha dessa tre ihop Roxy ligger längst in i sin bur och är ganska osocial.

Idag ska jag testa att laga kalkon för första gången jag har dock köpt en extremt stor kalkon så jag hoppas den går in i ugnen......

God fortsättning


Julfirande:)

Nu har mamma, pappa o mormor kommit så nu har julfirandet börjat:)


Pappa & Martin fixar sill o skinka

Mormor och mamma

pappa och Martin testar renkött som mormor haft med sig de var väldigt nöjda;) de har även testat skinkan som jag fick gömma i källaren för att de skulle sluta testa den......

Ha en bra kväll


dan före dan

Nu är der snart jul:) Bara en arbetsdag kvar jag slutar som vanlgt tidigt idag då det är fredag så det är bara en halvdag kvar tills julfirandet kan börja. Både jag och Martin jobbar i mellandagarna så det blir inte så långt firande.


Julpyntat redo för julmat, idag kommer mammam, pappa och mormor:)

Igår fick jag en julblomma, av Martins jobb de tackade för lånet av honom under året.

En julvove som inte har julbadat

God Jul


2 månader kvar....

Imorgon är det två månader kvar till beräknat det känns som jag varit gravid väldigt länge men nu börjar det närma sig slutet:)

Idag går jag in i vecka 31.(info från gravid.se)

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.Inatt har vi alla tre sovit bra förrutom att jag var uppe kl 4 och gav Roxy medicin men jag somnade om ganska fort. Jag tror att medicineringen har börjat att hjälpa lite.

Idag ska jag handla det sista innan jul för imorgon blir det nog riktig julkaos i affärena så då vill jag undvika dem.

Ha en bra dag

marsipan

Idag har jag gjort marsipangodis:) Jag o Hanna brukar göra det ihop dagen innan julafton men idag fick jag göra det själv:( Men jag ska ta med lite till Hanna o compani i Uppsala vid nyår. Det är dock jag som gillar marsipan mest i våran familj så det finns en risk att det tar slut...


ha en bra dag


Onsdag

Igår ringde vetinären de hade kunnat ta de prover som de behövde på de prover som de fick fram under undersökningen. Hon har kronisk magkatarr samt  för lite körtlar i magen detta har hon fått pga av magkatarren. Så detta är tyvärr något hon kommmer att ha hela tiden men med medicin och bra rutiner kommer hon förhoppningsvis slippa ha några större problem av det. De flesta människor som ha magkatarr har även de kronisk och problemen kommer tillbaka om de inte sköter sig. Hon ska nu få två mediciner i ca 1 månad samt vi ska byta mat till henne. Hon ska även i fortsättningen äta 4 till 5 gånger per dag o mindre mål samt undvika stress. Så nu blir det inge mer dagis om det inte blir kris någon dag.


Nya mediciner Zantac har hon ätit förrut så dne vet vi fungerar men nu kombineras dessa fast de får ej tas samtidigt samt måste tas en viss tid innan mat så det blir lite trixande för att få till detta, inatt fick hon ena medicinen kl 4 för då var jag ändå vaken. Hon har varit lite orolig inatt så mellan 1-4,30 har jag varit vaken, jag hoppas medicinerna ska börja värka så inatt blir lite lugnare.

Ha en bra dag


Födelsedag

Imorse har jag och Roxy firat Martin som blir 31 år idag :) Det blev inte så mycket firande då han börjar jobba klocka sju men ikväll blir det tårta.Martin o Roxy i Grövelsjön i sommras


Inatt har Roxy mått bättre hon har inte ätit någon medicin då de avråde oss från att ge henne mer tills vi pratat med vetrinären, som tyvärr var ledig igår men idag ska hon ringa så vi får se vad hon säger. Inatt sov Roxy o Martin nere medans jag sov uppe så jag har nästan sovit hela natten, det konstiga med det är att jag var väldigt trött när jag vaknade kände mig inte alls utvilad vilket jag borde göra.

