Valborg

Idag ska jag ha en trädgårdsdag eller eftermiddag Martin jobbar halvdag så när han kommer hem ska jag plantera lite ;-)


Martin har köpt nya löparskor o Olivia har fått skor i present


Martin har köpt en  sån här en Stiga Villa, så nu kommer gräsklippningen gå väldigt mycket fortare :-)

Ha en bra dag


Hemma

Nu har vi åkt hem från Uppsala, vi har haft det väldigt bra där , fått massa god mat o Roxy o pappa har varit på massa roliga promenader o jag o Olivia har blivit ompysslade, tack för en kanon helg :-)

Vi åkte o hämtade Martin på Arlanda han har haft en bra resa i Skottland, Martin har haft kameran så ni får se lite bilder från hans resa ;-)

 
Så här såg affärena ut massa whiskey, efter som Martin samlar på whiskey så har han såklart köpt några.

Det här är Martins samling o för er som undrar var han köpt nu så köpte han 2 st Jura whiskeys

Olivia fick en present av honom .

Olivia har blivit väldigt bortskämd i Uppsala då min moster o min kusin med familj har varit på besök med fina presenter.

Ha en bra dag


Uppsala

I onsdags eftermiddag piggnade Martn till så vi åkte till Uppsala där jag, Olivia & Roxy ska vara medans Martin är i Skottland. Jag har inte fått till uppkopplingen med mammas dator där av blogg pausen.

Martin mår bra nu och verkar ha det väldigt bra i Skottland.Olivia älskar att sitta o gunga i babysittern:-)
Hon somar även där ibland. Hon har sovit väldigt bra nu ca 8 timmmar per natt.Roxy älskar att vara i Uppsala och gå promenade med pappa i skogen så hon går upp ca 5 varje dag och växer honom ;-)  Hon har fått sin första fästing.....

Ha en bra dag


Onsdag

Idag är jag morgonpigg jag har gått upp 04,30 för då spydde Roxy. Igår gick vi massa promenader så en del av maten har kommit ut men det kommer nog ta någon dag till  innan hon är återställd.
Olivia sover fortfarande hon somnade  ca22,15 igår och sover fortfarande 05,45 !!!!! även igår natt sov hon bra men då var jag vaken för att Roxy mådde dåligt och inatt har Martin mått dåligt, troligtvis dålig kina mat (jag håller tummarna att det är det o inte magsjuka....) Så fast Olivia sover bra så är det svårt att sova pga  Roxys o Martins val av mat :-) Martin måste dock piggna till väldigt fort för imorgon ska han åka till Skottland med jobbet.
 Ha en bra dag


Lurad.....

Igår trodde vi att Roxy höll på att få tillbaka sitt magproblem då hon blev slö och inte ville äta sin middag, så vi gjorde allt för att pyssla om henne och hon slapp gå kvällspromenad. Inatt har hennes mage kurrat så jag har inte kunnat sova så mycket sen svälde även hennes mage upp så vid klockan 3 väckte jag Martin. Vi bestämde oss för att avvakta att ringa vetrinär för att se hur hon mådde på morgonen. Sen gick vi upp och Roxy skulle då få frukost hennes mat var då slut så Martin gick ner i källaren för att fylla på och där mötes han av en uppriven fodersäck !!!!!!! Vi köper 15 kg säckar med hennes mat som tur var fans det kanske bara 3-4 kg kvar i den och hon har inte ätiti upp allt i den. Nu i efterhand vet jag hur det gått till, jag pratade med Hanna på skype och då trodde jag att Roxy gick upp på övervåningen men då gick hon alltså ner i källaren, när hon efter ca 10 min när hon kom tillbaka så slickade hon sig en del runt munnen men det kan hon göra ibland men nu vet jag varför....
Jag tror att hon kanske ätit runt ca 1-2 liter vilket är mat för ca 3-5 dagar, det värsta är att hon druckit ganska mycket vatten vilket gör att maten sväller o tar ännu mer plats. Så idag blir det en del promenader för att få ut all mat.......


