Gott Nytt År

Här kommer min summering av 2015, nu är vi redogör ett nytt år med massa spännande saker.
Januari 
Så här viljan att det ska se ut, perfekta spår nära vårar hus.

Februari
Vi var på skid-VM, en upplevelse o känsla som jag kommer bära med mig länge, vi såg sprinten.

Mars
Vi byggde på växthuset.

April
Evelina blir 1 och lär sig att gå

Maj
Jag kastar stödhjulen efter att Olivia cyklat som en tok ner för våran backe, det visar sig då att hon kan faktiskt cykla utan men då cyklar hon inte som en tok.
Valborg i spöregn men sen kom faktiskt solen.

Juni
Vi åkte till Kreta o fick tack o lov lite värme o sol

Juli
Vi hejade på Martin är han cyklade, han hade inge tur med vädret eller cykeln.

Augusti 
Vi plocka massa bär, det var ett riktigt bär år.
Martin körde Cykelvasan i finväder

Vi var på Gotland o träffade Pippi


Och hängde med min familj

Vi plockade enorma mängder Hallon !!!
Sen sprang Olivia Barnens Vasalopp, och sen sprang de terrängserien i Gesunda.

September
Evelina började på dagis

Oktober
Vi var o fiskade 

November

December 

Nu längtar vi tills det kommer lite mer snö 😃

Gott Nytt År

Söndag

Nu är vi i bilen på väg hem ifrån Uppsala, barnen sover så då passar jag på att blogga lite. I Uppsala har vi ätit massa god mat o barnen har busat med sina kusiner. Jag hann med en nostalgi löptur runt Lötsjön 😀.
Vi hittade ett väldigt bra klätterträd.Nu ska vi ladda för en ny vecka o några dagars arbete innan det är dags att fira nyår.

God Jul

Efter gårdagens julkalender bestämde vi oss för att lägga bort telefonerna över jul. Nu sitter vi i bilen på väg till Uppsala o båda tjejerna sover så nu passar jag på, annars är det mobilförbud som gäller. 
 
Evelina har fått en ny bob och just nu längtar vi enormt mycke till snö kommer.Martins familj var hos oss på julafton o nu är vi på väg ner till min för fortsatt julfirande.

Ha en God Jul och umgås med dina nära o kära o skit i telefonen !!!!

Måndag

Idag har jag varit hemma med en sjukling o en vilde, en ganska svår kombination. Det gick lite lättare efter att Evelina varit ute o lekt med farmor men innan dess lyckades hon att välta granen 😀💪.

Så här ser man ut efter att man lyckats att välta granen, hon blev lite rädd men hon har redan varit o dragit i den igen så risken att den välter igen känns ganska stor. Efter nyår åker den ut för kombinationen gran o 1,5 åring går som ni märker sådär.

Olivia är tyvärr inte bättre utan är inne på sitt 3 dygn med 40 graders feber. Igår kväll hade hon väldigt ont i magen men idag är det lite bättre. Nu håller jag tummarna för att hon är bättre imorgon.

Helgen

Den här helgen blev inte alls som planerat, alla utom jag är sjuka ..... Nu har Martin o Evelina börjar att piggna till. Olivia har fortfarande hög feber o väldigt ont i magen, även Roxy är sjuk hennes mage krånglar, så hon ska till veterinärena i Falun på utredning på Tisdag. Det är ett under ifall jag klarar mig jag har enorm sömnbrist så motståndskrafterna är inte direkt på topp men jag håller tummarna.

Idag fyller Martin 35 han har fått paket men inget mer för vi vågar inte ha något kalas eller göra någon tårta så vi får fira mer så fort alla blivit friska.

Även våran årliga hämta granen tradition fick ställas in, så Martin fick hämta granen själv med sina föräldrar som filmade det, så de fick se en film istället för att få följa med.

