Påskfirande i massa sol

Vi har verkligen fått kanon väder i påsk, blå himmel o strålande sol varje dag. Vi har varit i Gesunda o åkt alpint, åkt längdskidor på Siljan och njutit massa av att vara ute i solen.
(null)
Hela gänget samlat för att fira påsk.
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
Årets påsktårta.
(null)
Jag o Hanna har åkt längdskidor.
(null)

(null)
Fina skidspår runt Sollerön
(null)
Kanin mys i solen
(null)
Påskkärringar 
(null)


Saknad

Nu har vi varit utan våran älskade Roxy i över 4 dygn och saknaden är enorm.
(null)
Att se soffan tom på kvällarna där hon alltid brukade sova känns fruktansvärt.
(null)
Vi har köpt en stor dalahäst som vi skrivit hennes namn på och på magen står hennes datum. Vi har även beställt bilder så att vi kan göra en Roxy hörna.
(null)


Tomhet

Just nu är vi en familj i sorg, saknade o tomheten är enorm o vi har haft en väldigt jobbig helg.
(null)
Jag har gått våran favorit promenade ensam hon har inte orkat gå sen sen i höstas ändå kändes det fruktansvärt att gå den ensam.
(null)

(null)
Vi har försökt att göra saker för att slippa tänka för mycket men varje gång man kommer hem så känns det fruktansvärt tomt.
Vi har tagit fram cyklarna.

(null)
Vi har påskpyntat lite inför nästa vecka, göteborgarna kommer hit o firar påsk med oss och det känns väldigt bra för då får vi lite annat att tänka på.
(null)


Roxy

Idag har vi tyvärr fått ta bort Roxy, det absolut värsta o svåraste beslut som vi någonsin tagit. Saknade o tomheten är enorm. Hon har under en längre tid blivit svagare o svagare i sin bakdel hon hade även artros. Hennes bakben har vikt sig vid flera tillfällen o då kommer hon inte upp utan vi måste hjälpa henne, vilket har gjort att hon inte kan vara ensam längre. För ca två veckor försämrades det väldigt mycket o vi var då till Vetrinär o fick ny medicin o mat som skulle hjälpa men tyvärr så hjälpte det inte utan inatt ramlade hon igen. Så idag åkte vi till vetrinären igen och tyvärr så var hennes råd att ta bort henne inom en vecka för hon hade för ont. Så vi valde att ta bort henne direkt istället för att gå o vänta i några dagar för då hade hon märkt hur dåligt vi mådde av det.

Våran fina älskade Roxy 12 år o 7 månader blev hon, hon har gett oss så mycket och nu lämnar hon ett enormt tomrum efter sig.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Stalltjänst

Eftersom Olivia fortfarande är sjuk så gick jag upp själv kl 6 för att idag har vi haft stalltjänst på hennes ridskolan. 7,30 släppte vi ut hästarna sen fixade vi hö, vatten o mockade ca 2 timmar tog det o sen fick vi åka tillbaka o ta in de vid 14, då var Olivia tillräckligt pigg för att hänga med. Vi har fortfarande kanon väder så det var en bra dag att vara mycket i stallet. En häst lyckades dock rymma när vi skulle släppa ut de, självklart den minsta o busigaste hästen Snövit. Efter en kort jakt fick vi tag i henne hon hade dock enormt kul  ute o racade som en tok. Varför är alltid de minsta hästarna bråkigast?????
(null)
Morgon hö o vatten
(null)


Grymt väder

Åhh vilket fint väder vi haft idag, tyvärr så har Oliva inte varit nå pigg, hon fick ställa in ett kalas som hon skulle på. 
(null)
Vi har köpt en värmelampa så nu bor kaninerna i lekstugan på nätterna istället för i sin bur. Jag stänger alltid in de på nätterna så ingen Uggla eller räv äter upp de. Lekstugan är isolerad både golv, väggar o tak för de var tänkt att Roxy skulle ha den här lekstugan som sin hundkoja men det vägrade hon men nu är det bra att den är isolerad. Det är -10 nu o i lekstugan är det +4  så lampan fungerar bra och snart kommer det faktiskt lite mer djur o då behövs lampan ännu mer, för snart kommer våra höns !!!!! Jag ska bli självförsörjande på ägg 🐥🐥.
(null)
Bilder ifrån dagens skidpass, sen fick jag till ett ridpass i solnedgång så dagen har verkligen erbjudit fint väder.
(null)

(null)

(null)


Kajsa


Igår blev Kajsa väldigt sjuk o ett tag trodde jag att hon inte skulle klara sig men nu har vi en pigg kanin igen. Troligtvis fick hon nån förstoppning pga att hon druckit för lite vatten, men efter att jag fått i henne massa vatten så piggnade hon till, jag kan även rekomendera netvet, som är som kry fast veterinärer. Har man djur försäkring så är det kostnadsfritt att ringa ditt en eller flera gånger beroende på vilken försäkring som man har. Det kan gå väldigt fort om kaniner slutar att äta så man lär agera fort om man märker att något är fel.
(null)
Jag tänkte mest att Kajsa var snäll när Olivia fick klappa henne massa, för annars brukar hon hoppa iväg men tyvärr var det pga att hon var sjuk som hon låg still. Till slut orkade hon inte hoppa alls så jag fick lägga henne i massa hö o ge  henne vatten, varje timme. Det har såklart varit iskallt i natt med så nu ska jag åka och köpa en värmelampa så de slipper den värsta kylan på nätterna.
(null)
Här kommer bilderna på all snö, vi hade fint väder igår men det töar väldigt lite då det knappt hinner bli  plusgrader innan solen går ner igen.
(null)

(null)
Olivia är tyvärr fortfarande sjuk hon har väldigt ont i halsen o vill inte äta.
(null)
Evelina har lite hosta kvar annars är hon frisk med enormt mycket energi o bus vilket inte kombinerar så bra med en sjuk storasyster så de bråkas en del.......
Vab.....