Ha en bra dag


Måndag

Tyvärr har Roxy varit dålig varje natt den här helgen och den här natten har inte varit något undantag, så inatt har det inte blivit mycket sömn. Hon har spytt två gånger inatt , igår natt spydde hon en gång detta är "vanliga biverkningar" på medicinen men jag ska ringa vetrinären i Falun idag och kolla om vi kan byta medicin hon har ätit en annan liknaden förrut som hon inte mådde dåligt av. Inatt gcik jag även ut med Roxy för att se om det skulle hjälpa, då möttes vi av ljuset av två pannlampor i skogen samt skällandet av en hund, jag tror att de höll på med något eftersök men jag blev först livrädd Roxy blev arg och skällde som en tok, så hon blev inte direkt bättre av den promenaden. Efter andra gången Roxy spytt inatt så ville hon sova nere så då fick även husse sova nere så hon hade sällskap och då sov de frå 01,30 till 05,30. Jag trodde då att jag skulle få sova med då hade bebisen vaknat så jag tror jag har sovit från 02,15 till 05,15.  Nu på morgonen har Roxy mått bra och vi har varit ute på morgontur, men nu ska jag ringa vetrinären så fort de öppnat för att höra vad hon säger.


Gran

Idag har vi varit o letat gran, det var ingen lätt uppgift vi har egentligen inte hittat någon utan tagit den som var minst ful:)


Nu är den pyntad och klar så nu är vi redo för julfirande:)

Ha en bra dag


Lördag


Idag har vi varit i Mora och handalt massa julmat så nu är vi snart redo för julfirande:) Imorgon ska vi hitta en gran, då komer det bli riktig julstämmning.

Idag har jag gjort ny knäck samt gjort lingondricka.Det är perfekt att göra lingondricka om man har lite lingon över, eller det behövs ganska mycket lingon ca 5 liter men vi hade massa lingon över från förra året så nu har jag rensat ut dem från frysen.

Som ni kanske sett på Hannas blogg ska jag bli moster igen i maj det ska bli väldigt kul våra bebsiar kommer bara ha ca 3 månader mellan sig, så det blir nog väldigt bra lekkompisar:) Nu är det inte så långt kvar tills jag ska få träffa dem igen vid nyår är det dags:) det ska bli väldigt kul att träffa Freja för hon ser ut att ha växt massa.(självkart ska det bli kul att träffa Hanna och Fredrik också :) )

Ha en bra dag


Godkänd

Kaminen blev godkänd:) Så nu är det bara att elda på.

I helgen ska vi hitta en gran och fixa lite för julfirandet, imorgon är det bara en vecka kvar tills julafton!Ha en bra dag


Torsdag

Igår kom en dvd jägarna 2 vi missade att se den på bio så jag beställde den på nätet istället o i tisdag var det säljs start för den så igår kom den med posten:) Jga tyckte att det var en ok film den första var bättre, som vanligt....Om en halvtimme kommer sotaren hit och provtrycker våran nya kamin:) Jag hoppas att allt går bra. Sen kommmer de imorgon för att sota de kunde tydligen inte göra två saker samtidigt....

Ha en bra dag


Onsdag

Nu vill jag ha riktig vinter det regnar och blåser här, en del snö är i alla fall kvar än så läng så det är fortfarande vitt på marknen men det hade varit kul med lite mer snö. Det är just nu svinhalt på vägarna på sollerön så jag är livrädd när jag går jag vill absoult inte ramla nu.

Imorgon går jag in i vecka 30

(info från gravid.se)
Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock. Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Jag mår sådär jag har fortafrande väldigt ont i revbenet, ryggontet tycker jag har blivit bättre så det är inte lika drygt just nu. Sen är det en väldigt pigg och vaken bebis i magen så det blir inte så mycket sömn på nätterna:) Det ska bli spännande att träffa den när den kommer ut jag tror den kommer att vara vaken jämt för så är den just nu i magen;)

Roxy har inatt haft en bra natt och sovit väldigt mycket till skillnad mot igår då hon var vaken en hel del under natten. Igår sov Martin borta vilket jag tror spelar in lite på hur hon mår. Hon känner nog av att det är massa förädringar med min kropp samt att även hon vaknar av att bebisen sparkar på natten så jag tror att hon blir lite oroligare när Martin är borta. Igår när Martin kom hem la hon sig i soffan och sov som en stock efter någon minut, det kändes som hon slappnade av när han kom hem. Hon känner nog av alla mina hormoner. Det känns lite drygt att de ev är så här för Martin kommer sova borta en del men det blir kanske bättre när bebisen är född.

