Fredag

Idag har vi fixat lunch till hästarna och Olivia var enormt laddad. Olivia är just nu enormt intresserad av hästar o ridning så att bara få ge lunch var kul men hon tjatade säkert 100 gånger om att hon ville rida. Han är på bättringsväg så snart ska han sättas i gång o då får hon rida hur mycket hon vill😃.
Småttisarna som inte är så små längre


VM

Vilken vecka det har varit Svenskarna är verkligen grymma på VM. All denna skidåkning på TV har dock varit lite stressande ( vilket sjukt lyxproblem) jag har fått hämta Olivia vid 13 varje dag så vi ska hinna hem i tid 😃. 
Just nu övar vi på att cykla så vi kan cykla till dagis nu när sparkföret är borta.
Det var dock inte så lätt att koncentrera sig när hästarna tittade på 😉
Måndag

Idag var vi på babysången, det var mycket folk där så Olivia blev lite blyg men annars hade de kul. Efter sången sov Evelina så jag o Olivia passade på att shoppa, gå till biblioteket och gå till kyrkan. Olivia är väldigt fascinerad av kyrkor och vill jämt gå in i de så idag var vi inne i Mora kyrka o tittade.
Det var bara vi där tack o lov jag försökte lära Oliviva att man ska vara tyst o lugn i kyrkan men det gick sådär.

Vi tände även ljus för alla som vi saknar.Vi lånade massa böcker så nu ska det läsas.

Söndag

Idag hoppade vi över dansen och var ute i det fina vädret.

Vi var nere på isen och där testade vi Martins pappas nya fyrhjuling. Även jag testade och det var väldigt kul att köra. Martin o hans bror Erik blev som barn igen, men den som gillade det mest var Alexander. Han åkte massa med både Martin o Erik sen testade han att sitta på den själv ( avstängd såklart)
Vi byggde även lite i snön och Olivia blev firad lite i efterskott 😃


Anders, Martin o Olivia åkte lite skidor, även Roxy var med o sprang som en tok.

Olivia testade att sitta på fyrhjulingen om vi lovade att inte starta den för hon ville absolut inte åka.

Evelina sov mest i vagnen medans vi var där. Hon har varit frisk ett bra tag nu så nästa vecka får Olivia gå på dagis igen.

Imorgon ska vi på babysång den är tillfälligt flyttad ifrån onsdagen så då får även de äldre barnen följa med. Det ska bli väldigt kul om Olivia kommer ihåg sångerna ifrån när hon gick.

Bakdag

Idag jobbar Martin han är på en kundträff I Falun på VM ( dryg dag på jobbet😉). Så vi har bakat lite scones o havrekakor och snart ska vi ut med Roxy. Vi har haft så milt väder så det fungerar inte att åka skidor o skridskor här längre utan nu måste vi till Mora för att åka. Då blir det lite krångligare så då blir det inte lika ofta tyvärr.

Gå gå gå

Just nu vill Evelina bara gå hela tiden hon kan inte gå själv utan går runt bord o mha "rullatorn". Hon blir väldigt arg när hon kör fast så då får man springa o hjälpa till annars får hon ett utbrott 😉

Falun

Vilken grym dag vi haft detta kommer bli ett minne för livet. Det var en enorm stämning, en riktig folkfest och ett grymt arrangemang. Vi åkte bil hit o har inte suttit 1 min i bilkö helt otroligt!!!! 
Hoppbackarna 
Det var massa folk på plats, vi hittade en bra plats där vi såg både start o mål o en stor tv.Vi träffade Bubo


Olivia o Evelina fick varsin Bubo


Evelina sov i 3,5 timme sen var hon med o hejade.

Det var enormt tryck när Stina Nilsson vann silvret hela arenan kokade. Det har verkligen varit en kanon dag o Olivia älskade att heja på alla åkare. 


Tisdag

Våra dagar ser väldigt lika ut just nu promenader, sparkturer o lite skidåkning för Olivia.
perfekt med skidspår brevid vägen 
Vi har såklart ätit semlor, som Olivia hjälpt till att göra hon tycker att man ska trycka ner locket så grädden åker ut på sidorna 😃

Måndag

Idag har vi varit ostor handlat det gick över förväntan med två barn😃

Sen har vi träffat samma gäng som i Fredags o åkt skridskor, skidor o lekt i snöhögar. 
Skidor går bättre o bättre men skridskor är väldigt väldigt svårt.Söndag

Idag har Martin o hans pappa satt in skjutpartiet i växthuset.


