Brand

Igår var det dramatik i våran by då en lada brann ner till grunden som tur var skadades unga djur eller människor allvarligt. Det är ca 300-400 meter ifrån oss, husen står väldigt tätt där så även ett häbre brann men som tur var klarade sig alla bostadshus. Jag tycker väldigt synd om ägarna som renoverat sin lada väldigt fint o nu är allt borta.

Martin o tjejerna har varit iväg till Eskilstuna zoo så jag har varit själv hemma i några dagar, då har jag passat på att hänga med mina väldigt hurtiga kollegor på morgonträning, vi gick upp på Gesunda berget.
Den här bilden tog jag 06.49, vi var väldigt morgonpigga 💪😃
4 st var vi som var med o gick/sprang.

Helgen

Nu har jag gjort mitt som hästvakt och jag hade verkligen velat haft en egen häst om jag fått till logistiken. Men jag får nog vänta tills barnen är lite större.


Den här veckan har Evelina lärt sig att cykla utan stödhjul, hon cyklar som en galning och kan inte bromsa så just nu är hon livsfarlig 😃.

Jag kommer sakna att mötas av dessa tjejer varje morgon ❤❤
Dessa två stora tjejer har varit ute hela tiden men jag har fixar hö, vatten o flugspray.
Den orädda livsfarliga cyklisten 😉👍
Idag har vi fångat kaninerna och satt nät runt lekstugan så nu hoppas jag att de ska bli lite mer sociala, när de inte kan gömma sig under den.

Hästar ❤

Den här veckan är jag hästvakt så nu blir det bara hästbilder 😃.

Martin har testat att rida lite.
Fina Fiona som älskar att få flugmedel på sig men är inte lika samarbetsvillig när kompisen ska få utan då jagar hon bort henne.
Evelina o Olivia har också ridit lite och även jag men det var en lång kö för att få rida idag 😉.
Hlök redo för alla flugor.

Hemma

Nu är vi hemma igen, efter 1 vecka i Idre, vi har haft lite otur med vädret men annars har vi haft det väldigt bra.

Idag när vi köpte godis så stog den här renen mitt utanför affären o Olivia lyckades även att klappa den.
Sen fick vi åka o hämta Martin som kört sin 2 punktering den här veckan....
Innan vi åkte hem åkte vi till Njupeskär, det var lite långt att gå men det gick bra, Roxy hade det jobbigast för det var lite varmt men vi passerade massa vatten så det fungerade.

Askeloppet

Idag var det dags för det efter längtade Askeloppet, de sprang det förra året så de har verkligen varit laddade inför det i år.


Sen har de som vanligt varit i simhallen med Martin de älskar verkligen att bada i den. Jag tränade under tiden jag o Roxy gick en promenad för att få bort min träningsvärk efter igår.

Som ni ser på några av bilderna så har äntligen solen hittat hit ☀☀☀☀.  

På eftermiddagen testade Olivia mellan höghöjdsbanan, den är ca 2 m över mark, det finns en riktig höghöjds men dåMåste man vara 12 år, den här behövde man bara vara 1 meter för att få köra. Tyvärr så är inte Evelina det så det var en glad o en ganska sur...
Olivia var en riktig tuffing o fixade det, hon var lite osäker på ifall hon ville testa men idag näst sista dagen så var hon redo o ville köra.

Storm

Vi har inte tur med vädret just nu, det blåser halv storm här o det är ca 10 grader, imorse var de 5 grader. Jag började dagen med att springa upp till Städjan o sedan vidare till Nipstugan ca 11 km inte långt men väldigt många höjdmetrar. Det var tyvärr storm uppe på toppen så jag fick sitta ner o ta kort för att inte blåsa ner.

Här var jag väldigt trött o lite rädd för det var lite läskigt med all blåst.
Idrefjäll har väldigt många bra cykelleder, Olivia är lite feg men idag lyckades hon köra en med massa gupp. Evelina är tvärtom totalt orädd men hon kan inte cykla utan stödhjulen ännu, hon kommer att bli farlig när hon kan det för hon är en riktig fartdåre 😃.
Ikväll har vi bowlat för första gången det var lite svårt för Evelina som tröttnade o blev arg.

Regn

Nu har det äntligen slutat att regna efter 1,5 dygns spöregn. De klarnade upp vid 10 idag men  nu blåser det en del o är ca 10 grader... Svensk sommar......


