Måndag

Idag var jag tillbaka på jobbet igen det är ästan det jobbigaste när man är ledig att komma tillbaka på måndagen och konstatera att det har hänt mycket på en vecka så man ligger lite efter...... men jag hoppas jag ska kunna jobba ikapp det ganska fort:)


Roxy som var väldigt trött igår efter hennes semester med mamma o pappa, hon har varit med pappa på jobbet och har även varit med lite på sidan av när de jagade hon fick då träffa på två st döda vildsvin, men det tyckte hon var lite läkigt så hon vågade inte nosa på dem ;)

Det här drack de andra på semestern (jag är ju nykterist för tillfället) så den här ska jag dricka till våren.

Idag har jag gjort pepparkaksdeg jag ska baka lite på fredag men degen måste stå några dagar så den ska bli perfekt, vi får se hur mycket av degen som är kvar på fredag för pepparkaksdeg är väldigt gott.........

Ha en bra dag


Hemma :)

Nu är vi hemma igen vi landade igår vid ca 20,30 tiden sedan åkte vi till mamma, pappa och Roxy och sov där, sen åkte vi hem imorse. Det är alltid skönt att komma hem och packa upp vi har
även hunnit träfffa våran nya granne Douglas en 8 veckor gammal Jack Russel valp väldigt söt, jag älskar valpar men man måste tänka lite realistiskt annars hade vi nog haft väldigt många hundar...

Att bo all inlusvie var väldigt bekvämt men det var lite tråkigt att man inte provade olika resturanger till middag det blev lite enformig att alltid äta på hotellet men det fanns mycket olika maträtter att välja mellan så maten kunde man variera bra.

Frukost
Lunch

Så här såg en del av buffen ut sedan var det olika teman varie kväll tex italienskt
Det stog kockar som grillade på det man ville ha


MiddagMartin lyckade nästan mata en duva med våffla

Öken området brevid stranden
Nu ska jag ut med Roxy, imorgon är det tillbaka till verkligheten :)

Ha en bra dag


sista kvallen


Imorgon aker vi hem, borta bra men hemma bast:)


Martins sita bad i havet den har gangen

HotelletStranden o oknen

Vi ses snart hemma, det ska bli valdigt kul att traffa Roxy imorgon :)

Ha en bra dag


Gran Canaria


Nu har jag hittat en dator dar man kan lagga upp bilder:)


Maspalomas en oken

M
Det blir valdigt mycket atande...

Martin och Anders har spelar lite golf en dag

Martins mat igar

De dricker en hel del Sangria sjalv dricker jag mest iste


Ha en bra dag


Gran Canaria

ojojoj vad mat vi ater jag tror inte det ar sa bra att bo pa all inlusive vi kommer nog hem lite tyngre:)  Vadret ar fortfarande bra men nu ser det ut att bli lite samre vader i tva dagar men vi haller tummarna att det har fel.

Ha en bra dag


Semester

Nu ar vi pa Gran Canaria och har lite semester har ar allt valdigt bra, vi solar och badar. Och sálvklart gar jag massa och har aven spelat lite tennis sa jag inte ska komma efter i stregtavlingen :)

Ha en bra dag


Torsdag

Om någon vecka kommer våran nya skorsten så då kan vi äntligen sätta in våran kamin som vi ska ha i den nya delen av huset:) Jag eldar väldigt mycket i den i köket men inget slår när man kan sitta i soffan och elda.

Contura 650  Praktisk bakugn
Contura 650
 den har en liten bakugn upp till där man kan värma saker

Ha en bra kväll


Onsdag

Idag gjorde jag en miss jag gick in och kollade på vädret på Playa del Ingles på Gran Canaria det såg sådär ut......  Jag vill verkliigen inte ha en till semester med regn men vad kan man göra så nu ska jag inte titta på några fler prognoser nu får vi se när vi kommer dit.


Sist vi var på Gran Canaria hade vi kanon väder hela vecka så jag hopaps det blir så igen.

Igår var jag hos min kollega och köpte lite barnsaker, det är väldigt bra att kunna  köpa en del saker beganat för det är mycket man måste köpa:) Jag gillar inte att köpa begagnat om jag inte vet vem som haft det men när man vet vem som haft det tycker jag att det känns bra. Bilstol med en adapter, bärsele, resesäng, en gå vagn och barnvakt (två enheter så man kan höra barnet om man tex är ute när det sover)

Ha en bra dag


Tisdag

Igår ringde jag till vetrinären hon skulle hört av sig förra veckan men det har hon inte gjort...... Hon har egentligen ingen lösning hon har pratat med Falun djursjukhus och de tror inte att det kommer att hjälpa att göra en magnetsröntgen. Då  det man kan se då är tex om det är en tumör men då borde inte anfallen ha hållt på under så lång tid samt de borde vara fler så de tror inte på den teorin. De tror inte heller på våran teori om att kastrera henne men det har funnits fall där krampanfallen försvunnit efter kastrering men det finns inget bevis på att det skulle hjälpa. Om det är så att hon har epelepsi så har hon haft för lite anfall för att man ska sätta in medicin så då gör man inte heller något. Så deras råd är att avvakta vilket känns jätte jobbigt för jag vill verkligen inte att hon ska behöva ha något mer anfall, så vi funderar på att kastrera henne o hoppas att det hjälper.

