Gå själv

Just nu är det väldigt populärt att gå själv o inte åka vagn på promenaderna med Roxy. Igår lyckades hon gå en hel promenad på ca 2,5 km själv hon skulle absolut inte åka vagn, jag frågade säkert 100 gånger för jag är lite orolig att hon går för mycket så hon får växt eller träningsvärk. Idag lyckades jag övertala henne att åka vagn på slutet:-)

Nu ska vi snart göra pannkakor sen ska jag vila lite när Martin kommer hem för nu börjar energin att ta totalt slut.


Måndag

Som jag skrev förra veckan så brukar måndagar ha grymt väder o så är det idag:-)

Även inatt har jag haft förvärkar så det har inte blivit mycket sömn, och idag är det inget dagis för Olivia så idag känns det ganska tufft. Det är inte lätt att hänga med en 2 årings energinivå efter två nätter av minimalt med sömn o en flodhäst kropp:-( Plus att Roxy kräver sina promenader som tar en del energi men nu får hon sola lite medans jag också solar o Olivia sover. Imorgon ska jag till mvc på rutinkontroll det känns bra för nu har jag lite funderingar på vad min kropp håller på med.


Studsmatta

Idag har vi varit på dans sen har vi fått klart staketet. Så nu är det slut på igelkottsjakt o rymningsförsök. Igår var vi o köpte en studsmatta, Olivia älskade att hoppa så det kommer nog bli väldigt många timmars hoppande i sommar:-)

Inatt har jag haft värkar så jag trodde att det skulle komma en bebis idag men nu har det lugnat ned sig så det blir nog att vänta lite till. Slemproppen gick i torsdags, den gick dagen innan jag fick Olivia, men inget verkar vara likt förra gången så det är bara att vänta o vänta.....


Lördagsmys

Igår åkte vi fram o tillbaka till Sundsvall, 66 mil blev det. Resan gick väldigt bra det är självklart drygt att sitta still länge men det gick över förväntan. Vi var på min mormors begravning, det kändes väldigt bra att kunna vara med och få ta ett riktigt avsked av min mormor.

Idag är alla lite sega efter gårdagen så nu är det morgonmys innan vi ska åka o köpa en studsmatta.


Torsdag

Idag har jag städdag medans Olivia är på dagis men nu passar jag på att sola lite det har verkligen varit kanon väder den här vecka och det verkar ska sitta i även till helgen. Roxy jobbar hårt på sin solbränna hon bor nästan ute nu.

Idag föder min kollega en liten kille, det är planerat kejsarsnitt så nu väntar jag på att det ska komma ut lite bebisbilder på Instagram:-)


Vårkänslor

Idag har jag köpt lite fröer o blommor nu börjar det verkligen kännas som vår, men det blir säkert något bakslag med snö igen. Så jag avvaktar planteringen ett tag.
Idag är Olivia på dagis så jag har storhandlat, städat o hållt på i trädgården tills jag var totalt slut så nu vilar jag upp mig tills det är dags att åka o hämta henne.

Det är många som går i väntans tider nu, även massa får vid oss så snart blir det att titta på söta lamm:-)


Rymt igen

Idag har vi varit ute hela dagen det är kanon väder här. Olivia har fått ta ut en dockvagn så hon har kört runt en docka i flera timmar. Sen har hennes favorit Douglas varit här ( en Jack Russell) o lekt med Roxy. Olivia är nästan besatt av honom hon ska klappa o krama honom hela tiden. Sen lyckades både Douglas o Roxy att rymma när det kom en annan hund. En grind har blivit lite sne så de fick upp den så nu har jag bundit fast den med ett rep så det inte blir några fler rymningar.


Måndag

En ny vecka när man är hemma så bryr man sig inte så mycket vilken dag det är. Helgen är såklart bäst då även Martin oftast är ledig då men annars spelar det ingen roll. En sak som jag konstaterade under förra föräldrar ledigheten var att det är bäst väder på måndagar o det stämmer verkligen idag:-).