Just nu står Martin på balkongen o lagar en punktering på sin cykel, som han är väldigt nöjd att han fick nu o inte på tävlingen i Söndags 😃.

Igår gick jag upp för en av slalombackarna jag hann precis upp innan regnet kom igen...
Idag har vi varit på badhuset igen och lekt på låg höjdsbanan. På eftermiddagen var det lekar med Aske ( Idres ren maskot)

Massa renar

Idag har tyvärr inge tur med vädret, regnet har öst ner hela dagen.

Igår kväll hade vi regnar precis nedanför våran balkong så då passade jag på att fota lite, det blir väldigt mycket bilder på renar.
Ren selfie, de är väldigt orädda så jag kom väldigt nära.
Idag har vi varit på en ren utflykt i Storsätern, nästan i Grövelsjön. Där fick vi vara med o mata renar. Som ni kommer att se på bilderna så öste tyvärr regnet ner under hela utflykten. Men det var en enormt bra utflykt trots regnet med väldigt bra guider så nu kan vi allt om renar.
De håller på o tappar vinterpälsen så de ser lite konstiga ut.
Renen Lovis fick hårdbröd av Olivia, renar har tydligen inga tänder fram så de kan inte bitas.
En liten renkalv som är 1,5 månad
Vi åkte till Lövåsengården och åt våffelbuffe.

Renar

Idag har vi passat på att vara ute massa för det ser ut som att de kommer regna en del i veckan.

Jag sprang den Oranga Fjället runt i morse o träffade massa renar.
Sen gick vi upp till Nip fjället, Evelina kämpade på och lyckades att gå själv ända till toppen, ibland är det bra att vara envis...
Choklad paus på toppen.
Även Roxy orkade upp men det var tufft åt henne.
Utsikt till Städjan som jag ska bestiga själv någon dag.
Massa renar inne bland husen, den vita Renen kissar vilket tjejerna tyckte var väldigt roligt.
Olivia o Martin har kört cykel.
Nu på eftermiddagen spelade vi lite minigolf i solen, jag hoppas verkligen att väderprognoserna är fel och att vi får massa mer sol.
Imorse när jag var ute o sprang så lekte Martin o barnen i lekplatsen o i fäboden.

Semester

Nu har vi åkt till Idre för lite semester här, jag och tjejerna började dagen med Mora Marknad för Martin var iväg på en cykeltävling.

De åkte massa karuseller jag tittade bara på för allt snurrade o det fixar inte jag.
Idre bjuder som vanligt på massa renar.
Roxy njuter av att vara på fjällen.
Den här gången har vi satsat stenhårt på att bo centralt o vi bor nu precis bakom aktivitetscentrum så vi har nära till allt men får tyvärr se taket som en del av våran utsikt....
vi bodde i det här huset förra sommaren och där var det grym utsikt, det är fem lägenheter i huset o för ett tag sen blev alla till salu vi var med ett tag i budgivningen men sen hoppade vi av vilket jag ångrar för det har inte kommit ut något i närheten efter det.....

Siljan Runt

Idag har vi kört Siljan Runt med bil, vi gick ut på Långbryggan i Rättvik, åt våfflor i Tällberg o fika i Siljansnäs. 

Långbryggan i Rättvik det var tyvärr lite blåsigt men vi gick ända ut ändå.
Väldigt goda våfflor i Tällberg på Dalmål café , tyvärr så såg vi inte Stefan o Deniz men vi hade väldigt trevligt ändå.
Glass i Siljansnäs på Buffils Anna.

Sommarlov

Den här veckan är vi hemma och tar dagarna som det kommer. Jag gillar att inte ha några tider att passa 😃. Det känns som vanligt att semestern går väldigt fort o idag är det halvtid för mig, Martin får semester på Fredag.

Jag försöker rida så mycket som det går nu när det är fina kvällar o ljust.
Jag är med i ett projekt att starta en aktivitet i balansbana på Sollerön så vi har varit o röjt massa i skogen.
Vi har även bakat massa när det regnat.
Evelina o Roxy tittar på regnet.

Sommar 😃

Nu har äntligen sommarvärmen kommit 😃. Martin har varit i Rättvik och cyklat med massa kompisar hela dagen så vi har hängt med mormor som var här på en snabb visit, då hon var o tittade på fåglar vi Njupeskär. 

Den här bilden har Olivia tagit själv 😃
vi har lyckats att fånga Sven.
Idag har vi varit i Stunisvik o badat både på förmiddagen o eftermiddagen.

RSS 2.0