Min ögonsten som just nu mår väldigt bra och är jätte pigg igår hade hon en vorsteher (Vinston) kompis på Martinsjobb så igår var det full fart:)

Jag är extremt dålig på att dokumenter min graviditet jag har tagit en bild på magen innan denna det här är vecka 21+5 , men nu ska jag skärpa mig och skriva upp vikt, magmått och ta bilder


ha en bra dag


kläder.....

Just nu är jag inne i en period där jag nästan inte kan ha några av mina kläder, min mage har ökat ca 15 cm i omkrets så inget passar jag är väldigt tacksam över de kläder jag fick från Elin samt de jag lånar av Hanna för de är det enda jag kan ha.  Jag har börjat packa inför Gran canaria och provad då igenom kläder som jag trodde att jag skulle kunna ha men det gick inte......


De här kläderna kommer få hänga här ett tag......

Jag har även fått Martin att börja packa lite han brukar packa ca 5 min inan vi åker men den här vecka kommer han vara borta mycket så han insåg att det var lika bra att börja:)


Jag har börjat  känna barnet när det sparkar och rör sig det känns väligt kul, det känns som man får mer kontakt med barnet då.

Jag är nu i vecka 21½, enligt gravid.se så
är barnet ca 16cm långt mellan huvud och stjärt och väger omkring 420g. Det kan röra sig fritt i fostervätskan och kan sparka både långt upp i magen och ända nere vid blygdbenet.

Nu är matsmältningsapparaten tillräckligt utvecklad för att kunna tillgodogöra sig vatten ur det fostervatten som barnet sväljer. I början av graviditeten är det moderkakan som producerar fostervatten men när njurarna fungerar ungefär i fjärde månaden, tar de över produktionen. Njurarna tar även hand om en del avfallsprodukter i barnets blod och tillverkar urin av dem. Men det finns inte mycket urin i fostervattnet utan det mesta av avfallsprodukterna som bildas, transporteras bort via moderkakan och ut i ditt blodomlopp. Det är dina egna njurar som tar hand om det mesta av renandet efter barnet.

Sinnesorganen som barnet ska använda för att lära känna världen utvecklas nu raskt. Smaklökarna på tungan är färdiga. Hjärnans och nervtrådarnas utveckling har kommit så långt att barnet ska ha fått känsel. Vid ett ultraljud skulle du nu kunna fånga en bild, där barnet suger på tummen eller smeker sitt ansikte.

Ha en bra dag


Söndag

Idag har vi variti Selen och tagit hand om båten så nu är den redo för vintern:)


Vi såg två Tjädrar en hona o en hane

så här mycket vatten var det i båten:)

Roxy tyckte att det var väldigt kul i skogenHa en bra kväll


Lördag

Idag började vi helgen emd ett möte angående vattnet alla är överrens vi ska försöka få till det innan vintern:)

Sedan har vi byt däck på min bil Martin har redan bytt på sin samt att vi satte på takboxen så nu är vi redo för vintern:)

Vi har även varit och tittat på barnvagn igen så nu har vi bestämt oss dessa två blir det

  
www. emmaljunga.se


Nu håller Martin på och tillagar sin fisk från förra helgen


Ha en bra kväll


Helg

Nu har jag tagit helg jag slutar alltid kl 13 på fredagar vilket känns som världens lyx (jag slutar så tidigt för jag jobbar till 19 två andra dagar) det känns som helgen blir lite längre.


Så här ser det nu ut ner till vinkällaren jag ska måla dörren vit sedan ska vi ev sätta upp en grind så man inte ramlar ner

Roxy ligger just nu och solar på altanen hon är lite less på stegtävlingen på jobbet hon tycker att jag kan gå mina promenader själv:)


http://www.liomater.se/
Eftersom jag är väldigt mörkrädd har jag fått ett bra tips av min kollega på bra pannlampor så nu blir det att köpa en sån här, jag har en annan pannlampa som Martin köpt i Kina men den lyser inte så långt.Igår läste jag en intressant artikel på dt.se angående en kille som hade haft köpstopp i 100 dagar, han handlade ingeneting utan levde på den mat han hade hemma, så när jag gick hem från jobbet idag tänkte jag på detta o struntade i att handla vilket jag nu sitter o ångrar för det hade varit gott med lite godis;) men kan han 100 dagar borde jag klara 1 i alla fall..........
här nedan är artikeln
http://www.dt.se/nyheter/falun/1.3995247-sista-maltiden-efter-100-dagars-kopstrejk


Ha en bra dag


Onsdag

Just nu är jag inne i en ganska dryg period med graviditeten jag sover nästan ingeting på nätterna och jag har  ont i magen jag tror jag är inne i en period då den växer lite mer och då trycker det massa på alla organ i magen.

