Sista April

Idag har jag varit vaken sen 4.30 nu sover Evelina men då vaknade Olivia :-) Fast jag gillar när jag får lite egen tid med en av de i taget så att de kan få full fokus. Evelina har nu sovit flera nätter mellan 22-4.30 så just nu får jag massa sömn vilket känns som en riktig lyx. Jag älskar när man får sova flera timmar i sträck för de ger mycket mer än någon timme o sedan upp o sedan sova igen.

Idag ska Olivia på dagis och sedan ska jag o Evelina och fika på mitt jobb. Det ska bli väldigt kul för det är en till kollega som fått barn så det blir bebisträff:-)
ikväll ska vi äta middag hos Anna o Mattias sedan ska vi titta på en brasa i Stunisvik så jag hoppas det blir bra väder.


Tisdag

Idag har vi gått hem ifrån dagis Olivia åt frukt i vagnen o jag fick lite motion:-) Olivia hittade massa myror som hon tyckte var väldigt intresanta.

Igår jobbade Martin till 22 så igår körde vi nattning själva igen o det tog bara 1,5 timmar så vi blir bättre men vi har en bit kvar.


Lördag

Martin jobbar även idag:-( så idag har vi varit själva o köpt nya skor till Olivia. Hon är redan väldigt bestämd med kläder o skor men hon blev väldigt nöjd med de vi hittade. Vi köpte de på Intersport som precis öppnat i veckan vi var även in på Jula o Rusta som även de öppnat den här veckan. Jag fattar inte hur alla affärer ska gå runt på ett sånt litet ställe men vi får se hur länge de är kvar.


Blod svett o tårar

Nu har vi avklarat våran första natt utan Martin och det var en utmaning. Jag är väldigt imponerad av alla ensamstående mammor som fixar det varje dag. Olivia hittade på massa saker medans jag ammade varav en sak var att snurra rakt in i en stol så hon gjorde illa en tand o började blöda, det gick bra med tanden. Nattningen av Olivia tog 2 timmar, jag fick lov att amma 6 gånger under den tiden o Evelina hade ont i magen o vägrade ligga ner själv. Så det var lite kaos men mellan 22.30-03 sov alla i sina egna sängar även Roxy sov i soffan men efter det sov vi alla i en hög i våran säng, och jag satt mitt i o ammade:-) Martin blir borta igen nästa vecka så då hoppas jag att det ska gå lite bättre med nattningen.

Olivia har lärt sig att koppla Roxy själv så nu gäller det att gömma kopplet för hon har även lärt sig att öppna grinden så igår skulle hon ut o gå med Roxy i trafiken men efter en ganska lång strid nöjde hon sig med att gå innanför staketet med henne.


Träning

Inatt blev det inte mycket sömn, jag har totalt sovit 4 timmar så idag blir det en del kaffe. Fast jag vågar inte dricka mer än 2 koppar/dag så hon inte får ont i magen. Vi är inne i en väldigt dålig söm nperiod just nu varje natt blir sämre o sämre, jag hoppas verkligen att det blir lite bättre snart men jag var bered på att det kunde bli såhär, för Olivia sov väldigt dåligt i början.

Idag har jag kört mitt första träningspass på väldigt länge jag cyklade i 15 min och körde lite styrketräning efter det. Evelina testade sitt babygym under tiden:-) Jag ska ta det väldigt försiktigt med träningen, efter Olivia började jag lite för hårt så kroppen sa ifrån. Nu blir det bara promenader o cykling och ev ridning o rullskidor tills min kropp mår jättebra. Sen kommer jag testa att springa lite försiktigt men det är väldigt slitsamt för kroppen så jag ska ta det väldigt lugnt med det.

Evelina har fått börja magträna lite hon är vaken mycket mer nu så nu går det att aktivera henne lite:-)

Jag har fått till ett väldigt fint gott bröd i bakmaskinen, det krävdes några försök innan jag fick till det men nu har jag lärt mig den.


Tisdag

Imorse fixade vi morgonpromenaden själva sen lämnade jag Olivia på dagis och åkte till Mora o handlade mat.

Vitrinskåpet som vi köpte förra veckan är klart och Martin har flyttat in sin kära whiskey.


Födelsedag

Idag har jag fyllt år, Olivia o Martin sjöng för mig imorse :-) vi har haft en kanon dag i solen. Jag har fått en bakmaskin av mamma o pappa så nu håller jag på o bakar:-)

Martin o Olivia har varit o tittat på lamm, kaniner o kycklingar idag.

Imorgon börjar vardagen Martin börjar jobba igen så då får jag fixa allt själv. Han ska även vara borta på jobb en natt så den här veckan blir en prövning för mig som nybliven tvåbarnsmamma.


