Torsdag

Igår  bakade jag väldigt goda kladdkakemuffins :-)
De håller på att gräver ner den nya vattenledningen så nu ser det inte så fint ut.... De lev tvungna att gräva upp mina vinbärsbuskar så jag hoppas att de ska klara av flytten nnars blir det en sommar utan vinbär:-(

Olivia  gillar att få sitta lite

Ha en bra dag


Tisdag

Idag rullade sig Roxy i koskit när hon o Martin var ute o sprang så idag har hon blivit badad :-)


Roxy hatar att bada men Martin lyckades fast han var själv, vi brukar hjälpas åt men det går inte nu då jag passade Olivia.

En ren trött vove

Idag var jag i Mora och  handlade, eftersom Roxy var med hissade jag ner fönstrena o då lyckades en fönsterhiss gå sönder så hela rutan försvann ner i dörren:-( Jag åkte då till Hansons Motor som var väldigt snälla o hjälpte mig att få upp rutan o sedan tejpa fast den så jag kunde åka hem medans de beställer en ny som förhoppningsvis kommer imorgon. Martin var borta på jobb så jag kände mig lite hjälplös ett tag men de var väldigt snälla o hjälpsamma på Hansons Motor och jag fick hjälp väldigt snabbt, så det gick bra trots att ett tag så skällde Roxy på alla o olivia skrek för att hon var hungrig. Men Olivia lyckades somna o Roxy blev nöjd av att sitta i bilen inne på verkstaden och slutade till slut att skälla på han som fixade rutan:-)


Måndag

Jag håller fortfarande på att leta vagn Nordic cab har den här hundmodellen, men Roxy är mer en hund som hellst ligger i vagnen själv så detta passar nog inte henne ;-)

Hundvagn skidor och hjul fran Nordic Cab :: NordicCab.se
www.nordiccab.se


Idag är det inte lika fint väder blåsigt och det har regnat lite men det ser ut som det kommer att klarna upp.

Idag ska vi ha avlopps möte ;-) Vi håller på med vatten o avlopp två väldigt tråkiga saker att hålla på med men nu är det snart klart. Vattnet vi borrat efter klarade proverna så nu ska det grävas vattenledningar och byggads pump hus sen är det klart !!!!! Angående avloppet så ska vi även göra om detta med någon slags infiltration men det krångliga är att vårat avlopp sitter ihop med de som bor ovanför så de måste också ändra deras avlopp innan vi kan börja.

Ha en bra dag

Morsdag

Idag är det min första morsdag :-) Jag har fått trisslotter av Olivia.

Min kära mamma som firar sin morsdag i Luxenburg :-)

Det är fortfarande väldigt varmt så Olivia har sommar kläder på sig. Hon sover ganska dåligt på dagarna när det är varmt så hon har varit lite sur när hon blir övertrött men hon sover fortfarande väldigt bra på nätterna och det är det viktigaste.Ha en bra dag


Lördag

Fin vädret fortsätter :-) idag har jag åkt rullskidor jag åker längre o längre varje gång men det kommer ta ett bra tag tills jag kommer iform igen......

Olivia kom imose på at Roxy har långa öron :-)

Ha en bra dag


Gardiner

Igår var jag i Mora och letade gardiner jag hittade inga som jag ville ha så nu har jag letat på nätet och köp dessa på jotex.seJag vill ha gardiner som gör att det blir lite mörkare i sovrummet på kvällen och det kommer nog dessa inte göra men de var fina ;-) Martin kommer tro att jag blivit knäpp då jag tjatat om mörkare gardiner ganska länge och så köper jag de här....

Ha en bra dag


sommar

Vilket kanon väder det är :-) Det är verkligen lyx att få vara hemma när det är sånt här väder.


 
Nu blommar våra körsbärsträdOlivia gilllar kamerasnöret

Idag får vi hålla tummarna för Loren och hoppas att hon går vidare till final, med tanken på startfältet i måndags så kan inte de vara så jätte svårt.....

Jag tillbringar ganska mycket tid framför tv då jag sitter där när jag ammar och just nu så går Giro d Italia så nu har jag haft väldigt bra dagar framför tvn jag har bara misssat 2 etapper (när vi var i Västerås) men i helgen tar det slut :-( då dröjer det 1 månad tills Tour de France börjar.......

