Fint väder som vanligt:-)

Idag har vi bara varit hemma o njutit av vädret. Nu är Sälen bokat i mitten av mars :-)

Nästa vecka åker jag till Göteborg och hälsar på göteborgarna vi ska även åka på en utflykt till Ullared ;-) det har varit in planerat länge att jag ska till göteborg men det har snart kört ihop sig med Roxy varje dag jag är borta pga massa borta jobb för Martin. Så nu får jag åka hem en dag tidigare o även pappa får agera hundvakt en dag när Martin ska till Stockholm. Sen får hon följa med Martin på jobbet men det kommer bli tråkiga dagar för henne. Så nu kommer jag att åka iväg med dåligt samvete för Roxy :-( Men jag får köpa nå kul till henne på Ullared så kanske jag är förlåten.

Ikväll klockan 8 är det Sofias Änglar på 5 där Martins kollega är med. Han o hans dotter har cancer som de kämpar emot, deras familj har de extremt tufft så då känns ens egna små problem som ovan väldigt väldigt obetydliga.


Glossybox

Idag kom min sista Glossybox nu har Jag haft den i 7 månader och jag tycker att det varit kanon men det blir bra med en liten paus så jag hinner använda allt. Idag har jag åkt skidor medans Olivias farmor passat henne:-) det är kanon väder här igen dock var spåret väldigt isigt så jag fick bra stak träning. Nu har vi precis kommit in efter en pulkatur.


Resor

Just nu letar jag resor vi ska passa på att åka lite medans jag är hemma samt Olivia är under 2 år och kostar väldigt lite att resa med.  Vi ska nog åka en sista minuten i vår till Grekland eller Kroatien:-) Sen ska vi fira mamma som fyller 60 år i sommar så då blir det en vecka på Gotland, med hela familjen mamma o pappa o Göteborgarna. Den resan har vi redan bokat då mamma fyller mitt i Juli.
 
Vi ska bo på Kastanjegården vid Tofta, vi brukar alltid bo på Fårö när vi är på Gotland men nu ska vi testa något nytt :-) När vi var små tillbringade vi nästan vaje sommar på Fårö så det känns kul att åka till Gotland igen för nu har jag inte varit där på 10 år o Martin har aldrig varit där.
Kastanjegårdens huvudbyggnad där vi ska bo, alla får plats i en stuga för den är ca 100 kvm.
 
Sen i höst när jag börjat jobba igen tänker vi åka en vecka till någon av Kanarieöarna som vi brukar jag älskar att åka till solen på hösten när det är så mörkt hemma.
 
Just nu sitter jag även o väntar på ett samtal om en släktstuga i Sälen är ledig i mitten av Mars, då blir det förhoppningsvis en weekend där.
 
Jag tycker att det är lite tråkigt att vara hemma hela tiden så resorna känns väldigt viktiga när man är föräldraledig.

Våfflor

Idag blev det våfflor till middag:-)


Vasaloppstältet

Idag har vi varit i vasaloppstältet, det var tyvärr en besvikelse. Det känns som det sätt ut på samma sätt de senaste tre åren:-( jag stod i tältet åt Martins jobb för tre år sedan o det var inte mycket nytt som hänt tills nu.


Massa sol

Idag har det varit väldigt fint väder igen det ser ut att bli en kanon väder vecka :-)


Läde

Idag har vi varit i Läde o hälsat på Martin som har en kontroll där för deras 50 öppetspår åkare. Vi åkte pulka o Martin grillade Hamburgare :-) Vi var bara där mellan 10,30-12 så vi såg inte så många skidåkare, jag ville åka innan det blev för mycket folk;-)


Sol

Idag är det kanon väder :-) jag har åkt skidor sedan har Olivia åkt massa pulka. Nu har precis Martin åkt o jobbat de har ett stort kundevent inför morgondagens öppetspår. Jag o Roxy solar på altan medans Olivia sover.