Nu är det bara panel invändigt o fönsterbrädor sen ska jag måla massa 😃
Olivia o Martin har åkt skidor o jag har varit ute o sprungit (jag vägrar valla klister)

Evelina har testat att ha skor på sig, det gick väldigt bra. Hon sover fortfarande extremt dåligt så idag är det jag som snart kommer att somna.

Den här veckan blir spännande på Torsdag ska vi på VM i Falun och det ska bli enormt kul.


Lördag

Idag har Olivia varit på sitt första kalas en av dagis kompisarna fyllde 3 så idag har det firats till max. Både kalas o alla hjärtans dag så det har blivit lite mycket socker idag😉 Evelina hade en jobbig natt igår igen min teori nu är att det kanske är tänder på gång. Det känns som man alltid tror att det är tönder på g när man inte kan komma på vad som är fel. Den hör gången fick Martin ta natten, så från kl 19 är det endast jag som varit vaken. Det är perfekt för då har han sovit 8 timmar vid kl 3 o kan ta över om den här natten också krånglar😃 Evelinas långa förkylning har verkligen tagit på våra krafter o vi ligger verkligen på minus när det gäller sömnen.


Sportlov

Vi har sportlov varje dag vi😃 idag har vi åkt spark, skidor o skridskor. Jag älskar våran fredagsaktivitet med andra som är föräldralediga barnen har jätte kul o vi mammor pratar massa. Idag när Olivia blev arg när hon ramlat på skridskor kom de andra barnen fram o talade om att man måste öva för att lära sig o alla ramlar så det gör inget, perfekt när andra säger det istället för mamma som jämt tjatar😉
Idag vågade hon åka nerför en backe så det tar sig.
Fredag

Det gick bra för Olivia att sova borta hon hade haft väldigt kul o sov hela natten. Tyvärr mådde Evelina inte så bra så vi sov1 timme den natten, jag funderar på om förkylningen gått vidare till öronen eller bihålorna. För hon blev ledsen om jag lade henne ner hon ville bara sitta upp. Så inatt fick hon alvedon så då sov hon bättre. Hon  är lite hostig men äter bra o är pigg i övrigt så snart är hon säkert frisk, äntligen. Olivia har aldrig varit så här sjuk så det här var första gången med en sån här hemsk förkylning o det har varit hemskt, vi var väldigt oroliga ett tag om det skulle var lunginflammation. Men jag brukar se dokumentären om hjärtsjuka barn på SVT så då är en förkylning ingenting.

Det har fungerat bra att ha Olivia hemma, farmor har hjälpt till mycket o vi har haft fint väder o kunnat vara ute massa. Jag tror hon ska vara hemma nästa vecka med så Evelina hinner bygga upp lite motståndskraft, vi ska på VM på torsdag så det är bara tis o ons som hon skulle ditt.
Våran älskade tjej som hade namnsdag igår.

Idag ska vi åka skridskor med några andra föräldralediga, det är perfekt med utomhus aktiviteter då slipper man alla baciller 😃


3 år

Idag fyller Olivia 3 år så idag har vi firat ännu mer.
Olivia vaknade klockan 6 så hon hann fira lite med Martin innan han åkte bort med sitt jobb. Martin fick hjälpa henne att bygga ihop en present.

Evelina äter bättre idag men är fortfarande ganska trött.
fast lite bus orkar man med 😉

Vi åkte långtur med sparken på morgonen, nu åker hon så fort att jag fick springa brevid så nästa tur ska jag ha träningskläder på mig.

Sen har vi firat med pannkaka till lunch.

Glass på altanen.


Och fika i växthuset😃 så nu har hon verkligen blivit firad.

Ikväll blir det Bamsegympa sen ska hon sova borta för första gången, hon ska sova hos farmor o farfar, hon vill det själv så det går säkert jätte bra. När Evelina föddes bodde mormor o morfar här så då sov hon första gången utan oss 2 nätter, så det här blir första natten borta men det är nog jobbigast för mig, för hon tycker bara att det ska bli kul.

Tisdag

Evelina är lite bättre men det går sakta framåt, hon äter lite o dricker lite efter massa försök men är ganska pigg o sover lite mindre så det går åt rätt håll. Olivia får vara hemma den här veckan ifrån dagis för vi vill inte få hem mer baciller, utan nu måste Evelina få bli frisk. Idag kom farmor hit och åkte lite spark med Olivia så hon fick ut å busa lite😃
imorse gick det att åka spark på åkern så det blev en perfekt morgontur.