Vårat matvrak ;-)

Nu blir det långpromenad

Ha en bra dag


Söndag
Så här ser markisen ut monterad det ska dock ditt ett till fäste

Idag har Martin  gjort klart min rabatt, samt jag har målat altanen en fjärde gång

Det här är Martin vid 3 månader visst är Olivia lik honom.

Ha en bra dag


Kalas

Nu har jag ätit massa tårta och blivit firad rejält :-)


Mina två kalas tjejer

Martin har varit  kock och gjort väldigt god mat så jag har verkligen blivit bortskämd. Martin o hans pappa har även satt upp markisen :-)
Ha en bra dag


30 år !

Idag har Martin, Olivia o Roxy firat mig på morgonen:-) Jag har fått massa fina presenter,  jag fick en väldigt kul ask av Hanna som sjunger Happy Birthday, den gillade Olivia att lyssna på.


Den här fick jag av Olivia, då kom det lite tårar.


En glad morgonpigg tjej

Ha en bra dag


Fredag

Igår kom Olivias fina namnsdagspresnt från Luxenburg :-)Imorgon blir jag o Hanna 30 år, jag har inte tänkt så mycket på det vi får väll se om jag hamnar i någon 30 års kris......
Det känns alltid konstigt att fira födelsedag utan Hanna så därför kommer vi fira lite mer i sommar när Hanna kommer hem.

Ni får gissa själv vem som är vem

Jag har letat väldigt länge efter kort med mig o Hanna på och jag hittar nästan inga det har nog med att det är vi som fotograferar alla andra;-) En sak jag kommit på är att jag o Hanna glömde ta kort ihop på mitt bröllop så på hennes framtida bröllop ska det fotograferas med systrarna ihop !!!!!!
Så ni får se på våra sportiga kort från när vi gjorde tjejklassikern, på bilden ovan har vi våtdräkterna åt rätt håll som några av er vet så råkade vi ha dessa bakåfram ett bra tag tills vi innan start såg att alla andra hade våtdräkterna åt andra hållet.......Ha en bra dag


Torsdag

Igår kom markisen så till helgen ska vi montera den, enligt bruksanvisningen verkar den väldigt lätt att montera vi får se om det stämmer....

Roxy vaktar markisen, angående vårat krig så leder Roxy stort hon har nu totalt förstört hennes båda "trosor" så nu slipper hon ha de tills jag har köpt en ny.

Idag har vi varit o handlat mat vilket brukar gå jätte bra Olivia gillar att ligga i bilstolen i vagnen men idag gillade hon det inte så det blev en ganska snabb handling. Så här glad brukar hon vara ;-)
Jag har köp en Herr Nilsson apa till Freja som älskar Pippi Långstrump, visst är det söt. jag hittade den på lekmer.se  Hon ska få den när hon blivit storasyster :-)

Ha en bra dag


Snö...

Åhh vad less jag är på den här snön promenaderna blir 10 gånger drygare att gå när man måste dra vagnen i massa snö som fastnar runt hjulen.


Roxy och jag har just nu ett krig under dagarna, det går ut på att hon måste ha sin "trosa " på sig (för att hon löper) enligt mig men inte enligt henne så hon biter av den, hon har redan haft söner en så nu är vi inne på nr 2..... Så just nu lämnar jag inte henne själv en sekund vilket är lite svårt. Jag ska börja tillverka egna i väldigt starkt tyg som inte går att bita sönder ;-)

Olivia håller på och utforskar sin röst hon är sig nya ljud varje dag :-)

Ha en bra dag


ännu mer snö

Idag har det snöat hela dagen, det har varit väldigt drygt att gå med barnvagnen i massa kramsnö då snön fastnar kring hjulen och de blir som snöbollar.Borrningen går fortfarande inte bra utan de ska trycka ner massa luft i hålet för att få spickor i vidga sig så det rinner till lite vatten, just nu rinner det till ca 2 l i min vilket är väldigt lite. Vi får se hur det går....

ha en bra kväll


Snö......