Idag har Anders varit här och satt in den nya dörren till jordkällaren, tyvärr krånglar dator och vill inte vända bilden åt rätt håll så den får bli åt fel håll.


Martin har även hämtat hem denna här ska kaminen stå:)

Ha en bra dag


Tisdag

I helgen handlade jag lite i taxfree butiken på internet :) En strandväska och aftersun blev det samt en del godis:) På vägen hem ska jag köpa godis,  mascara och vin

Lundmyr StrandväskaPiz Buin After Sun Soothing Lotion


Det ska bli väldigt skönt med lite semetser men jag ser inte fram emot att lämna Roxy speciellt inte när hon varit sjuk men mamma o pappa bor nära djursjukhuset i Uppsala så blir det något finns det snabbt hjälp men jag kommer nog vara väldigt orolig under resan att Roxy ska bli sjuk när vi är borta.  

Ha en bra dag

Vetrinärbesök

Idag har vi varit hos vetrinären och nästa steg blir ev en magnetröntgen på hjärnan detta mpste vi göra på Strömsholm djursjukhus eller på Ultuna i Uppsala. Men troligtvis måste vi till Falun för ett besök först då de ska skicka remissen. Roxy har även två sår på tassarna som hon nu fått antibiotika för så jag hoppas att de ska försvinna. Hon gillar inte att vara hos vetrinären så hon var väldigt glad när vi kom hem:)Idag har jag även fått ett paket med böcker som jag beställt från bokus dessa ska jag ha på våran semester.

ha en bra dag


Söndag

Martin med sin fisk:)Idag har vi gjort klar stenläggningen på baksidan.


Vi ska  putsa murblocken som trappen är gjord av  i vår så de får samma färg som grundenNu har vi precis kommit hem från en promenad upp på Gesundabergt, jag känner av att kroppen inte orkar lika mycket som vanligt det gick inte fort att komma upp till toppen

Jag har även fått låna en av Martins jackor då jag inte får igen mina

Roxy tyckte att det var väldigt kul och hittade en väldigt fin pinne på toppen som fick följa med ner.

Ha en bra dag


LördagIdag har jag och Roxy haft en promenad och bakdag vi har även varit i Mora och handlat lite, Martin har varit med sin bror och fiskat han fick faktiskt en fisk den här gången:)
 
Filmjölkslimpa

Leilas sconesJag bakade även en kaka men den blev lite bränd så den får inte vara med på kort:)

Roxy har varit som vanligt hela dagen så jag hoppas  vi ska slippa några mer krampanfall.

Ha en bra kväll


Roxy sjuk igen

Igår hände det igen Roxy fick ett nytt krampanfall och föll ihop i går kväll, anfallet går över ganska fort men det känns som en evighet när det håller på. Det här är 5 gången det händer och trots att hon genomgått massa undersökningar så vet ingen vad det är det händer  ca 1,5-2 månader efter att hennes löp är slut så får hon minskad aptit och sedan kommer dessa krampanfall där hon faller ihop och spratlar. Efter anfallet så är hon lite orolig och rädd någon minut sedan är allt som vanligt igen, men märker inget innan hon faller ihop utan hon går från att må bra till att få ett anfall och sen mår hon bra igen. JAg önskar att hon kunde säga hur det känns. VI har en teori om att man ev ska ta bort livmodern eller stealiera henne så hon slutar att löpa.  I Fredags bokade jag en tid hos vetrinären för att titta på hennes tassar då hon har fått sår på dem efter att ha slickat massa på dem, men nu får vi även börja om med dessa krampanfall igen och få en remiss till Falun djursjukhus. Jag önskar att de kunde förstå vad det beror på för jag vill inte att det ska hända igen, inatt har det inte gått att sova så mycket så idag blir det en lugn dag hemma.Innan detta hände igår kväll var vi på middag hos Jennie, Mikael o Theo det var väldigt trevligt och vi fick väldigt god mat.
En perfekt baotapirog:)

Mikael, Theo och Jennie i deras nya fina hus.


Ha en bra dag


Torsdag

Idag fick jag hem ett par nya skor som jag köpt på http://www.sportamore.se  mina gamla träningsskor har gjort sitt så nu hittade jag dessa på rea:) Jag har varit ute och test gått dem och de passar perfekt:)
Ha en bra dag


Tävling...