Påsk

Nu har vi firat påsk jag har mest ammat så jag har glömt att ta kort:-( Men vi har haft väldigt trevligt o kanon väder:-)

Vi har haft premiär på altanen årets första fika. Olivia har plockat väldigt många Tussilago så nu har vi blommor överallt.

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5353ffea2a6b226d41e49deb.jpg" class="image">


Långfredag

Idag har vi varit på Ikea i Borlänge igen vi har köpt ett vitrinskåp, Martin håller på att skruva ihop det just nu.

Våra planer har ändrats lite vid påsk Hanna, Fredrik, Freja o Hugo skulle ha kommit idag men pga magsjuka så blir det inte så:-( imorgon kommer mamma o pappa så vi blir lite färre än planerat.

Idag har vi haft besök av Jennie, Mikael, Theo o Elton, väldigt trevligt det blev massa bus på studsmattan.

Igår fick vi nya fina blommor av min moster Olivia fick även ett eget Bamse kort av min andra moster, hon har visat sitt kort för alla och talar då även om att hon fyller år ( fast det står grattis till att bli stora syster) sen sjunger hon ja må du leva :-)

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_535176932a6b22870b3e9dbc.jpg" class="image">


Bvc

100g på 3 dagar hade hon gått upp och det var väntat för de senaste dagarna har jag nog ammat 10 timmar per dag, hon bara äter o äter. Det är så klart jätte bra men just nu gör det enormt ont att amma men det är bara att gilla läget jag vet att det blir bättre snart.


Onsdag

Idag har vi varit o påskhandlat så nu är vi redo för påsk:-)

Martin har även fixat med min bil nu har jag sommardäck nytt takräcke o Martins takbox. Han ska ha en större takbox när han får sin nya bil, den borde komma nästa vecka men vi får se. Eftersom Roxy tar upp all plats bak i bilen så är vi beroende av att kunna ha vagnen i takboxen.

Vi har även köpt en cykelstol till Olivia så idag hämtade Martin henne med den på dagis. Hon tyckte att det var väldigt kul.


Olivia

Idag är det Olivias namnsdag o hon firar det med att vara på dagis. Hon har saknat dagis under förra veckan hon har pratar väldigt mycket om sina kompisar och att hon vill leka med de, så det var inget problem att mamma o lillasyster var hemma o hon skulle till dagis:-)

Hon är en väldigt hjälpsam storasyster hon är med o byter blöja, hämtar nappen o kör vagnen. Sen är inte Evelina så rolig ännu då hon mest sover o äter.

Vi har fått känna på hur det är att ha två barn o en hund det kommer ta ett tag tills man kommer in i rutinerna. Just nu har Olivia börjat bråka med Roxy när jag ammar så då blir det lite kaos men jag hoppas hon ska sluta med det snart. Roxy har ett enormt tålamod med henne men även hon har en gräns när det räcker.


Grodor

Idag har vi varit o tittat på grodor Olivia tyckte att det var roligare att plocka tussilago och att köra lillasyster i vagnen. Hon är väldigt bra på att hjälpa till med sin lillasyster, hon verkar tycka att det är ganska kul ned en liten bebis:-)

Roxy skulle som vanligt jaga grodorna så jag o Evelina stog en bit bort när vi tittade på grodorna

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_534997fbddf2b30b253f8da0.jpg" class="image">


Borlänge

Idag har vi varit på Ikea i Borlänge, Olivia var dock inte på sitt bästa humör så det blev ett kort besök. Hon är inne i en trots period så det blir en del strider just nu men det är det som kallas utveckling ;-)

Just nu får vi fina blommor nästan varje dag i går fick jag en jättefin mamma barn bukett ifrån mitt jobb o idag fick vi en fin påsk blomma ifrån Martins farbror.

Igår började vi påskpynta lite och det ska vi fortsätta med i helgen.


Torsdag

Idag är vi o badar:-) Nu har vi äntligen lyckas sova lite inatt så idag känns energin nivån på topp.


Hem

Allt såg bra ut så nu väntar vi på Martin, Olivia o Roxy som kommer o hämtar hem oss. Vi har haft en väldigt jobbig natt Evelina har haft ont i magen och varit vaken mellan 24-06 och jag har mjölkstockning o feber så jag har haft frossa hela natten. Det ska bli så skönt att komma hem o få sova igen lite.


Text

All text försvann i förra inläget:-( Olivia o Martin har varit här i hälsat på så nu har äntligen systrarna Stolt fått träffats:-) Olivia körde max med sjukhussängen, hon var väldigt nyfiken på sin lillasyster men även lite fundersam o blyg men det släpper nog när vi kommit hem. Vi har fått sluta sola så nu håller vi tummarna för att detta ska fungera så vi får åka hem o vara en samlad familj.