Inatt har det kommit snö och det snöar fortfarande..... Jag trodde att det skulle bli vår nu men det är väll typiskt April väder.

Idag fortsätter de borra i hål nr 3 för att se om de hittar vatten djupare än de 75 m de har borrat annars ska de testa ett nytt hål, hål nr 4 fungerar inte det så lägger vi ner och får hitta på något annat för att få till vatten. Jag hoppas verkligen att de ska hitta vatten så att den här evighets problemet kan få ett slut, vi har inte druckit vårat vatten på  2 år nu. (Det finns e-colio bakterier i vattnet vilket gör att man kan bli väldigt magsjuk av att dricka det samt att de är skadligt för levern)


Olivia ligger o "pratar" väldigt mycket just nu hon har kommit på hur hon kan använda sin röst och har massa roliga läten för sig :-) Utveckligen går verkligen fort när det är så här små.

Nu ska vi ut o gå i snö ovädret.....


Olivia

Idag har Olivia namnsdag, hennes namn betyder: Stark genom gudarna Bildat av ordet oliv. Olivia Ca 1 dygn

ca 1 månad

ca 2 månader

Hon tackar för alla gratulationer :-)


Grekland

Nu är det bokat 1 vecka på Kreta i augusti jag, Martin o Olivia, Roxy ska vara med mamma o pappa i Uppsala så hon får också lite semester.

Blue Star Club – Atlantica Caldera Bay - Bild 4
Vi ska åka med fritidsresor till Platanias på Kreta

Nu är det massa aktivitet  i klikten det är grodor överallt:-)

Kvälls promenaden igår Roxy letar grodor att jaga

Idag har jag fixat till mina rosor så nu är de redo för våren

Jag har även börjat att måla våran altan med rödtrallolja

före

detta är efter en stryckning det blir nog 3 till....


Ha en bra dag


Fredag


Borrningen av vatten går inge bra, de hittade vatten i hål nr 3 men för lite, så nu får vi se vad som händer om vi ska fortsätta eller fundera ut en ny plan.

Idag hoppas jag att våran markis kommer då de har 3 v leverans tid och så länge har vi väntat, men jag bli inte förvånad om den är försenad.....

I helgen bli det trädgårdsarbete och ev byta till sommardäckOlivia har sovit mellan 21-03,30 inatt nytt sovrekord ! Hon somnade sedan om efer hon ätit o sov 3 timmar till, Jag  borde vara utvilad men har haft en dryg huvudvärk sen igår eftermiddag som fortfarande inte gett sig.

Ha en bra dag


Torsdag

Igår kom en mössa som jag beställt åt Olivia från http://www.dunderbarn.se/ väldigt fin blev den :-) jag ska nog köpa en till mig själv nästa gång.
En glad tjej imorse vaknade Roxy 05,30 så då var det bara att gå upp Martin är borta så det blev en tidig morgon promenad.

Idag startar borrning av hål nr 3 så nu håller vi tummarna att de ska hitta vatten.......


Grodor

Nu har grodorna kommit till klickten på Sollerön vi gick där igenom och det var grodor överallt jag träffade en som har väldigt bra koll på grodorna och han trodde att till helgen skulle det vara riktigt igång. Roxy älskar att jaga grodor vilket jag såklart inte låter henne  göra så vi var ganska oense under promenaden......


Denna bild är från förra året så här fint väder har vi inte :-( Men skyltarna är på plats

Angående vårat vatten så går det inte bra alls de borrade 115 m i det första hållet utan att hitta vatten nu har de borrat 50 m i hål nr 2 utan att hitta något så troligtvis blir det ett hål nr 3..........


2 månader

Idag blir Olivia 2 månader, vi har varit på kontroll på bvc hon väger nu 4160 gram samt är 56,5 cm lång. Den här tiden har gått väldigt fort, jag har nästan glömt gravid tiden, men jag bli lite påmind av Hanna då den sista tiden är väldigt seg då man är stor o allt är drygt ;-) Men snart är även den tiden förbi för henne om 1 månad beräknas Olivias kusin komma, jag är redan nervös då vi verkar ha en tendens att föda lite innan beräknat......


