Tårta

Igår bakade vi tårta till Roxy, Olivia älskar att baka så hon var med o hjälpte till. Roxy gillade resultatet men hade nog velat äta upp hela själv;-)

Tyvärr har inte Evelinas feber gett sig igår eftermiddag hade hon 39,1 sen gick den ner till 38,5 på kvällen men vi hade en väldigt ledsen tjej igår o hela natten:-( Hon sover bara om man sitter upp med henne så inatt har vi turats om att sitta i soffan o sova med henne.


Hipp Hipp Hurra

Idag är det Roxys födelsedag hon blir 9 år! Hon firar med att ligga på altanen o sola:-) Hon har fått en ny säng o vattenskål hon får tyvärr inte fira med något ätbart men lite tårta ska hon få;-)

Tyvärr har Evelina blivit sjuk, hon fick feber i går eftermiddag o den har inte gett sig ännu. Hon har ammat hela natten så idag är både hon o jag helt slut.


Onsdag

Idag har jag försökt ta kort på Olivia när hon hoppar på Studdsmattan;-)

Idag är det en i familjen som tankat sin disel bil med bensin o fått bärga bilen till verkstaden........det är inte jag:-)


Tisdag

Idag kom min Glossybox med posten jag har öppnat den men har inte hunnit titta närmare på vad de var i, det ska jag göra så fort jag sövt mina tjejer:-)

Idag var det terräng löpning i Gesunda 300 m sprang Olivia, hon värmde upp med två varv innan så det blev 900 m. Även den här gången blev hon ledsen när hon gick i mål o allt var slut. Martin jobbar sent så farfar följde med o var med Evelina:-) Det var väldigt mycket barn där nästan halva dagis.


Kyrkis

Nu har vi precis kommit hem ifrån kyrkis på Sollerön de har ändrat dag till måndagar vilket är perfekt för oss, då även Olivia kan vara med då:-) Båda tjejerna gillade det o nu sover båda två:-)

Igår var vi på kantarell jakt Olivia älskade det o rensade o stekte kantarellerna själv när vi kom hem hon åt någon men hon gillade mest att leta kantareller i skogen. Vi hittade bara några små så vi får leta vidare någon annan dag.

Imorgon är det en terrängserie tävling i Gesunda för Olivia hon ska springa 300m o på söndag börjar äntligen den efterlängtade dansen så nu börjar höst aktiviteterna komma igång. Hon ska även gå på bamsegympa som börjar om någon vecka. Löpningen i Gesunda är bara 3 gånger så den hinner sluta innan gympan börjar, det räcker men 2 saker i taget om man ska få till all logistik;-) Evelina o jag ska gå på babysång i Fridhemskyrkan, samma som jag gick med Olivia o hon älskade den så jag hoppas att Evelina ska gilla det.


Söndag

Idag är jag trött o seg men igår hade vi kanon kul:-) Alla i laget gjorde kanon insatser o vi lyckades slå våra konkurrenter Nordea Falun o även Handelsbankens Mora lag :-) Efter loppet åkte Martin, Olivia o farmor Anita hem medans jag o Evelina firade segern med laget på banken med lite smörgåstårta:-)

Inte en bild tog vi för det var fullt upp med att köra bil, prata i telefon o att springa:-)


Barnens Vasa

Nu är vi hemma för lite lunch sen är det dags att åka iväg o springa Staffetvasan Martin springer Oxberg- Gopshus o jag springer Hökberg- Läde.

Olivia älskade att springa hon blev lite ledsen när hon gått i mål för hon ville springa längre, hoppas att jag har samma känsla när jag går i mål;-).


Bvc

Idag har vi varit på BVC Evelina på 4,5 månaderskontroll o Olivia på 2,5 års. Allt var bra Evelina hade ökat nästan 1 kilo o växt 4 cm sedan 3 månaderskontrollen. Olivia hade ökat 3 kg på 1 år o växt 11 cm. Nu ska inte Olivia ditt igen förens hon är 4 år.

Det är som vanligt med Staffetvasan vi håller på o ändrar i laget in i det sista pga sjukdom så nu har vi precis fått till första sträckan så nu hoppas jag att resterande håller sig friska ;-)


Inlägg borta:-(

Igår gjorde jag ett inlägg om våran bröllopsdag på ipaden men jag ser att det inte har publicerats:-(

Vi hade 3 årig bröllopsdag igår som även Martin kom ihåg:-) vi ska fira det med att gå ut o äta.

Idag ska vi tyvärr till vetrinären igen, Roxy har troligtvis fått analsäcksinflamation, är lika äckligt som det låter..... Men det är vanligt o lätt att bota så det blir nog bra efter behandling.

Idag ska jag springa mitt sista pass innan Stafettvasan sen blir det fokus på att hålla mig frisk, Olivia är lite snuvig så nu blir det att trycka i sug c- vitamin.


Strutsar

Idag har vi varit på Ikea i Borlänge o köpt en byrå, efter det åkte vi o besökte strutsarna :-) Vi åt lunch där struts-pannkaka, hamburgare o sallad, väldigt gott även Farmor o farfar kom
dit då även de var i Borlänge:-)

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_53f0b580e087c35b437361ab.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1069607/7-3/pic_53f0b5819606ee7fda269d0f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1069607/7-3/pic_53f0b5819606ee240f413b2e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1069607/7-3/pic_53f0b583ddf2b35ed71ee4db.jpg" class="image">


Dagis start

Idag är det dags för dagis start för Olivia, så igår packade vi i ordning kläder o vagn så nu är vi redo. En sak som hänt under sommarlovet är att Olivia slutat med blöjor så nu har vi ett helt blöjfritt barn, hon slutade även med blöja på natten samtidigt.


