Söndag

Jag är fortfarande förkyld o inatt hade jag feber så idag har vi haft en väldigt lugn dag. Martin o Olivia har varit på dansen o Martin har byggt lite på växthuset annars har vi inte gjort så mycket. Det är inte lätt att vara sjuk när ens barn är friska o har massa energi så jag hoppas att jag är mycket bättre tills imorgon.


Förkyld

Efter en vecka med lite sömn o 3 dagars migrän så vaknade jag upp förkyld imorse:-( Jag hade massa planer för helgen men orkar inte göra många av de....

Just nu ser jag på cykel vm o myser med Evelina medans de andra är ute på promenad.


Sitta

Evelina har lärt sig att sitta o just nu är det favorit sysselsättningen:-)


Torsdag

Idag har vi försökt hinna med o plocka svamp vi plockade i ca 10 min men vi hittade som tur var en hel del. Just nu räcker inte tiden till men jag är glad att vi hann plocka lite:-)


Roxy

Jag glömde skriva igår att Roxy blivit bättre så nu sover hon bra igen när magen är bra:-) Tyvärr så kände Evelina av sprutan så hon har varit ledsen o ammat hela natten, men nu är hon piggare. Det här med sömn på natten verkar inte vara något vi sysslar med i våran familj.......

Nu har det blivit riktigt höstväder så nu har vi börjat att elda inne o det är i alla fall mysigt med hösten, annars gillar jag inte hösten o mörkret.


BVC & Bondgårds besök

Idag var dagis stängt så vi har varit på 6 månaders kontroll på BVC med Evelina och sedan åkte vi till Liljeholmens bondgård med kyrkis. Farfar har varit med oss på både BVC o kyrkis så han o Olivia lekte i väntrummet medans vi träffade läkaren o fick sprutor. Evelina har varit lite ledsen efter sprutorna hon har nog lite ont i benen :-( jag hoppas att det blir bättre tills imorgon.

Bondgårds besöket var väldigt uppskattat av Olivia bäst var nog de tjocka grisarna o att åka häst o vagn.


Trött

Just nu är vi inne i en väldigt sömnlös period så jag är sjukt trött. Tyvärr är Roxy sämre så inatt var vi ute varannan timme med henne så inatt blev det nästan ingen sömn alls. Vi har börjat att ge henne medicin för magen så nu hoppas jag att det ska bli bättre.

Idag var det 22 barn på kyrkis o ca 17 vuxna så det vad trångt på sången men väldigt kul att så många kommer.


Roxy

Roxy har haft sin bästa helg på väldigt länge, hon har jagat hare o rymt......

Igår när vi letade svamp lyckades hon hitta en hare som hon jagade det var som tur var inga problem för haren att finta bort henne:-) Hennes kondition är inte på topp så hon orkade knappt gå till bilen efter det. Men efter lite vilande i bilen så var hon pigg igen o sprang runt på det andra stället där vi letade svamp. Vi hittade inte så mycket svamp för det är alldeles för torrt i skogen. När vi kom hem gick Roxy o pappa en kvällspromenad och då försvann Roxy, hon var borta i ca 30 min o både Pappa o Martin letade efter henne, sen kom hon plötsligt bara springandes ifrån skogen o verkade inte alls trött så vi tror att hon ätit nåt äckligt för nu är hon dålig i magen:-( Jag duschade medans Roxy var borta så jag fick reda på det ca 1 min innan de kom hem med henne så jag hann inte få panik. Mina föräldrar bor nära en stor väg så jag är livrädd att hon ska bli påkörd. Roxy var helt slut resten av kvällen efter en väldigt händelserik dag:-)

Roxy älskar pappas bil hela bagaget för sig själv :-)


Kaniner

Idag har vi varit på 4h gården som vi alltid besöker när vi är i Uppsala. Som vanligt älskade Olivia det o idag var även Evelina vaken o tittade på alla djuren. Favoriterna är kaninerna o idag fanns det massa kaninungar som vi har klappat o myst med. Så nu är vi väldigt inne på att skaffa kanin;-) i alla fall 2 i familjen.

Igår bakade vi massa mamma hade köpt en väldigt bra tidning så vi testade lite recept o en mjölkchokladkaka o en hälsokaka blev favoriterna.

Nu ska vi snart ut på svamp jakt:-)


Uppsala

Nu är vi i Uppsala Martin är på jobb i Stockholm så vi hänger med mormor o morfar. Roxy är överlycklig hon får hänga med min pappa och vara massa i skogen. Vi har varit o shoppat på Thuns ny vinterjacka till mig o Olivia samt nya vinterstövlar till Olivia.


Bamse gympa o babysång

Idag har jag o Evelina varit på babysång i Mora , både jag o Evelina älskar det hon får lyssna på musik o titta på andra bebisar o jag får prata med andra mammor. På kyrkis har jag fullt upp med båda två så då hinner man inte prata så mycket som på babysången;-)

Idag var det även premiär för Bamse gympan Olivia går på den med Martin då jag kör dansen med henne, men idag var jag o Evelina med o tittade på ( vi måste ändå köra in henne för Martin kommer direkt ifrån jobbet) Hon älskade gympan direkt hon brukar annars behöva gå några gånger innan hon slappnar av men idag var det kul direkt.


