Tisdag

Jag glömde att berätta vad som hände efter vi ridit igår, när vi gick in  stallet så fastnade en av hästarna i sin boxdörr han blev då lite rädd och kastade sig in i boxen, med sin boxdörr som fastnat i sadeln som tur var  så var han hur lugn som hellst så de fick av sadeln och kunde då haka loss dörren från sadeln medans han stog hellt still. Han har endast varit på ridskolan i några månader så, det är en väldigt väldigt lugn häst, han är väligt pigg att rida men imopnerade alla igår med sitt väldigt lugna beteende.  Han fick sedan en annan box och ridläraren fick lite snickar jobb:) Det var tur att allt slutade så bra som det gjorde hade han fått panik vet man inte vad som hänt.


Hercules en lugn kille.


De har lagt ut en bild på fölet på hemsidan visst är hon fin Hasta la Vista heter hon (mindre fint namn) hon kallas Visslan

Det finns en ny bild på Larry:)

www.stall2sundet.sevinkällaren  under ledigheten ska vi isolera och bygga lite här :) Trappen drar ut på tiden den är fortfarande inte klar jag tror vi är uppe i 3 månadersleverans tid nu....... ( det skulle vara  ca 8 veckor)

En morgontrött vove;)

Under ledigheten ska vi ta tag i massa bröllopsfix.

Ha en bra dag


Måndag

Nu har jag bara 1½ dagsarbete kvar den här veckan sen är jag ledig i 5 dagar :)


Jag red min favorit Larry och idag gick allt som brukar gå dåligt bra o tyvärr allt som brukar gå bra dåligt. Galoppen gick kanon bra det brukar den aldrig göra men idag fungerade det perfekt Larry tyckte att det var väldigt kul så han gjorde ett galoppombyte i ett glädje skutt så ridläraren vart lite imponerad men jag erkände att det inte var jag som gjorde det;)  Nu är det bara en gång kvar sedan är det avslutning. Jag får se om jag ska ta lite privatlektioner i sommar dte kan jag behöva;)

Ha en bra kväll


söndagNu har vi äntligen kunant måla klart:) takfoten är röd målad, det var lite drygt att stå på ställningen och måla för det blåste ganska mycket så jag trodde jag skulle blåsa ner några gånger.Martin har hittat en plats för hängmattan så han och Roxy har slappat här uppe ett tag

Jag är dock ganska missnöjd med konstruktionen så nu har den åkte ner tills han hittar vita band, jag gillar inte dessa....

Nu på eftermiddagen har jag åkt rullskidor till gesundaberget MArtin och Roxy åkte bil sedan gick de upp till toppen:)

Nu ska Martin och hans pappa spela golf jag och Roxy ska nog vila lite för det var väldigt drygt att åka rullskidor idag... konditionen var inte den bästa...


Förrätterna igår var väldigt goda de är dock lite hemliga så det blir inga bilder på dem;)


Ha en bra dag


Lördag

Idag började vi dagen med en löptur sedan har vi varit på bygghandel och hämtat lite saker till bygget.
Jordgubbs premiär de var dock från belgien och smakade inte så mycketIgår provade vi den vänstra den var sådär, väldigt bubblig men så ska det kanske vara ?

Ikväll ska vi iväg och prov äta förrätter :)

Ha en bra  dag


Fredag

Idag regnar det som vanligt , nu har det regnat väldigt mycket under de senaste veckorna, det har inte gått att måla en kväll den här veckan jag hoppas verkligen att det ska gå i helgen.


Nu har Anders börjat lite med vinkällaren :)

En blöt vove

Ha en bra dag


Torsdag


Det går framåt med loftet :) Snart ska det spaklas och tapetseras:)Nu är det bara en arbestdag kvar till det är helg, i helgen blir det byggnation och träning.

Ha en bra kväll


Onsdag


Idag på lunchen hamnade jag brevid  en som arbetar på systembolaget och är väldigt duktg på olika viner mm så han gav några tips på mousserande, så nu har vi två st till att testa på fredag.
Rotari Brut Riserva (nr 7567) Ursprung Italien
Prosecco la Robinia Extra Dry (7486) Ursprung Spanien
René Barbier Cava Seco (nr 7740)Ursprung Italien
Den här köpte jag närjag handlade idag den var väldigt god:)

Ha en bra dag


OnsdagAnders har lagt mer golv på loftet, idag hoppas jag att de ska ringa och säga att trappen är klar:)

Idag ska vi förhoppningsvis måla klart huset jag hoppas att vädret tillåter det....

