Sista kvällen

Nu har vi packat ihop våra saker imorgon åker vi hem. En vecka går verkligen fort men jag längtar faktiskt hem till lite sämre väder. Jag är inte skapt för 30+ det är tur att det finns ac på rummet:-) Vi var och tittade på solnedgången och när vi kom hem var det 31 grader fast solen var borta.

Nu ska vi gå och sova Olivia var vaken i tre timmar inatt så vi är lite trötta efter det, vi ligger även 1 timme för er;-) God natt


35 grader

Det blir varmare o varmare nu börjar tom grekerna tycka att det är varmt:-) som tur är blåser det en del så är man vid havet så fungerar det. Vi är dock inte vana att sola så mycket så just nu är det två röda föräldrar och en väldigt vit Olivia. Vi kör uv- dress o mössa o solkräm 50+ på henne för hon ska absolut inte bränna sig. Just nu använder även vi 50+ krämen där vi är som rödast:-) Imorgon blir sista dagen på stranden och det är nog bra för våra kroppar.

Just nu är Martin ute och springer han har fått till 3 träningspass o jag 2 så lite motion har vi fått. Jag har dock svårt att springa i värmen så jag får skärpa mig när jag kommer hem.

Bilderna fungerar fortfarande inte här men det fungerar på Instagram.

Idag har vi fått ännu mer djur på hotellet 1 katt o 5 getter så Olivia gillar det. Jag har fortfarande inte rört hundvalparna fast de är extremt söta.

Ha en bra kväll


Bad:-)

Vi är fortfarande mest på stranden för det är väldigt väldigt varmt här. Olivia fixar värmen riktigt bra det är nog jag som tycker att jobbigast. Det är minst 30 grader varje dag.

Hanna jag kan inte skicka sms, tekniken är verkligen med mig den här resan:-( men jag hör av mig.

Just nu är det kareoke på hotellet och våran grannen är just nu inne på 3 raka låten så snart får de nog plocka av henne från scen :-)


Inga bilder:-(

Åhh vad less jag blir över blogg appen, jag kan fortfarande inte lägga ut bilder. Idag har vi varit på stranden hela dagen det är fortfarande kanon väder. Igår hade några som bor ganska nära oss inbrott så nu har vi gått ihop med de brevid oss så nu ska vi ha koll på varandras lägenheter när vi är borta. Det är ett fyrstjärningt hotell men det håller inte den standarden:-(

Han som äger hotellet har massa hundvalpar som ser ut som stövare, de är extremt söta men Martin kallar de rabieshundarna så vi har inte rört någon, fast det är extremt svårt att motstå.


Rhodos stad

Som vanligt krånglar det med att lägga ut bilder:-(

Idag har vi varit i Rhodos stad som ligger ca 5 km härifrån vi åkte taxi dit och hem. Det var en väldigt fin stad dock var det mycket kullersten och med våran lånevagn gick det inte så bra:-( Så det blev en lite kortare tur än planerat. Vagnen har ingen sufflet så vi har köpt ett paraply sedan har vi mitt uv-paraply som vi tejpat fast, det går inte att laga vagnen här utan det får vi göra när vi kommer hem. Så det blir att köra med lånevagnen resten av tiden:-(

Vi har ca 30 grader och klar blå himmel varje dag riktigt kanon väder, till och med jag har badat i havet och i poolen:-)

Ha en bra dag


Rhodos

Nu är vi framme resan gick väldigt bra Olivia sov och var sedan böjd med att sitta i mitt knä.

Tyvärr så har någon varit väldigt oförsiktig med våran vagn så nu har vi en vagn med tre hjul. Det är själva fästet som gått sönder så det blir nog svårt att laga det här:-( Fritidsresor har ordnar så vi fått låna en vagn av hotellet den är värdelös men får fungera just nu.


Hjortron

Igår började vi dagen med att plocka hjortron, vi plockade ca 2 liter på 1 timme. När vi letade hjortron så hittade vi massa blåbär jag lyckades plocka 1 liter på mindre än 10 min :-)Så dit ska vi igen. Olivia gillade inte hjortronen men hon älskade blåbären.

Idag har vi äntligen åkt lite båt :-)


Mer bilder

Figge hade en taktik om hur man passade barn och vilade samtidigt på stranden och den hade fungerat bra om inte det största barnet Martin varit med ;-)


Gotland


Nu är vi hemma  igen efter en vecka på Gotland, vi har verkligen haft kanon väder inte en droppe regn dagtid en natt regnade det lite men då spelar det ingen roll.
 
Här är våran stuga som vi har bott i Kastanjegården och ligger vid Tofta ca 1.2 km till stranden.
 
På bilderna firar vi mammas 60 årsdag
 
 
 
Efter firandet tittade vi på stranden
 
 
 
Dag 2 spenaderade vi i Visby.
 
Olivia är inne i en ålder då hon ska göra allt själv så hon blir ganska arg när man vil hålla i henne men ibland måste man det pga av säkerheten så då blir det lite srider.
 
Dag 3 åkte vi längst söder ut på Gotland och tittade på Raukar
 
 
 
 
 

Självklart tittade vi även på får som är Olivias favoriter
 
Dag 4 åkte vi till Fårö
 
 
bad på Sudersand,
 
 
 
Raukarna på Fårö
 
 
 
 
Dag 5
 
Besökte vi Lummelundagrottorna och Krystmyntagården
 
 
 
Vi tittade även på den största Rauken Jungfrun
 
Dag 6
Spenderade vi mest vid stugan men vi åkte även och hälsade på Sofia & Fredrik och där fick vi hemagjord Saffranpannkaka:-)
Kusin mys
 
Det är väldigt kul att se Freja och Olivia ihop Hugo brukar också vara med på ett hörn, men han  har lite andra saker han är intresserad av som tex traktorer
 
 
Dag 7
Har jag inga bilder ifrån det blev resande med bil o färja från klockan 07-30-18,15 så det var inte en så kul dag:-)
 
Tack alla för en trevlig semester
 
Imorgon är det  Olivias 1åriga dopdag det hade Hanna kommit ihåg som är fadder till henne så hon fick en väldigt fin sked:-)
 

Gotland

Mobilappen krånglar som vanligt:-( Så jag kör Instagram istället tills jag kommer hem linneamalmstolt heter jag där.


