Helg

Igår var vi iväg och fiskade lite Martin lyckades att få två stycken men vi släppte i de för de var ganska små, jag fick väldigt mycket sjögräs istället för någon fisk;-) Jag kastade ialla fall inte bort något drag vilket jag brukar göra :-) Roxy blir galen när man fiskar hon vill simma med draget så det är lite klurigt att ha med henne men det gick relativt bra, Olivia låg o sov i bilen så hon var väldigt lätt att ha med.
 
Jag plockade även lite svamp
Igår gjorde Martin en egen räksås där han kokade fond på räkskal och lite annat den blev väldigt god, vi åt den till torsk file, svamp och potatis.
En trött Roxy som inte alls mått bra inatt utan magen har krånglat så inatt har de löst av varandra Olivia o Roxy
På morgonen är det bara bus:-)

Glossybox :-)

Idag kom min Glossybox det är inte bara jag som gillar den utan även Olivia :-) Hon är väldigt nyfiken så allt ska undersökas.
 
 
Ögonkräm, handkräm, bodyscrub, nagellack o läppbalsam :-) Just nu tesstar jag handkrämen som verkar hellt ok den luktar dock lite mycket så Roxy tror att jag har godis på händerna......

torsdag

Grävningen går sakta framåt det har tagit dubbelt så lång tid som det var tänkt och det är långt ifrån klart så det blev ett mycket mer långdraget projekt än som vad tänkt.....
Så här "fint" är det nu....... De har grävt på framsidan, baksidan o en av kortsidorna och den andra kortsidan fick vi gräva på när vi installerade vatten så vart jag än tittar så är det bara sönder grävt......
Jag hoppas på väldigt väldigt tidig snö i år så att jag slipper se förstörelsen.....

Trött

Min förkylning har tagit om så nu har jag ont i halsen igen, Olivas hosta har fortfarande inte gett sig så inatt har det varit en natt med väldigt lite sömn igen.
 
Grävningen går sakta framåt men det ser hemskt ut jag önskar att jag hade varit borta och inte sett detta för jag lider verkligen av att se allt förstöras. Nu har det även regnat i över ett dygn så det är lera överallt, så jag kan knappt komma ut ur huset med vagnen o Roxy:-(
 
 
Olivia som just nu bara äter frukt så därför testade jag om det gick bättre om hon åt själv och det gör det men det fungar inte jämt för hon blir enormt kladdig:-)
 
 

avlopp.....

Det här verkar bli ett mycket mer långdraget projekt än vad vi trodde..... Idag har det bara varit krångel de har grävt av en teleledning (som ca 70 st berörs av ) som ännu inte är lagad samt att de har varit stopp i vårat gamla avlopp samt att det kom hit en lastbil och tömde ut massa grus vilket visade sig vara fel grus så imorgon kommer han o hämtar det. Samtidigt som det bara krånglar så förstörs mer o mer av våran tomt det kommer att bli ett gigantiskt projekt att få till det här så det ser bra ut igen.
 
 
 
Så här "fint" är det nu.....
 
Idag har jag varit på Lindex och köpt dessa till Olivia sedan var vi på babysång vilket Olivia älskade :-)

Grävning.......

Idag fortsätter grävningen Martin är hemma och hjälper till vi har tur med vädret för idag är det fint höstväder :-)
Det ser verkligen hemskt ut jag hoppas att det går att få till det bra så det blir fint igen.
 
Fint.......
 
Jag Olivia och Roxy på promenad
 
Igår badade jag o Olivia hon älskar att bada. Inatt har hon  hostat en del så mellan 1 och  5 var hon vaken så idag är det två trötta föräldrar.

Glossybox

Den här krämen var med i förra glossyboxen och den är en ny favorit :-) Det är som en foundation som rättar sig efter sig efter hudens färger så det kan inte bli några konstiga kanter, väldigt smart, den är inte så jätte täckande men fungerar väldigt  bra till vardags:-) Nästa vecka kommer nog nästa box........

 


Tjejkväll

Idag har jag Olivia o Roxy tjejkväll, Martin är på fest med jobbet, vi kommer nog mest hänga på golvet och tugga på lite leksaker ;-)
 
Idag har det varit skitväder hela dagen Martin har "saboterat" källaren för att få till det nya avloppet så nu ser det för ...... ut där nere, de blir inga bilder för jag tänker inte ens gå ner och se hur det ser ut, utan jag väntar tills allt är åtgärdat:-) Jag, Roxy o Olivia har varit i Mora o handlat lite, Roxy gillar inte när man borrar i golvet så jag försökte vara borta medans han höll på men lite råkade hon tyvärr höra så då gömde hon sig under sängen. De har inte grävt något idag vilket känns väldigt bra då det regnat hela dagen o är väldigt lerigt jag hoppas verkligen att det torkar upp tills måndag då de ska fortsätta.
 
Imorgon fyller Freja 2 år, Grattis Grattis
 

Trött ?