Ha en bra dag


Sol

Nu har sommaren kommit vilket grymt väder sol o värme :-)


Roxy bor nästan på altan hon kommer in o äter o sover på natten annars vill hon bara vara på altanen hon hade gärna hoppat över alla promenader om hon fått välja:-)

Jag o Olivia har sett på prinsess dopet som var väldigt fint

Jag har även bakat lite då jag hittat lite vinbär i frysen, jag har som mål att kunna stänga av våran frysbox i någon vecka under sommaren så nu försöker jag tömma den men det tar tid. Det är kanske inte så smart att baka för då hamnar det i frysen igen.....

Svar till Maria : Jag ska komma in o hälsa på er jag smsar innan o kollar att du är på plats :-)

Ha en bra dag

 

 


Måndag

Nu är det vardag igen helgerna går väldigt fort :-(  Min vardag består mest av promenader o bus med Olivia o Roxy :-)
 
Just nu ska Olivia testa om allt hon kommer åt går at äta :-)


ha en bra dag


Lördag

Idag har vi haft träningsdag jag har åkt rullskidor & Martin o Roxy har varit i Hemus och sprungit medans jag o Olivia handlade mat.


Igår o idag har Olivia varit ganska trött på dagarna hon kör 100% när hon är vaken sen sover hon lite sen är det 100% igen :-)

100% bus :-)

Idag har även Martin monterat ihop våran gräsklippare och klippt gräset för första gången i år

Imorgon ska vi göra klart garderoben i badrummet och plantera lite frön.

Ha en bra dag


Vagn

Vi ska snart köpa en ny vagn då vi vill ha en vi kan springa med samt ev att man kan åka skidor med den. Det finns massa varianter av detta men den jag vill ha är såklart jätte dyr :-(Joggingset Chariot Cougar i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Chariot barnvagnar & tillbehör / Chariot Cougar & tillbehör hos Köpbarnvagn.se (85006r)
Chariot cougar
 Joggingset Chariot CX i gruppen BARNVAGNAR & TILLBEHÖR / Chariot barnvagnar & tillbehör / Chariot CX & tillbehör hos Köpbarnvagn.se (85007r)

Chariot CX

Det här är min favorit men tyvärr även den dyraste....


Nordic cab finns bara för 2 barn men är inte så bred så den hade fungerat ändå

Vi får se vilken det blir.

Ha en bra dag


Torsdag

Idag har vi en fixar dag jag har planterat lite och Martin håller på och bygger en garderob i badrummet :-) Igår planterade jag ut mina pelagoner, jag vet inte om det var lite tidigt...
Olivia vill som vanligt inte vara still :-)

Ha en bra dag


Bus

Så här pigg var Olivia när vi skulle ut o gå imorse:-)


Olivia i sitt gym med massa leksaker det är väldigt kul att bara sitta o titta på henne och se hur hon utforskar leksakerna.


Roxy solar inne idag då det inte riktigt är varmt nog för att sola ute.


Onsdag


Igår kom mina rosor som jag beställt på internet, de såg fina ut men man måste planteras direkt så jag fick plantera de väldigt fort då jag är själv hemma o Olivia tyckte inte det var så kul att vara med o plantera så jag hoppas att de kommer ta sig ändå:-)

 
En glad olivia som inte kan ha sina ben still en sekund, i går när vi var ut och gick lyckades hon sparka av sig två filtar och sina strumpor så plötsligt stack en bar fot ut från barnvagnen......

Ha en bra dag


Storm

Idag är det riktigt skitväder blåsigt o regnigt :-(


Dagens shopping Olivia har fått väldigt mycket kläder av Hanna o Elin så jag har inte behövt köpa mycket saker så idag var det väldigt kul att handla barnkläder, 3 pyamasar, 3 bodys & 2 byxor så nu är hon redo att snart ha storlek 62 !!!!

Ha en bra dag


Måndag

Jag är fortfarande lite sliten av gårdagen men snart är det nog bra, jag åt nästan ingenting igår så får jag i mig lite mat så piggnar jag nog till:-)  Idag ska jag o Olivia handla lite hon har blivit en stor tjej så vi måste köpa ny pyamas :-) Roxy är o jobbar med Martin hon älskar att få följa med honom så hon brukar vara med fram till lunch någon dag i månaden så att hon får egen tid med husse.

