Sjukstuga

Den här veckan har båda tjejerna varit väldigt snuviga de har ändå varit pigga så de har varit på dagis men idag blev Olivia sämre så idag har vi bara tagit det väldigt lugnt. Evelina har blivit bättre så hon har röjt på som en tok. Imorgon är det premiär för dansen m en det blir bara dans för Evelina, Olivia får tyvärr vara hemma så hon blir frisk.
En som är frisk o pigg är Roxy, vi fick hjälp av Charlotte att ta bort stygnen i torsdags så nu slipper hon tratten 😃. Såret har läkt o ser fint ut o Roxy är helt återställd efter operationen. 

Idag har det varit soligt men tyvärr för varmt o blåsigt för att kunna åka skidor.

Söndag

Idag har vi åkt lite skidor, vi måste dock köpa ett par till för det var en brevid spåret som väldigt gärna hade åkt. Vi har ett par ifrån Biltema som hon haft tidigare men de är värdelösa för hon tappar de hela tiden, så nu blir det nya till Olivia så får hon ärva de.


Roxy som mår enormt bra o har blivit en riktigt pigg hund som vill ut o gå 😃.

Helg

Tack o lov att det är helg den här veckan har varit enormt jobbig på många olika sätt. 
Roxy mår mycket bättre vi glömmer nästan bort att hon är nyopererad för att hon är så pigg.
Fredagsfys istället för fredagsmys och skidåkning på lördag morgon, en väldig bra start på helgen.Jobb

Idag var det dags att börja jobba igen för Roxy. Martin har haft en ganska sur arbetskompis idag, hon hatar sin tratt. Hon mår mycket bättre, är piggare o äter bättre 😃.Roxy

Idag har Roxy varit hos veterinärena i Falun o opererat bort sin livmoder. Allt har gått bra o nu väntar jag på att hon o Martin ska komma hem. Nu kommer en tuff tid för henne när allt ska läka o hon måste ha tratt. Jag har varit väldigt orolig hela dagen Martin lämnade henne 7,30 o fick hämta henne kl 20, det var en väldigt lång väntan fram tills vi pratat med veterinären 14,30 o allt hade gått bra, nu får hon massa smärtstillande o är lite "borta" pga det, nu vill jag bara krama henne. Vi hoppas att detta ska göra att hennes magproblem minskar o att hon får ett bättre liv.
Roxy igår


Fryksås

I fredags kom mamma o pappa upp för att vara lite barnvakt. 
Innan vi åkte iväg hann vi med en sparktur i kylan det var nog ca -23.


Efter lunch åkte jag o Martin till Grönklitt o åkte lite skidor, där uppe var det -12.
Sen har vi bott i fäbosviten o ätit trerätters på Fryksås hotell, väldigt lyxigt o avkopplande.
Den enda bilden jag tog var på stadion för min mobil gillade inte kylan. Det var väldigt mycket folk o massa olika träningsläger där.
Våran mysiga stuga med bastu 😃


Utsikten ifrån stugan

Stugan 


Förrätten, tre sorter regnbåge
Huvudrätt vildsvin

Efterrätt cheesecake , det var väldigt god mat.

Frukost med grym utsikt.

Nu har vi lämnat Fryksås o är i bilen på väg hem, det var -8 i Fryksås o nu nere i Orsa är det -24.  Det har gått bra för mormor o morfar, vi har inte varit borta ifrån Evelina tidigare men det var inga problem. 

Stockholm

Idag har jag varit på kurs i Stockholm, jag fick gå upp 03,30 o är hemma ca 22 om allt går bra. Det har varit en väldigt lång dag men väldigt lärorik så det är värt lite mindre sömn. 
 De senaste dagarna har snön vräkt ner så nu har vi äntligen fått riktig vinter o  de har säkert dragit massa skidspår på Sollerön idag 😃.
Jag fick de här bilderna av Martin som fortfarande är föräldraledig på Tisdagar.


 

Nu ska jag försöka sova lite på tåget så tiden går lite fortare, ca 8 timmar tåg på en dag är inte så kul.