Mitt förra inlägg var väldigt bra alla bilderna försvann :-) Jag skyller på Olivias o min förkylning ;-)
Så här såg det ut på framsidan igår vid lunch nu ser det ännu värre ut......
så här ser baksidan ut
 
Idag ska vi även förstöra lite i källaren så kaoset är totalt :-( Jag hoppas verkligen att resultatet blir bra....

Grävning


vatten

Pga att de grävde av elledningen så fungerar inte vattnet då de även grävde av elen till pumpen, men nu har elektrikern varit här så nu hoppas jag att allt ska fungera;-) Det var egentligen tänkt att jag Olivia och Roxy skulle vara borta medans de gjorde det här men pga att de som ska göra det inte kunde förra helgen då vi var borta så är vi nu tvungna att vara hemma och se kaoset.... Martin är borta på jobb så jag är hemma i avlopps kaos med en hostig liten tjej medans han bor på hotell.........(jag är inte bitter ;-) )Jag är faktiskt inte bitter utan jag har ganska kul här hemma med mina två tjejer, Roxy har fullt upp med att skälla ut alla människor, grävmaskiner o lastbilar och Olivia är ganska pigg nu och hostar lite mindre, sen har jag min goda chokladkaka från igår så det går bra :-)
 
Olivia jagar Roxy
En ganska pigg tjej
 
 
 
 
 
Ha en bra dag
 

Host, host

Vi är fortfarande förkylda alla tre :-) Olivia hostar väldigt mycket så nätterna är väldigt jobbiga, det blir inte mycket sömn för någon. Det var en väldigt seg förkylning som jag hoppas kommer att ge sig snart.
 
Igår bakade jag en väldigt god kaka som jag såg på halv åtta hos mig för några veckor sedan, den heter dumlekaka, hon som gjorde det gjorde något hon kallade triss i dumle men det räcker verkligen med bara kakan den är väldigt god men mäktig.
Den ser kanske inte så god ut men det är den :-) receptet finns på recept.nu
 
Just nu är de här och har börjat och gräva, det första de gjorde var att gräva av grannens el-kabel;-) jag hoppas att det går snabbt att fixa. De är på grannens tomt o gräver nu även de ska ändra avloppet så de kommer nog inte till oss förrens imorgon eftermiddag, sedan ska de även köra på en del på lördagen och förhoppningsvis få klart allt på måndag.
 
Ha en bra dag

sjuklingar...

Nu är nog allihopa förkylda, inte Roxy men både jag och Martin har fått ont i halsen :-( jag trodde att jag började må bättre men nu har jag blivit sämre igen. Oliva hostar och är täppt i näsan :-( Jag hoppas att vi blir friska snart.
 
På torsdag ska vi påbörja vårat avloppsbyte det ser jag absolut inte fram emot men det är ett måste.
 

Så nu har vi förstört Roxyshundgård:-( Det går som tur är ganska snabbt att fixa den när det är klart.
 
Allt det här ska ner i marken
Så här ser det ut nu om några dagar är allt förstört...... sen tar det tid att få till det så det ser likadant ut .....
 
Ha en bra dag

Baby-Einstein

Eftersom Olivia fortfarande är sjuk så har vi försökt att tagit det lugnt och tittat lite på Baby-Einstein på Youtube :-) Hon tycker att det är sådär. Det bli ingen baby-sång för förkylningen är inte bra hon har börjat att hosta en del :-(
 
 
 
 
 

sjukling

Olivia är fortfarnde förkyld så just nu är det väldigt jobbiga nätter, vi har lagt böcker under sägen så huvudet ska komma upp lite men det fungerar sådär så jag får sova sittandes med henne i knä eller ha henne i bilstolen eller vagnen för att hon ska kunna sova. Dtte är inte lätt att vara liten och väldigt täppt inäsan:-(  Det krånglar även när hon ska äta så just nu vägrar hon att äta allt hon vill bara dricka vatten o amma.Nu hoppas jag att det blir bättre idag för imorgon ska vi på en sång stund för bebisar och den hade varit väldigt kul att vara med på ;-)
 
Jag har köpt en "fotsäck" till barnvagnen så att det inte ska blåsa rakt in i den, tyvärr hade den ändrat våran färg lite så detaljerna är i en annan färg än vad vagnen är.
 
Ha en bra dag

Uppsala

Nu är vi hemma igen efter några dagar i Uppsala vi har haft det väldigt kul Olivia gillade att hänga med sina kusiner. Tyvärr blev alla förkylda så nu har hon sin första förkylning men det verkar gå ganska bra när hon får näsdoppar så jag hoppas att natten ska bli lite bättre än inatt då jag inte sov många timmar :-(


Olivia och Hugo


Freja försökte lära Olivia att krypa lite bättre ;-)


En tröttis

 


Freja läser  tidningen

Freja gav Olivia och Hugo leksaker att leka med de fick ibland väldigt många och ibland väldigt få :-)


Olivia passade på att leka med Frejas grönsakslåda medans hon var borta ;-) (Ikea har väldigt roliga leksaker)


Hela gänget firade Fredrik som fyllt år och Freja som ska fylla år, Freja var överlägset mest laddad för kalaset och paketen :-)


Mamma hade gjort en fin tårta med lite hjälp av Freja, Frejas jobb var mest att test smaka jordgubbarna.