Syskonkärlek

Idag på kyrkis hjälpte Olivia Evelina med alla rörelser till sångerna, Evelina blev väldigt glad av att få vara med så mycket:-) Det är så kul att se vilket utbyte de har av varandra redan nu.

Igår hjälpte Martin till med växthus bygget jag har sagt att jag ska bygga det själv men jag behöver väldigt mycket hjälp;-) Så nu är grund arbetet klart och jag har börjat att slipa fönstrena.


Dans

Idag har vi börjat dagen med dans:-) Nu blir det växthus byggnation resten av dagen.


Lördag

Idag var det sista gången på terränglöpningen så idag fick hon diplom, medalj och korv:-) Den här gången ramlade hon inte så då gick det lite bättre.

Idag har vi påbörjat ett nytt byggprojekt jag ska bygga ett växthus. Så nästa år ska det odlas tomater.


Islandshästar

Idag har vi varit på Romme travbana o tittat på Islandshäst SM, de var intressant, de rider runt på en bana i alla 5 gångarter sen är det klart så var i alla fall de program som vi såg, lite tråkigt :-( Men jag tror att de bättre kom senare på dagen så det blev säkert bättre då. Jag hade gärna velat haft en Islandshäst på foder men jag tror inte tiden räcker till just nu, kanske om några år;-)

Vi åkte till Ikea o kupolen medans vi var där men det blev inte så mycket shopping:-( jag hittade en vinterjacka till Olivia men den kostade 1200kr o de tycker jag är för dyrt när hon bara kan ha den en säsong.


Torsdag

Idag har jag varit o hälsat på Mangie, jag fixade lunch för hans matte var på kurs. Han har haft lite problem i sommar o inte ridits men jag hoppas att jag kan rida honom lite snart igen.

Evelina är alldeles för nyfiken när vi ska amma, hon ska hela tiden se bad Olivia gör så det är lite frustrerande ibland.


Måndag

Idag har vi varit på kyrkis där även min kollega var med sin söta Lilly:-) Olivia var lite seg så vi fick ge oss ganska tidigt, men det är en perfekt Måndags aktivitet.

Just nu känns det som jag städar konstant så jag funderar på att Evelina o Olivia får sova i ett rum o så får de andra bli ett lek rum för just nu tar man sig knappt fram på golvet.

Idag har vi varit på leksaksaffären o Olivia har handlat för sin veckopeng det blev ett lamm, inte isbjörnen som hon sagt tidigare. Hon fattar faktiskt mer än jag trodde så det var inget tjat om något annat:-)


Lördag

Idag har Olivia o Martin åkt en sista tur med båten innan vi tog upp den. Olivia har vägrat att åka båt hela sommaren men idag fick hon äta godis på båten så då gick det väldigt bra....

Vi åt korv efter att vi tagit upp båten, det var en perfekt båt dag vindstilla o sol.

Igår blev den här glada tjejen 5 månader:-)Lika?

 
Vem är det här?

Hästar

Just nu följer jag ryttar-vm varje dag, jag blir enormt ridsugen så snart blir det att börja rida lektioner igen:-)

Igår plockade vi nypon efter dagis o idag plockade vi äpplen :-)

Igår var det terränglöpning igen Olivia ramlade, så det var inte lika kul den här gången:-(


Lingon o veckopeng

Igår var vi o plockade lite lingon som vi ska lämna till dagis, man måste inte lämna bär men jag tycker att man ska göra det då jag föredrar att de äter hemgjord sylt istället för köpe sylt.

Igår började jag med veckopeng till Olivia 20 kr i veckan ska hon få, jag vet att hon är lite för liten men jag är bankskadad;-) Vi var i en leksaksaffär igår o Olivia ville ha allt så då försökte jag förklara att man måste spara pengar för att köpa sakerna, så nu har hon fått lite pengar o på lördag kommer hon få 20 kr till o då räcker det till den isbjörn som hon vill ha:-) så då hoppas jag att hon kommer förstå lite bättre då.Krångel

Jag har haft problem med blogg appen så därför har jag inte kunnat blogga på några dagar, så nu kör jag ifrån ipaden.
(
Igår var vi på kyrkis båda gillar det, Evelina blir bättre o bättre på att sitta själv.


I helgen plockade vi lingon med mina föräldrar vi hittade en del men vi måste plocka lite till för vi ska lämna in lite på dagis.
Vi hade med oss korv o fika,även mamma var såklart med men hon hade lite svårt att slita sig ifrån bären till fikat;-)
Olivia blev lite trött av allt blåbärsätande så hon vilade lite på en filt i skogen.


På kvällen hade vi kräftskiva då även Martins föräldrar kom, väldigt trevligt hade vi.

Imorgon är det dags för teränglöpningen igen, Olivia är väldigt redo:-)

RSS 2.0