Januari

Imorgon blir det februari och det känns som den jobbigaste vintermånaden är över nu börjar man märka att det bli ljusare o ljusare:-) Eftersom jag går mina morgonturer nästan exakt samma tid varje morgon så märker man att det börjar bli mindre o mindre mörkt. Eftersom jag är mörkrädd så gillar jag inte promenader i mörker så nu ser jag fram emot ljuset.


Roxy som inte gillar tidiga promenader oberoende om det är ljust eller mörkt ute.

Angående graviditeten så är det ganska drygt periodvis jag får ganska mycket sammandragningar samt att bebisen rör sig väldigt mycket vilket gör ganska ont, så nu längtar jag tills den vill komma ut.

Ha en bra dag


Måndag

Det här är näst sista veckan som jag arbetar  eftersom jag var ganska less på att vara hemma igår känns det skönt att jobba lite tiden går mycket fortare när man jobbar:-)

Det har redan nu börjat att förberdas i Mora inför Vasaloppsveckan jag hoppas att bebisen ska vara född så att jag kan åka in och titta lite, om den inte är född vill jag inte åka in till Mora pga av trafiken.Så här fint var det förra året när jag åkte stafettvasan, jag hoppas att jag ska kunna åka något lopp nästa år jag hade velat öka öppetspår men vi få se hur det blir.


Ha en bra dag


Tråkigt.....

Åhh vad jag är uttråkad eftersom jag är lika stor som en flodhäst börjar jag bli extremt orörlig samt min kropp vill inte göra så mycket så det blir mycket tid framför tvn nu..... vilket gör mig extremt rastlös. Jag går på promenade med Roxy, städar, lagar mat o ser på tv alltså en väldigt seg helg. Det är tur att det är mycket sport på tv så det finns en del att  se på men skidorientering, squash och curling är inte direkt några kul tv sporter men idag fick de duga......


Köttgryta

En trött Roxy som fick ut o gå med matte efter 9km skidåkning, för matte var så uttråkad:-)

ha en bra dag


Helg

Det gick bra hos barnmorskan igår det blev lite krångel då de inte riktigt kunde känna hur barnet låg för så fort de tryckte på magen fick jag sammandragningar så det slutade med att de fick göra ultaljud men den ligger med huvudet nedåt som den gjort tidigare så allt var bra:) Mitt järn värde har blivit lite sämre så jag måste äta lite mer järn men annars var allt bra.


Det har blivit en semla igår och en idag :-)

Roxy har försökt få med sig hem ett träd men det gick inte......

Idag har Martin varit i Hemus och åkt skidor men imorgon ska han o Roxy åka i Gesunda vi var där och tittade på spåren som såg fina ut det var även en del som åkte alpint där.

De  hade till och med gjort en bana i backen.

Ha en bra dag


Fredag

Just nu går veckorna väldigt fort nu ska jag bara arbeta i två veckor till innan det är dags att vara hemma i 1år, det ska bli skönt när jobbande är klart för nu börjar graviditeten bli ganska jobbig. Jag käner mig inte alls lika pigg längre utan känner mig ganska sliten och trött hela tiden sedan rör sig barnet väldigt mycket vilket ibland gör lite ont speciellt när jag sitter. Nu på morgonen ska jag till mvc för kontroll jag hoppas att allt ska se bra ut.

I helgen ska jag mest ta det lugnt.

Ha en bra dag

Onsdag

Inatt vaknade Roxy och ville ha mat vid kl 24 och klcokan 04,30 trots att on ätiti kyckling o ris som kvällsmat så min idé fungerade inte inatt, men jag ska testa den några dagar till.

Idag har vi ca- 15 grader här så nu börar det närma sig tempraturena som vi hade förra vintern.


14 januari 2011, jag hoppas vi slipper såna här tempraturer i år.


Nu har jag börjat att packa i ordning en väska som vi ska ha med till bb eller det blir nog två väskor en till bebisen o en till Martin och mig. Eftersom jag inte gillar sjukhus så vill jag vara kvar där så kort tid som möjligt så till oss har jag inte packat så mycket men till bebisen har jag packa väldigt mycket så den har kläder för alla väder :)

Imorgon går jag in i vecka 36 och på fredag är det kontroll på mvc igen.
info från gravid.se

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.Ha en bra dag


Tisdag

Igår ringde jag till vetrinären i Falun då Roxy blivit extremt hungrig de sista veckorna vi slutade med hennes medicingering i fredags och då blev det lite sämre så nu blir det medicin igen sen tror jag att den nya maten som hon äter är en bidragande orsak till varför hon är så hungrig, men foderspecialisten i Falun som vi pratat med tyckte inte att vi skulle byta ut den ännu. Det är ett light allergifoder som hon äter det är väldigt lättsmält för magen men jag tror att pga av det så blir hon hungrig väldigt fort igen, så just nu fuskar jag lite, igår gav jag henne tonfisk o ris till kvällsmat samt medicin och då sov hon hela natten vilket hon inte gick nästan på en vecka, jag ska testa att göra samma sak ikväll för att se om det fungerar igen.
Nu ska hon bara äta Andapsin.