Mitt mousserandet test går vidare igår köpte jag den här som fått många rekomendationer,så det ska bli kul att testa den jag tror att jag druckit den tidigare men kommer inte ihåg hur den smakade, jag ska dock vänta tills på fredag innan jag testar så jag kan testa ordentligt ;)

Ha en bra dag


Tisdag


Igår blev det ingen ridning för Martin var borta så jag och Roxy var ute på långpromenad sen låg vi i soffan resten av kvällen :)


Just nu är det spöregn och storm här, vi lyckades dock att gå en morgontur i bara blåst, sen när vi kom in började regnet ibland har man tur....


Ha en bra dag


Måndag

Den här veckan ska vi måla klart huset och ev sätta in trappen till loftet :) Anders hålle rpå och förbereder ev kommer trappen på onsdag.


golvet ska läggas klart

stolparna till trappen är på plats :)

Jag orkar inte måla något idag för det är väldigt blåsväder och då det är inte så kul att stå på en ställning . Men imorgon ska jag måla om det går:)

Ha en bra kväll


målning, målning och ännu mer målning

Idag har vi bara målat massa så nu är vi väldigt less på att måla och flytta byggställning, men det är bara lite målning kvar sedan är vi klara :)


Det var ganska högt så det var lite skakigt.....

Roxy har mest titta på och solatNu på kvällen har vi i varit och fiskat. Roxy skrämde dock bort de flesta fiskarna med sitt badande :) Så vi fick som vanligt ingen fisk.Vi stannade till vid ett ställe som kallas Mali bambo på vägen hem från fisketuren.
Det är en skogskyrka sen digerdöden, där en kvinna som hette Malin flydde upp i skogen för att undvika digerdöden men hon kom på andra tankar efter ett tag och började ta med sjuka personer dit, för att vårda dem. Det slutade dock med att hon själv dog i digerdöden.Hennes gravkyrkan

Ha en bra kväll


Söndag

Igår målade vi hela dagen vi  har snart bara framsidan kvar, vi får ser hur det går  om vi kan måla från byggnadsställningen eller om vi måste hyra en skylift.


Snart blommar LiljekonvaljernaMartin, Roxy och jag gick till Anita och Anders igår och åt grillat det var väldigt gott och skönt att slippa laga mat efter all målning.

Ha en bra dag


Morgonpigg:)

Idag vaknade vi väldigt tidigt trots att det är helg 06,30 gick vi upp, vi somnade vid 22 igår man är verkligen hellt slut på fredagkvällarna.


Kvälls promenad i MångbergVi testade även mousserande till fördrink på bröllopet jag köpte de flaskor som fanns som små men jag tror inte vi ska ha någon av dessa. Jag tar väldigt gärna emot tips :)

Nu ska vi ut och springa lite sen blir det målning resten av dagen.....

Ha en bra dag


Fredag

Nu är det snart helg jag arbetar bara till 13 idag sedan blir det gräsklippning och målning:)


Vädret ser ut att bli bra på lördag och  lite sämre på söndag så på lördag blir det att måla så mycket som möjligt.

All läkt är klar

Ha en bra dag


Torsdag


Så här såg det ut i soffan igår när jag såg på tv, Martin kan inte sitta i soffan på kvällarna utan att somna:)


Imorgon är det 3 månader kvar tills vi ska gifta oss:) Det ska bli väldigt kul men det är väldigt mycket saker som ska ordnas innan, sen vill jag att allt ska vara ordnat i ganska god tid så jag slipper vara orolig mig massa innan;)

Ha en bra dag


Onsdag

Idag var det fint väder  tills klockan 17 då började det regna, det kändes lite tråkigt att man varit inne hela dagen när det var fint sen när man blir ledig och ska gå ut så spöregnar det.