Skidor

Inatt har Olivia varit vaken en del trots det ville hon upp vid kl 6, så då var det bara att gå upp. Så nu tjejvasan starten gick på tv kl 9 hade jag redan åkt 14 km skidor :-) ibland är det bra att gå upp tidigt just nu är Martin ute o åker medans jag ser på VM. Igår busade Olivia som en galning i soffan hon lyckades nästan att stå på huvudet ;-)


Fin väder:-)

Idag har vi varit ute och åkt pulka till hästarna, Olivia satt o " pratade" med hästarna som stod o lyssnade;-) sen fick hon sova i vagnen medans vi gick med Roxy. Det märks att våren närmar sig det är underbart att få se solen igen.


Fredag

Igår kom Elins Rikard med massa kläder till Olivia o några roliga leksaker så idag är det en som ska testa allt :-) tack så mycket för allt det är verkligen lyxigt att kunna ärva så mycket :-)


Kyrkis

Nu har vi kommit hem från kyrkis tyvärr var det bara vi o en till där:-( han hade två barn så tre barn var där. Vi sjöng o gjorde semlor :-) Olivia är lite för lite för att kunna göra semlor själv så hon åt mest majskrokar men en av de större barnen gjorde semlor med majskrokar som var uppskattade:-)
Imorse var det -23 grader så det var en väldigt kylig morgonpromenad.


Mer skor

Idag ska vi till kyrkis o just nu håller Olivia på att välja skor hon har massa skor som vi ärvt av Elin så hon har en del att välja på :-)


Skor

Idag har vi testat att vara ute o gå med skor, det gick sådär Olivia ville mest ta av sig skorna. Nu äter vi lunch o efter det bli det nog bad....


Sång o kalas

Idag har vi varit på babysång som vanligt sen har vi varit o firat Martins mamma som fyllt år :-)


Stort steg:-)

Idag har Olivia börjat att gå :-) Det är lite ostadigt men det går framåt.


Helgen

Nu är helgen snart över:-( idag har jag åkt skidor o vi har åkt pulka med Olivia men sen har det blivit mycket tid framför tv, det har varit väldigt mycket vintersport idag:-) Nästa vecka börjar vasaloppsveckan så då ska jag in o titta i mässtältet:-) sen ska vi såklart på sång tis o tors, imorgon kommer sotaren så igår skottade Martin taket så sotaren ska kunna komma upp.

Ha en bra kväll


Lördag

Idag är jag piggare så jag ska åka skidor men Martin är sämre så han får vila:-( Olivia har hostat en del inatt så det har varit en dryg natt.

Det tråkigaste med skidåkning är vallning men i år har jag bestämt mig för att valla själv, jag frågar jämt Martin vad jag ska ha på men nu ska jag försöka tänka ut det själv:-).


Sjuk

Nu känner jag mig förkyld igen, i en månad fick jag vars frisk:-( Olivia är även hon förkyld så det har varit en ganska ledsen tjej idag:-( Nu ska jag tröst äta godis :-)


Bus

Idag har jag o Roxy lekt ute på åkern Olivia var såklart med sovandes i vagnen. Roxy har äntligen börjat att förstå vad inkallning är så nu litar jag mer o mer på henne :-) jag har lite hjälp av all snö;-)


Semla

Idag har jag ätit en köp semla de smakar knappt semla så jag ska från o med nu bara äta hemgjorda ;-)


Sluta snöa !

Nu har jag fått nog av allt snöande nu räcker det. I kväll ska jag till Hemus o åka skidor om inte spåren har snöat igen. I helgen åkte jag skidor med mamma o Hanna :-)


Olivia

Idag vid 11,29 tog jag det här kortet:-) jag har tänkt på allt som hände den här dagen för ett år sen, men egentligen vill jag bara komma ihåg vad som hände 11,29 o framåt, min förlossning vill jag gärna glömma. Nu ska vi leka med alla presenter :-)


1 år

(jag har inte kunnat blogga på 2 dagar för det har krånglat med inloggningen :-(  )
 
Idag blir våran älskling 1 år kl 11.29 föddes hon:-)
 
I helgen har hon firats ordentligt, tyvärr har hon känt av sin vaccination så hon har haft lite feber men hon har frat så mycket som hon orkat:-)
Bus med minsting kusinen Hugo.
 