En völdigt glad nästan 2årig tjej.

Nu dröjer det inte länge tills Luxenburgarna blir Göteboegare igen och de ska bli väldigt kul att ha de boende lite närmre.

Ha en bra dag

 


Roxy

Roxy och Martin har varit iväg på jobb i värmland så de har bott två nätter på hotell en natt på Selma Lagerlöf;-)
 

Uppsala

Nu har vi kommit till Uppsala så nu hänger vi med kusinerna Freja o Hugo, och har väldigt kul. Det är bara jag och Olivia som har åkt till Uppsala Roxy och Martin är kvar hemma och jobbar men de ska ut på lite äventyr så de kommer nog att ha det väldigt bra de med.

ha en bra dag

7 månader

Idag blir Olivia 7 månader hon börjar bli en stor tjej :-) Idag ska vi ordna födelsedagspresent till en ännu större tjej Freja som snart blir 2 år !!!!!
 

svamp

Igår och idag har jag, Martin, Olivia o Roxy letat svamp utan att hitta något trots att alla runt om oss hittar massa   ;-(  Jag ska nog leta lite när jag kommer till Uppsala:-)
 
Igår fick vi svamp av Martins föräldrar som hittat massa stora kantareller så vi har i alla fall fått äta lite svamp trots att vi är dåliga på att hitta.

Kräftskiva

Igår var vi hos Martins föräldrar och åt kräftor, det var väldigt gott :-)
 

Olivia satt med vid bordet men åt bara på sina leksaker

Olivia vaknade klockan 5 idag och vägrade att somna om så klockan 6 gick vi upp så nu har vi tänt en brasa och sitter i soffan och hänger istället.
 
 
Ha en bra dag

svamp

Idag har vi varit ute och letat svamp det gick inte så bra så jag plockade en del lingon istället;-)

Nyfiken

Just nu är Olivia väldigt nyfiken på allt och eftersom hon tar sig fram bättre o bättre blir det väldigt mycket passande så nästa vecka ska jag till Ikea och köpa lite säkerhets saker ;-)
 
Nästa vecka åker jag o Olivia till Uppsala för att hänga lite med Freja, Hugo o Hanna, som kommer att vara där medans Fredrik jobbar.Det ska bli väldigt kul att se Olivia leka med sina kusiner .-)
 

Hemus

Nu har vi varit och sprungit i Hemus jag tror att vi sprang ca 7 km i vasaloppsspåret, det gick sådär. Jag tycker inte att Olivia sitter riktigt bra i vagnen så jag stannade ca 15 gånger för att ändra hennes position. Vi har köpt till extra nackkuddar men hon glider ner lite när vagnen guppar o då kommer de för högt upp så de ger inget stöd. Jag ska försöka få till det så hon inte glider ner till nästa tur, det är inte så lätt att fixa sådan med en överladdad Roxy ;-)

skidor

Igår åkte Martin i skidtunneln i Torsby så nu har han avklarat sitt första skidpass på snö  :-) Han har sovit där inatt så vi har varit själva Olivia sov väldigt bra men Roxy ville ha mat och gå ut klockan 05,30 då Husse brukar gå upp så det var bara att gå upp då......
 
 

Nu ska jag ta med mina två tjejer och springa lite
 
Ha en bra dag
 
 

sitta

Det händer saker med Olivia hela tiden hon blir bättre o bättre på att sitta och krypa :-)
 
 
 
Idag är Martin och arbetar i Torsby där han även ska testa skidtunneln det ska bli kul och höra vad han tycker om den.
 
Ha en bra dag

Blommor

Idag har jag planterat lite ljung, men det kändes som det var lite tidigt då det har varit väldigt varmt och fint väder här  men hösten är nog på g.....
 

Sol

Igår kom mamma o pappa på besök så då blev det bärplockning :-) Martin jobbade hela dagen så han missade det ;-)  Det var strålande sol hela dagen och så blåste det lite så myggen försvann så det gick inte att ha bättre väder. Vi var på två olika ställen i Mångberg samt ett på Sollerön så vi fick ihop en del Olivia satt nöjt i sin vagn o tittade på, Mamma o pappa hjälpte tll att hålla i Roxy så jag lyckades plocka en del lingon.
 

mamma plockar lingon vi hittade inte så mycket blåbär
 

vi hittade även lite svamp
 
Nästan mogna lingon

Nöjda lingonplockare
 

Martin som spenderade hela dagen inne o arbetade :-(
 
På kvällen kom även Eva och var med på middagen det var väldigt trevligt.
 
Oliva sov ca en halvtimme under hela gårdagen så på kvällen var hon lite övertrött men körde en egen liten show i sitt gym där hon visade hur man äter och leker med fötterna.
 
 
 
Ha en bra dag

RSS 2.0