Fika

Idag har jag varit på besök på mitt jobb med Olivia det var väldigt trevligt jag saknar mina kollegor :-) Olivia verkade även hon gilla mina kollegor hon var glad hela besöket ;-)
 
Efter besöket var jag till helmers och hämtade 3 st smörgåstårtsbottnar som jag ska ha till Olivas dop senare i sommar, jag vill vara ute i tid, så nu ligger de i min frys :-) Vi ska ha ett väldigt litet dop men eftersom vissa äter väldigt mycket smörgåstårta så behövs det 3 st;-) Martin klara nog att äta ½ själv !
 
  Vi åkte även till Nusnäs där jag köp en dophäst till Olivia. Så nu börjar vi bli redo för dop..
Det står dopdatumet på hästen så vi ska komma ihåg den dagen samt hennes namn fram på hästen, jag köpte en liknande till Freja på hennes dop.  Jag har tänkt att använda den här som lite dekoration på dopet.
 
Ha en bra dag
 
 
 
 

Ved

Nu har jag äntligen staplat klart all ved :-) Dte är väldigt tråkigt att hålla på med veden men det är värt det på vintern när man kan elda.

 

I helgen ska vi på bröllop så idag ska jag testa det jag ska ha på mig jag hopas att det passar annars måste jag hitt något i Mora imorgon......

Just nu håller de på att installerar lite saker i det nya pump huset så nu är det på gång med vattnet :-)

Ha en bra dag


Hemus

Idag har vi varit i Hemus på promenad vi har ganska fint väder och det var väldigt soligt när vi gick så det blev inte så långt ca 50 min för Roxy tyckte att det blev för varmt :-(
 
Oliva sov mestadels under promenaden
En trött Roxy ;-)
 
Ha en bra dag

Bad

Igår badade jag och Olivia:-) Hon älskar att bada så nästa gång ska jag testa att sätta igång bubblorna.
 
 
Igår regnade det nästan hela dagen vi lyckades gå tre promenader i regn..... Jag hoppas att vi slipper det idag.
 
Igår var jag inne i Mora och handlade lite det börjar bli en del turister där:-) Det är lite krågligt att handla mat då bilstolen med Olivia tar upp hela vagnen så det finns inte så mycket plats till det man ska handla men om ett tag kan hon säkert sitta i vagnen så då kommer det at gå bättre.
 
Angående det här med alla lösa hundar på Sollerön så har det nu hänt en ganska ironisk sak, en av de som alltid har ca 5 små hundar lösa har nu råkat få en av dessa hundar bitna av en kopplad hund ( inte Roxy) så nu är hon väldigt arg på dens ägare...... hennes små hundar har jagat oss massa gånger på olika promenader och de springer upp bakom Roxy när man går förbi, hon har absolut ingen koll på dessa men har alltså mage att bli arg om något händer..... Så nästa gång de jagar oss så kommer jag tala om för henne att det inte är ok och att om något händer så är det hennes fel som inte har koll på sina hundar.
 
Ha en bra dag

Måndag

Nu är midsommarhelgen över :-) Martin ska jobba två veckor till sedan får han semester, på semetsern ska vi göra lite små utflykter och äntligen få träffa Hanna, Fredrik, Freja & Hugo :-)
 
Mamma och pappa hade med sig blommor till mig som det hjälpte till att plantera det blev väldigt fint.
 
 
På våran morgonpromenad går vi alltid förbi dessa två Fiona & Zelda som är på sommarbete, de är väldigt sociala av sig så de går med en liten bit om man pratar med de. Jag saknar ridningen och ska sätta igång med den igen till hösten.
 
Ha en bra dag
 
 
 

forts midsommarfirande

Midsommarstången :-) Den kom upp till slut men det tog väldigt lång tid....

Mamma o pappa var på besök och har firat midsommar med oss:-)

Idag har vi tittat på Soldvarv där Solleröåkaren Peter Resar vann i ett väldigt spännande lopp.  Tyvärr hände det en olycka innan start där en motorcyklist och en ung deltagare krockade jag hoppas att allt gick bra för killen som tyvärr blev hämtad med ambulans.

ol 

En väldigt dålig bild på ettan och tvåan fast här ligger de i omvänd ordning.

Olivia var med och hejade på cyklisterna

Olivia såg bra när morfar lyfte upp henne :-)

Det bjöds på bra musik vid mål o start området ;-) Så här går det om man snart ska gifta sig.....

 

Ha en bra dag

 


Midsommar

Nu har vi firat midsommar i fin väder :-)
 
Olivia har lekt lite på altanen i värmen
Vi åt midsommar lunh innan midsomamrfirande på Sollerö hembygdsgård.
 