Ha en bra dag


Helg

Imorgon är det en månad kvar tills den beräknade dagen för födseln :) Det börjar närma sig nu.....

Idag har Martin och Roxy åkt skidor på golfbanan Roxy var inte alls på humör så det gick inte så bra, så MArtin åkte hem o lämanade oss och åkte iväg på en egen tur :)
Idag har Martin gjort asiatisk lax från en recept i tidningen Buffe det blev väldigt lyckat så det blir att göra flera gånger.

Ha en bra kväll


Helg

Igår åkte jag lite skidor det blev inte så långt jag var ute i ca 30 min på slutet fick jag lite ont i ryggen så idag blir det ingen skidåkning. Igår hade vi besök av Martins faster och Kalle sedan var vi på kalas hos Anders o Anita, Anders fyller år idag.
Nu ska vi ut och se om det går att åka skidor med Roxy på siljan.

Ha en bra dag


Sol


Idag har det varit väldigt fint väder riktigt vinterväder -12 grader och sol:-)

Jag slutade tidigt idag så idag har jag hunnit varit ute i det fina vädret nu är det 3 veckors jobb kvar sen hoppas jag det blir massa promenader i dagsljus med Roxy och bebisen.


Det var nydragna spår väldigt fina det hade dock behövts lite mer snö för att de skulle vara perfekta.

Roxy hittade som vanligt en väldigt fin pinne som hon var tvungen att ta med hem till hennes förråd:-)


Hoppas det blir lika fint imorgon då ska ja åka lite skidor.

Ha en bra dag


Fredag


Igår hände något med min kropp för igår kändes det som all energi som jag har haft försvann jag kände mig hellt slut hela dagen, det känns lite bättre idag men det ska bli väldigt skönt med helg. Jag tror att det är på grund av att jag sover så dåligt så ihelgen ska jag sova lite  extra under dagarna då kanske jag piggnar till igen :-)

 
Idag är sista dagen som Roxy ska äta sin medicin så nu slipper jag ge henne medicin klockan 4 på morgonen, fast jag har medicinen brevid sängen så det har fungerat ganka smidigt. Nu hoppas jag att hon ska må bra och slippa äta medicin.

Idag har va -17,6 grader så vi får se hur mycket skidåkning det blir i helgen.

Ha en bra dag


Torsdag

Igår var vi på föräldra kurs där fick vi lära oss massa om smärtlindring samt att det kom ditt en tjej som körde lite gravidyoga så vi ska lära oss att andas rätt. Jag hade ganska stora problem att vara med på gravidyogan då jag  är extremt ovig så jag satt mest och tittade på men Martin testade allt så han vet hur man ska göra:)

Martin har köpt en ny jacka, nu kommer han att se lite norsk ut :-)

Ha en bra dag


Onsdag

Idag ska vi på föräldragrupp där de ska prata om smärtlindring det är våran sista grupp sen ska vi vara redo...... Vi får se hur redo vi är :)

Imorgon går jag in i vecka 35 jag tycker graviditeten gått ganska bra hittills det är självklart drygt att vara så stor o orörlig men jag kan ändå göra i princip de jag vill, förrutom att träna. Eller det går bra att åka skidor och promenera men det går inte så jätte fort för jag blir anfådd väldigt lätt. En sak jag slutat med sedan jag blev gravid är att rida och det saknar jag väldigt mycket så det ska jag starta med så fort som möjligt efter att bebisen är född.


Min favorit Larry


V 35 info från gravid.se
Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda

Ha en bra dag


Måndag

Idag har det varit väldigt tråkigt väder regn o mulet:(

Roxy tycker att den här barnleksaken är väldigt kul hon kan flytta kulorna med nosen eller hon biter i kulorna och drar de vidare:)Ha en bra dag


fix

Idag har det inte blivit några skidor det blev två promenade igen jag har varit i Mora o handlat lite till bebisen så nu är vi redo för den :)  Jag vill göra klart de mesta långt innan för man vet aldrig hur mycket man orkar i slutet.

