Sendrag..........

Inatt vaknade jag av ett sendrag som höll på väldigt länge det gjorde hellt sjukt ont, idag har jag så ont i benet att jag knappt kan stå på det :(  Igår natt hade jag ont i magen hela natten och kunde inte sova så det här är andra natten på rad med väldigt lite sömn det känns som en evighet till 23 februari om det ska fortsätta så här men jag hoppas att jag bara är inne i någon växtfas och att det blir lite bättre snart:)
Roxy som gick morgon promenad med husse i spöregn och blåst,inte så populärt.....

Ha en bra dag


vinter?

Jag hoppas att vinter har kommit nu jag läst precis på bloggen för ett år sedan då var det -20 grader så kallt behöver vi inte ha men det hade varit kul med lite mer snö:) Fast det krånglar till det lite med vårat skorstensbygge men det ser ut att bli lite varmare några dagar så då kanske vi hinner klart.

Graviditeten är väldigt dryg just nu jag fattar inte hur jag ska orka med min egen kropp i tre månader till jag har ont i revbenet, ryggen och magen, nu har jag även börjat att må lite illa igen jag trodde den fasen var över men nej den kan tydligen komma tillbaka! Jag känner mig som ett gigantiskt gravidmonster :)

HEMNES Dagbäddstomme med 3 lådor, vit Längd: 211 cm Bredd: 87 cm Höjd: 86 cm Madrasslängd: 200 cm Madrassbredd: 80 cm
Den här har jag beställt på ikea.se idag vi ska ha den i ett av våra nya rum som en reserv säng ifall vi vill sova nere när bebisen kommit, man kan dra ut lådorna så det blir en dubbelsäng.


Ha en bra kväll

Söndag

Idag har vi hållt på med skorstens bygget samt julpyntat lite ute, vi var och hämtade en adventsgran i spöregn:(
Det blir inte så bra julstämning när det spöregnar men på eftermiddagen kom faktsikt snön så nu är det riktig julstämning:)


Ställningen borta ! Det är en del jobb med skorsten kvar men förhoppningsvis ska vi få klart det under vecka


Ha en bra kväll


Skorsten

Idag har Martin och hans pappa byggt skorsten, jag ahr varit ute med Roxy och tvättat två väldigt smutsiga bilar.
Den är en del jobb med skorsten kvar så det blir att fortsätta imorgon.


Så här fint hade vi i fredagskväll riktigt fredagsmys att byggaställning:)


Skorsten på plats nu är det massa jobb på taket kvar så nu håller vi tummarna att det inte blir regn som väderprognosen säger imorgon.

Ha en bra kväll


Fredag

Nu har jag jobbat klart för den här veckan vilket känns väldigt skönt. Martin har ändrat sina arbetsuppgifter lite och är borta mycket mer nu än han varit tidigare vilket gjort att våra veckor är ganska krångliga att få till. Jag har fått börja åka hem o äta lunch vissa dagar men det fungerar sådär det blir lite stressigt, så när helgerna kommer är man ganska slut just nu. Vi visste att det skulle bli såhär när han ändrade arbetsuppgifter men jag trodde det skulle bli så efter jul och då hade det bara blivit en månadspusslande innan jag ska gå hem men nu blir det ca 3 månaders pusslande, men allt går att lösa med lite planerade det lär ju inte bi mindre pusslande när man ska få till det med att ha barn på dagis så det är bra att vi vänjer oss:)


Idag har jag julhandlat lite, jag har köpt glögg jag får bara dricka äppelglöggen men de andra kan vara bra att ha till jul:)  Jag har även köpt julskinka idag efter blivit skrämd av ett inslag i en tidning att det finns för lite julskinker i år så är man inte ute i tid så får man ingen:(

Ahlgrens julgodis, jag ahr även inhandlat julkaffeNu ska jag vila lite innan det är dags att laga middag

Ha en bra dag


Torsdag

Idag kom Roxys julklappar med posten :)


Hon sov när jag tog det här kortet så hon har inte sett de. 2 st reflex selar och en korg från hööks.se

Jag har julpyntat lite mer......

De här två har jag köpt på Åhlens jag vet inte riktigt vart jag ska ha dem i nöd fall blir det pynt i julgranen.

Nu är det bara en arbetsdag kvar den här veckan sedan blir det att installera skorstenen i helgen och kanske börja köpa lite julklappar....

