Grind

Nu är allt klart med staketet det ska målas em gång till och det ska jag göra under veckan, så att allt är klart inför våran semester:-)

Martins semester börjar på Lördag och vi ska starta den med att åka till Uppsala o Stockholm sedan ska vi vara 1 vecka på Gotland och sen blir det en sista minuten utomlands:-)

Idag har Martin och hans pappa lagt i båten men det var massa krångel med motorn så den går inte att åka med just nu:-(


Kan själv......

Idag har Martin jobbat så vi har varit själva. Vi var på dagis och lekte i en timme Olivia älskade det men jag fick inte hjälpa henne eller hålla i henne hon skulle göra allt själv:-)

Idag har Roxy haft en kompis här Douglas så idag har de sprungit som tokar på våran gård, det var väldigt kul att se. Roxy hade dock svårt att hänga med, konditionen är inte på topp;-)

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_51cf2015e087c35c348dbe01.jpg" class="image">


Jordgubbar

Nu är jordgubbarna klara på Sollerön 35 kr/l , vi cyklade och köpte några så nu har Olivia ätit en liter snart......
Även jag har fått 3 klara jordgubbar i mitt land som Olivia plockade och åt upp. Hon är nästan galen i jordgubbar.


3 veckor

3 veckors arbete, 879 staketstolpar och 30 m nät. Igår invigde Roxy staketet som nästan är klart (det fattas en grind och lite nät). Hon var lite fundersam först varför hon skulle gå ut utan koppel sen kom glädjen :-) Det var nog bästa dagen i hennes liv så nu blir det nog inte mycket tid inne framöver.


Nusnäs

Idag har vi varit på utflykt till Nusnäs, vi tittade på dalahäst tillverkningen. Olivia hade gärna målat en häst själv om hon fått:-) Hon lyckades få en lite häst av en som jobbade där den var trasig så hon blev väldigt nöjd, sen klappade hon även alla hästar som är målade på asfalten, det tog ett tag men var väldigt kul enligt Olivia. I affären lyckades hon hitta ett gossedjur som var ett får, hon älskar får, hon hade självklart ingen plan på att gå hem utan det. Jag orkade inte ta den striden framför två turistbussar med tyskar så nu har vi ett får.

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_51cc37ffddf2b3087f21c7f8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_51cc38239606ee0d90a641b9.jpg" class="image">


Regn

Idag har det regnat, regnat och regnat ännu mer. Så idag har vi varit i Mora o handlat och sorterat kläder, Olivia har hjälpt till och även provat det mesta:-)


Tisdag

Idag har vi haft kanonväder:-) Jag har byggt på mitt staket Olivia har sovit massa pga en extremt dålig natt, så jag har hunnit med massa. Även Anita har hjälpt mig i några dagar med att passa Olivia några timmar så att jag kan bygga:-) Så förhoppningsvis är staketet klart till helgen.

Roxy gillar inte värmen hon vill mest ligga inne där det är svalt men nu passar hon på att kvälls sola lite.


Ojoj det fungerade

Nu kom bilderna ifrån cykeltävlingen som vanns av Jon Nilsson från Ck Parr i en spurtstrid. Det roligaste med tävlingen var att Roberto Vacchi var med han var min favorit:-)


Soldvarvi


Fortfarande teknikstrul

Det krånglar massa med blogg sidan så jag börjar bli väldigt less.......


Mer midsommarbilder

Det fungerar fortfarande inte med mobilbloggningen:-( så det blir inga bilder från Soldvarv för dessa finns på mobilen....
 
Middagsbrdet
Olivia redo för sin andra midsommar
 
Min midsommar tårta jag gör samma varje år:-)
 
Midsommar firande på Solleröns hembygdsgård med  mina o Martins föräldrar
 
 
 
 
 
 

Midsommar

 
Idag har vi tittat på cykeltävlingar och firat midsommar med mina o Martins föräldrar, det har varit kanon väder fram till ca 20 då började det spöregna.
 