Imorgon hade jag gärna byt jobb med Martin för imorgon ska han rida islandshäst !!!!! Jag hade tyckt det skulle var väldigt kul att lära mig rida islandshäst på riktigt ( med det menar jag att kunna rida i alla 5 gångarterna), det blir ett framtidsprojekt:-)

Förra veckan köpa jag en sån här plåtburk på apoteket.se det är för att barnsäkra hemmet lite, det behövs inte just nu för Olivia men det är ibland andra barn här på besök så då känns det tryggt att ha alla läkemedel inlåsta.
Jag fick även städa ut lite då väldigt många av de läkemedel som vi hade var för gamla

Jag har köpt blodstillande vadd då ni kanske kommer ihåg blev  Roxy blev biten av en fjällämmel förra sommaren och blödde extremt mycket från nosen så det ska jag ha med mig nästa gång vi fjällvandrar. Jag vet inte om de hade hjälp då det blödde väldigt mycket det pulserade blod rakt ut från nosen men det minskade ganska fort när hon hade lugnat ned sig. Men ett tag trodde både jag o Martin att hon skulle förblöda och vi kände oss väldigt hjälplösa då vi var ca 1 timme bort från våran stga samt  ca 2-3 bort från vetrinär så det känns bra att kunna ha med något som kanske hjälper ifall det händer igen.

Ha en bra dag


Helgen

Nu är vi hemma igen efter en helg i Västerås eller  mestadels av tiden har spenderats i bilen :-) vi valde nämligen att låna Martins föräldrars husvagn och bo på en camping med den och då tar det ganska lång tid att åka till Västerås om man max får köra 80.


En glad 4 åring som fick massa lego


Alexander med sin fina tårtaRoxy gillade att bo i husvagn och skälla på alla som gick förbi den vi bodde precis vid servicehuset så hon hade en del att skälla på :-)
 
Även Martin o Olivia gillade det, jag är dock ingen campare och sov ingenting i natt och vaknade med lite huvudvärk som snabbt blev värre o värre så bilresan hem blev en mardröm men nu är vi hemma och huvudvärken är nästan borta, men det kommer dröja väldigt länge tills jag campar igen......


4 års kalas

Idag ska vi till Västerås på 4 års kalas Martins brors barn Alexander blir 4 år idag !


Här är han ca 9 månader (jag har inga bilder från när han är liten på den här datorn)
 
1 års kalas

2 års kalas

3 års kalas

Ha en bra dag


rosorEfter att jag planterat mina rosor från uppsala så insåg jag att jag behövde några fler jag har letat överallt i Mora men hittade inga så nu är jag beställt rosor på nätet ! www.bakker.se  Vi får se hur det går snart kan man köpa alt på nätet vilket är väldigt bra för oss som bor " ute i skogen"

Idag ska jag vaccineras mot röda hund, när jag var gravid såg de att min vaccination från när jag var liten ej riktigt fungerat så jag måste göra om den. olivia har mått bra efter sin vaccinering så jag hoppas det ska gå bra för mig med :-)

Ha en bra dag

3 månader


Imorgon blir Olivia 3 månader :-) tiden har gått väldigt fort, vi har varit på bvc idag 4820 g samt 60 cm lång är hon nu. Hon har ökat nästan 2 kg o 10 cm på 3 månader :-) Vaccineringen gick bra men Olivia blev ledsen när de stack henne men det gick över ganska fort nu hoppas jag hon ska slippa feber eller andra biverkningar.

Jag o Olivia hon gillar att vara i bärselen ett litet tag jag hoppas hon ska gilla att vara där lite längre så jag kan ut o gå med den.

Ha en bra dag


Träning


Idag har jag varit ute o sprungit för första gången på väldigt lång tid jag började med att springa 20 min jag ska försöka springa 3 dagar i veckan 20 min o sedan öka på det lite varje vecka så det blir en lugn start. Eftersom jag går ca 2-3 promenade varje dag så är det inte så stor omställning att börja springa så det ska nog gå bra:-)

t
Vad tror ni är i den här? Det är Roxys mat Martin har köpt en ny 15 kg säck som hon absolut inte får komma åt så 10 kg på locket borde sätta stopp för henne ifall jag glömmer att stänga källar dörren igen.....

Ha en bra dag


Morgonpigg


Imorse vaknade Olivia 4 och var jätte pigg och sprallig..... Hon har tidigare sovit i vagnens liggdel på nätterna då vi tyckte att sängen var så stor men inatt sov hon i sin säng. Där har jag hängt upp en kanin mobil som var väldigt rolig så hon kunde inte sluta att skratta åt den. Jag lyfte över henne till vår säng men de var tydligen lika kul där;-) Hon somnade till slut vid 05,30.


Så här glad är hon nu i sitt gym

Idag skulle vi på 3 månaderskontoll o vaccinering, men vi har fått ändrat tid tills på torsdag, jag hoppas att hon inte ska reagera på vaccineringen.