Ha en bra dag

Måndag

Imorse hade det kommit massa snö så det såg väldigt vintrigt och fint ut tyvärr blev det lite varmare och nu regnar det :(  Något som Roxy inte gillar så hon har gömt sig för att slippa kvällspromenaden :)

Ingen Roxy

Fast går man lite närmare så  ser man henne:)

En sur tjej som inte vill lämna sin säng för en tur i regnet.....

Jag har gjort ny kola, nu  gjorde jag bara en sats och då blev den klar efter ca15 min så man ska inte göra 2 satser samtidigt om man inte har en väldigt stor kastrull.

Nu blir det kvällspromenad med en sur Roxy;)


Helgen

Igår bakade vi julgodis med Jennie, Mikael och Theo:)


Theo hjälpte till med allt han kunde och tackade tacksammt om man hällde i i något i hans kastrull:)

Martin o Mikael gör Rocky roadsRocky roads och snickersgodis, vi gjorde även knäck och kola men det blir inga bilder på det för kolan ligger just nu i soptunnan..... Vi kokade både knäck o kola väldigt väldigt länge med ändå stelnade dessa väldigt dåligt. Jag hade kolan ute i natt på balkongen och trots att det var minus ute hela natten så stelnade inte kolan det gick inte att få loss den från pappret så till slut gav jag upp och kastade den :( Vi tror att detta kan bero på att vi gjorde två satser i samma kastrull och att det inte då kunde koka tillräckligt mycket.


Idag har jag och Martins mamma bakat tunnbröd inför jul.

ha en bra dag


Fredag

Inatt har det inte blivit mycket sömn Roxy har varit väldigt orolig hela natten och sprungit runt i huset några timmar har hon sovit men det är inte många. Den här vecka har inte haft någon natt men normal sömn så nu är vi ganska trötta men det är väll så här det kan bli när bebisen är född så det är kanske bara att vänja sig....


En just nu ganska trött vove som just för tillfället sover i soffan, jag tror hon behöver vila en hel del då gårdagen var en påfrestande dag så jag hoppas hon kan komma till ro så att hon får sova ut.

Ikväll ska jag på julfest med jobbet sen hoppas jag på en lugn natt men sömn.

Ha en bra dag


Trött

Nu har vi precis kommit hem efter att hämtat Roxy i Falun hon fick inte komma hem förrens vid kl 18. Allt har gått bra de såg att hennes magsäck varit inflamerad under en längre tid så huden har blivit lite mer läder liknande än mjuk som den ska vara, detta gjorde att de fick det svårt att ta prover ifrån den så ev går det inte att få fram något från provet men vi håller tummarna. Hon ska fortsätta äta dne medicin som hon fick igår, Losec under ca 1 månad samt att vi ska avvakta provsvaren. Just nu mår hon inte så bra hon är väldigt orolig och gnyr lite hela tiden, det tar lite tid att vakna upp så imorgon ska hon vara som vanligt igen.  Idag har varit en väldigt jobbig dag jag hatar att vänta jaghar gått och tänkt på henne hela dagen så nu ska det bli skönt att vila lite med henne.

Igår hade vi en glöggaktivitet på jobbet den gick ut på att prova fram vilken man tyckte bäst om den som fick mest poäng var den fjärde flaskan Dufvenkrooks Jul glögg, den som fick sämst betyg var Blossas kaffe glögg:) Jag testade såklart ingen men det var en kul aktivitet ändå.

Kontrollen på mvc gick bra allt var bra med bebisen och med mina värden.

Nu ska jag se om Roxy vill sova lite just nu springer hon mest runt.
Ha en bra kväll


Roxy

Igår var vi till vetrinären i Falun där de gjordet ett ultraljud på hennes mage men det visade ingeneting, så de ville då lägga inn henne för att göra gastroskopi dagen efter, vi valde att ta med Roxy hem igen för att sedan åka o lämna henne tidigt idag, så nu är Martin på väg till Falun med Roxy sedan ska jag hämta henne i eftrmiddag,. Roxy gillar inte att vara hos vetrinärer så jag ville absolut inte ha kvar henne där över antten. Det som har varit lite jobbigt är att hon måste ha fastat ett dygn så hon har inte ätiti sen igår vid frukost. Det har varit hemska att sitta och äta själv o sedan se hennes bruna ögon som inte förstår varför inte hon får någon mat.
Vetrinären skrev igår ut Losec då de tror att det är magkatarr och medicninen har vi fått gett henne så natt hahar hon sovit  och magen värkar mått bra trots att hon varit väldigt hungrig. Nu längtar jag tills jag får åka och hämta henne hos vetrinären.