Anders håller på och sätter upp dn nsista läkten nu är det bara väldigt mycket målning kvar ute. Ihelgen hoppas jag att det går att måla massa, då ska jag försöka få klart allt så vi kan riva byggnadsställningen på baksidan. Så fort den är borta ska vi ta hit en grävmaskin som ordnar tomten:) Och då kan vi börja med våra uteplatser:)

Ha en bra kväll

 


Tisdag

Idag har det varit lite sol och mycket regn nu vill jag ha bara sol ett tag nu räcker det med regn:)


Stolpar till trappen förhoppningsvis kommer trappen nästa vecka

En trött vove som inte ville gå på dagis idag, vi ska trappa ner till 2 dagar i veckan från och med juni för hon vill inte vara där:(


Ha en bra kväll


Regn

Idag blev det ridning i regn vi klarade oss tills det var ca 20 min kvar då spöregnade det i ca 15 min, så jag blev väldigt blöt men det gick bra att rida:)

Roxy i en säng i ett av det nya rummen

Martin har satt upp nya krokar i badrummet

Vi har även fixat garderobsinredningen:)

Ha en bra dag


Måndag

Idag är det ganska tråkigt väder jag hoppas det inte regnar ikväll när jag ska rida.


Den här bor bakom vårat hus:) Roxy har ännu inte sett den hon är hellt tokig i igelkottar så jag ska försöka undvika att vi träffar på den.


Ha en bra dag


Söndag

Idag har det mest regnat det har varit lite soligt några korta stunder och då har jag hunnit att plantera annars har vi mest varit inne och tagit det0 ganska lugnt.

Eric Saade var väldigt duktig igår jag blev till och med nervös under omröstningen jag trodde inte att det skulle bli så här bra:)


Idag har jag tittat på massa kort som vi har i datorn. Vi har om några veckor bott i vårat hus i ca 4 år och vi har nog gjort om allt man kan göra om :)

Juni 2008

Juni 2009
juni  2010Maj 2011


Ha en bra kväll


3 års kalas

Idag har vi varit i Västerås på 3 årskalas för att Roxy skulle få en så bra dag som möjligt gick vi upp klockan 6 och sprang i ca 45 min så hon fått bra med motion innan vi åkte. Sen kom vi på att vi kunde stanna i Klackberg i Norberg och köra lite agility. Så hon har haft en kanon dag trots ca 6 timmars bilåkande.Hon var väldigt duktig vi har gått agilitykurs samt att hon är väldigt orädd, det går bara lite för fort så man får vara med och bromsa lite.

En tunnel i skogen :)

3 års killen Alexander2 st tårter hade han på sitt kalas :)
Jag vet inte vad som hänt med min kamera men nästan alla bilder från hans kalas har blivit suddiga....

Vi hann med två snabba shoppingbesök i Västerås ett på bauhaus och ett på ikea vi hittade dock inte allt vi behövde så det var en ganska misslyckad shopping. Vi får göra ett nytt försök när vi ska till Uppsala om några helger.

Nu blir det melodifestivalen, Heja Eric Saade:)


Helg:)
Idag blev det grillpremiär, väldigt gott blev det

Det har verkligen  börjat blomma nu efter allt regn:)

Ferdinan;)


Snart kommer liljekonvaljernaVi såg en jättefin fågel som var väldigt orädd:) Jag vet inte vad det är för något, mamma vet säkert?

Ha en bra kväll


Linnea


Jaa!!! Han gick vidare som sista land jag blev faktiskt lite nervös men till slut så :) Det ska bli kul att se finalen på lördag. Inte för att det är så många bra låtar utan det är tradition att se.

Idag har jag namnsdag fredagen den 13 jag vet inte om det är bra eller dåligt vi får väll se vad som händer under dagen, vädret är dock dåligt...Paket till Alexander som blev 3 år igår ( Martins brors barn)

Mer frön i helgen ska jag nog så

En ganska sur hund som varit ute i spöregn med husse, hon kommer dock bli ganska nöjd när hon får åka och jobba med husse så snart är hon glad igen :)

Det känns väldigt skönt att det är fredag det har varit en ganska intensiv jobbvecka  . Vi har ganska mycket planerat för helgen så det blir nog inte så mycket vila men det blir ett avbrott från vardagen:)

Ha en bra dag


Torsdag

Idag har det varit väldigt dåligt väder regn och åska så det är bara att hålla sig inne :)


Just nu sitter jag och hejar på Sverige:) Jjg tycker att han var väldigt duktig så jag hoppas att han ska komma vidare till den riktiga tävlingen men vi får väll se hur de andra länderna röstar.

Ha en bra kväll


Torsdag


Idag har vi lite sovmorgon :)

Roxys nya favoritplats:)

Igår var det premiär för den första gräsklippningen i år, det gick ganska bra tills på slutet då den gick sönder, så nu måste den på lagning inför nästa klippning. Det var Martin som körde när den gick sönder för er som vet att jag brukar köra i massa stenar men den här gången var det inte mitt fel ;)

Martin har handlat saker till bastun

I helgen ska vi på 3 års kalas i Västerås så då ska vi passa på att åka till Ikea och köpa lite saker till huset.