Nu krånglar det tyvärr med bilderna så det blir med bilder lite senare....
 
Ha en bra dag
 
 
 
 
 
 

Midsommar

Idag kommer mamma o pappa och firar midsommar med oss:-) Just nu har vi väldigt fint väder jag hoppas att det håller i sig....
Olivia redo för sin första midsommar
 
Imorse har jag bakat tårta med Roxy som assistent
 
 
Igår började cykeltävlingarna här på Sollerön så nu är det massa cyklister överallt dock inte lika mycket som vanligt då sm inte körs här i år vilket känns lite tråkigt men då kanske någon hemma cyklitst kan vinna ;-)
 
Trevlig midsommar

Grekland -Teneriffa

Det blir inget Grekland i sommar, på bvc tycker inte att man ska åka innan Olivia fått mässlingsvaccinet, så nu ska vi ev boka om till Teneriffa i slutet av November. Hon kommer då få vaccinet vid 9 månader och vid 18. Om vi inte skulle åkt så skulle hon bara få det vid 18, så jag ska kolla upp det lite innan jag bokar om annars får vi vara hemma tills hon är 18 månader. Mässlingen har tydligen ökat i europa så därför rekomenderar de att barnen är vaccinerade innan de åker. Det var inte bara att åka med barn som vi trodde utan det var väldigt mycket mer att tänka på....

Blue Star Club – Atlantica Caldera Bay - Bild 4

teknik

Det har hänt något nytt med bloggen så man gör inte inlägg på samma sätt längre så vi får se hur det här går....

Tisdag

Besöket igår gick bra Olivia väger nu 5520 g samt är 62,5 cm lång så nu börjar hon bli en stor tjej :-) Efter beöket åkte vi till Hemus och gick en promenad. Det är väldigt kul med omväxling då jag går ca 3 promenader per dag på Sollerön så blir det ganska tråkigt.

Idag ser vädret väldigt mörkt ut men vi har hunnit med morgonpromenaden utan regn :-)


Min vakt hund Roxy som igår skrämde bort två som ville prata om bibeln ;-)


Olivia som just nu inte kan vara still en sekund när hon är vaken

ha en bra dga


BVC


Idag ska vi till bvc på kontroll, det ska bli kul att se vad hon väger nu :-)

Mamma o pappa  hade med sig en tomat :-)

Ha en bra dag


Helgen


I helgen har det bara varit massa regn :-(

i fredags var jag på fest med jobbet det var väldigt trevligt och på kvällen var vädret ganska bra så vi hade sjukamp ute. Jag kunde bara vara med ett tag då jag skulle hem och amma, sedan skjutsade jag Martin på 30års kalas och sedan kom mamma o pappa :-)

I Lördags cvar vi runt på lite affärer i Mora och vi åkte även till Hansjö mejeri och köpte lite ost.

Jätte pirog till lunch i lördagsPå lördagden åt vi middag med Martins föräldrar på Jugen Jon, det avr Olivias första resturange besök.


Flodis fick följa med så allt gick väldigt bra.


Jag åt en väldigt god laxplanka.

Nu håller vi på att flytta ner vårat sovrum:-)


juni 2011


Idag är det tråkigt väder bara massa regn vi lyckades precis komma hem från morgonpromenaden när det började igen så vi slapp bli blöta :-)
Denna turen hade inte Martin och Roxy igår som var och sprang i elljusspåret i spöregn sedan skulle Martin gå ut o kissa med Roxy innan vi skulle sova och då blev det spöregn igen så de lyckades bli väldigt blöta två gånger inom 2 timmar ;-)

Igår skrattade jag så jag nästan grät åt Martin då han som vanligt somnat i soffan, medans vi såg på Holland-Tysklands matchen. Han såg de två målen och sedan somnade han när de sedan var paus vila så väckte jag honom och då säger han "kolla han gör 3-0" jag fattade ingenting först för det var ju paus men sen insåg jag att den inte så pigga Martin trodde att repriserna på målet var mål igen!!!!!!! gissa om jag hade kul åt det :-) så när de vissade repris på det andra målet sa jag " nu blev det 4-0" sen gick Martin och la sig ;-)  Det kanske inte låter så kul men det var väldigt kul när det hände.


Så här såg det ut för ett år sedan hos oss vi höll på och monterade trappen.

Och så här dåligt väder hade juniorena i cykelloppet, jag hoppas det blir bättre väder i år.
Imorgon ska jag på sommarfest och möte med mitt jobb, det ska bli väldigt kul att träffa mina kollegor:-) Imorgon kommer även mamma och pappa hit.