Alla tre kusiner redo för kalas
Jag hade gjort två tårtor en vanlig gräddtårta och en tryffeltårta (från Pernillas Praliner)
 
 
 
Tårtdags tyvärr gillade Olivia inte tårtan :-( Men det gjorde i alla fall kusin Freja :-)
 
Tack för en jätte trevlig helg, Olivia tackar för alla presenter.
 

Gratulationer

Idag fick Olivia en gratulation i tidningen:-)


Trött, tröttare, pigg

Inatt vaknade Olivia klockan 3 och var pigg, jag försökte få henne att somna om men 4,30 gav jag upp o hon o Martin gick upp. Vi trodde att lite frukost skulle hjälpa så jag försökte söva henne igen efter att hon ätit men efter ett tag gav jag upp igen. Så nu är det två trötta föräldrar o en pigg Olivia ;-)
Idag kommer Göteborgarna o mamma o pappa, imorgon ska vi ha 1 års kalas ;-)


Kyrkis

Idag har vi varit på kyrkis idag var det mer folk 7 barn tror jag att det var :-) Men det är mycket bättre i Mora där är det bättre sånger o mer fokus på musiken, men jag ska gå kvar för några av dessa barn blir säkert Olivias kompisar på dagis:-) Fast många verkar ska gå på koperativet på Sollerön, vilket är bra för då ökar chansen att vi får plats på dagiset;-) Men jag vill självklart att hon får några jämngamla kompisar på dagiset så jag hoppas inte att alla ska dit.


Hemus

Nu har jag precis kommit hem efter en tur till Hemus, Martin skulle lägga Olivia Själv så jag fick inte vara hemma:-). Imorgon ska vi på kyrkis igen jag hoppas att det kommer lite mer folk än förra gången.


Mys

Olivia är fortfarande lite seg efter vaccinationen hon har sovit 3 timmar efter frukost. Även Roxy är lite seg men det är hon jämt ;-)


Snö

Idag o inatt har det kommit massa snö så idag har jag skottat massa snö, jag fick knappt ut bilen i morse. Allt var bra på 1 års kontrollen tyvärr så sparkade Olivia bort ena sprutan så de fick ta om den så det tig lite längre tid o Olivia var arg o ledsen så det var lite drygt. Efter BVC var vi på sången så då blev hon glad igen, men nu är hon ganska ledsen igen jag tror att hon har ont i benen där hon fått sprutorna. Så ni blir det bara mys resten av dagen.


Olivia kan inte gå själv men har man hjälp av nåt så går det väldigt bra idag är det hennes stol som gäller :-). Snart ska vi till BVC för 1 års kontroll o vaccination sedan blir det babysång.


Tittut

Olivias favorit lek just nu är tittut hon leker med allt hon hittar o idag var det hennes egen tröja:-)


Hemus

Idag har jag åkt skidor i Hemus för första gången på 2 år !


Kalas

Vi har tjuvstartat Olivias firande lite Erik, Therese o Alexander har varit här o firat henne:-) Hon fick en bok och en studds ko eller flodhäst (vi vet inte riktigt vad det är för art) Hon tyckte att det var väldigt kul att studsas på den ;-) Nu har jag precis sett melodifestivalen och det var inte någon bra förut Danny, svt har lite att jobba med i produktionen för det var en del missar;-)


Skidor

Idag har Martin jobbat men när han kom hem åkte vi lite skidor på isen, det var väldigt fint där:-)


Taco

Igår åt vi tacos även Olivia fast hon åt okryddad köttfärs, hon älskade det :-)


Sol

Idag är det kanon väder:-) vi har varit ute på en till promenad i solen. Sen har vi varit i Mora o handlat lite jag gillar att testa nyheter men den här chokladen var ingen höjdare. Nu blir det fruktsallad.


Morgonpromenad

Idag såg vi 4 älgar på våran morgontur, tyvärr blev inte korten så bra för det gick inte så bra att zooma med en hand. Jag trodde att Roxy skulle bli galen men hon blev rädd o stod tyst o still o tittade på älgarna:-)


RSS 2.0