Måndag

Idag var våran sista lediga dag innan jag börjar att jobba, imorgon ska de vara på dagis ett litet tag då det blir dumt för Evelina med för långa uppehåll när hon skolas in. Jag ska passa på att träna lite o rida medans de är på dagis, det känns väldigt skumt att vara ensam så mycket men det är väll det som är grejen med inskolning. De kommer inte ha några långa dagar på dagis o Martin kommer att vara ledig på Tisdagar så jag hoppas att det ska fungera bra.


Vi har varit och lekt vid campingen på Sollerön. Vi hade väldigt kul o njöt av solen.Jag fattar inte riktigt hur jag ska kunna vara ifrån dessa tjejer på dagarna, mitt mammahjärta mår redan dåligt.

Söndag

Idag har det som vanligt varit dans för Olivia o innan det hann jag springa 11,5 km. Man hinner väldigt mycket om man går upp 5,30 varje dag 😀. 

På eftermiddagen plockade vi lingon med Martins mamma och det fanns enormt mycket lingon, tyvärr så fanns det lika mycket mygg o knott. Men vi lyckades att få ihop ca 7 liter på väldigt kort tid så vi var mer än nöjda med plockningen.
Den här veckan är det dags för mig att börja jobba igen på Onsdag börjar jag med ett informationsmöte sen på Torsdag är det dags på riktigt. Det ska bli kul att börja jobba, det jag inte ser fram emot är att få till vardagspusslet med jobb, dagis, Roxy, träning o aktiviteter. 

Lördag

Idag fick vi äntligen lite fint höstväder 😀. Vi började dagen med att åka o rida, vi red alla tillsammans så jag fick rida till o från ridbanan o ca 5 min på banan. Olivia sa i bilen på vägen hem att hon ville rida varje dag 😀.
Mangie blir väldigt ompysslad.

Olivia gjorde lite balansövningar ifrån riddagis o övade på att svänga. Hon lyckades svänga ifrån mig när hon skulle av så lite verkar ha fastnat 😀. Som ni ser så rider hon inte i säkerhetsväst som hon borde och alltid gör på ridlekis. Jag måste köpa en för det blir så fel om man måste ha väst på ridlekis o inte när vi rider själva. Ridläraren sa att det är lika bra att vänja de direkt med att man alltid rider i väst o hjälm o det har hon rätt i. Jag är uppväxt att rida utan väst och tycker att det är väldigt obekvämt att rida med, men utvecklingen har gått framåt o självklart ska man använda det för att slippa skador om man ramlar av. Jag lär nog även köpa en riktig ridhjälm till henne, det är dyrt med hästsport 😉.

Även Evelina älskar att rida och höll fast allt hon orkade i tyglarna när hon skulle gå av. Martin går brevid Evelina o håller i henne o jag i hästen så hon får faktiskt vänta på att rida själv tills hon kan ha Olivias grejer.....

Bästa Mangie med grymt tålamod.
Idag var vi även lunchvakt, så då åkte vi dit igen o gav de hö.

Igår letade vi Tratrkantareller o vi hittade massa. Olivia var riktigt duktigt på att leta o hitta svamp.


Nu är det någon som haft väldigt kul 😀

Onsdag

Inskolningen går som den ska, väldigt jobbiga avsked med sen blir hon glad igen. De är på dagis mellan 9-14 o då är jag hemma själv, det känns jättekonstigt  att vara hemma utan barn. Min plan var att träna o måla massa men vädret verkar inte vilja det, så jag har plockat bär (i regn), städat, tvättat, planterat om blommor, o gått långpromenader med Roxy.
Måndag

Då var det dags för ångest igen, imorgon fortsätter Evelinas inskolning. Hon punktmarkerar mig här hemma o har blivit enormt mammig så jag ser inte direkt fram emot imorgon, självklart visar jag inte det men mitt hjärta mår inte bra och jag lär väll ha migrän den här veckan med.
Hur lätt är det att göra plankan när även Evelina ska testa på sitt sätt 😀.

I helgen sågade Martin ner lite träd, som redan var halv döda.

Just nu är Martin o hämtar våran Matkasse som han lyckades glömma att hämta efter jobbet trots att jag påmint honom, jag är inte ens förvånad 😉.


Fredagsmys

Just nu kämpar jag o massa fler med en Facebook utmaning, att sista september fixa plankan i 5 min. Det känns fortfarande som omöjligt men idag fixade jag 3,15 o då gav jag precis allt jag hade, men precis så kändes det förra helgen när jag fixade 2,15 så det kommer nog att funka. Men nu är det tufft nu måste jag ha musik på för att distrahera mig och det är även en mental kamp för även om man skakar o har ont så lär man bita ihop 💪💪💪💪.

Jag ligger lite före schemat pga att jag hoppade över lite i början men det rekommenderar jag inte att man gör för jag har fastnat på vissa tider i några dagar och det är nog för jag gått på för hårt ifrån starten.

Det här är såklart inte mitt fredagsmys utan just nu sitter jag o äter massa godis 😃🍬🍭 .

Evelina gillar det här med säkerhetstänk....

Inskolningen idag gick bra mest pga att Olivias avdelning planerade så även hon var på Evelinas avdelning o höll koll på lillasyster. Jag hade migrän som vanligt imorse, inskolningen verkar ta hårdast på mig, nu blir det inge dagis förrens på tisdag så nu kan jag slappna av 😃.