Ha en bra dag


3 månader kvar kanske.....

Idag är det exakt 3 månader kvar tills vårat beräknade datum för bebisen :) Men den kan komma två veckor innan eller efter ( eller 80% kommer inom det intervallet)så det är ingen idé att ha någon nedräkning till den 23/2 Min egna tro är att den kommer att komma lite innan den 23 men vi får se vad den väljer att göra:) Jag är glad för varje dag den väljer att vara kvar i magen för vissa bebisar vill ut väldigt tidigt men vi hoppas den här väntar fram till februari i all fall.

Just nu är graviditeten ganska dryg jag känner mig som en flodhäst och har börjat att gå in i saker pga att jag är lite större än jag tror. Sen gör det väldigt ont i revbenet så jag får inte sova så mycket. Men bebisen växer och verkar må väldigt bra för det är verkligen aktivitet i magen och det är det viktigaste.

Imorgon går jag in i vecka 27
info från gravid.se

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är runt 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Ha en bra dag

Måndag

Jag har tjuvstartat lite med julpyntan det:) Ihelgen ska jag pynta ännu mer.Den här grinden ska vi ha ner till vinkällaren, det ska bli intressant att se hur den ser ut när den är på plats.

Jag har fått väldigt ont längst ner i revbenen på vänster sida det blir värre o värre varje dag så inatt blev det tyvärr inte mycket sömn... dte finns inte så mycket att göra det är bara att gilla läget ;)

Ha en bra dag


25 timmar i Uppsala

I lördags försökte vi installera skorsten till våran kamin men det gick inge bra utan vi måste hyra en byggställning så vid kl 15,00 i lördags gav vi upp. Vi skulle åka till Uppsala nästa helgn men nu måste vi installera skorsten den helgen istället så då bestämde vi oss för att åka till Uppsala på en gång så kl 17,00 i lördags åkte vi:)
Det här är det enda kortet som jag tog,Mamma och Roxy.  Martin och jag har varit i stan och shoppat massa medans Roxy var ute och gick med mamma o pappa. Vi fick med oss massa älgkött och även lite vildsvinskött samt Roxys och Martins favorit fåtölj:)

Favorit fåtöljen på plats:)

Ha en bra kväll


Julklappar:)

Idag har jag shoppat julklappar till Roxy på hooks.se se hade 20% på alla hundsaker samt fraktfritt:)


 
Hon ska få en ny säng som hon kan ha på Martinsjobb hon har bitit sönder den dyna som hon haft där så jag hoppas den här ska fungera.Sen ska hon får nya reflexer, självklart ska hon få något ätbart men de kan jag inte handla ännu;)

En ovetande Roxy som tagit helg:)
Vi har varit ute på långpromenad jag trodde att promenaden skulle räcka för att äntligen kunna ta mig i mål på våranstegtävling på jobbet men det blir att gå en del i morgon sedan är det målgång !!!! Jag är verkligen less på stegräknaren nu när jag varit sjuk, när jag är frisk tycker jag att det är jätte kul men nu har det mest känts som ett tvång.

Hostan har fortfarande inte släppt idag kändes den tom sämre:(

Nu ska jag ut med Roxy en sväng sedan blir det middag med Jennie, Mikael o Theo :)

Ha en bra kväll


v 26

Idag går jag in i vecka 26 och jag tycker det fungrar ganska bra just nu förrutom att jag  börjar känna mig som en flodhäst men så kommer jag nog känna ända tills det är dags:) Det är även en väldigt aktivitet i min mage så ibland tappar jag lite fokus på det jag gör och bara sitter och tänker på vad bebisen håller på med:)

info om barnet från gravid .se
Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.


Ha en bra dag

OnsdagSå här såg det ut för ett år sedan undra när snön kommer .....


Igår pratade jag med Hanna och Freja på skype, jag saknar de väldigt mycket och kommer inte träffa dem förrens till nyår:( Freja har blivit riktigt långhårig så det blir nog att köpa lite hårsaker i julklapp:)

Ha en bra dag


host, host

Hostan ger sig inte jag ringde vårdcentralen igår och de skrev ut Mollipect, men jag har läst om den på nätet. Där står det Inga skadliga effekter hos foster har visats, men normal försiktighet gäller speciellt under graviditetens första 3 månader. Så jag blev lite tveksam så därför äter jag inte en jag har även slutat med min andra hostmedicin då det känns bättre att bara drick te och äta halstabetter för det känns inte lika skadligt för bebisen.