Ha en bra dag


byggstädning

Igår blev det mycket byggstädning och bärande av saker men nu är det klart, det är lite fixande kvar men det får blir lite varje kväll.


Så här ser det ut nu :) sladden på golvet är antennsladden vi har fortfarande inga tele eller tv uttag vi får se när de kommer och ordnar det , vi har tjatat men det verkar inte hjälpa.....

Det känns lyx att slippa sitta på golvet, vi hade på melodifestival kvalet medans vi höll på av de jag hörde var det ingen bra låt alls med men på torsdag kommer sverige så då blir det en bra i alla fall;)

Bastun har fått bänkar nu fattas bara en lampa och aggregat

Vi hann med ett premiär bad igår:) vi är väldigt nöjda med badkar

De två projekten inne som är kvar  nr1 vinkällaren

Nr 2 loftet samt trappen till loftet och även kaminen det här projektet är ganska stort:)

Sen är det lite saker kvar ute så  det finns massa jobb framöver....

Ha en bra dag


Sommar väder :)

Igår var det kanonväder och väldigt varmt jag red bara i en tröja igår kväll:) Ridningen gick bra igår jag testade att rida med sporrar för första gången vilket gick över  förväntan. Jag det Mustach igen och det blev ingen kisspaus den här gången utan han var riktigt pigg, det blev han bara av att se att jag hade sporrarna jag använde de väldigt lite. Jag glömde dock kameran så inga föl bilder blev det.

Badkaret klart för användning så ikväll blir det premiär


Badrumsskåpet på platsVi städade inte bort alla byggsaker igår utan vi ska göra det idag, så här ser våran soffa ut just nu , det ska bli väldigt skönt att slippa sitta på golvet och se på tv.......

Ha en bra dag


Måndag

Nu är all panel i bastun på plats:) till klockan 21 igår höll vi på.
Idag ska rörmokaren hit och instaler badkaret, så snart är det dags för premiär. Jag ska rida idag så det blir nog ingen premiär i kväll men kanske imorgon.

Ikväll ska vi städa ut allt igen jag hoppas det kan få vara fint nu och vi slipper denna byggröra igen men det är en del kvar på loftet och i vinkällaren så vi får se

Ha en bra dag


Söndag

Idag har det varit kanon väder hela dagen:)


Kolla hur hon fått till tungan

Jag har målat en hel del idag Martin och Roxy har tittat på och varit stöd då jag som inte brukar vara höjdrädd mådde ganska dåligt ett tag när jag stog på en liten stege på byggnadsställningen och skulle måla takfoten.
Idag har jag bara målat på baksidan så det är 1/4 så är klartPå den stegen stog jag ... Ni ser det krampaktiga taget om räcket;)

Nu är det i alla fall klart för första gången det skall målas en gång till....bastutaket är klart 


Jag har även oljat in balkongen idag, det kändes som ett väldigt lätt projekt efter att takfoten var målad:)

Just nu håller vi på i bastun jag sågar och Martin sätter upp det, min syssla är ganska lätt så jag ligger ca 10 plankor före honom, så då hinner man blogga lite;)

Ha en bra kväll
trapp & garderob

Idag har jag oljat in våran trapp som ser hemsk ut varje vår, rött är ingen bra färg för allt syns på den det hade varit bättre med någon mer neutralfärg men nu har vi inget val.


Martin har byggt garderobs dörrar man sågar till dem efter de mått man vill ha väldigt praktiskt.

 
klart:)

På eftermiddagen blev det promenad i Gesundas elljusspår ett väldigt trvligt men är precis som solleröns halva upp och halva ner.Roxy badade nästan

Ha en bra kväll


Helg :)Idag har elektikern varit här och installerat badkaret men rörmokaren kommer på måndag så det blir ingen premiär i helgen:(


Idag har jag och Roxy varit ute på massa promenader vädret blev mycket bättre på eftermiddagen och nu är det riktigt fin så det blir nog bra väder i helgen.