Ha en bra dag


Nya skor

Igår kom mina nya springskor just nu handlar jag allt på nätet så dessa köpte jag på sportamore.se där är det fri frakt o fria returer, men jag behövde inte skicka tillbaka dessa för de passade perfekt :-) Så nu kan jag börja springa igen jag började för ett tag sedan men kroppen kändes inte riktigt redo så jag har avvaktat lite men nu hoppas jag att det ska gå att komma igång igen.

Igår testade jag att ge Olivia ca ½ tsk av denna burk vilket hon inte gillade allt kom ut igen så jag tänkte att då kan Roxy få äta upp resten men då vägrade även hon att äta det !!! Jag testade det och de var inte gott men efter som Roxy äter allt (även hästskit mm ) så trodde jag att hon skulle äta det.

Idag när Olivia sovmiddag så hittade jag henne så här, det ska tydligen inte vara farligt att de ligger på mage om de kan vända sig själv till mage från rygg, men det känns sådär jag kommer nog titta till henne lite extra när hon sover.

Ha en bra dag


Bus

Just nu är det full fart på Olivia hon vill inte upptäcka allt så hon har knappt tid att äta. Jag kan inte sitta o amma vid tvn eller datorn för då tittar hon bara på det istället för att äta.


Hon förflyttar sig på rygg o sidleds just nu så det är väldigt kul att  vara i gymmet :-) 

ha en bra dag


Mat

Eftersom Olivia blivit 4 månader har vi börjat ge henne pyttesmå smakprov, hon har testat gröt samt lite potatismos, allt som kommer in i munnen kommer även ut  det tar nog ett tag innan hon förstår att hon ska äta det:-)

Olivia i gåstolen hon testade om den var ätbar, även roxy ville vara med på kort:-) det blev tyvärr ett väldigt dåligt kort  jag ska försöka få till ett bättre.


Ha en bra dag


Måndag

Idag har Olivia fått en ny gåstol :-) Hon har börjat luta sig lite framåt när hon sitter i babysittern så snart får vi sluta att använda den.


Olivia hjälper mig att blogga

Nya gåstolen som även är en gunga

Igår var Martin och fiskade så idag fick vi äta egen fångad fisk.

Ha en bra kväll


4 månader

Imorgon blir Olivia 4 månader det känns som tiden gått väldigt fort men det har hänt väldigt mycket med henne på dessa månader, hon får mer o mer en personlighet och upptäcker nya saker varje dag. En av de senaste upptäckterna är mitt hår, jag hade gärna önskat att hon upptäckt något annnat men just nu är det väldigt kul att dra i mitt hår ;-)


snart 4 månader

Ha en bra dag


student & möhippa

I Fredags var vi som jag tidigare skrivit på studentfirande :-) Väldigt trevligt med fint väder trots massa mörka moln.


En kalas klar tjej som har ca 18 år kvar till sin student


 Marika en lycklig student :-)

den blivande bruden Joanna som bakat en egen tårta
Idag har jag varit iväg på en väldigt rolig möhippa vi har bland annat spelat paintboll som var jätte kul, jag trodde att det skulle göra ont att bli träffa men de var inte alls så farligt utan extremt kul att försöka ha en taktik och sedan skjuta som en galning:-)

Martin har haft hand om Olivia och Roxy idag sedan har han fått åkt in till Mora så jag har kunnat amma och sedan har jag fått åka hem o amma, de blev lite åkande för att få till det, speciellt då hon vägrar att äta ur flaska (  jag hade pumpat ur mjölk innan ifall hon skulle bli hungrig när jag var borta ). Jag ska försöka att öva lite på det då det blir lättare för Martin att kunna hjälpa till då.

Ha en bra dag


Student :-)

Idag är det studentfirande i Mora och det verkar bli bra väder:-) vi ska åka in i eftermiddag och fira Marika som tar studenten :-)

På morgonen när Olivia vaknar är hon alltid väldigt glad o busig  hon har nästan inte tid att äta utan det är bara lek i gymmet som gäller.
Roxy som solar som valigt hon  har varit på altanen från kl 7 imorse jag fattar inte hur hon kan gilla altanen så mycket.....

Ha en bra dag


Torsdag


Igår hade vi färskpotatis premiär :-) vilken skillnad det är på vanlig potatis och färsk.


Ha en bra dag


Nationaldag

Vilken lyx med en röd dag mitt i  veckan :-) Idag håller Martin och några grannar på att gjuter grunden till det nya pumphuset, det är nog inte så långt bort tills vårat vatten är klart förhoppningsvis till midsommar.