Jag hoppas att vi ska ha piggnat till tills helgen för nu vill jag få igång kaminen , Martin känner sig lite bättre så jag hoppas att det har vänt åt honom.

Nu blir det morgonpromenad, ha en bra  dag

Söndag

Martin med sina musslor igår kväll han blev inte sjuk men han var inte riktigt nöjd med resultatet, de smakade för mycket vin.


Imorse spelade vi fotboll:) det blir inte så bra kort då Roxy inte är still en sekundJust nu ligger hon i soffan och vilar det går ganska bra med stumpan igår kväll åkte den av men hon går som vanligt när hon har den på, när jag försökte med bandage så vägrade hon att gå på tassen så det här är mycket bättre men vi får se i värsta fall bli det tratt så att såret får läka ifred.

idga har vi fixat med lite lister vi har satt den guldiga listen idag annars har det varit en ganska seg dag hostan ger inte med sig trots hostmedicin så jag är ganska less på den här förkylningen.

Ha en bra dag


Lördag

Igår kväll/natt var hostan hemsk så idag har jag varit och köpt hostmedicin som inte ska skada fostret men den verkar inte fungera så bra för jag hostar fortfarande :(


idag har jag bakat lussekatterMartin har köpt levande blåmusslor som han ska tillaga jag gillar inte musslor så jag tänker inte äta någon vi får se hur han mår imorgon.....

musselkockenRoxy som har gjort illa sin tass igen nu har jag tagit en strumpa som jag köpt till bebisen och den låter hon vara annars slickar hon massa på tassen och då blir det bara värre.

Ha en bra dag


Helg:)

Idag har hostan blivit lite bätte så jag hoppas att det är på väg att vända nu:)


Nu blir det soffan med ny tidning och äppelglögg (alkoholfri såklart), jag har druckit massa te för att få bort hostan så nu är jag less på det så nu blir det glögg:)Ha en bra kväll


less

Hostan blir bara värre o värre så just nu är jag väldigt less på att hosta hela tiden, imorgon ska jag ringa läkaren för nu har jag fått väldigt ont i magen o huvudet av hostan så nu lär de hitta någon medicin som fungerar.

Idag går jag in i vecka 25

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.
www.gravid.se

Ha en bra kväll

julpynt

Idag har jag köpt en ljusstake en Nusnäs ljusstake med 4 armar i vitt jag har redan en med två armar men nu har jag köpt en till jag tycker verkligen om dessa och önskar att jag kunde ha massa samt även ha några i rött jag tycker det vita är bättre för de kan man ha året runt men de röda är vädigt fina, jag får väll köpa en ny varje år tills jag lessnar på dem :)

den här har jag och den nedan köpte jag idagen sån här vill jag ha:)


Min nya ljusstake

Idag var Martin hos läkaren det är ett virus så det går inte att behandla det utan det är bara att vila och hoppas att det ger sig, jag hoppas att mitt ger sig snabbare än vad hans då han snart varit sjuk i 3 veckor... jag hoppas i blir friska tills helgen:)

Ha en bra dag


host host

Det var en väldigt dryg förkylning det här som vägrar ge sig jag har nu gått in i en hostfast vilket är väldigt drygt. Idag ska Martin till läkaren vi får se vad de säger han är lite bättre idag.


Man avråds i princip att äta alla receptfria  förkylningsmediciner när man är gravid så just nu är det vicks o alvedon som gäller. Om det inte vänder snart måste jag nog vara hemma någon dag och bara vila för att se om det hjälper för jag börjar känna mig ganska sliten just nu....

Ha en bra dag


allt bra

Allt var bra med mig och bebisen jag fick även höra hjärtljuset och hon mätte magen för första gången:)

Idag gör jag allt för att bli frisk för jag är extremt less på att vara förkyld så nu blir det fruktsallad och vila.
Roxy gillar att vila:) Fast vi har precis kommit in från en långpromenad så då har man förtjänat att vila lite.

Ha en bra dag


Måndag

Idag är både min och Martins förkylning sämre han har börjat att få ont i ett öra så han ska nog åka till läkare idag medans jag har väldigt ont ihalsen det var en extremt dryg förkylning som aldrig verkar ge sg.