Idag har vi varit i Nusnäs o tittat på dalahästar.

Igår lyckades Roxy att rymma när vi var hemma hon hittade ett litet hål i en buske så nu ska vi sätta stängsel runt den, det är även i den som igelkottarna bor i så då slipper vi fler bråk med de.


Lördag

Idag har vi haft väldigt fint väder fast det blåser fortfarande en del men vi har passat på att vara ute hela dagen. Olivia invigde sin sandlåda igår hon lekt i den i 1 timme:-)

Bebisen verkar trivas bra i magen jag har fått lite förvärkar igår o idag men inget händer..... Jag är less på att vänta redan nu imorgon är det v 38 och Olivia föddes v 38+1 så därför har jag kanske börjat nedräkningen lite för tidigt.


Bästisar

Alla fall enligt Olivia hon är inne i en fas då Roxy ska vara med på allt. Roxy gillar mest fasen när den involvera mat men hon har börjat att gilla Olivia mer i mer. I början gick hon mest ifrån när Olivia kom men nu ligger hon kvar och låter henne klappa ett tag. Idag hittade jag de såhär efter att jag diskat, då blir man varm i sitt mamma o matte hjärta.


Snö

Igår kom det massa snö som nu har börjat att smälta bort, så det kändes väldigt onödigt att det kom.

Idag har jag varit i Mora o handlat lite men jag går mest o väntar o väntar.....


Mvc

Idag har jag varit på rutinkontroll allt såg bra ut och bebisen är fixerad. Martin är dock fortfarande förkyld så jag hoppas det dröjer lite så han hinner bli frisk. Jag är dock redan nu uttråkad och less så jag hoppas verkligen att det inte går över tiden. Jag vaggar fram som en anka, kan inte sova på nätterna och känner mig som en flodhäst resten av tiden:-) Sen är jag även väldigt nyfiken på vad det blir och vad det är för liten individ.

Efter kontrollen åkte jag o hämtade Roxy på Martins jobb vi är inga bra hundägare just nu en flodhäst som knappt kan gå o en jätte förkyld, men idag är det sol så då får hon sola så mycket hon vill så då är vi förlåtna.


Måndag

Idag fick vi hitta på nya planer då Olivias lekkompis blivit sjuk:-( Olivia går från o med nu bara 15 timmar i veckan på dagis så på måndagar o fredagar är hon hemma. Våra nya planer för dagen blev att åka till Borlänge så idag har vi varit på kupolen o Ikea samt i Insjön på hjultorget o på Leksandsbröd :-) Olivia valde ut ett tyg som jag ska sy gardiner till lekstugan av sen köpte vi lite pyssel.

Jag hoppas att det dröjer ett tag tills bebisen kommer för Martin har blivit jätte förkyld så han blir nog portad från bb i dagsläget.


Söndag

Idag har Olivia o Martin varit på dans medans jag o Roxy handlade. Sedan har vi varit ute det har varit väldigt soligt o fint här det var -7 imorse men solen värmer väldigt mycket så på dagen har det varit plus grader.


Lördag

Idag var planen att åka till Falun o titta på skidåkningen men min kropp orkade inte det så vi åkte till Mora istället o åt lunch på Kaffestugan o shoppade lite. Vi köpte även hem lite fika:-)


Vårtecken

Idag har vi hittat våran första tussilago.


Onsdag

Nu har jag bara två arbetsdagar kvar, det känns bra för det har varit drygt de sista dagarna. Jag har förvärkar, foglossning o en bebis som försöker sparka av ett revben:-) Nätterna är värst jag sover någon timme sen ligger jag vaken och har ont.

Idag har jag o Olivia bakat efter jobbet hon börjar att bli väldigt duktig på att baka o hon tycker att det är väldigt kul så det kommer bli mycket bakande när jag ska vara hemma.


Premiär

Idag har Martin haft cykelpremiär :-) även Olivia hade det på sin trehjuling men hon tyckte att det var kul i 5 sekunder så hon fastnade inte på bild. Vi har även börjat städa ur Roxys lekstuga för den ska bli Olivias då Roxy aldrig är i den.