Gotland

Nu är vi framme på Gotland, 3 timmar tog färjan och det blev väldigt mycket jagande av Olivia men det gick bra. Här är det kanon fint vi har redan testar stranden 15 grader i vattnet var det bara.


Nu är vi i Uppsala och imorgon åker vi till Gotland:-) Just nu hjälper Olivia morfar att vattna blommorna.


Redo

 
Nu  börjar vi bli redo för  Gotland det ska bli väldigt kul att åka ditt jag har inte varit där på 10 år. Det ska även bli väldigt kul för Olivia att få hänga med sina kusiner i 1 vecka men det kommer nog inte bli många lugna stunder:-)
 
 

Redo

 
Nu  börjar vi bli redo för  Gotland det ska bli väldigt kul att åka ditt jag har inte varit där på 10 år. Det ska även bli väldigt kul för Olivia att få hänga med sina kusiner i 1 vecka men det kommer nog inte bli många lugna stunder:-)
 
Så här såg det ut för ca 1 år sedan en liten Olivia o en liten Hugo
Den här bilden är för ett år sedan tänkt att våran tjej blivit så stor
 
 
Nu ska jag ringa och försöka få hem Martin som håller på att krångla med båten som vanligt i år har det bara varit krångel med båten först krånglade motorn och nu har någon styrled gått av så den går inte att svänga. Han har lagt ner väldigt mycket tid på en båt som inte går att åka med:-(
 
Ha en bra dag
 

Rhodos

Nu har vi bokat en "sista minuten" till Rhodos, vi åker några dagar efter att vi kommit hem från Gotland det ska bli väldigt spännande jag har aldrig varit på Rhodos tidigare vi ska till Ixia någon som varit där???

Semester?????

Det här är Martins första vecka på semester och det här med ledigheten går sådär.... Det är en del samtal och just nu är jag i bilen o väntar utanför hans jobb... Att vara chef har fördelar och NACKDELAR.

När han är klar ska vi handla lite till Gotland och sen boka en sista minuten så det inte går att jobba :-)


Skansen

 
Nu kommer bilderna från Skansen, vi hade en kanon dag där.
 
Olivia fick klappa några v'äldigt sociala getter
 
Vi såg även massa får så hon var riktigt nöjd, får är verkligen hennes favorit djur:-)
 
Grisar
 
Några renar som tyckte att det var väldigt varmt, de låg och flämtade
 
 
Björnar
Lodjur
 
Hästar hon var dock för liten för ponnyridningen:-(
 
När vi skulle äta lunch så körde de genrep inför barnens allsång med bland annat Amy Diamond, så Olivia åt inte utan satt och dansade i sin stol.......
 
 
 
Hon fick även åka karuseller för första gången, när hon och Martin hade åkte klart bilen blev hon jätte arg för att turen var slut.

 
Igåt var vi och åt på en väldigt trevlig italiensk lunchresturang i Uppsala man stiter mitt i butiken och äter, de har väldigt god mat.
 
Ha en bra kväll
 
 
 
 

Hemma

Nu är vi hemma igen efter en mini semester i Stockholm/Uppsala. Just nu gör jag rabarbersaft jag fick med mig massa från Uppsala. Där var även röda vinbären klara, så imorgon ska jag baka vinbärskaka:-) Vi har haft det väldigt bra och pappa har skämt bort oss med massa god mat ( mamma är i Sundsvall hos min mormor)

Det första vi gjorde när vi kom hem var att gå till jordgubbslandet där ca 1 l jordgubbar var klara, så Olivia blev väldigt nöjd:-)


Uppsala

Idag är vi i Uppsala vi har varit ute o sprungit på morgonen sedan åkte vi in till stan.

Pappa är snart klar med bryggan :-)


Skansen

Idag har vi varit på Skansen, det har varit väldigt fint väder:-) Olivia älskade alla djur och karuseller så det har varit en kanon dag. Jag hade med mig kameran så det blir massa bilder när jag orkat ladda in de. Men en tog jAg med mobilen:-)


Semester:-)

Nu är vi i Uppsala och i morgon åker vi till Stockholm. Vi ska till Skansen så det blir nog en kanon dag imorgon.


Spjälsäng

Olivia har börjat att försöka klättra ur sin spjälsäng, så nu har vi tagit bort den ena sidan. Det har fungerat ganska bra hon kommer in till oss när hon vaknar eller ropar som hon brukar göra innan hon kunde gå ur sängen själv.


Målar

Just nu målar jag staketet en sista gång jag har gjort av med över 35 l falu rödfärg, så nu är jag verkligen trött på att måla:-(

Martin har bara 2 dagar kvar att jobba sedan blir han ledig i 6 veckor! Jag börjar dock jobba om 4 veckor så snart är 1,5 års föräldraledighet över:-( Men först blir det 4 veckor familjemys:-)


Staket:-(

Nu kan Roxy välja precis vart hon ska vara och då väljer hon att vara i hallen ?! Hon har legat här eller på trappen hela dagen hon har inte ens gått ner för trappen, förutom på morgonpromenaden:-(


RSS 2.0