Jag kunde inte följa med och lämna henneför jag ska på kontroll hos barnmorskan, jag hoppas att alla värden ska vara bra den här gången trots en väldigt seg förkylning samt att jag mår väldigt dåligt av att Roxy mår dåligt. Idag går jag in i vecka 29.

Ha en bra dagTisdag


Nu är soffan klar Martin var med och hjälpte till så det gick lite fortare idag:)I natt mådde Roxy dåligt hon har haft en del krångel med sin mage igen så imorgon ska vi till Falun för en undersökning, jag hoppas att vi ska få klarhet i vad det är för fel så hon kan få må bra.

ha en bra kväll


Måndag

Idag har Ikea dagbädden kommit :) Martins pappa hjälpte till att ta emot den, det är lite krångligt att ta emot leveranser mitt på dagen när man jobbar en bit bort.

 
väldigt många delar är det 3 stora paket med grejer och 36 bilder på bruksanvisningen jag har nu kört fast på bild 9 så jag får invänta Martin som är bort o jobbar idag.

Så här långt har jag kommit


Ha en bra dag


Söndag Igår satte vi upp en grind till vinkällaren, så att ingen ramalr ner under jul:)


Maartin har även fått klart allt med skorsten så nu blir det premiär eldning:)

Nu ska bara sotaren hit och godkänna det


Ha en bra dag


Lördag

Igår bakade jag skorpor efter jobbet, jag blev väldigt nöjd med den ena varianten medans saffrans varianten smakade sådär.

Idag har vi varit i Mora och gjort massa ärenden bland annat hämtat vagnen:) Det var kanske lite tidigt att hämta den men jag är väldigt glad att vi gjorde det för den är lite större än vad vi tänkt så det kan bli lite krångel med bilarna. Martin har lånat ut sin bil i helgen så imorgon får vi testa hur det blir i hans bil imorgon men i min bil blev det inte så bra. Det är inte lätt att få plats med vagn och Roxy i bagaget så vagnen får nu vara i baksätet men då var den tvungen att stå på högkant så då blir det lite krångel med liggdelen. Det blir nog att köpa en stor takbox:)


Vagnen med sittdelen

Vagnen med liggdelen

Skötväska i samma färg som sittdelen

Ha en bra dag


Roxy

Imorse lyckades jag tappa bort Roxy inne, jag tittade på alla ställen där hon brukar ligga och sova men hon var hellt borta så jag hann bli lite fundersam vart hon kunnat ta vägen, men sen hittade jag på henne i sin favorit fåtölj från Uppsala vi har haft den på övervåningen så hon har inte legat i den tidigare men nu har hon hittat den :)


ingen Roxy

En trött Roxy som var svår hittad;) Hon gillade inte morgonturen imorse för det blåst nästan storm ute.

Igår var det en på mitt jobb som gick hem efter att insjuknat i magsjuka och efter det då mådde jag väldigt illa och det gjorde jag hela kvällen igår så jag trodde att det var kört och att även jag skulle insjukna men det var nog mest psykologiskt för idag är det inte ett fel på mig:)

Ha en bra dag


Torsdag

Tack för tipset Elin du får väldigt gärna skicka avlastningsbältet om du vill :)

Jag drack massa vatten och saltade maten lite extra samt stretchade massa igår så inatt har jag sluppit sendrag:)

Igår var rörmockaren här och försökte hjälpa oss att ställa in våran värme i den nya delen vi har inte fått igång värmen i badrumsgolvet och jag kände ingen effekt imorse heller så vi får väll se om de får till det.

Idag går jag in i vecka 28, info från gravid.se

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.I helgen ska vi göra klart allt med skorsten jag ska även baka lite inför julen, jag ska göra saffransskorpor, http://www.recept.nu/1.124222/leila_lindholm/kaka/mjol/mammas_supergoda_saffransskorpor

Ha en bra dag
RSS 2.0