Mina dagar går mest åt att hänga med Olivia o Roxy så därav har jag varit lite dålig att blogga.Roxy har en ny sitt stil :-)

En tröttis, trots att hon inatt sov mellan 22-07.

Ha en bra dag


Mat ?

Jag har börjat fundera en del om det här med att börja ge Olivia smakportioner och på bvc o en bok därifrån står det att man ska börja vid 6 månader (tidigare var det från 4 månader) enligt livsmedelsverket men läser man på deras hemsida står det så här :

http://www.slv.se/sv/grupp1/Mat-och-naring/Kostrad/Spadbarn/

Pyttesmå smakprov

En del barn blir tidigt intresserade av mat. Tidigast från fyra månaders ålder kan du låta barnet få smaka små prov av vanlig mat, så länge det är så små mängder att de inte konkurrerar med amningen. Även om du ger små smakprov är det alltså viktigt att fortsätta amma fullt eller ge ersättning som vanligt ända tills barnet är sex månader.

Små smakprov kan ge barnet möjlighet att långsamt pröva på nya smaker och konsistenser. Du kan till exempel ta lite av din egen mat, motsvarande ungefär ett kryddmått, med en sked eller på fingret och låta barnet få lite på tungan. Det är alltså inte fråga om att plocka fram haklapp och tallrik, utan låt smakproven vara just smakprover, inte början till måltider. Det är ingen fara om maten innehåller lite salt, eftersom det handlar om så små mängder. Däremot måste maten förstås ha mjuk konsistens så att barnet inte sätter i halsen.

 Om barnet inte verkar intresserat behöver du inte ge några smakprover. Bröstmjölken eller modersmjölksersättningen ger all näring barnet behöver under hela första halvåret, utom D-vitamin. Det går därför lika bra att vänta tills barnet är sex månader.


Så man kan nog börja vid 4 månader om man vill, Olivia blir 4 månader om en vecka så jag ska nog börja testa lite om ett tag, jag vill hel amma tills vi har varit i Grekland men efter det har jag tänkt att minska ner amningen men då är hon över 6 månader. Så det kan nog vara bra att hon fått testa lite smakportioner innan så magen börjar vänja sig vid riktig mat.

Idag ska jag på efterkontroll en väldigt väldigt sen sådan det ska ske 6-10 veckor efter förlossningen men då min barnmorska är väldigt uppbokad har jag fått vänta så här länge.......

Ha en bra dag


Söndag

Det är fortfarande väldigt tråkigt väder här :-( molnigt o regnigt men inte lika blåsigt som igår.
Idag var vi o hälsade på Jennie, Mikael, Theo och den snart 1 vecka  gamla bebisen :-) Olivia kändes väligt stor när man såg den :-) En väldigt söt liten kille.


Olivia testade deras babysitter som var väldigt rolig.


Nu är vi hemma igen, men nu är hon lite trött.

Ha en bra dag


Juni

Idag är det Siljan runt , ett cykel motionslopp, de har inte så tur med vädret 8 grader, blåst o lite regn :-(

Igår gjorde jag rabarbersaft, jag har snälla grannar som jag får ta rabarber av jag har ingen egen men förhoppningsvis ska mamma o pappa ha med sig skott från deras när de kommer upp nästa gång, så snart har jag egen.
Ha en bra dag
Vaccination

Igår skulle jag och Martin vacccinera oss mot TBE vi har redan gjort detta tidigare så det var en påfyllnad, då jag precis fått vaccin mot röda hund så stämde jag av att man kunde ta dessa ganska nära inpå varandra och de kunde man. När jag kom ditt kom jag på att jag glömt fråga om man kunde ta det om man ammade och det kunde man såklart inte så det var en tur dtt hellt ionödan för min del. Det kändes väldigt surt då jag stressat för att komma dit i tid samt att jag fick ha Martins bil där Olivia sitter bak vilket inte var så populärt:-(
Vi har stängt av airbagen fram i min bil så hon kan sitta fram o då fungerar det bra att åka lite bil själv men att åka långt med henne själv är svårt just nu för hon vill inte sitta still en sekund så hon blir jätte arg när hon sitter i bil stolen.

Idag ska de fixa min bil efter som det är lite krångel med Saab så har nya reservdelar varit restade så nu får jag en begagnad fönsterhiss, men det spelar ingen roll för mig bara det fungerar. Det är tydligen ett ganska vanligt problem på Saab 93 att fönsterhissarna går sönder.


Igår kom mina gardiner fina men inte så mörkläggande ;-) så det blir nog att köpa en rullgardin.

Ha en bra dag


RSS 2.0