Helg:-)

Den här veckan har dagis gått bra varje dag, det känns väldigt mycket lättare att åka och jobba när det går bra.

Idag började jag dagen med att rida:-) Nu väntar vi på att Olivia ska vakna så att vi kan åka till Mora o handla.


Kalas dag:-)

Idag har jag och Olivia bakat bullar för att fira Roxy sen har vi varit ute o lekt massa.

Dagis går fortfarande bra men tyvärr krånglar nätterna jätte mycket just nu, så nu är jag väldigt väldigt trött så idag blir det en tidig kväll.


Roxy

Imorgon fyller Roxy 8 år :-) hon börjar bli en stor tjej. Vi ska fira henne på Fredag för Martin jobbar sent så då blir det hund kalas:-)

Den här veckan har dagis fungerat bra, jag vågar knappt skriva det för då blir det väll ett bakslag igen.....

Igår var jag och red tyvärr stämde ingenting så det var ett riktigt skit pass men det är bara att ta nya tag till helgen.


Fika i skogen


Barnvakt

Idag är Roxy barnvakt hon har koll på Olivia som sover:-) Den här helgen har varit en riktig vardags helg jag o Olivia har storhandlat, tvättat o städat medans Martin jobbat:-( vi åkte och plockade lite lingon igår o ska plocka lite mer idag så lite kul har vi hunnit med. Sen har jag även ridit idag,med sadel vi hade en riktigt bra tur med lite galopp :-)


Dum hund......

Även igår fick Roxy tag på en igelkott som hon attackerade, så igår var jag väldigt arg på henne. Allt verkar ha gått bra med igelkottarna.

Inskolningen har gått lite blandat igår fick farmor Anita hjälpa oss med Olivia, hon var otröstlig på dagis så efter en timme fick farmor rycka ut och hämta hem henne. Idag har det gått väldigt bra på dagis och hon var ledsen när jag gick men sen var allt bra. Jag tror att de har en del med hennes sömn att göra för inatt sov hon bra men i förr går natt sov hon jätte dåligt.


Bråk

Idag har jag jobbat sent för första gången så jag hann bara träffa Olivia i 40 min innan hon somnade:-( vi hade lite tid ihop imorse men det känns inte bra med så lite tid.

Martin har haft en tuff eftermiddag hemma då Roxy har hittat en igelkott som hon attackerat så både den o Roxy skadade sig. Men nu är Roxy ok och förhoppningsvis igelkotten med vi ska ut o titta till den.


Måndag

Inatt sov jag inte många timmar jag var lite nervös för inskolningen. Men det gick ganska bra hon var ledsen när jag gick och hade varit lite ledsen innan jag kom o hämtade henne, sen blir hon jätte ledsen när man kommer och hämtar henne så fort hon ser en börjar hon att gråta sen klamrar hon sig fast och vägrar släppa.

Ridningen gick bra jag lyckades sitta kvar utan sadel:-)


Helg

Vi har haft en lugn helg Olivia har varit ganska trött efter inskolningen. Idag har vi varit och handlat massa mat så nu är vi redo för nästa vecka:-)

Ridningen i lördags gick inte så bra pga sadelgjorden den passar inte henne så sadeln åkte snett, så till slut fick jag hoppa av o gå hem för det gick inte att få till det. Så nu ska hon få en ny men den hinner inte komma tills imorgon då jag ska rida igen så då blir det utan sadel!!!!! Jag har inte ridit utan många gånger så det blir spännande att se hur det går, det är i allafall bra träning;-)

Ha en bra dag


Snasan

Idag vaknade Olivia kl 6 så vi har hunnit med morgonpromenad och ridning:-)


Text bort igen?

Inskolningen har gått sådär några dagar har gått bra o några dåligt, så vi fortsätter med inskolning nästa vecka, det kommer bli en del pusslande då båda jobbar men det är viktigt att det får ta den tid det tar.


Bild

Utanför jobbet


Fredag


Texten borta igen......

Idag har Olivia börjar inskolningen och det gick bra, hon var lite blyg i början men sen släppte det.


Stor dag


Texten...

Texten till inlägget försvann tydligen.
Idag är ridpremiären avklarad och det var väldigt kul. Så nu ska jag rida henne två gånger i veckan om det fungerar med jobb o Olivia.


