Ännu mer sol

Idag har vi varit i Stunisvik jag, Olivia o Roxy. Det var även massa får där så Olivia var väldigt nöjd.


Sol

Idag är det kanon väder o väldigt varmt. Idag har jag köpt sand så nu är sandlådan invigd:-) idag har vi även invigt en tröja som vi köpte på Teneriffa i December men som varit lite för stor. Olivia är väldigt nöjd med den o hon såg i spegeln att det var en katt på den så då blev den ännu bättre.


Vaccinaton

Vaccinationen gick bra hon var ledsen i 1 min sen var det som vanligt:-)

Sen åkte vi till Insjön och köpte en portabel dvd så nu kommer nog bilåkandet gå lite bättre framöver. Vi kollade även in den nya affären Delicato outlet, väldigt bra affär;-) vi var även på itala outlet där vi köpte trädgårdsredskap till Olivia 75 kr för alla, väldigt bra pris.


Orsa björnpark

Idag har jag och Olivia varit i Orsa Björnpark hon tyckte att det var en kul utflykt
 
Här tittar hon på vargar
Hon hälsade på en Björn (jag får inte till det med bilderna allt ser bra ut på datorn men när jag laddar upp det blir det fel)
Björn mamma med sina två ungar som är ca 4 månader enligt en annan besökare
 
Det är var en av hödpunkterna att titta på tigrarna ovanför vi var ute på en bro
Tigern följde Olivia väldigt noga så det kändes bra med alla staket......
Ti
Leopardena eller snö leopardena vi hade ej tid att läsa på skyltarna
En väldigt rolig isbjörn som dök och sedan kom upp väldigt nära oss så höll den på flea gånger, Olivia älskade det
e
 
 
en lite mindre isbjörn
 
 
 
.
 
Björnar vi såg alla djur utan vagar, lo o järv (jag har aldrig sett järvarna tidigare heller)
 
Det var en väldigt rolig lekplats som Olivia gillade man skulle leka björn o fånga fisk det ligger även två riktiga björnanr i bakgrunden o kollar in vad vi gör:-)
 
 
 
 
 
Två tröttisar:-)
 
Imorgon ska vi på en annan utflykt vi ska till Rättvik o vaccinera Olivia mot fästingar sedan ska vi till Insjön o Clas Ohlson där vi ska köpa en portabel dvd, som förhoppningsvis kommer att underlätta bilåkandet framöver:-)

Sjuk

Idag har Olivia testat kjolar:-)
Jag har blivit sjuk o Olivia är fortfarande hostig o snuvig. Även Martin börjar få ont i halsen så nu är det bara Roxy som är frisk men hon har börjar att löpa.


Besvikelse

Idag har jag blivit firad på morsdag och sen har jag prata med min mamma och firat henne via telefon:-)

Idag gjorde jag även rabarberpaj när Martin firade sin mamma. Sen har vi haft vattenkrig med Alexander:-)

Dagens besvikelse var när grillen inte startade när vi skulle fixa middag så då var det bara att steka maten istället:-(


Rullskidor

Idag har jag haft premiär på rullskidorna det gick bättre än väntat jag åkte en tur på 45 min utan någon nedförsbacke;-)

Olivia är fortfarande snuvig o hostig så vi kommer att få ändra kvällens planer lite:-( Det känns inte som en förkylning är en sån uppskattad present.... Så Martin får åka på kalas själv.


Tröttis

Idag har Olivia sovit en del hon mår bättre men är ganska trött och snuvig.

I helgen ska vi träna, det var ett tag sen sist nu ......så nu är det dags att komma igång:-)


Trött

Tyvärr ger sig inte Olivias förkylning utan febern är tillbaka och hon är snuvig o hostig. Så vi har haft två nätter med väldigt lite sömn o på dagarna vill hon bara bli buren så nu är vi ganska slitna.

Jag har pratat med dagiset om inskolningen och då berättade det att hela Olivias avdelning kommer att bestå av 12 st 2012 barn varav 10 ska skolas in efter sommaren. Det kändes inte så bra att höra det jag hade önskat att det var lite mer blandade åldrar i alla fall någon född 2011. Olivia kommer att vara bland de äldre på sin avdelning o det känns kanske inte så utvecklande. Sen kändes det som en väldigt intensiv inskolningstid med så många jämngamla barn. Vi får hålla tummarna för att det går bra ändå.


feber, tandläkare och dagis

Olivia har tyvärr blivit sjuk och fick igår eftermiddag 39 graders feber, nu har febern släppt men hon är trött och lite snuvig. Jag hoppas att det bara är en lättare förkylning det kan även ha med tänderna att göra för hon håller på och får fyra hörntänder samtidigt.
 