Helgen

Nu har kylan släppt och istället har det snöat konstant, så nu har vi äntligen fått massa snö.


Vi har skottat massa snö och dessa två har hjälpt till på sitt sätt.

Vi har även haft grymt trevligt besök av Stefan, Deniz o deras söta Lara.

Nu ska jag ladda inför nästa vecka som blir en riktig rivstart Martin ska vara i Torsby o Järvsö o jag ska vara i Stockholm 😃💪. 

Fredag

Idag har vi kört en utedag för imorgon verkar det ska bli -20 igen......
Vi har åkt spark, det gick sådär inte riktigt bra sparkföre.

Sen har vi åkt skidor o pulka.

Nu hoppas jag att yr har fel så att vi kan åka till Gesunda o åka alpint imorgon o att jag kan ut o springa.


Jullov

Idag är sista dagen på tjejernas jullov, de har varit lediga 3 veckor, jag o Martin har turats om att vara lediga. Nu blir det nya tider på dagis för det fungerade inte som det var förra terminen, jag stressade så jag mådde dåligt. Nu ska de ha samma tider varje dag, förutom på fredagar då jag kommer tidigare o på Tisdagar är de lediga med Martin men de resrerande 3 dagarna kör de 7,30-15,30. Jag hoppas att detta fungerar bättre det är verkligen inte lätt att få ihop vardagen. Största skillnaden blir att de äter frukost på dagis men de är väldigt morgonpigga så de är ändå vakna ifrån 6,30 så jag kommer inte behöva att väcka de.
Igår var det som varmast -17 grader men idag vaknade vi till -15 så nu känns det som kylan börjar att släppa lite.Kyla

Just nu är vi snart inne på 3 dygnet med -20, det är lite krångligt att hitta på vad vi ska göra för de funkar bara att vara ute ca 30 min i taget sen fryser de. Att bara vara inne fungerar inte för oss när vi har Roxy så det är bara att klä på sig o gå ut 😃. 
Evelina sover alltid i vagnen ute efter lunch men det funkar inte nu så nu får hon sova inne o då tar det 40 min att lägga henne istället för 5 min i vagnen, så nu hoppas jag på lite varmare så hon kan sova ute igen.


Idag målar vi lite.

Igår åkte jag skidor då var det bara -18 så det fungerade ganska bra, de har dragit upp ett spår på 900m precis på åkrarna vid oss, jag var helt ensam ute på åkrarna o solen sken, en väldigt fin vinterdag, tyvärr glömde jag kameran.

Igår kastade vi ut julen 🎄.Söndag

Idag var vi allihopa i Gesunda o tittade på när Olivia och Martin åkte alpint, Evelina gillade inte att titta på utan ville åka själv så det gick sådär. Olivia blir bättre o bättre för varje dag idag övade de lite på att svänga.

Sen skulle vi äta våfflor men våra barn gillar tydligen inte det så de fick äta korv ( ett undantag vi äter annars inte korv, men det var tänkt att vi skulle grilla ute). Jag trodde att de skulle älska våfflor då de älskar pannkakor men de gjorde de inte 😒.
Sen har vi ridit på snöhästen o Olivia åkte lite längdskidor. 


Idag har de dragit upp längdspår på golfbanan, 3 km så till veckan blir det nog längdpremiär i riktiga spår, bara kylan ger sig lite just nu har vi -16....


Snö !!!

Den första dagen hade inte kunnat börja bättre, det har snöat hela dagen 😃. Vi har åkt skidor, pulka o byggt en snöhäst.

Imorgon ska Olivia o Martin åka alpint i Gesunda, de var där o åkte igår men då ramlade Olivia i liften och idag skulle hon absolut inte åka dit igen så Martin fick åka själv. Hon slog sig inte utan blev mest rädd. Men imorgon vill hon åka säger hon i alla fall men vi får väll se. Då ska även jag o Evelina med så jag vet en liten tjej som gärna kommer åka ifall sen större inte vill 😉. 

Det har kommit mer snö sen jag tog bilderna vi har nog fått nästan 1 dm idag. 

RSS 2.0