Ha en bra kväll


Fredag


Idag när jag vaknade var det spöregn så det blev en morgonpromenad i regnkläder och regntäcke för Roxy
En hund som inte kommer att vilja gå ut mer idag, jag vet inte vart all överskottsenergi tog vägen.... Hon hatar verkligen regn ;)

Idag jobbar jag bara till lunch så snart är det helg ledigt:) Den här helgen blir det som vanligt bara massa byggnation.

Ha en bra dag


Torsdag
Bastu byggnationen är påbörjad :)

Min gangster vove:) Idag har hon varit hellt vild, vi ska motionera väldigt mycket i helgen för jag tror den här tjejen har lite överskottsenergi:)

hon fastnar knappt på bild idag:)

Ha en bra dag


Badkar

Igår hämtade vi hem badkaret så nu är det påplats det ska bara instaleras:)
Snart ska jag så lite men jag ska nog köpa lite mer frön först jag ska så klart ha sockerärtor igen det är mina favoriter jag har försökt gjort egna frön men nu hittar jag dem inte :(

Skivorna som jag målade är på plats de ska dock målas lite till men det får jag göra på plats

vi hämtade även hem bastupanel så snart ska bastu projektet dras igång.

Ha en bra dag


Onsdag


Idag skulle vi ha åkt till Falun med Roxy men vetrinären trodde inte att undersökningen skulle visa något nu när hon är frisk utan att vi ska åka in akut nästa gång det händer. De tror att antingen är det magkatarr eller så är det någonting med någon slags skendräktighet då det hände ca 2 månader efter henens löp båda gångerna. Nu ska hon fortsätta med sin medicin i ca 2 veckor till sedan ska vi så fort vi ser något symton starta med medicineringen igen.  Det känns sådär att vi inte vet vad det är men det känns väldigt bra att hon är pigg och som vanligt igen.

Imorse fick vi elda igen nu har jag inte eldat på säkert en månad men när det blir bakslag i vädret så får man gå tillbaka till sina vinter rutiner :(

Igår kom det upp mer tak och golvlitser så nu är det inte så mycket lister kvar att sätta upp på den nedrevåningen.


Idag kommer nog badkaret hem jag hoppas vi ska hinna instalera det till helgen.

Kundträffen igår var väldigt rolig jag fick massa idér om hur man kan göra hemma men  det är projekt som får vänta lite, nu måste det här bli klart och nästa år är det dags för garage så det dröjer tills det blri nya projekt:)

Ha en bra dag


SNÖ !!

Idag när jag tittade ut var det vit.......Det här var inte det man längtade efter men det ser ut som det ska bli varmare till helgen 16 grader och sol enligt yr.no vi får väll se;)

Igår fogade Martin så nu är det klart för bubbelbad, vi ska bara ha tid och hämta hem det i värsta fall får det bli i helgen men jag hoppas vi ska få till den innan så rörmokaren o elektikern kan instalera det innan helgen, då blir det bad i helgen:)

Anders har satt massa golvlister

Jag har målat lite ,dessa ska sitta mellan några fönstren.


Ridningen gick sådär det hade kommit 3 nya hästar och födds ett föl så det var en del att hälsa på när jag kom. Batteriet i kameran dog men nästa vecka lovar jag föl bilder;) Själva ridningen gick sådär jag red Mustach och han måste ha något fel med sin blåsa för vi stog nog still i totalt ca 15 min för att han skulle kissa, men han kissade aldrig. Annars har han hittat på at han ska kissa för att han är lite slö..... Så vi  red typ två varv stog still i 3 min red två varv och stog still igen så höll vi på hela passet så på slutet var jag lite uppgiven.


Idag är det kundträff med jobbet en byggmässa på Mora Hotell den är öppen för alla så kom och kika om ni vill 18,00 börjar den , ni behöver inte anmäla er innan utan det är bara att dyka upp :) Martin kommer att vara där för att representera sitt jobb.

Ha en bra dag


Måndag

Igår krånglade internet hela kvällen :(
Den här helgen har vi haft storstädning ute så nu ser det lite mindre ut som en byggarbetsplats. Nu hoppas jag bara att gräsmattan ska återhömta sig där alla saker varit jag har sått i lite gräsfrön så jag hoppas att det ska gå bra.


Vi har även monterat ihop Martins 30 års present. Han fick denna i december så den har legat nedpackad tills nu, så nu ska vi köpa gasol sen är det bara att inviga den.


Ikväll är det ridning det ska bli väldigt kul det är 1 månad sen sist så det blir säkerhetsväst på :)

Ha en bra dag


RSS 2.0