Olivia har börjat att ladda inför Lucia, vi har lyssnat på julmusik hela eftermiddagen, det är bara 3 månader kvar... Fortsätter det här kommer vi att kasta ut julen 25 december för då kommer jag att fått nog.


Inskolning

Just nu kretsar allt kring Evelinas inskolning, det går sådär och det är väll så det ska vara. Det vore lite konstigt om hon inte bryt sig alls när jag går, vi har ju hängt ihop varje dag sedan hon föddes. Så detta är såklart en väldigt stor sak i hennes o våra liv. Jag har haft migrän till o från i två dagar och det är för att det är enorm jobbigt för ens mamma hjärta just nu, jag hatar verkligen att vara ifrån mina barn speciellt när de inte är glada.
Hon har såklart visat upp hur duktig hon är på att klättra (på sånt hon inte får)på dagis. Hon har även fått kompisar som gillar att hänga med på klätteräventyr, fröknarna är kanske inte lika nöjda över detta 😃.
Det tar på krafterna när man börjar på dagis.Dagisstart

Nu är premiären avklarad, jag kommer inte att lämna henne förrens på fredag så idag var allt jättekul med alla nya leksaker o kompisar. Hon blev lite trött innan maten o var trött när vi åt, de tar på krafterna att börja på dagis.
Olivia tyckte att det var jättekul att även Evelina skulle till dagis.


Nu sover Evelina skönt i sin vagn hon somnade på 1 sekund o även jag hade behövt sova lite för det är påfrestande att hänga med 10 småttisar 😃.


Söndag

Idag var det som vanligt dans och Olivia älskar det just nu, det beror till stor del på att hennes kompisar också dansar. Sen har både jag o Martin tränat lite innan vi åkte iväg o plockade lingon.
Martin, Evelina, Olivia o Roxy i lingonskogen.

Massa lingon fanns det i skogen.
Två glada lingonplockare.


Lördag

Idag var det sista deltävlingen i terrängserien och idag slapp vi regn , det var dock sjukt mycket knott.
"Snödrivan" ifrån Tomteland var på besök.

Två taggade tjejer som sprang väldigt bra.


De körde tittut med snödrivan, mössor o huvor är pga knotten.Diplom, medalj o korv fick de, två väldigt nöjda tjejer 😃.

Nu ska jag ta hand om en galen tiger 😉.


Fredag

Idag åkte vi till Björnparken och vi hade enorm tur med vädret, strålande sol o riktig höstluft .
En väldigt trött björn.


Två väldigt pigga o glada tjejer.


Evelina hade inte tid att sova utan sprang runt som en tok i tre timmar.


 Den här utflykten var en fin avslutning på föräldraledigheten nu blir det 2,5 vecka inskolning innan det är dags att börja jobba igen.

Tisdag

Idag är dagis stängt så idag har vi haft massa kompisar på besök 😃. Även Evelina hade en kompis på besök, 6 barn o 3 vuxna var vi.  

Igår gjorde vi i ordning en pysselhörna och idag invigdes den av 4 st målandes barn 😃.

Perfekt fungerade den och den var väldigt uppskattad. 

Ägg ???

Åhh vad less jag blir på att bli besviken på matindustrin det är bara massa bluff för att tjäna pengar o massa djur får lida pga det. Det bästa vore att vara självförsörjande på allt men det är inte så lätt. Just nu är det höns och ägg som är på tapeten och vi äter väldigt mycket ägg så nu ska jag försöka hitta en privatperson att köpa av annars skaffar jag egna höns ! Det är inte ok att ha 7 höns på 1 kvm som det är för ekologiska ägg, vanliga "frigående" är 10-12st/ kvm och det känns ännu värre.
Jag vill äta mat ifrån djur som mår bra inte från djur som lider så om det krävs att jag skaffar egna höns för att få bra ägg så får det bli så.
Jag vet att det finns värre problem än detta, att barn dör när de flyr eller av svält i andra länder men där gör jag det jag kan vilket inte är mycket men mycket bättre än inget.

Bara massa reklam.......
Hemma

Nu är vi hemma igen efter våran Göteborgstur hemma mötes vi av mamma o pappa som bott här medans vi varit borta o passat Roxy. Vi hann med en fika innan de åkte hem, de hade även ordnat middag till oss så det var väldigt lyxigt att komma hem 😃. 

Vi har haft en kanon helg i Göteborg, det är synd att vi bor så långt ifrån varandra för dessa kusiner har så kul tillsammans o även vi vuxna 😃.
Evelina älskar gungstolar o att leka tittut med moster.


De har pysslat massa

De har lekt Frost prinsessor, Hugo ville inte vara prinsessa 😉.

Göteborg

I Torsdags kväll åkte vi ner till Göteborg för att bland annat fira Freja som snart fyller 5 ! 
Fredagen spenderade vi i Lerum med bland annat mata änder och leka med kusinerna.

Idag har vi varit på Liseberg och haft väldigt kul.En som gillar kaniner 😃
Det var inte så populärt att sitta i knä på en kanin, hon gillar de på håll.


Farfars bilar, de lyckade att ta körkort 😃.1 månad

Igår var det exakt 1 månad kvar tills jag ska börja jobba igen. Jag ser fram emot det samtidigt som jag känner att jag vill hinna med massa saker innan. Så just nu känner jag mig lite stressad över allt. 

Idag var det terrängserie igen o tyvärr regnade det men Olivia tyckte att det var väldigt kul. Evelina är lite snuvig så hon fick vara hemma o vila upp sig, för imorgon åker vi till Göteborg 😃.RSS 2.0