Nervöst

Den här helgen har innehållit allt o lite till:-( I fredags fick jag springa o jaga Olivia på våran tomt hon har insett att hon springer ifrån mig. Den löpningen gjorde att jag hade sammandragningar resten av dagen som på kvällen började göra ont o kännas som förvärkar, jag blev då väldigt nervös. Martins föräldrar var barnvakt i Västerås så den här helgen hade mina föräldrar jour o de behöver ca 3,5 timme upp så man kan inte vänta för länge med att ringa, men det blev bättre under natten o på lördagen blev det som det brukar vara igen så då blev jag lugn igen:-) Dock varade inte det så länge utan vid 19 blev jag jätte varm o började att spy allt höll på i en timme sen mådde jag bra igen jag tror att jag måste ätit nå konstigt för jag mår fortfarande lite illa. Jag tror inte att det är magsjuka för då brukar jag vara dålig mycket längre än 1 timme.

Igår gjorde vi våfflor Olivia åt lite innan hon började tjata om sina favoriter tortellini o ketchup. Hon äter fortfarande väldigt dåligt efter sin magsjuka så hon vann striden.....


Vagn nr 4

Idag är vi i Borlänge i shoppar en till vagn. Det är otroligt att man ska behöva ha så många vagnar men så är det för oss, för att vi ska få allt att fungera. Den här vagnen blir Olivias nya sov vagn på dagis.


vardagspussel....

Olivia får inte gå på dagis förrens imorgon så idag har vi pusslat ihop dagen jag har varit på MVC kontroll och jobbat 2.5 timme och nu har jag prescis bytt av Martin som ska jobba resten av dagen. Det är ganska jobbigt för mig att vara hemma med Olivia när hon är pigg så det här fungerar nog bättre än gådagen då jag var hellt slut.
 
Allt var bra på kontrollen men bebisen blir alltid jätte aktiv när jag ska ligga på rygg så att de kan mäta magen så det tog ett tag innan hon blev nöjd med bebisens hjärtljud, nästa gång ska jag säga till henne att lyssna på det innan jag lägger mig på rygg för bebisen gillar inte det. Just nu känner jag inte igen min kropp så ibland tror jag att det kan vara på g så just nu funderar jag väldigt mycket på alla olika signaler som min kropp sänder ut. Men när det kommer igång så går det inte att missa det så det är bara att avvakta och se.
 
Imorgon är det 1 månad tills beräknat och som jag sagt tidigare och som jag känner just nu så kommer det nog inte att dröja så länge, det känns väldigt spännande att vi snart ska få träffa våran 5 familjemedlem (Roxy räknas såklart in i våran familj) Det ska även bli väldigt kul att se hur Olivia reagerar på att bli storasyster hon har fått känna hur bebisen sparkar och vi har varit och köpt en present till beisen, hon pratar även mycket om den men hon förstår såklart inte vad som kommer att hända.
 
Olivia 2 dagar
 

Vab

Idag är jag Olivia o Roxy hemma hon spydde (förhoppningsvis) sista gången igår vid 10 så på onsdag blir det dagis igen. Hon är pigg men äter inget men hon äter säkert mer om ett tag. Roxy är kompis sjuk hon låg o sov på Olivia igår. Nu ska vi rita o ta det lugnt så Olivia blir frisk.


Magsjuka

Igår kväll blev Olivia magsjuk så vi har haft en väldigt jobbig natt, jag tycker så synd om henne, nu sover hon så nu får hon villa lite. Hon har nästan spytt var 15 min mellan 19-02 trots att hon inte har något att spy så nu har hon ont i magen efter all ansträngning, hon har nog även fått lite feber :-( så idag blir det en lugn dag och så håller vi tummarna att vi föräldrar slipper det att vara i vecka 35 o bli magsjuk känns inte som någon bra kombination men vi får se.....

RSS 2.0