Måndag

Evelina blev tyvärr inte bättre under söndagen utan vi fick åka till akuten med henne, de trodde först att hon fått lunginflammation men det var tack o lov inte det utan bara en dryg förkylning o hosta. Så nu har hon fått Bricanyl som ska hjälpa till att vidga luftrören. Hon är lite bättre men hon äter fortfarande inte utan dricker lite o har ätit en squeash med frukt. Så det känns inte riktigt bra ännu, hon är enormt trött o vi får verkligen kämpa med att få henne o dricka, vi har släppt alla vanliga tankar om vad man ska ge en bebis så vi har testat allt blåbärssoppa, saft, festisar mm. 

Martin är hemma idag o tanken var att vi skulle till Björnparken med Olivia då han är borta på Onsdag när hon fyller år men det får vi göra när Evelina är frisk så idag är vi bara hemma.
Olivia har blivit väldigt duktig på att åka spark o kan nu åka alldeles för fort i backen ner till oss, så snart får hon ha hjälm på sig när hon åker.Kalas

Idag har vi haft en riktig kalas dag vi har firat Olivia, pappa o Anita 😄
Vi har även hunnit åka lite skidor.
Jag, mamma, pappa o Olivia åkte Martin är hostig så han passade Evelina o Roxy. Tyvärr är Evelina sämre idag o har tyvärr spytt tre gånger o sovit hela dagen o inte ätit något, sånu håller jag tummarna för att hon är bättre imorgon.


Våran stora tjej som blir 3 år på Onsdag


Olivia ville hellre ha glass än tårta
Anita o pappa fyller också år


Och de fick en tårta så imorgon lär jag åka en väldigt lång skidtur....

Torsdag

Evelina är fortfarande jätte förkyld o på natten är allt fel så idag är det en trött tjej. Vi var på BVC på 10 månaders kontroll idag, jag ville kolla vikten så därför ändrade jag inte tiden. Hon äter dåligt när hon är sjuk men hon vägde 8.8 så det var godkänt 😃 sen är hon 73 cm lång, hon är en lång tjej. Jag pratade även lite om Olivias vikt då hon äter så dåligt men hon har alltid legat på låga viktkurvor så hon följer de, hon väger ca 13,5 o är 97 lång så det såg bra ut. ( Olivia var inte med jag har vägt o mätt hemma )

Igår var vi på Bamse gympa Olivia var enormt laddad då hon var sjuk förra veckan o missade den.
 Ringarna är en favorit

Hon har lärt sig att göra kullerbytta 
Att hoppa ifrån farmors höga berg är också det en favorit, kameran hängde inte riktigt med
Idag var det -20 på förmiddagen men nu är det bara -12 o sol som värmer så nu är det en perfekt vinter dag.
Onsdag

Evelina är tyvärr förkyld så nu har vi haft några sömnlösa nätter, hon är pigg på dagarna men snuvig o hostig på nätterna. 

Martin har varit borta på jobb så jag har haft fullt upp med en pigg Olivia o en sjuk Evelina o sen försöka få till promenaderna med Roxy i all snö.


Så det gäller att hitta lösningar det här är nog den bästa när Olivia inte orkar gå längre, jag har lagt en planka under filten Olivia väger bara 13kg så det borde vagnen fixa.
I helgen kommer mamma o pappa för att fira Olivia som snart fyller 3 och då hoppas jag att vi kan få till lite skidåkning😄


Roxy

Innan vi fick barn så gillade Roxy inte barn utan hon ville hellst gå undan när de kom, så vi var fundersama hur det skulle gå. Men hon har blivit världens mest tålmodiga hund trots att hon levt 6 år utan barn, ibland blir hon avundsjuk o vill ha uppmärksamhet men hon blir aldrig arg på Olivia. 

Det är även kul att se att Olivia blir en bättre o bättre matte för varje dag hon ger henne mat, går med henne i koppel ( på bil fria vägar) och självklart bäddar ner henne varje kväll när hon ska sova. 


Bästisarna 😃 


Så här får man se ut när man är matte o Roxy ska ut i snöstorm.
 

Söndag

Idag har det snöat o blåst här, vi struntade i det o tog en promenad.
Evelina sov gott i vagnen skyddad ifrån all blåst.

Olivia ville inte åka spark själv utan fick skjuts av Martin.

Martin har byggt massa på växthuset i helgen så nu har vi kommit en bra bit framåt.

RSS 2.0