Tjejerna är fortfarande sjuka men de är mycke bättre och är feberfria, hostan ger sig tyvärr inte för Evelina o Olivia har ont i halsen. De vägrar även att äta så det just nu lever de på glass......
(null)
Roxy älskar sällskapet och sovmys ❤️
(null)
Idag vaknade vi upp till det här..... vi kommer tydligen ha evig vinter våren vägrar att komma.

Bilderna nedan är ifrån 19 Mars 2017, jag ska försöka ta kort på samma ställen idag så får ni se eländet (snön).
(null)

(null)

(null)


Vab

Evelina är tyvärr inte pigg ännu så idag har jag varit hemma med tjejerna o imorgon får Martin vara hemma för febern ger sig inte.
(null)
Dagens aktivitet har varit pärplattor med påsktema 🐤🐣🐥🐧

Premiär

Idag har jag haft premiär på min ridskola, jag rider 19,30 på kvällen i Stenberg i Orsa, det tar ca 30 min att åka dit, en bra dag ( idag var det inte en bra dag...) det har kommit nästa 2 dm blötsnö så vägarna var oplogade eller dåliga. Men ridningen var väldigt kul jag rider i lite fel grupp men jag fick inte till logistiken annars så nu kör vi på det.
(null)
Jag fick rida sötaste killen i stallet Darin ❤️, han var väldigt pigg o lyhörd en riktig favorit. Han var blöt pga all blötsnö, jag ska rida han nästa vecka med sen byter vi till en annan häst.
(null)


Lilla Vasaloppet

Idag har Olivia varit och åkt Lilla Vasaloppet Martin fick följa med henne då Evelina tyvärr haft feber inatt o hostat, så vi blev tyvärr hemma.
(null)
Uppvärmning
(null)
Start med bästisen Nelly bakom.
(null)
Målgång, hon var väldigt nöjd över sitt lopp då hon åkte och kom först i mål, det första hon sa till Martin efter målgången var , pappa jag kom först....... Vi har nog sett för mycket på OS och pratat för mycket om medaljer o pallplatser. Jag vill verkligen bara att hon ska tycka att det är kravlöst o kul med idrott inget stressigt tävlingsmoment. 
(null)
Evleinas feber har gått över men hostandet ger sig inte, men att bygga torn det kan hon.

Kontraster

I Torsdags kväll vräkte snön ner och idag var det strålande sol.
(null)
Hlök var inte så taggad i Torsdags i snöstormen, nu vill vi ha vår o bli av med  all snö.
(null)

(null)
Idag har vi njutit av solen, tyvärr så fick Evelina feber idag, så hon har mest varit inne o vilat.
(null)

(null)

Iveckan har vi varit hos Vetrinären med Roxy hon mår tyvärr inte så bra, hon har problem med sina leder, så nu har hon fått ny medicin o ska banta lite. Jag hoppas verkligen att det blir bättre jag vill inte att hon ska ha ont våran älskade tant ❤️.

Sven 2 år

I Måndags fyllde Sven 2år, vi firade med sång o massa morötter. Sven längtar nog väldigt mycke till våren o när han kan börja äta gräs igen 😊. Det gör jag med nu har jah fått nog av minusgrader o snö, nu vill jag ha sol o plusgrader.

(null)
(null)
Klöver är en riktig favorit.

Nästa vecka ska jag börja på ridskola igen jag red en termin på Solleröns ridskola innan jag fick barn men annars är de nog 20 år sen jag gick på ridskola 😊. Jag ska rida hos Stenbergs Islandshästar i Orsa så det blir en bit bort men jag testar en termin så får vi se. Mangie har fått fuktexem så han kan jag inte rida just nu och jag vill gärna rida någon yngre häst en dag i veckan så det här är perfekt. Hlök kommer jag såklart fortsätta rida det är min favorittant som betyder väldigt mycke för mig, för hon har fått mig att komma tillbaka till min favorit hobby ❤️.


Vasaloppet

Idag var det dags för tjejerna att åka sitt Vasalopp, vi frågade tidigare ifall de ville åka och då skulle Olivia absolut inte åka. Men idag när vi vaknade hade hon ändrat sig o ville åka, Evelina vill alltid åka 😊. (null)

(null)
Olivia åkte på som bara den, jag fick springa brevid.
(null)
Evelina började frysa lite i starten men kämpade på väldigt bra trots det.
(null)
Häxan o musen var där ifrån tomteland o tig emot alla barn.

Kyligt

Idag var det -20 igen men sen kom solen o det blev lite varmare.
(null)

(null)

(null)
Vårat staket är ca 115 cm men just nu känns det för lågt......
(null)
Fina Roxy njöt av solen idag men hon gillar inte kylan så hon vill mest vara inne.

RSS 2.0