Igår fick vi  svar på våran dagisansökan så i mitten på Augusti ska Olivia och Martin börja med inskolningen på Solleröns förskola, som kommer att ske under ca 3 dagar sen får man se om den behövs förlängas. Jag tycker att det känns lite jobbigt med dagis men det är nödvändigt och hon kommer säkert att gilla det men det kommer att göra väldigt ont i mitt mamma hjärta att lämna henne där. Jag ska jobba 75 % och Anita ska hämta henne en dag så hon kommer inte att få så långa dagar men ändå känns det jobbigt.
 
Idag har jag varit hos tandläkaren det var nog 5-6 år sedan sist jag hatar att gå till tandläkare så jag är väldigt noga med mina tänder och idag fick jag beröm för det :-) Så han tyckte att jag kunde hålla mitt intervall var 5 år om jag inte fick några akuta problem :-)
 
Ha en bra dag
 
 

Värmebölja

Idag har det varit väldigt varmt igen vi har inte gjort så mycket mest varit ute o lekt o varit i Mora o handlat mat.

Idag har Olivia sluppit ha blöja på sig när hon varit ute :-) Jag har börjat att potträna lite men det är svårt när hon inte pratar o kan säga när hon vill gå. Men jag vill ändå använda sommaren till att träna lite så hon slipper ha blöja när det är varmt för det är nog väldigt varmt att ha det.


Söndag

Resan hem gick inte bra Olivia var arg nästan hela vägen hem så det var en dryg resa, jag trodde att hon skulle sova men hon sov bara i 30 min:-( Mina olika försök att få till resorna bra fungerar aldrig..... Till nästa resa ska jag köpa en portabel dvd :-)

Idag har vi invigt Olivias nya lekbord Alexander prövade det och det fungerade även bra för en 5 åring:-)
Sen har jag premiär klippt gräset och målat Olivias sandlåda som Martin byggt ihop, Den är Frejas Luxenburg sandlåda som de inte ska ha i Lerum .


Uppsala

Idag har jag o Olivia varit på Ikea o barnens hus. Sen har det busats med kusinerna :-)

Pappa har precis byggt klart ett nytt fågelhus, de har två papegojor. Så igår invigdes de:-) de verkar väldigt nöjda.

Pappa har även kommit långt med sina odlingar jag har tyvärr inte ärvt hans gröna fingrar.

Isen har förstört bryggan men Roxy har badat ändå :-)

Ikväll åker vi hem igen förhoppningsvis är jag hemma till Melodifestivalen.


Fjällnora

Idag har jag och Olivia varit i Fjällnora och tittat på djur. Nu har även Göteborgarna kommit :-)


Fredag

Idag har vi varit på Thuns och shoppat, det är ett stort hud ute på landet som har märkeskläder, inredning, leksaker och massa skor till bra priser. De har även en av mina favorit godisar:-)


Uppsala


Nu har vi kommit till Uppsala resan gick sådär. Vi var på sista kyrkis idag innan vi åkte så min plan var att hon skulle sova länge i bilen efter det, men hon sov till Borlänge och var sedan arg resten av resan :-(

Just nu har jag o pappa krig om tv det är hockey eller Melodifestivalen, just nu ser vi på hockey när det är dåliga låtar o det verkar bli mycket hockey....

Imorgon kommer kusinerna så då blir det massa bus:-)


Tisdag

Idag började vi dagen med sång sedan sov Olivia lite i bilen medans jag pratade med Hanna i telefon. Sen var det dags för bondgårds besök i Våmhus. Vi var lite tidiga vilket var väldigt bra för det var väldigt många barn där:-) Nu har Olivia klappat kaniner, lamm o hästar. Vi fick även åka häst o vagn i 20 min Olivia älskade det:-) Det var väldigt trevliga de som hade bondgården o de hjälpte till att hålla i lamm o kaniner så även de minsta kunde klappa.