Idag har vi satt upp några nya lampor som vi köpte på Ikea i Upssala innan jul samt fixat massa små saker som inte blivit riktigt klart efter byggnationen.  Vi har en sak som jag vill ha klar innan bebisen kommer och det är en byggnation av garderob i badrummet det kommer ta ca 1 dag så förhoppningsvis får vi till det nästa helg.Ha en bra kväll


Söndag

Igår  hade jag semelpremiär :) Väldigt goda blev de så det blir nog en del semlor framöver ;-)

Det blev ingen skidtur igår Martin kom inte hem förrens det var mörkt så det blev två promenade med Roxy istället, jag vågar inte åka skidor med henne själv för det går väldigt fort sen är det lite klurigt i starten för då vill hons pringa iväg innan man är riktigt klar. Idag har tyvärr spåren snöat igen så jag får se om de hinner dra upp nya jag vill inte åka in o åka i Mora för jag ser hemsk ut i min klädsel så jag vill åka där igen ser.Ha en bra dag


Lördag

Igår slutade jag tidigt som vanligt så jag och Roxy hann med en promenad i dagsljus:) Om ca 1 vecka ska Roxy sluta äta sin medicin jag hoppas att det ska gå bra just nu mår hon bättre men hon har en extrem hunger hon vill äta konstant. Trots att hon äter den mängd hon ska uppdelat på 4 gånger per dag så är hon jätte hungirg där emellan. Igår gav jag henne lite extra mat för att se om hon blev nöjd då men då blev hon nästan ännu mer hungrig och ville ha ännu mer mat, så jag tror vi ska ringa vetrinären i Falun och se hur vi ska få till det.


En trött vove som skulle upp vid klockan 6 imorse o äta mat så nu sitter jag och väntar in att solen ska gå upp så vi kan ut och gå.

Martin är hos Stefan i Tällberg han kommer hem under dagen då ska jag nog åka lite skidor igen, jag fick träningsvärk efter förra turen trots att den bara var 5 km, då fattar man vilken dålig form man är i......

Jag känner mig som en flodhäst just nu och fattar inte hur jag ska klara av att bli ännu större jag tittade på lite kort ibörjan av graviditeten det har hänt en del, jag är extremt dålig på att ta kort på magen som jag hade tänkt göra väldigt ofta:)

vecka 21+5

vecka 24+1

vecka 34+2

Bebisen har börjat att få en väldigt stor garderob tack vare Hanna, Elin och mina kusiner samt att jag köpt lite kläder själv:) Jag tror inte jag behöver köpa något mer för det första året vilket känns perfekt. För er som inte vet vad det blir för kön kan ni kanske lista ut det......Ha en bra dag


Skidpremiär:)

Igår gjorde jag skidpremiär 5 km på golfbanan. Det gick bättre än förväntat det som var mest jobbigt var att hitta kläder att åka i, jag åkte i en av Martins skidressar som hade alldeles för långa ben men det fungerade, det var tur att det var mörkt för jag såg hemsk ut ;)

Igår var jag även på en föräldragrupp där de pratade om förlossningen, jag tror de kommer bli lite klurigt att veta när man ska åka in för det är bra att vara hemma så länge som möjligt men man ska inte vara hemma för länge när man har en bit att åka.......... Men det löser sig säkert man kanske känner själv hur länge det fungerar att vara kvar hemma.

Idag ska jag till mvc för ett rutinbesök det är alltid intressant att se om bebisen följer sin kurva.


Idag går jag in i vecka 34, info från gravid.se

Barnet är ca 32 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 2,3 kg. Det kan skilja på ljus och mörker. Om solen skulle lysa på magen kommer barnet att bada i ett rött sken. Naglarna på de pyttesmå fingertopparna är vassa. Nu kan barnet själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar. Det är för stort att flyta omkring i fostervattnet och rörelserna blir större och långsammare. Ibland kan en del barn fixera huvudet i denna vecka, det vill säga lägga sig tillrätta i bäckenöppningen. Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn.Jag håller på och laddar batterina till våra kameror samt tömmer minneskorten så vi ska vara redo när vi ska åka in. Då hittade jag dessa sommar bilder.
Ha en bra dag


Tisdag

Idag är det  precis en månad kvar tills jag ska sluta arbeta (eller ha ett års uppehåll i att arbeta), jag har väldigt mycket som jag vill hinna med innan jag går hem så det kommer att bli en ganska intensiv månad:) Den här vecka ska jag även hinna med ett besök hos barnmorskan samt 2 timmars föräldrautbildning. Vi missade 2 av tre möten på våran föräldrautbildning så nu får vi gå de delar som vi missat men en ny grupp tyvärr är Martin borta med jobbet så jag får gå den ena själv, och förhoppningsvis kan han följa med på den sista. De gånger som vi missat handlar om förlossningen så det är nog bra att ha gått dem så man vet lite vad man har att vänta sig.  Jag känner dock ganska stor rädsla inför förlossningen så jag undviker hellst att tänka på den.