Ha en br dag


Måndag

Igår hände det igen vi blev attackerade av en löshund igen....... Denna gång var det en jack russel som kom springades morrandes o försökte attackera Roxy, Roxy svarade tillbaka och hunden fattade att han var ca 20 kg i undervikt så han sprang mest morrandes runt henne men så fort han kom lite nära markerade Roxy väldigt tydligt vem som bestämde. Men jag blir livrädd när de kommer lösa agresiva hundar springandes  så jag skakade o grät resten av promenaden. Martin var även med denna gång vilket var väldig tur för jag går de flesta promenaderna själv men såna här saker händer mest på helgerna verkar det som. Jag är nu ännu mer less på alla hundägare som inte har uppsikt över deras hundar, den här ägaren kom efter ett bra tag och mumlade fram ett ursäkta !!!!!!!!  Sen förstår jag inte hur alla lyckas få deras hundar så agresiva ??? Vi träffar aldrig lösa glada hundar. Jag känner en oro att ätt Roxy ska ändra sitt betende pga av alla dessa överfall samt att jag blir så rädd när det händer. Hon är alltid glad när hon träffar hundar o jag hoppas att hon kommer fortsätta vara det. Just nu hatar jag att gå promenader då det enda jag tänker på är vart det kan finnas lösa hundar och efter som det finns extremt mycket av de här på Sollerön ska jag börja åka in mer till Mora o Hemus för att gå det finns säkert lösa hundar där med men jag käner att jag behöver ett ombyte.En mycket trevligare sak är alla fina bilder Hanna lägger ut på sin blogg jag önskar att vi kunde åka ner o hälsa på de. Imorgon ska Olivia vaccinera sig så efter det skulle vi egentligen kunna åka ner men vi har valt att vänta tills de kommer till Sverige i Juli men vi får kanske ändra det beslutet får nu vill jag verkligen dit.I fredags städade jag lite och jag har ett ständigt problem vi har massa kalk i vattnet som är omöjligt att få bort i badrummen. Jag har letat bra rengöringsmedel som tar bort kalk och enligt alla medel så ska de göra det men det fungerar inte utan det blir massa kalk kvar. Så när jag var i Uppsala fick jag tipset ättiksprit av mamma och det fungerade verkligen så nu ska jag kasta alla medel som inte fungerar !!!!!Min nya favorit det luktar illa men fungerar :-)


Söndag


Nu har det äntligen slutat att snö så idag har jag åkt rullskidor och nu är Martin ute på sin första cykeltur för året :-)


En pigg tjej som sov mellan 22-05 inatt.

Ha en bra dag


Lördag

Idag har vi mest varit inne då det snöat massa, men vi har såklart varit ute på några promenader med Roxy :-)

Jag har hunnit med att prata lite med Hanna som verkar ha det bra trots att det såklart är väldigt jobbigt att gå igenom en förlossning men man får en så bra belöning så det är värt alla smärta:-) När jag pratade med Hanna var Freja där och hon verkar tycka att det var kul med en egen bebis hon har gillat att titta på Olivia när vi skypat så hon är nog väldigt glad att hon fått en egen bebis att titta på så mycket hon vill;-)
Olivia gillar att leka i sitt gym med alla leksaker


 
Hon har även börjat att smaka lite på sina händer


Roxy agerar kudde åt Olivia :)

Ha en bra dag


Han är här :-)

 I natt klockan 01.10 föddes en undebar liten kille, så nu har Freja blivit storasyster.


Nu är det 4 st i familjen :-)

Nu känns det väldigt jobbigt att de är så långt borta jag hade velat träffa honom nu !!!!!