Aj aj


Helgen

Idag har vi bakat tunnbröd, Olivia tyckte att det var väldigt kul ett tag sen ville hon mest springa runt.
I Lördags var vi och letade vagn vi får se vad det blir Mora har nog den sämsta barnaffären i Sverige, vi fick klura ut hur man fällde ihop vagnarna själv.

Imorgon ska Olivia på 1,5 års kontroll sedan är det inskolning på dagis resten av veckan.

Imorgon ska jag rida, första gången sen jag slutade när jag var gravid så det ska bli väldigt kul. Jag ska ev bli medryttare på en Islandshäst som finns ca 1 km ifrån oss.


Fredag

Första veckan är avklarad och hjärnan har fått jobbat en del, plus att Olivia har haft dåliga nätter så nu är jag helt slut.

Varje lunch den här veckan har jag shoppat saker till Olivia inför dagis starten , idag blev det nya vattentåliga skor. Imorgon ska vi kolla på en sulky vagn för vi kommer att ha våran befintliga på dagis framöver, för de sover ute i vagnarna på dagis. Vi har ju våran träningsvagn men den kan man inte fälla ner så de ligger ordentligt så därför blir det en tredje vagn.


Blåbärspaj

Idag har vi bakat blåbärspaj, det var Olivias första bak och hon gillade det:-)

Nu är jag snart inne i mitt jobb igen i slutet av veckan kommer det nog att kännas som vanligt. Jag är imponerad av hjärnan hur mycket som finns kvar fast man inte använt de på 1,5 år:-)


Jobb

Nu är första dagen avklarad det kändes bra att komma tillbaka:-) Och väldigt kul att träffa kollegorna. Olivia o Martin har haft en bra dag hemma nästa vecka börjar hon inskolningen till dagis med Martin. Det kommer att kännas i hjärtat när man ska lämna henne där så det blir nog några tårfyllda veckor framöver:-(

Jag hade nya skor idag så nu har jag skoskav.


Mer bär:-)

Idag har vi plockat ner blåbär o hallon, vi har haft en kanon dag i skogen. Det är min sista lediga dag innan vardagen börjar, det känns kul men även lite jobbigt.

Olivia älskar att äta bär så hon går runt och äter medans vi plockar:-)


Bär

Den här helgen har vi fokus på bär vi har plockat blåbär, hallon o vinbär. Men jag är inte riktigt nöjd så jag ska plocka lite till förhoppningsvis imorgon:-)


Rhodos

 
Nu kommer det mer bilder, det ahr som vanligt krånglat lite jag får inte till det så att de är vända åt rätt håll, jag har vänt de o spart de men det vill inte bli så ändå:-(
En glad Olvia på en resturang det  var ibland lite svårt att hålla henne nöjd innan vi fick maten då det ibland tog 40 min.
 
Det var väldigt god mat ,Moussaka
Kykling Souvlaki
Tzasiki, (jag vet inte om stavningarna blev rätt)
Martin drack en jätte öl i Rhodos stad den var 2liter, han  drack inte upp den ;-)
 
Standen som var en klappersten strand det var sådär att gå på men Olivia gillade att leka med stenarna och man slapp få sand överallt:-)
Olivia sov alltid ca 1 timme på stranden
 
 
Massa bad i havet
 
 
Det var massa vindsurfare så varje dag hade vi underhållning när alla nybörjare skulle testa :-)
 
 Hotell poolen
Det var ett fint resemål men för en småbarnsfamilj så finns det bättre alternativ det var lite för mycket trafik och dåligt med gångvägar, sånt finns det flera mil av på tex Teneriffa, men har man inte barn eller större barn så är det perfekt för man kan åka på mycket utflykter runt om som tex till Marmaris eller andra grekiska öar.
 
Ha en bra dag
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bilder

Nu kommer det lite bilder. Det är på hundvalparna, Olivia i lånevagnen, våran favorit resturang, samt Olivias frukost hon åt bara korv till frukost.


Hemma

Snart är vi hemma igen, det är alltid skönt att komma hem igen. Resan hem gick jätte bra vi kom tom hem innan beräknad tid, efter vi landat åkte vi till mamma o pappa och åt lite god mat så nu är vi redo för sista bilresan hem. Vi längtar tills vi får träffa Roxy en vecka utan henne är lång tid, hon har haft det kanon bra hos Martins föräldrar.


RSS 2.0