Igår skulle jag vila lite på eftermiddagen och vi såg då på vc hoppningen vilket var det sämsta jag kunde gjort, som ni alla kanske sett på nyheterna dog  hästen Hickstead precis efter han hoppat klart o skulle gå av banan detta fick vi tittare se live vilket var hellt obeskrivligt hemskt att se, så just nu ser jag dessa bilder om o om igen i huvudet. Det som gör det ännu jobbigare är att  precis som han rasade ihop precis så rasar Roxy ihop när hon får sina krampanfall.


Nu ska jag åka iväg till BVC så nu får jag något annat att tänka på.

Ha en bra dag

Söndag

Idag har vi haft en fixar dag vi tvättat bilarna och vait i skogen för att hämta granris, så nu har jag täckt mina rosor.


Jag har även bakat en del nötkakor, kokoskakor och vörtbröd

Nötkakor

Vad tror ni detta är????  Det är en radiokaka:)

Martin har hållt på en del med skorsten men nu har han kört fast lite....

Vörtbröd


Ha en bra dag


Lördag


Idag har vi fått in kaminen Martins bror o pappa var här och hjälpte till att bära in den, den väger 100 kr. So vanligt med allt man köper så är dte massa att instalera så det tog några timmar tills det var klart, nu är det bara skorsten kvar att installera men det är inte så bara dte är ett ganska stort projekt så dte blir inte förrens nästa helg.


En trött Roxy som var med husse på promenad i Hemus medans jag var och handlade mat, jag ahr gått en promenad idag mer orkar jag tyvärr inte pga förkylningen

Så här ser den ut

Ha en bra dag


Helg


Idag blev det godis o soffan efter jobbet då jag hade feber när jag kom hem jag tog två alvedon så jag piggnade till lite och orkade baka lite pepparkakor efter ett tag.Roxy hjälpte till med bakande hon gillar både deg o klara kakor:)
vi bakade så klart några hundar till Roxy

Nu är det klart och nu känns det som jag har feber igen så nu blir det soffan igen....

Ha en bra kväll


Fredag

Igår var jag väldigt sliten när jag kom hem från jobbet jag tror jag haft lite feber under gårdagen och inatt har jag vaknat och haft väldigt ont i halsen flera gånger så  det känns som om helgen kommer spenderas i soffan..... Martin ska ta hem kaminen idag men vi får se hur mycket vi orkar göra i helgen då han inte är riktigt frisk ännu.Jag och magen v 24+1, inatt vid ca 4 var det full aktivitet på bebisen även om man är trött så blir man så glad när man käner att det är någon i magen :)

Ha en bra dag


Förkyld

Nu har jag blivit förkyld Martin var förkyld under hela resan på Gran Canaria så nu är det tydligen min tur......

Nu när vi ändrat tiden till vintertid känns det som man aldrig får vara ute i ljuset utan det är mörkt på morgonpromenaden och kvällspromenaden:(


Jag längtar redan till solen men nästa resa kommer så klart gå till Luxenburg:)

I helgen ska vi hämta hem kaminen och påbörja vårat sista stora projekt innan huset är helt klart.

Ha en bra dag


Onsdag

Den här veckna går väldigt fort Martin har varit borta med jobbet sedan i Måndags så jag och Roxy har varit själva sen dess. Roxy har haft lite krångel med magen och varit ute och ätit massa gräs  både i måndags o tisdags morse men nu tror jag att det börjar bli bättre för idag har allt gått bra.

Angående bebisen så verkar den må bra på måndag skall jag till bvc igen och få lyssna på den för frösta gången:) Imorgon går jag in i vecka 24.

Vecka  24  (gravid.se)
Barnet är nu ca 21cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 700g. Skulle barnet födas nu har det 20-25% chans att överleva. Det är fortfarande litet, finlemmat och alldeles hårigt. I kroppen har vita blodkroppar börjat bildas och dess funktion är att bekämpa infektioner.

Lungorna fortsätter att utvecklas och luftvägarna formas till rör för att kunna ta in och stöta ut luft. Blodkärl och lungblåsor utvecklas i lungorna och mellan dessa kommer så småningom utbyte av syre och koldioxid ske. I lungorna börjar också ett ytspänningsnedsättande medel att bildas. Dess uppgift är att hindra lungblåsorna från att klibba ihop.


Angående Hanna så verkar allt gå bra i Luxenburg de har flyttat in i det nya huset och igår kom alla deras möbler, förhoppningsvis får de till internet i helgen:)

Ha en bra dag


RSS 2.0