Måndag

Igår hände det igen vi blev attackerade av en löshund igen....... Denna gång var det en jack russel som kom springades morrandes o försökte attackera Roxy, Roxy svarade tillbaka och hunden fattade att han var ca 20 kg i undervikt så han sprang mest morrandes runt henne men så fort han kom lite nära markerade Roxy väldigt tydligt vem som bestämde. Men jag blir livrädd när de kommer lösa agresiva hundar springandes  så jag skakade o grät resten av promenaden. Martin var även med denna gång vilket var väldig tur för jag går de flesta promenaderna själv men såna här saker händer mest på helgerna verkar det som. Jag är nu ännu mer less på alla hundägare som inte har uppsikt över deras hundar, den här ägaren kom efter ett bra tag och mumlade fram ett ursäkta !!!!!!!!  Sen förstår jag inte hur alla lyckas få deras hundar så agresiva ??? Vi träffar aldrig lösa glada hundar. Jag känner en oro att ätt Roxy ska ändra sitt betende pga av alla dessa överfall samt att jag blir så rädd när det händer. Hon är alltid glad när hon träffar hundar o jag hoppas att hon kommer fortsätta vara det. Just nu hatar jag att gå promenader då det enda jag tänker på är vart det kan finnas lösa hundar och efter som det finns extremt mycket av de här på Sollerön ska jag börja åka in mer till Mora o Hemus för att gå det finns säkert lösa hundar där med men jag käner att jag behöver ett ombyte.En mycket trevligare sak är alla fina bilder Hanna lägger ut på sin blogg jag önskar att vi kunde åka ner o hälsa på de. Imorgon ska Olivia vaccinera sig så efter det skulle vi egentligen kunna åka ner men vi har valt att vänta tills de kommer till Sverige i Juli men vi får kanske ändra det beslutet får nu vill jag verkligen dit.I fredags städade jag lite och jag har ett ständigt problem vi har massa kalk i vattnet som är omöjligt att få bort i badrummen. Jag har letat bra rengöringsmedel som tar bort kalk och enligt alla medel så ska de göra det men det fungerar inte utan det blir massa kalk kvar. Så när jag var i Uppsala fick jag tipset ättiksprit av mamma och det fungerade verkligen så nu ska jag kasta alla medel som inte fungerar !!!!!Min nya favorit det luktar illa men fungerar :-)


snö.....

Idag är det riktigt skitväder jag hade hellst varit inne hela dagen men vi får ta på oss regnkläder och ut o gå.Ha en bra dag


Flodis

Idag har jag hittat en leksak som jag glömt bort att jag köpt, jag köpte den för länge sedan så att Freja skulle kunna leka med den, Freja hade redan en Flodis men då hade hon en här också.

Flodis var väldigt roligFreja med sin flodis på hennes dop :-)


Roxy ligger som vanligt på altanen

Ha en bra dag


Sol

Idag har det varit kanon väder hela dagen :-)

Martin o Oliva myser i soffan, Martin har jobbat idag så vi har haft uppvisning av hennes kryp/ålning när han kom hem :-)

Roxy som solat hela dagen så snart kommer hon ändra färg.

Ha en bra dag


1 Maj

Idag är det väldigt fint väder här så idag blir det en ute dag, Roxy har redan intagit altanen ;-) 

Igår blev Roxy attackerad av en annan Vorsther på kvällspromenade den bet henne o och hon bet den ingen av de fick några skador men Roxy har ett litet märke vid nacken . Det är väldigt otäck när sånt här händer och jag blir väldigt arg på de som har sina hundar lösa och inte har koll på dem. Det här är 3 gången det händer och alla gånger har det varit pga av lösa hundar Roxy biter aldrig först men hon försvarar sig så det är väldigt svårt att få isär de, som tur var gick Martin med oss igår på promenaden så han höll i Roxy och jag i den andra men det är ju inte så lämligt att släppa vagnen för att sära två stora hundar men det gjorde jag vilket käns så där så här i efterhand. Vagnen stog still o Olivia sov samt ingen hund kom nära vagnen men det var flera lösa hundar i närheten så det hade kunnat kommit fler hundar o då hade det blivit väldigt farligt för Olivias säkerhet.  Så nu är det bara att ändra våra promenader så vi inte går förbi där vilket känns väldigt drygt att jag ska behöva rätta mig för att ägarna inte har koll...... Jag tycker inte man ska ha hundar lösa om man inte har 100 % lydnad och kontroll över de, för ingen annan person ska behöva träffa ens hund pga att man inte får stopp på den. Jag mådde väldigt dåligt igår efter det som hänt då det ser och låter väldigt otäck Roxy brydde sig ingenting efteråt men jag skakade i ca 1 timme efter det hänt. Så de förstörde min valborg........


Igår planterade jag mina nya rosor som jag fått av pappa :-) Jag längtar tills de börjar att växa


Martin har gjort ett litet stenrös där jag planterat lite blommor.

När jag var i Uppsala var jag o Mamma på en väldigt trevlig affär som heter Fullerö Handel de hade massa fina saker bland annat dessa hjärtan som murgrönan kan växa runt.
http://www.fullero.nu/


Igår mådde Olivia ganska dåligt och spydde massa men idag mår hon bra och är väldigt aktiv, hon har lärt sig att åla/krypa. Om jag håller mina händer bakom hennes fötter så trycker hon emot och ålar sig fram med kroppen:-) Hon älskar det för så fort jag tar bort händerna så sprattlar hon med benen o blir sur för att hon inte kommer framåt:-)m


Ha en bra dag


RSS 2.0