Nu har våran årliga stegtävling börjat på jobbet i ca 2månader håller vi på och tävlar mot massa andra lag samt om placeringarna i laget så idag blev det en extra lång promenad med Roxy


Min stegräknare

Idag var vi hos barnmorskan allt var bra men vi fick inte höra hjärtljudet vi måste vänta till nästa träff när jag är i v 24, det är nå nya regler de har.

Ha en bra dag


Tisdag


Eftersom vi ska ha barn i Februari har vi börjat att titta massa på vagnar vilket är en riktig djungel. De vi bestämt oss för innan är att den måste var lätt att köra på grusvägar mm då den måste klara av alla promenade med Roxy , men den måste även vara ganska lätt då man ska in och ut med den i bilen.
Brio Happy 2011, duo-paket i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Duo barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (36411-36480450r)
Brio Happy, som har en separat liggdel och sittdel men denna kändes lite ostabil att köra så den uteslöt vi ganska fortCrescent Classic 2011  i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Crescent barnvagn & tillbehör / Crescent barnvagnar hos Köpbarnvagn.se (17111r)
Den här Cresent vagnen har varit en favorit länge där är det en sittdel med en liggdel i, kan ej ha separat liggdel, men efter även testat denna kom vi fram till att Emmaljunga kändes lättare att köra.

Emmaljunga 2012 Cerox 2.0 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / City Cross, Nitro, Ozone, mfl. hos Köpbarnvagn.se (20202r) Emmaljunga 2012 Quadrolift i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / Emmaljunga tillbehör hos Köpbarnvagn.se (63201r)
Vi har tittat på 3 olika Emmaljunga vagnar denna är Cerox där kan man ändra styret medans man går om tex det är soligt åt ett håll så kan man ändra så att styret är åt andra hållet. Men den här kan bara ha en insats liggdel i sittdelen den kan alltså inte ha en separat liggdel. Vilket vi efter en del tänkande kom på inte är så bra då vi har en ganska liten hall så vi kommer att ha vagnen ute på våran trapp en del och då måste man ta in både sitt o liggdelen, så därför vill vi ha en separat liggdel så man bara behöver ta in den.
Emmaljunga Classic Sport 2012 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / City Cross, Nitro, Ozone, mfl. hos Köpbarnvagn.se (23201r)Emmaljunga 2012 City Korg i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / Emmaljunga tillbehör hos Köpbarnvagn.se (24201r)
Det här är Emmaljunga Classic sport som vi tyvärr tyckte var lite för tung annars tror jag att luftdäck är bäst på grusväg men de väger mer än punkteringsfria så vi uteslöt denna.

Emmaljunga City Cross 2012 i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / City Cross, Nitro, Ozone, mfl. hos Köpbarnvagn.se (21201r)Emmaljunga 2012 City Korg i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Emmaljunga vagnar & tillbehör / Emmaljunga tillbehör hos Köpbarnvagn.se (24201r)
Det här är den vagn vi ska ha City cross, den har punkteringsfria hjul och man kan ha en separat liggdel, man kan inte ändra styret på den medans man går men man kan sätta sitt eller liggdelen åt båda hållen när man sätter på det, (det är nog bra när barnet blir äldre)  Vi ska ha dessa färger sittdelen i "jeans black"  och liggdelen i beige jag tror det är bra med en ljus liggdel på sommaren, sen får man tvätta den om den blir smutsig.  Vi får se om vi hinner ändra oss eller om det blir denna det är ca 2månaders leverenstid så vi kan fundera tills december:)


Igår var vi på Ultraljud och tittade på bebisen allt såg bra ut, imorgon ska vi till barnmorskan och få lyssna på hjärtljud mm, det ska bli väldigt spännade, på torsdag är jag i vecka 20 och det är då halvtid:)

Ha en bra dag


Måndag


Idag testade jag att göra en indiskgryta till middag det blev sådär lite för starkt


Igår bakade jag dessa syltrutor (bilden är från receptet), de är gjorda på lingonsylt och var goda, idag gjorde jag snoddas och de var väldigt goda:)


Ha en bra dag


Söndag

Nu är uteplatsen nästan klar det ska ditt lite kantstenar som vi hämtat hem idag sen är den klar.På eftermiddagen har vi varit och fikat i Nusnäs gamla skola med Niklas, Joanna, Anine & Fillipa väldigt trevligt jag kan verkligen rekomendera det.Det här åt jag väldigt gott:)

Det var väldigt mycket folk där, det blir nog att ta en tur med båten dit i sommar


Nu blir det bad, ha en bra kväll


Lördag


Idag är det kanon väder blå himel och riktigt varmt :) Vi har mest varit  ute idag jag har tvättat och städat bilarna medans Martin håller på med plattorna.
 
Ha en bra dag


RSS 2.0