Ute bus

Idag har vi varit ute och lekt massa, det fattas sand i sandlådan men den fungerar bra ändå enligt Olivia:-) Vi har även tagit emot jord o sand så nu är vi redo för kvällens grävning.


Söndag

Idag har vi fortsatt med vårat trädgårdsfix så nu är vi redo för ännu mer jord och grävning imorgon :-) Den kommande veckan blir det sång som vanligt men vi ska även på ett bondgårds besök med kyrkis, sen ska vi till Uppsala i slutet av veckan så det här kommer bli en väldigt bra vecka;-)

Idag bli Alexander (Martins brors barn) 5 år, grattis nu är han en stor kille, Martin har varit i Västerås o firat honom när vi var i Göteborg.


Trädgårdsfix

Idag har de varit här och fixat till våran kommande gräsmatta så nu har jag sått, så nu är det bara att vänta. Jorden tog slut så vi har lite mindre än hälften kvar de ska vi fixa på måndag.

Några andra projekt sim är klara är dörrarna till jordkällaren är klara och mitt projekt i hallen.


Fredag

Det här är en av mina fina födelsedags presenter som jag fick av Hanna:-)

Imorgon kommer de hit och fixar våran gräsmatta efter grävningen för avloppet.


Hemma

Nu är vi hemma igen resa gick ganska bra hon var nog trött efter allt bus:-) Vi har haft väldigt kul så det var lite tråkigt att åka hem men vi ses redan om 8 dagar igen men då blir det i Uppsala:-)


Kusin bus

Idag har vi varit i Allingsås och shoppat lite, tyvärr så har det regnat massa. I morse hängde alla kusinerna i Frejas rum, det här är första gången som de har börjat att leka med varandra, det är jätte kul att se. De kommer nog bli väldigt kul när vi ska vara 1 hel vecka på Gotland och de får umgås massa. I morgon åker vi hem igen, tiden går väldigt fort när vi är här :-)


Sommarvärme

Det är riktigt varmt här även idag, våren har kommit lite längre här. Idag har vi varit o besökt en bondgård, fåren var populärast men det var några nyfödda killingar som var sötast :-) Nu sover Olivia det är andra gången idag, det går åt en del energi när man hänger med kusinerna;-)


Lerum

Nu är vi frame efter en ca 6 timmar lång resa, det gick ganska bra Olivia vägrade äta lunch så hon var ganska arg ett tag. Men nu är det bus med kusinerna som gäller, här nere är det kanon väder så vi åt middag ute :-)


Måla

Idag målar jag och nu börjar jag tröttna. Nu har jag snart målat klart altanmöblerna, så nu målar jag om Olivias möbler som blivit lite rosa då de tidigare varit röda.

Nu ska vi nog åka och kolla på lite hästhoppning jag har sagt att det finns korv där så även Martin ska med;-)

Ikväll ska vi packa för imorgon åker vi till Göteborg på 1 års kalas, grattis Hugo som blir 1 idag !


Hästar

Idag har jag o Olivia varit på hästhoppning på Lomsmyren det är en stor hopptävling där. Vi var där tidigt o tittade på ganska unga tjejer o killar (det var faktiskt en kille med) de är verkligen jätte duktiga och jätte tuffa:-) De hoppar höga hinder i väldigt hög fart på väldigt taggade ponnys. Olivia gillade alla hästar för de gnäggades en del o det tycker hon är väldigt kul.


Äta & sova

Idag fick vi rita o plantera blommor på kyrkis och såklart sjunga. Olivia var väldigt trött när vi kom hem så hon somnade när hon åt men slutade inte äta, så hon sov o åt :-)


Gunga:-)

Nu är Olivias gunga nästan klar det fattas ett par krokar men vi ordnade ett par band så det gick att testa. Jag har börjat att måla trädgårdsmöbler som vi "ärvt" av Martins bror, de ska vara på balkongen och soffan ska vara på trappen.


Valborg

Igår firade vi Valborg i Stunisvik vid en väldigt stor brasa. Vi blev bjudna på middag hos Anna, Mathias, Valter o Tora. Väldigt gott o trevligt Olivia var dock på väldigt dåligt humör största delen av kvällen :-( Jag trodde att det var för att hon var trött men hon sov i ca 20 min sen höll hon igång till kl 23 så hon var tydligen inte trött....


RSS 2.0