Inatt har Roxy mått lite dåligt klockan 24,00 fick hon för sig att hon måste ha mat så jag fick ge henne lite mat för hon hade inga planer på att sova innan hon ätit, sedan var hon lite orolig resten av natten så inatt har det inte blivit mycket sömn.

Igår var Martin och gav blod för första gången det gick väldigt bra och han mår som vanligt jag tror att det är väldigt bra för speciellt killar att ge blod plus att det är bra att bidra med blod till såna som behöver det, http://geblod.nu/

Ha en bra dag

Vardag

Nu har Hanna, Freja , mamma o pappa åkt hem, det kommer nu tyvärr dröja väldigt länge tills jag får träffa Hanna oc Freja igen då  både jag och Hanna inte får flyga  men så fort våran bebis orkar med kommer vi att åka ner och hälsa på dem i Luxenburg:)


Freja som börjar bli en ganska stor tjej hennes favorit är just nu Roxy som hon kallar Oxy, hon har respekt för Roxy och är försiktig när hon ska klappa henne så det har fungerat väldigt bra. Men jag tror att Roxy var lite trött av allt fokus för igår sov hon från klockan 13,00 tills imorse hon var ut och kissade på kvällen annars ville hon bara sova :)


Nu är alla julsaker borta, det är kul att julpynta varje år men dte är nästan ännu roligare att ta bort dem.....

Just nu börjar min graviditet bli ganska jobbig jag känner mig extremt orörlig och har väldigt svårt att sova då alla ställningar är obekväma efter ca 5 min, så just nu är jag väldigt trött. Igår trodde jag nästan att det var dags att bebisen ville ut men jag tror att det bara var sk förvärkar. Jag hoppas den väntar ett tag till så den hinner växa till sig.

Ha en bra dag


Lördag

Idag har Roxy kört sin premiär i skidspåret med husse:) Så nu är det en väldigt trött hund här 5 km sprang hon och det gick väldigt bra. Tyvärr är snön ganska hård och vass så hon har gjort illa två tassar, den ena gjorde hon illa igår och den andra idag så nu får hon ha bebisstumpor på baktassarna.


Så här trött är hon

Idag har mamma och pappa kommit så idag har vi hunnit med en till pulka tur. Jag, Hanna och Freja var även en sväng till Mora men det gillade inte Freja så det blev en kort tur.


Nu är det massa bus med Freja :) Som verkar sova bra på Sollerön hon har sovit två hela nätter i rad ! Vi får se om det blir en tredje......


Ha en bra dag


Tomteland

Nu har vi varit på Tomteland det var någon aktivtet med rysktjulfirande så det var massa ryssar där:)


Några sovande troll

Hanna & Freja i släden


Tomtenshus  här fanns det massa paket som Freja gärna hade tagit med hem:)Tomtens väldigt fina gran

Tomte verkstaden

Två av tomtenshästar
 
Dte var mer snö på Tomteland i Gesunda än vad det är på Sollerön, dock verkade bara en backe vara öppen på Gesunda berget.

Ha en bra kväll


Freja

Nu har Hanna och Freja kommit det har varit full fart på Freja:)


Vi har testat våran nya vagn:)

Vi har även kastat ut julgranen

Sen har det blivit massa bus:)Imorse var det -10 grader men det fungerarde bra att åka pulka ändå.

Nu håller vi på och laddar med pannkakor sedan ska vi till tomteland.

ha en bra dag


Torsdag

Igår möblerade vi om lite i våran hall för att barnvagnen ska få plats där, Freja ska ha vagnen nu när hon kommer på besök så vi testar oss lite fram hur vi ska ha det sen. Den här bänken blev över och har nu fått flyttat till vardagsrummet Roxy testade hur det fungerade att ha den där och hon var väldigt nöjd med placeringen då hon kan sitta och titta ut.

Idag går jag in i vecka 33 jag tycker att tiden går väldigt väldigt fort just nu. Bebisen är pigg och aktiv och det känns som man börjat få kontakt med den rör jag magen så sparkar den tillbaka:) Texten nedan stämmer inte in på våran bebis det står att sparkarna ska kännas som rullningar det gör det absolut inte, utan det gör riktigt ont ibland:)


V,33 info från gravid.se

Ditt barn är ungefär 30 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,2 kg. Huden börjar ändra färg från röd till rosa och kroppen fortsätter att lagra underhudsfett. Nu ökar inte mängden fostervatten längre utan ligger kvar på den här nivån fram till födseln. Den här veckan växer hjärnan mycket snabbt och barnets huvud ökar ca 9,5mm. Rörelserna i magen känns nu mer som rullningar än sparkar då det inte finns så mycket svängrum längre. Äntligen slipper du de där hårda träffarna mot revbenen.