Vi har även bestämt att denna tjej ska heta Evelina Svea Margareta med Evelina som tilltalsnamn.


Syskonmöte

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5342e5ae2a6b2233b1533f2a.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5342e5d89606ee4bf3c6c59c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_5342e5dce087c3393ae55aa3.jpg" class="image">


Falun

Idag regnar det ute men här inne solas det fortfarande:-( värdena är fortfarande lite höga men stannar de av under eftermiddagen så får vi testa att sluta sola o se om kroppen fixar det själv. Värdena brukar vara som högst vid dygn 3 så det kan bli lite bakslag när hon slutar sola blir det så får man sola lite till. Olivia fick göra om solningen flera gånger innan vi kunde sluta o kroppen ordnade det själv så jag är beredd på att det kan bli så igen. Så vi kan bli kvar här ett tag till.

Dagens höjdpunkt är att Martin o Olivia är på väg hit:-) De har varit väldigt snälla här så de får komma när de vill annars får bara syskon komma mellan 16-18. Men eftersom vi har långt att åka o vi sitter fast med solningen så fick vi göra det som fungerade bäst för oss, vilket känns väldig bra.

Dagarna är väldigt sega här då jag är på rummet hela tiden så vi ammar o jag ser på tv medans hon solar. Nu har jag börjat få ont i kroppen av att röra mig så lite så fort vi slipper sola ska jag ut o gå lite. Nu har även mjölken runnit till så nu har jag enorma bröst som värker väldigt, väldigt mycket men det är ju så det ska vara även om det känns som de ska explodera.


Tips

Nu har grodorna kommit till Sollerön så Martin o Olivia har varit på grodsafari:-) Så ett tips är att åka o titta på det för det är inte länge som de håller igång o idag var det tydligen massa grodor där.


Besök

Idag fick hon träffa sin mormor o morfar för första gången, det är besöksförbud för alla utom pappor o syskon på avdelningen så vi träffades utanför en snabbis:-)

Imorgon ska hon få träffa sin storasyster det ska bli väldigt spännande att se Olivias reaktion. Vi ska sola tills imorgon då vi ev kommer att få testa att sluta sola o se vad som händer med värdena då.


Falun

Tyvärr är vi fortfarande kvar i Falun samma sak som hände Olivia har även hänt denna tjej. Så nu är vi på BB o solar. Efter förlossningen fick vi vara på patienthotellet men efter provtagning flyttades vi till bb så igår fick vi flytta runt massa. Vi har ett eget rum där även Martin kunde sova kvar så det har fungerat bra. Nu har Martin åkt hem föra att lösa av mormor o morfar som varit barn o hundvakt hela helgen. Det var verkligen perfekt timeing på deras besök o allt har gått jätte bra så jag har kunnat slappnat av o släppa allt hemma.

Hon är 51 cm lång o väger 3900 gram, vi funderar på namn så just nu har hon inget.


Prinsessa

Nu har vi fått en till prinsessa, hon föddes 05.18 imorse allt gick bra men det var väldigt väldigt drygt vi har inte sovit på två nätter så nu är vi helt slut. Vi väntar på att få komma i från förlossningen o få vila lite på patienthotellet o sedan åka hem o träffa en stolt storasyster:-)


Roxy

Roxy är en riktig soffpotatis:-) idag har det inte varit så soligt så hon har legat inne o vilat med mig.

Till helgen kommer mamma o pappa upp det känns tryggt att ha de på plats, då det kan gå fortare den här gången än förra o vi har en bit att åka. Och jag vill absolut inte att det blir något längs vägen.


Torsdag

Just nu har jag värkar på dagarna som gör ont o är dryga sen avtar det på natten o sen börjar det om när jag går upp...... Jag är verkligen less på detta stadie men det är bara att gilla läget. Jag känner mig som en enormt tråkig mamma o matte men jag gör allt jag kan o orkar för att få till vardagen.


Tisdag

Idag var jag på mvc allt såg bra ut jag är "öppen" ca 2 cm och hon masserade livmodertappen som tydligen hade halverats då det är på g sen om det tar 1 dag eller 1 vecka vet man inte. Jag känner mycket förvärkar idag men det har jag gjort tidigare o då har det avtagit så det är bara att vänta o vänta. Det blir i alla fall en April bebis:-)

Olivia har fått en ny stol så nu kan hon sitta ute i sola med mig.

Nu ska jag se ryttareliten, jag längtar tills jag kan rida igen.


RSS 2.0