Olivia

Ha en bra dag i regnet


förkyld

Förkylningen har blivit sämre så nu känner jag mig väldigt sliten.....
När vi var i Uppsal tittade vi på bebisbilder på mig, dessa tre är jag när jag var liten, jag tycker att Olivia har fått min näsa :-)

Olivia


Ha en bra dag


Påskfirande

Nu har vi precis kommit hem efter påskfirande i Uppsala det var tänkt att vi skulle fira vidare i Västerås med Martins bror o familj men jag är tyvärr förkyld så vi fick hoppa över det. Martin har varit förkyld och jag trodde att jag skulle klara mig men i fredags fick jag halsont o i lördags blev det värre det kändes som jag hade feber o ännu ondare i halsen idag känns det som om jag är lite bättre men halsen gör väldigt ont och jag har börjat att hosta en del:-( Jag hoppas att Olivia ska slippa att bli sjuk.


Vi har ätit massa god mat och massa goda sötsaker o påskgodis:-)

Freja hade skickat med en present till Olivia en väldigt kul speldosa/lampa o bit leksak


Vi fick även en jätte stor påskhare och en lite mindre från Luxenburg


Våran första familjebild

Jag och Olivia jag har tittat på bilder från när jag var lite och jag tror att hon har min näsa

Pappa och mamma som ordnat massa god mat, jag hoppas vi inte smittat ner deOlivias o mitt påskägg, vi har som tradition att leta ägg och i år fick jag och Martin till ett väldigt bra ställer bakom Roxy så mamma o pappa fick leta ett bra tag ;-)


Glad påsk


Påsk

Igår kom det hit fyra påskkärringar  det brukar inte komma någon men jag är alltid redo med godis ;-)

Borrningrn för vatten går inte så bra de har borrat 115 m utan att hitta vatten så vi får se vad de tänker göra nästa vecka.


Martin har byggt klart trappen till altan o här premiär grillar han


Äntligen har henne leende fastnat på bild.

Vi gjorde klart veden igår så nu får den ligga på tork ett  tag innan den ska in ivedbon. Roxyhar hjälpt till med att bära hem fler pinnar, hon har börjat att löpa så hon är lite tröttar än vanligt.

Nu ska jag fixa lite påskägg:-)

Ha en bra dag


Vatten

Igår startade de borrningen för vattnet, de kom väldigt fort så det var lite stressat igår vart de skulle borra och var alla elkablar gick. Men de chansade på ett ställe och där var inga elkablar där men vi får se om de kommer på vatten. Vi håller tummarna att de ska hitta mycket och bra vatten :-)Ha en bra dag


Onsdag

Igår var  Margareta och Bosse (Martins moster) här och Olivia fick en väldigt fin väska med leksaker i :-)


Vi var även på ett läkarbesök med Olivia de tittar igenom bebisen lite vid ca 8 veckor allt såg bra ut. Hon väger nu 3,9 kg snart passerar hon 4kg !

Idag jobbar Martin men när han kommer hem ska vi försöka få klart våran ved, vi hade planerat att göra en hel del den här veckan men tiden bara försvinner .......

Ha en bra dag


Helgen

I helgen har Martin hållt på med veden nu är det bara klyvningen kvar som vi tänkt få till den här veckan. det var tänkt att Martin skulle ha påsklov denna vecka men det blir inte riktigt så men lite kommer han att vara ledig.

Idag har jag även ringt för att få svar på de blodprov Olivia gjorde i tisdags och det var bra så nu slipper vi fler prover jag fattar inte varför de inte kan höra av sig som de ska utan att man måste ringa o tjata för att få svaret.....

MArtin med veden, Roxy låg på altanen trots att det inte var så varmt men med massa filtar fungerade det

 


Så här ser hon ut när Martin klär på henne

I lördags gjorde vi väldigt god mat tjälknöl och egen beasås, jag ska alrdig mer köpa färdig sås det blir väldigt mycket godare att göra egen.


Ha en bra dag


RSS 2.0