Har du märkt att dina aktiviteter påverkar barnets beteende! Barnets aktivitetsnivå påverkas av hur mycket eller på vilka tider du äter, din kroppsställning och ljud från yttervärlden. Försök att ha en avslappnande stund varje dag, där du känner efter hur barnet rör sig. Din barnmorska kan tala om hur ofta du bör känna barnets rörelser. Ungefär sex rörelser per timme kan du förvänta dig, men inte under hela dygnets alla timmar.


Nu är det bara några timmars jobb sen ska jag hämta Hanna och Freja:)

Ha en bra dag


Onsdag

Igår testade jag att gå kvällspromenad med broddar:) det var väldigt isigt ute så det var perfekt med broddar. Jag vill abslut inte ramla nu, jag ramlade för ca två veckor sedan när vi gick men då ramlade jag baklänges så då gick det bra men nu ska jag använda broddarna, så det inte blir några fler fall.

En annan sak jag är rädd för just nu är att bli förkyld eller magsjuk då de verkar gå väldigt mycket sånt just nu och det är de sista jag vill blir drabbad av.


Så här ser kvällarna ut hos oss jag ser på tv o dessa två ligger och sover brevid;)

Imorgon kommer Freja och Hanna då ska vi städa ut julen för nu har jag lessnat på allt juligt.

Ha en bra dag


Tisdag


Inatt har bebisen hållt mig vaken jag tror att den haft en av sina mest aktiva dagar igår då den sparkade väldigt mycket i flera timmar på dagen och sedan på natten, det är nog en väldigt aktiv liten bebis:)

På Torsdag kommer Hanna och Freja upp det ska bli väldigt kul med lite besök, jag hoppas att snön ligger kvar så vi kan åka lite pulka.

En nyårs fin Freja

Ha en bra dag


Måndag

Igår fick vi lite över 1 dm snö tyvärr är det +2 idag så vi får se hur mycket som blir kvar, det blir så mycket ljusare ute när det är snö så jag hoppas den får vara kvar.

På nyårsafton var bebisen väldigt aktiv och gjorde sin mest kraftfulla spark hitills, jag kände foten på bebisen komma ut från sidan av magen när den sparkade:) Nu ska jag bara jobba 6 veckor till sen är det bara att vänta tills den vil komma ut. Jag har tänkt vara hemma i ett år vilket känns väldigt kul men även lite konstigt att man ska vara borta från sitt jobb så länge.


Igår monterade vi denna hylla som är en julklapp från mamma o pappa, vi blev väldigt nöjda med resultatet.

 Det var inte bara Freja som fick julklappar i Uppsala utan även jag :) Jag fick en bok till bebisen och en väldigt fin väska:)Ha en bra dag


2012

Nu är vi hemma igen efter nyårsfirande i Uppsala. Vi har haft väldigt trevligt Martin och Fredrik hann med en squashmatch medans jag hann med lite reashopping:) Annars har det varit massa god mat, promenader med Roxy  och lek med Freja. Freja som tyvärr fått öroninflamation men ändå var ganska pigg och glad.


Paket öppning

Freja testar sin nya klänning

Mamma och pappas gran lite finare än  våran.....

Freja testade Roxys bur

Roxys julklapp, en rosa gris som nöffar när man trycker på den, Roxy är livrädd för  den men tycker att den är väldigt spännande fast väldigt väldigt läskig:)

Pappa, Martin, Kelle o Eva på nyår

Mamma, Hanna ,Freja o Fredrik

Freja och Martin leker med en trädocka

Nyårsdukning

Väldigt god mat var det och en väldigt god efterrätt pannacotta med rabarber o hallonMedans vi väntade in det nya året hade vi en femkamp där alla deltog med väldigt stort engagemang:) Martin o Fredrik delade segern........... Kelle var en väldigt duktig lekledare och hade hittat på massa kul lekar jag har dock inga bilder på det för jag hade inte tid att ta kort;) Min bästa tävling var när jag och Fredrik utklassade mamma och Martin i fiske!!!!!

Nu ska jag vila lite sedan blir det en vecka av jobb men som avslutas med besök från Hanna, Freja, mamma o pappa:)


Ha en bra dag


RSS 2.0