12år ❤

Igår fyllde Roxy 12 år i helgen har hon varit väldigt pigg o lekt med sin boll, annars tar hon det ganska lugnt. I somras trodde jag inte att hon skulle få bli tolv för då var hon väldigt dålig så den här födelsedagen var väldigt speciell 😃❤.

Våran 12 åriga tant
Igår var det terrängserien i Gesunda, Olivia har lite ont i en fot men skulle springa ändå så hon haltade tyvärr i mål.

Vardag

Den här veckan har bergvärmen tyvärr stått still pga han som ska fixa det har varit sjuk, men nästa vecka kommer han så då hoppas jag att det blir klart. Imorse hade vi 3 grader ute så nu börjar elementen att behövas igen.


Jag har köpt gymkort o körde ett Tabata pass som jag sedan har fått känna av resten av veckan, jag har haft ont i kroppen av all träningsvärk......

I Torsdags var jag i Orsa o red då fick jag rida den här fina tanten.
I Fredags red jag Hlök, det var en enormt fin höstkväll
Igår hade vi stalljour i Mora pga Olivias ridlekis, vi hade tur för hästarna hade sovit ute så det jag väldigt fort att mocka.
igår gjorde de klart allt med grävningen ute och även Martin fick hjälpa till o köra lite, han var som ett litet barn igen och hade nog kunnat köra runt i traktorn hela dagen.
Vi avslutade gårdagen med pizza på Åsengården, grym utsikt o ok pizza men lite konstig personal.

Helgen

Den här helgen har vi haft kräftpremiär, vi köpte svenska färska för att slippa importerade kräftor som fraktats runt massa. Jag tycker att de är väldigt onödigt att köpa sånt som finns i Sverige ifrån andra länder det känns inte så klimatsmart....

Våra kräftor, barnen gillade det.
Två taggade brudar på barnens spring Vasa i Mora. Olivia chockade alla och sprang som en tok. Hon brukar springa o titta på allt runt om o på Evelina så det brukar inte vara något problem med att hinna fota henne men den här gången så hittade jag inte på henne för en efter målgången.

Fiber

Just nu händer det saker här de arbetas med att få till bergvärmen o nu är de inne o håller på. Idag fick vi även äntligen fibern klar installerad, de har tagit enormt lång tid men nu äntligen är det klart.

så här ser våran baksida ut nu efter allt grävande det ska på lite matjord sen är det klart.
Fibern 😃
Idag började även ridlekis igen o Olivia fick en av favoriterna Allan.

Bergvärme

Idag har vi grävt in bergvärmen, så nu är våran baksida som en stor jordhög.... 

Martin har fått borra ett stort hål i grunden där det ska komma in i källaren. Roxy hatar när man borrar hon blir livrädd så min uppgift har varit att lugna Roxy under tiden som de borrade.
Jag fick hjälp av Olivia, vi täckte öronen så hon inte skulle höra något.
På eftermiddagen var vi o plockade hallon, i år har vi plockat väldigt mycket hallon, Martins farbror Rune som bor brevid oss har enorma mängder hallon 😃, som vi får plocka.
Vi har varit ute på promenad med Roxy o Korint.

Cykelvasan

Idag har Martin kört cyklevasan, det känns lite som en tradition att han ska göra det och vi är ute o hejar.

I veckan har jag ridit o varit lite hästvakt, jag älskar att vara hästvakt, när barnen är lite större så ska jag ha en egen häst😃.
Hlök tror alltid att mobilen är en morot så hon vill jämt äta upp den när jag vill ta kort.
Kaninmys ❤, Olivia har lånat min mobil o tagit ca100 bilder på kaninerna😂
Så här ser det ut i våran hejarklack när vi följer Martin på sidan av. Hans föräldrar skjutsade upp honom till starten så vi slapp gå upp tidigt.
Det är väldigt svårt att hinna se de för det går så fort, så det är inte lätt att vara fotograf.
Vårat första stopp var i Vasslan och där hade många cyklister tyvärr en del punkteringar o krångel med sina cyklar. Som tur var så slapp Martin sånt krångel idag.
Gopshus
Hökberg, vi hann även med ett till stopp innan vi fick skynda oss till mål för att hinna se målgången.
Den här veckan har installationen av våran bergvärme dragit igång och nu är hålet i alla fall klart.

Djur 😃


Sven ❤, kaninerna har äntligen blivit tama, Martin har byggt igen under lekstugan så nu får vi tag på de och då tycker barnen att det är roligare så nu är de väldigt mycke hos kaninerna.
De älskar klöver.
Kajsa är ett matvrak och när man kommer mes klöver så kommer man nästan inte in för att hon vill ha det så fort.
Våran snart 12 åriga diva som just nu får göra precis som hon vill och då vill hon gå lös så då får hon det. Eftersom hon är nästan 84 människoår så orkar hon inte rymma eller jaga något så därför har hon dispens ifrån koppeltvånget.
En annan gammling är Hlök som är 21 men hon är perfekt för mig för hon är lugn o trygg. En på mitt jobb har ramlat av sin häst o brutit armen så man ska ha respekt för dessa djur...
Jag var dock lite modig för jag red utan sadel 😃, jag brukar göra det ibland för att öva upp min balans.

Vardagen

Det här är sista veckan som Martin o tjejerna är hemma sen börjar vardagen för alla igen. Jag är redan inne på min tredje jobbvecka men jag har sluppit dagisstress.

Vi har fått en ny granne 😃
Vi har plockat massa blåbär o hallon, barnen verkar ha ärvt mina bär gener o älskar att plocka bär😃👍.

RSS 2.0