Bröllop

Efter blåbärsplockningen gjorde vi oss i ordning för Jennie o Mikaels bröllopet.
Vigsel var i Mora kyrka o festen i Öna bygdegård. Allt var perfekt, kanon väder, en kärleksfull vigsel och en väldigt rolig fest med god mat:-) Evelina hade inte tid att sova så vi turades om att hänga med henne utanför. Olivia var hemma med farmor o farfar och hade det kanon bra. Martin var den som fick sköta festandet i familjen och han kom inte hem förrens 04.30 :-)


Blåbärsplockning

I Lördags plockade vi blåbär, Martin o Roxy fick vara hemma för hon måste ta det lugnt o det gör hon inte i skogen;-) Roxy mår bättre o bättre men magen är fortfarande lite ur balans så hon måste ta det lugnt speciellt när det är varmt.


Hemma!!!!!

Nu har jag fått hämta hem Roxy :-) Hon blev väldigt glad när vi kom. Mamma o pappa var med o hjälpte mig med Evelina o Olivia medans jag hämtade henne så vi var 5 st som välkomnade henne hem. Nu är hon väldigt trött men verkar må mycket bättre:-)

Imorgon är vi bjudna på bröllop så det var därför mamma o pappa var i Falun. Vi ska försöka hinna med lite blåbärsplockning innan vi börjar att ladda inför bröllopet.


Björnparken

Efter en sömnlös natt så bestämde jag mig för att vi måste göra något så jag inte funderar så mycket på Roxy. Jag, Olivia o Evelina åkte till Orsa björnpark och hade en kanon utflykt.

Roxy mår bättre idag de har äntligen fått stopp på krånglet med magen så imorgon eftermiddag får vi äntligen hämta hem henne:-) hon ska fortfarande äta mediciner men kan göra det hemma.

Det är nog tredje gången som jag o Olivia är på björnparken o hon gillar det mer o mer. Precis som förra gången var Leopardena bäst för de kom fram till staketet och såg nästan ut som de ville äta upp oss....De följde oss med blicken o gick efter oss så jag blev nästan lite nervös. Det finns tydligen ett "wild kids" koncept för lite större barn där de får följa med o mata djuren o göra massa äventyr, Olivia tyckte att det verkade spännande men hon har några år kvar tills hon får vara med;-)
Det enda negativa med Björnparken är att ens egen kondition verkligen sätts på prov när man går med vagn, det finns en väldigt dryg backe upp till tigrarna o med Evelina i vagn o Olivia på ståbräda så fick jag verkligen slita för att ta oss upp. Men annars var det kanon, bra väder o lagom med folk så Olivia kunde springa runt som hon ville.


Falun forts

Roxy är tyvärr kvar i Falun o kommer troligtvis få komma hem på fredag:-( Hennes allmän tillstånd är bättre tack vare droppet men magen är tyvärr lika dålig så hon måste få dropp hela tiden annars blir hon sämre igen. De sa att hon verkade tycka att det var ok att vara där så det kändes bra, men det känns enormt tomt här hemma och vi tänker på henne hela tiden så just nu är vi väldigt oroliga.


Falun

Roxy blev tyvärr mycket sämre idag o kunde under eftermiddagen knappt gå så Martin fick åka in med henne akut till Falun. Nu är hon inlagd där och får dropp och förhoppningsvis får vi hämta henne imorgon eftermiddag. Det känns enormt tomt här hemma, jag hoppas verkligen att hon har piggnat till under natten.


Roxy

Roxy mår tyvärr inte bättre så idag har vi pratat med vetrinären o fått medicin som ska stoppa upp det. Jag ser dock ingen effekt av det ännu hon ska äta 12 tabletter idag o har nu ätit 6 men ingen förbättring ännu:-( Inatt var hon ute var tredje timme så idag är jag i koma och ännu mer orolig än igår för den här värmen gör ju inte saken bättre. Det som är tur är att hon i alla fall äter lite ris o kokt kött som jag späder ut med vatten så lite vätska får hon i alla fall i sig. Men nu håller jag tummarna att det blir bra av medicinen, annars är nästa steg dropp i Falun, och det hoppas jag att vi ska slippa.


Körsbär

Som jag berättade tidigare så har vi plockat körsbär i Lördags, vi har flera träd med massa bär så när vi plockade ramlade det ner massa på marken som Roxy åt upp. Tyvärr är tydligen körsbär giftiga för hundar det visste vi inte, så nu har vi en väldigt magsjuk hund:-( hon började må dåligt igår morse o det ger inte med sig så är det inte bättre imorgon blir det en tur till vetrinären. Vi har varit uppe varannan timme hela natten för hon måste ut så idag är vi enormt trötta o oroliga för våran vove:-(


Söndag

Resan hem gick bra det var två trötta tjejer i bilen.

Den här helgen har vi plockat massa bär hallon, blåbär, körsbär o svarta vinbär. Vi var även o letade hjortron men vi hittade inget:-(

Olivia gillar verkligen sin syster hon kramar henne hela och försöker att få henne o skratta. Det känns som att hon fattat vad det betyder att få ett syskon nu:-)


RSS 2.0