Herr seniorena sista varvet
En stor klunga trots att SM inte gick här i år
 
 
 
Familjefoto Olivia vägrade ha sin krans
 
En tröttis som orkade dansa lite:-)

 
 
 
Den här bilden bjuder jag på så här fina vader får man när man sågar och målar staket:-)
 
Ha en trevlig midsommar
 
 

Mer bilder


Bilder


Krångel

Det krånglar massa med blogg appen jag har inte kunnat lägga upp bilder:-(


Ny vecka

Vi håller fortfarande på med staketet all ledig tid, det går sakta framåt. Jag har målar klart alla 600 staketpinnarna men vi kommer att behöva 200 till.....
Idag har jag skruvat o skruvat nu hjälper Martin mig att skruva :-)


Ny granne:-)

Vi har fått en ny granne:-) jag undrar om det är samma som förra året.


Lördag

Idag har vi byggt på staketet även Martins pappa har hjälpt till att byggt på staketet i veckan och idag. Idag har jag även kört själv med släpvagn för första gången :-) Jag och Olivia var och handlade på Ica maxi idag och de firade något så Olivia fick en pigelin av en clown, hon var ganska skeptisk till clownen men efter ett tag tyckte hon att den var ganska kul.


Staket

Igår skruvade vi massa på vårat staket så nu är framsidan klar nu ska vi sätta nät genom häcken och sedan fortsätta med långsidan.


Trött....

Klockan är 21,30 och det är tydligen bara jag som är trött......

Idag har jag o Olivia varit på hennes kommande dagis o hälsar på. Jag blev positivt överraskad så nu känns det lite bättre inför dagis starten:-)


Staket

Just nu tillbringar jag all min tid med Olivia eller mitt staket så jag har inte så mycket att skriva om:-(


Tofs

Idag har Olivia haft tofs för första gången hon var svår att få på bild;-)


Ännu mer staket....

Det enda jag gjort i helgen är att såga, måla o bygga staket väldigt tråkigt men resultatet blir bra:-)


Staket

Idag har jag bara sågat och målat det känns som ett evighetsjobb att bygga staket....


Rita

Idag vaknade Olivia klockan 5 så nu har vi redan varit ute på morgonpromenad, nu väntar vi på att vi ska kunna åka o handla. Medans vi väntar ritar vi för första gången, Olivia verkar gilla det:-)

Jag har fått ont i handleden av allt sågande så idag ska jag mest måla.


Nytt projekt

Idag har vi startat ett nytt projekt vi ska bygga ett staket, det kommer bli ca 60-70 m så det är väldigt mycket sågande för att få till de ca 600 st spjälorna. Idag har jag sågat ca 150 sedan har jag målat 40 av dessa.


Jun. 05, 2013

Vi har köpt en väldigt smart krok till bilen, den gör att man kan låsa bilen med bagageluckan öppen. Det är väldigt bra för oss med hund, då det är omöjligt att ha en hund i bilen på sommaren men hittar man en skuggplats och har kroken så funkar det ganska bra :-)


Torsk

Nu har han fått en egen torsk så nu är han nöjd. Idag är sista fisketuren så han hade tur. Imorgon kommer han hem igen och även vi åker hem imorgon.


Shopping

Idag är det fortfarande kanon väder här:-) idag har vi varit o shoppat lite på Thuns (igen) jag har köpt nya skor o stövlar till Olivia. Igår hittade jag även en ryggsäck till henne på Hööks, den ska hon ha på dagis. Jag hittade även en kul leksak där en bondgård som hon är väldigt nöjd med. Det jag skulle köpa på Hööks var ett halsband till Roxy då jag glömt det hemma:-)

Nu ska vi åka till Fjällnora och kolla på får.

Jag har även fått en bild av Martin på en torsk ( det är dock inte hans torsk utan han har mest fått sej)


Jordgubbar

Nu är vi i Uppsala jag, Olivia o Roxy. Martin är i Norge med sitt jobb o är dunder förkyld:-( o fiskar. Han har fått massa fisk de fiskar Sej o Torsk så jag hoppas att vi slipper köpa fisk framöver :-)

Idag har vi varit o shoppat lite Pappa har fått hänga med för Mamma är i Sundsvall hos mormor.

Olivia har premiär badat idag:-)


RSS 2.0