Evelina var pigg o orkade pynta men Olivia satt bara o tittade på. Vi blev väldigt nöjda med granen trots att vi inte kunde följa med o hämta den.
Imorgon börjar jag veckan med vabb, min första vabb-dag sedan jag började 1/10 så jag ska inte klaga. Martin har 1,5 vabb-dag hittills så vi har haft en riktigt bra höst.

Söndag

Idag har vi haft kanonväder, några minus o sol, så vi har försökt att vara ute då mycket som möjligt.

Efter att barnen somnat testade jag o Martin att göra egen korv.


Vi gjorde en lammkorv och en älgkorv.

En väldigt nöjd korvkock, de blev väldigt goda 😃.Lördag

Idag har vi julbakat massa vi har gjort tunnbröd, Rocky roads, kola o knäck. 
Efter det var Olivia bjuden på kalas så då blev det två roliga o intensiva timmar 😃🎂. 

Sen trodde jag att vi bara skulle hem o ta det lugnt men så vart det inte. Utan idag var det luciafirande i Sollerö kyrka och innan det ridande lucia, vi går alltid på det o Olivia hade verkligen sett fram emot det men jag var säker på att det var imorgon på Lucia, men Sollerön kör tydligen dagen innan så det inte krockar med Moras luciafirande, detta berättade en mamma på kalaset för mig så jag fick lite panik men Martin fixade mat hemma så vi hann 😃. 16.00 slutade kalaset o 16,30 var vi vid kyrkan o tittade på hästar och hade även ätit middag. 
Det var väldigt fint i kyrkan o Evelina höll sig still i nästan 1 timme.

Julhandel

Idag har jag varit o handlat lite julmat och i år hann vi få tag på ekologisk julskinka 😃.  Vi köper annars kött av en bonde i Rättvik o får älgkött av mamma o pappa, så de få gånger som vi köper i affären köper vi ekologiskt. Just nu försöker vi äta så lite kött som möjligt efter senaste cancerlarmet men vi gör ett undantag på julafton.
Lucia

Idag var det Luciafirande på dagis och våra tjejer var väldigt laddade.

Tomten var på besök i Coopen så först var vi där o fick godis 😃. Det var dock en taktisk miss av oss för Evelina vägrade att släppa sitt godis när vi skulle tillbaka till dagis, så vi hade en väldigt arg Lucia som skrek efter godis ett tag ......
En glad lucia, den arga vägrade att vara med på bild. Hon blev glad sen när hon träffade sina kompisar o fröknar, så det gick väldigt bra med luciatåget. Det blir inga bilder på Luciatåget för jag vill inte lägga ut bilder på andras barn. Olivia o hennes kompisar hade lyssnat på fröknarna som sagt att de skulle ta i när de sjöng 😃.Dans & hästar

Idag har det varit avslutning på dansen med dansuppvisning på Mora Parken. Det var väldigt mycket folk där o galet varmt men det gick jättebra 😃. 

En taggad tjej som inte kunde stå still, Martin filmade en del av uppvisningen men sen blev Evelina för arg så då blev det lite problem med filmandet. Evelina ville vara med och dansa så hon blev väldigt arg när hon inte fick det. 

Efter dansen åkte vi till Mora ridklubb och tittade på deras julavslutning, Martin o Evelina åkte hem men vi möte upp min kollega Maria o hennes Lilly.
Vi tittade på hästar,hundar och massa annat skoj, sen hann vi såklart fika lite😉.


Det var maskeradhoppning, 
Agility 

En tomte som kastade ut godis ifrån vagnen 😃.

Julfest o Tomteland

Igår var vi på julfest med jobbet vi var på Billy Opel i Selja. 

Han körde med over head ett tag så vi som inte är inföddingar skulle förstå 😃😃😃. 

Idag har vi varit på Tomteland, där var det väldigt mycket folk o halv storm, men tjejerna tyckte att det var väldigt kul. Olivia har lämnat sin önskelista till tomten .

RSS 2.0